Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- agent_zero
#6426 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Majku li im balijsku, zelenokmersku, minderašku, genocidnu...
Treba izgleda JNA vratiti da se obračuna sa ovim zelenim govnima, kad narod i građani neće.
Treba izgleda JNA vratiti da se obračuna sa ovim zelenim govnima, kad narod i građani neće.
- JThomas
#6427 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
sda ministar komunalne privrede - voda mora poskupiti.
sda premijer kantona koji ga je imenovao kao mandatar - voda ne smije poskupiti.
pa ovo ako u čadu ili burundiju ima na političkoj sceni...
sda premijer kantona koji ga je imenovao kao mandatar - voda ne smije poskupiti.
pa ovo ako u čadu ili burundiju ima na političkoj sceni...
- jao_situacije
#6428 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
eno kaže nodi neće voda poskupiti
jebo lud zbunjenog
jebo lud zbunjenog
- JThomas
#6429 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

s tim da smo žrtve svi mi...
- zli_hordas
#6430 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sou zivi jebo lud zbunjenog ustvari sda jebe nas a ne vadi uzima nam zadnju markicu crkni sirotinjo kad sutis.
- zli_hordas
#6431 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Aha voda nece poskupiti ali ce racuni biti uvecanijao_situacije wrote:eno kaže nodi neće voda poskupiti
jebo lud zbunjenog
- Hajlac
#6432 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Na stranu to sto gajim animozitet prema nacelniku Koldzi zbog opstruiranja daljnje izgradnje biciklistickih staza kroz grad ali, procitavsi ovaj iscrpni intervju, taj Dzevad Koldzo cini se kao jako strucan i verziran covjek.mario001 wrote:Njegov buraz ima firmu koja se izmedju ostalog bavi ispitivanjem gubitaka vode, i nedavno je bio taj tender gdje je Dino potencirao tu firmu, mada je bila skuplja od izabrane, pored svih pritisaka to nije proslo, od tada ih vlada kaznjava, i Vodovod ne dobija lovu iz budgeta, za razliku od Pokopa, ili RAD-a koji ukupno godisnje dobiju 11 miliona, sa tom lovom vodovod bi sredio 80% problema u svom poslovanju.Innovation wrote:mario001 wrote: A sukob je nastao zbog tendera od 2 miliona, nije prosla Konakoviceva firma...ostalo znate ...
![]()
Sa druge strane Kifla je gurao formu od Koldze i njegovog brata, iako je na tenderu bila skuplja za par stotina hiljada![]()
Mozes li ovo malo pojasniti? O cemu se radi?
Koldzin buraz
http://www.zurnal.info/novost/17274/dev ... ne-potrose
Za razliku od silnih uhljeba iz ViK-a i ministarstava...
U vezi te price oko najjeftinijeg ponudjaca a koji je izabran od strane ViK-a, ovo mi je ostalo upecatljivo:
"Ako po pretpostavkama mijenjate stare cijevi, bojim se da će to dati jako loše rezultate. Iz ličnog iskustva to znam. Navešću primjer. Radili smo na Aerodromu Sarajevo jer je imao račun 33.000 maraka mjesečno. Kada smo došli u njihov sistem oni su rekli – sve su nam cijevi skoro nove, imamo jednu cijev na ulazu koja je stara pa ćemo i nju zamijeniti. Kada smo izmjerili gubitke, samo je ta cijev bila potpuno ispravna. Sve druge su bile neispravne, nove cijevi. Nekada se bolje radilo, bili su bolji materijali, kvalitetniji. Danas najjeftiniji dobija posao. Najjeftinije ne može biti najbolje."
Preporucujem procitati citav intervju - svaki dio naseg problema vodosnabdijevanja je doticni analizirao i ukazao na kardinalne greske, primjere kako se moze bolje...
- Hajlac
#6433 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"Stječe se dojam da građani Sarajeva postaju taoci JKP VIK-a, pa kao da građani postoje zbog njih a ne oni zbog građana. Situacija sa vodo-snabdijevanjem neće biti bolja dok je u VIK Sarajevo svaki treći uposlenik tehnološki višak, jer broj uposlenika je upravo za toliko veći od broja koji je normalan za broj korisnika koji opslužuju.
Ne znam da li vam je EBRD sada na to skrenuo pažnju ali znam da USAID jeste, još davne 2000.-e a od tada je primljeno još puno, puno novih radnika. Tako vam danas ministre u VIK-u ima pravnika toliko kao da je riječ o nekom sudu a ne vodovodu.
Da li je vama logično da u vodovodu ima više pravnika od operatera koji su zaduženi za detekciju curenja, pri tolikim gubicima vode u sistemu? I ne samo pravnika, ima tu i fudbalskih menadžera pa i čitavih (niže razrednih) fudbalskih klubova i čega još ne? Ima svega osim onoga što treba."
Intervju radjen sad vec davne 2013. Zamislite tek kakva je sada situacija, nakon novih valova zaposljavanja/uhljebljavanja!
Ne znam da li vam je EBRD sada na to skrenuo pažnju ali znam da USAID jeste, još davne 2000.-e a od tada je primljeno još puno, puno novih radnika. Tako vam danas ministre u VIK-u ima pravnika toliko kao da je riječ o nekom sudu a ne vodovodu.
Da li je vama logično da u vodovodu ima više pravnika od operatera koji su zaduženi za detekciju curenja, pri tolikim gubicima vode u sistemu? I ne samo pravnika, ima tu i fudbalskih menadžera pa i čitavih (niže razrednih) fudbalskih klubova i čega još ne? Ima svega osim onoga što treba."
Intervju radjen sad vec davne 2013. Zamislite tek kakva je sada situacija, nakon novih valova zaposljavanja/uhljebljavanja!
Last edited by Hajlac on 19/01/2017 22:33, edited 1 time in total.
- Logovan
#6434 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Znači poskupljuje nešto čega malo ima, malo nema. Joj šta mi trpimo, jebem ti.O'zone wrote:Radujte se radujte korisnici![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-ta ... /170119123
i da citiram
Tako je! "Fascinantni i veličanstveni" a ne lezihljebovići i zgubidani!Direktor ViK-a Nezir Hadžić rad službi ViK-a ocijenio je "fascinantnim i veličanstvenim" jer su od blizu 800 prijavljenih kvarova uspjeli otkloniti blizu 300.
-
Innovation
#6435 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Logovan wrote:Znači poskupljuje nešto čega malo ima, malo nema. Joj šta mi trpimo, jebem ti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170119129Nakon što je ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić večeras izjavio kako je u izradi novi tarifni sistem te da je izvijesno da će voda u Sarajevu poskupjeti, premijer KS Elmedin Konaković demantirao je te navode i kazao kako voda neće i ne smije poskupjeti ni pod razno.
- JThomas
#6436 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
i jeste baš za "
"
kifla nas brani od svog ministra iz svoje stranke, i u tom glumljenom prepucavanju pojedinaca iz iste vlasti i iste stranke prođe i mandat. ovo više ni dijete zdrave, neiskvarene pameti ne može shvatiti za ozbiljno. dijete bi reklo, pa ove čike ne znaju da se igraju...
samo sda glasač i budžetlija može (što je pretežno isto)...
kifla nas brani od svog ministra iz svoje stranke, i u tom glumljenom prepucavanju pojedinaca iz iste vlasti i iste stranke prođe i mandat. ovo više ni dijete zdrave, neiskvarene pameti ne može shvatiti za ozbiljno. dijete bi reklo, pa ove čike ne znaju da se igraju...
- O'zone
- Globalni moderator
#6437 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
SDA na svim nivoima.....
s mobt'ela
s mobt'ela
- jao_situacije
#6438 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
još kad dodaš priču da ne dobijaju pare iz budžeta, a troše prevelike pare (kao što i troše jer sam ja vidio novi vauvau up autić iz vik-a) da nemaju cijevi a imaju meda da treba neki stranac da privatizira vodovod
ovo isto neka telenovela, a mi publika koja najebe na kraju serije
tako su i tužilaštvo i sud i vstv prošle godine
ovo isto neka telenovela, a mi publika koja najebe na kraju serije
tako su i tužilaštvo i sud i vstv prošle godine
- Prpa.ba
#6439 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kognitivna disonanca kao intelektualni standard je jedno od najvecih dostignuca antibosanske organizacije zvane SDA.JThomas wrote:i jeste baš za ""
- JThomas
#6440 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
a sve u svrhu održavanja kleptokratskog statusa quo. eto vidite, mi bismo pomogli, mi bismo promijenili, ali ne možemo od __________________. a ondje gdje nema ni vlaha ni dodika ni komunjara fantomska prijetnja može biti i ministar iz tvoje vlade i tvoje stranke.
- strong69
#6441 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Konakovic mora da ima istog savjetnika kao i Vucic. Identicno ponasanje... 
- JThomas
-
izgubljena dusa
#6443 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
** im materina
Povecace cijenu, a "usluga" ostaje ista - usluge nema .....da im 'ebem sve od ameba do likova u vik-u i vladi
Hajmo im ostavljati flese vode u prostorijama i po sred ulice dok ih ne zatrpamo da ne mogu nigdje pomaci....mozda jadni nemaju vode pa da i mi njima "pomognemo" k'o sto oni nama pmazu i rjesavaju problem vode i sve ostale probleme koje civilizovani svijet nema
Ono meni redukciju - ja njemu malo vode na poklon
Ono meni vecu cijenu - ja njemu opet flasu vode na poklon
Pa red je da im se nesto pokloni u znak zahvalnosti....trude se da "rijese probleme" - samo one koji se ticu njihove gujice
Povecace cijenu, a "usluga" ostaje ista - usluge nema .....da im 'ebem sve od ameba do likova u vik-u i vladi
Hajmo im ostavljati flese vode u prostorijama i po sred ulice dok ih ne zatrpamo da ne mogu nigdje pomaci....mozda jadni nemaju vode pa da i mi njima "pomognemo" k'o sto oni nama pmazu i rjesavaju problem vode i sve ostale probleme koje civilizovani svijet nema
Ono meni redukciju - ja njemu malo vode na poklon
Ono meni vecu cijenu - ja njemu opet flasu vode na poklon
Pa red je da im se nesto pokloni u znak zahvalnosti....trude se da "rijese probleme" - samo one koji se ticu njihove gujice
- drug_profi
#6444 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Samo izvolite u oktobru 2018. opet zaokruzite isto. I nemojte pricati - nismo mi.
Pa ko je? Ja samo za sebe znam da nisam nikad niti cu. Ali neko njih zaokruzi. 20% populacije sa ogranicenim sposobnostima razmisljanja i pamcenja i 5-10% interesno uvezanih.
I na to dodas jos 45% onih kojima je mrsko i ofirno izaci na izbore, jer su oni nekakvi jebeni intelektualci koji "znaju" da nista ne mogu promijeniti., dobijes raspad svega cega su se dohvatili.
Ko im sad smeta u KS? istisli su SDP i DF, SBB se pravi da su mrtvi.
Čović, Dodik, Majkićka?
Aha! Šepić, on je kriv!!!
Pa ko je? Ja samo za sebe znam da nisam nikad niti cu. Ali neko njih zaokruzi. 20% populacije sa ogranicenim sposobnostima razmisljanja i pamcenja i 5-10% interesno uvezanih.
I na to dodas jos 45% onih kojima je mrsko i ofirno izaci na izbore, jer su oni nekakvi jebeni intelektualci koji "znaju" da nista ne mogu promijeniti., dobijes raspad svega cega su se dohvatili.
Čović, Dodik, Majkićka?
- Dr. Kuca
#6445 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jebem li im djecicu, zavrnuli majkama kisik. Radovan je pjesma za njih oca dojili

- JThomas
#6446 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
generalno, u normalnim državama to stoji. ali u konkretnom slučaju i u konkretnom kantonu, upravo način na koji su istisnuti sdp i df na ključnim pozicijama sugeriše da je slabe fajde od glasanja...ti glasaš protiv sda, a taj tvoj glas volšebno završi u koaliciji sa sda...ili "nezavisno" podržava prijedloge sda.drugi profil wrote:Samo izvolite u oktobru 2018. opet zaokruzite isto. I nemojte pricati - nismo mi.
Čović, Dodik, Majkićka?
- Haris.ba
#6447 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Onda u kost. Glasati samo za SDA. Bezveze u opoziciju ulagati. Kad im prolazi ova igranka, onda kad je bal - nek je maskenbal.JThomas wrote:generalno, u normalnim državama to stoji. ali u konkretnom slučaju i u konkretnom kantonu, upravo način na koji su istisnuti sdp i df na ključnim pozicijama sugeriše da je slabe fajde od glasanja...ti glasaš protiv sda, a taj tvoj glas volšebno završi u koaliciji sa sda...ili "nezavisno" podržava prijedloge sda.drugi profil wrote:Samo izvolite u oktobru 2018. opet zaokruzite isto. I nemojte pricati - nismo mi.
Čović, Dodik, Majkićka?
P.S.
Očekujem 2018. na izborima da najvažnija politika bude samo da li koalirati sa SDA ili ne. I da li ćete izaći iz stranke poslije izbora i postati nezavisni kandidat koji podržava SDA.
Last edited by Haris.ba on 20/01/2017 09:39, edited 1 time in total.
- JThomas
#6448 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
samo strijeljanje i vješanje.
-
walk_M-A-N
#6449 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
http://www.avaz.ba/clanak/272789/konako ... ti-taj-dug
Ne mogu vjerovati:
Ne mogu vjerovati:
Evo da pohvalim, to se traži. Mada na kraju to ispadne drugačije:Dodaje i da je lista nelegalnih potrošača preduga. Već tri godine prihodovna strana, tvrdi Konaković, nepromijenjena je. Kupljeni su mobilni mjerači da bi se mogli boriti protiv ilegalaca, ali to u ViK-u ne rade.
- Rekli su mi da imaju pola nelegalnih potrošača. Neke autopraonice troše oko šest kubika, a toliko potroši moja majka, koja živi sama, što je apsurd - otvoren je Konaković.
Dodaje i da je brojne materijale o kriminalu u ViK-u predao Tužilaštvu KS, o tome kako u firmi postoji koruptivni lanac, kako uposlenici imaju svoje tarife, kradu materijale, štimaju vodomjere...
budeAlija Budnjo i njegove „Terme“ su dužne 120.000 maraka za vodu. Od čelnika ViK-a tražio sam da na njegovom primjeru pokažu da nema privilegiranih, ali ne reagiraju.
- U jednom trenutku su nam skinuli vodomjer i paušalno nam poslali račun od 120.000 KM. Oni su napravili neki zapisnik i izmislili da smo im dužni 120.000 maraka. To nismo htjeli platiti, ViK nas je tužio i sad smo na sudu. To ćemo lako dobiti - naglasio je Budnjo.
- Dozer
#6450 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uze mi sve iz usta...pardon - prsticaBanksy wrote:Kud rekoh, da sam na kineskom...![]()
Htjedoh samo napomenuti, UZGRED, KAO FENOMEN, info da su Sarajlije masovno odlazile iz Sarajeva NAKON rata, čak i više nego pred rat ili na samom njegovom početku, iako se o tome malo zna i govori,
drugo, oni koji su u Sarajevo doselili, A KOJI NISU PROBLEM, MANJE VRIJEDNI, OVAKVI ILI ONAKVI, NITI SAM TO BILO GDJE TVRDILA, su mnogo lakši materijal za manipuliranje, a iz logičnih razloga koje sam navela u postu gore i koje ovdje neću ponavljati.
Sva ostala nakaradna čitanja mojih postova iznad su lične projekcije sopstvenih frustracija po ovoj tematici i molim da mi ih ne pripisujete, hvala i živjeli.