Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Glas

#476 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Glas »

shuma.ispod.pazuha wrote:
Glas wrote:Da se ne "opraštaju" dugovi od nekoliko hiljada KM za 5-6 stoja "na kafu", možda bi ViK i namirili novac koji im je toliko potreban ...
eto ga glas vodovoda i kanalizacije :-) haj priznaj da radiš tamo il ti neko radi :mrgreen:

ko kome oprašta, ljudima i parkete izvaljuju ako ne plate

lol, izgleda da si pogrešno shvatio/la poruku. Niti radim tamo niti meni neko radi, niti trenutno imam vode. :thumbup:

Trebao sam iza "da se", dodati "možda", možda bi jasnije bilo. ;)
Last edited by Glas on 06/12/2011 01:42, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#477 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by smijesni_ste »

Evo kod mene ima večeras...malo za promjenu

:D :D :D
astala_vistala

#478 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by astala_vistala »

smijesni_ste wrote:Evo kod mene ima večeras...malo za promjenu

Rece jedan zaposlenik vodovoda,kome je direktor Amidza.. :D
smijesni_ste

#479 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by smijesni_ste »

astala_vistala wrote:
smijesni_ste wrote:Evo kod mene ima večeras...malo za promjenu

Rece jedan zaposlenik vodovoda,kome je direktor Amidza.. :D
i wish :D...ma htio staviti prije ovih smajlija onu sliku Nelsona "ha -ha" iz Simpsonovih da vas zezam malo , ali neće nešto pa odustao :D...tako da mi je post ispao nidje veze kad ga pogledam sad fakat :D
sijedi

#480 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sijedi »

Pade i snijeg.
Rezervoari ce se "napuniti" i imati ćemo vode,kako misle, neki forumaši,ali neće.Tek sad nastaju, prave zajebacije.
Pozdrav za A_I_,koji je jedan od rijetkih na ovoj temi,koji razmišlja analitički i šalio sam se kad sam rekao "da hin brani".
Nisrin

#481 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nisrin »

:x :x
Last edited by Nisrin on 06/12/2011 08:00, edited 1 time in total.
Mr.Penguin

#482 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Mr.Penguin »

Zasto nam vodu zavrcu?
piatc

#483 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piatc »

zato što hoće da poskupe usluge, pojedini portali imaju informacije o planu poskupljenja vodovodnih usluga do 100%.
sijedi

#484 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sijedi »

Nisrin wrote:Hvala svim supcima iz ViKa koji su govorili cim bude padavina bit ce vode! Ima je VRAGA!!! :x :x
Mozda i danas huskam, cekam potvrdu A_I, upravo, sad ce biti zanimljivo kada je vani snijeg i temp ispod minusa, a vode nema NIKAKO! :x :x :x
uz duzno postovanje prema ljudskoj vrsti, ali ti si primjerak koji govori da svi koji joj pripadaju nisu bas kontajuca bica,i kojima je koecicijent inteligencije manji od broja obuce koju nose.Covjek A_I_ , samo sto nije nacrtao u svojim postovima, stanje u kojem se nalazimo i za rjesavanje kojeg nije dovoljan dan-dva nego puno vise i ti opet psujes, hulis, umjesto da odes do neke trgovine i kupis koje bure ili kanister ili jos jednostavnije, da se vratis u svoje selo, pa na izvor i sa jaranima da zapjevas koju, a djevojke gledaju ispod obrva.
Nemam namjeru da vrijedjam, ali me stvarno nerviraju bukaci, galamdzije koji to cine iz ko zna kog razloga.
Mr.Penguin

#485 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Mr.Penguin »

piatc wrote:zato što hoće da poskupe usluge, pojedini portali imaju informacije o planu poskupljenja vodovodnih usluga do 100%.
pa zasto to trpimo? sta nam je?
sokkia

#486 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sokkia »

Tvrdokorna mrlja wrote:treba njima povecat plate u vodovodu,to predlaze..i bozicnicu i bajramluk i regrese isplatiti i da pride svako u viku zaposli jos po dva clana familije...i treba kisa da padne,e jedino je to problem,al bice ovaj petak na dzumi dova za kisu i to je to.

niste jebeni kilometar cijevi zamijenili od rata,a krsili su pare rukovodioci da streljani trebaju biti,a ne na robiji.
a možda i dva puta :x :x
sokkia

#487 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sokkia »

van Basten wrote:voda je već sada skuplja od Beogradske, a kad bi se ostvarili snovi lopina iz vodovoda o željenoj cijeni onda bi nam i Zagreb izgledao kao selendra sa svojom cijenom. I to neko smatra normalnim? Zašto plaćati toliku cijenu? Da bi se djeci dali paketići, a penzionerima satovi? Da bi neko sa 8 osnovne imao 1200km platu? Prvo počistiti u svojim redovima - otkazi viškovima, minimalac ostalim sve dok posluju u minusu, krivično goniti odgovorne za minus... pa tek onda udariti po sirotinji
5+
sijedi

#488 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sijedi »

Nisrin wrote::x :x
dakleM:
1.infrastruktura otisla u helac,
2.nedomacinsko upravljanje istom
3.neplanska sjeca sume na Igmanu, i ne samo na Igmanu vec i na Jahorini,Treskavici,Bjelasnici a sigurno i na drugim planimama
4.ovogodisnja susa

Iz ovih premisa jedina moguca konkluzija je:neredovno snadbijevanje vodom, ljutili se ili ne ,ali tako je.

Kratkorocnog rjesenja nema, a za pravo rjesenje nema ni strpljenja,ni pameti, ni ljudi a Boga mi ni para.Jer rjesavanje ovog problema trazi puno para, a para nema.
piatc

#489 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piatc »

Mr.Penguin wrote:
piatc wrote:zato što hoće da poskupe usluge, pojedini portali imaju informacije o planu poskupljenja vodovodnih usluga do 100%.
pa zasto to trpimo? sta nam je?
ja ne znam organizovati proteste. oni koji znaju neka ih organizuju u neki neradni dan i prisustvovat ću. bit će nas 20-50 jer prosječan bh radnik je mrtav umoran poslije radne sedmice i nije mu ni na kraj pameti da se subotom protestima bavi. u medijima će sve biti propraćeno kao još jedni protesti.
stalnioionlijo

#490 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by stalnioionlijo »

Da li iko razmislja o eventualnoj tuzbi gradjana protiv ViK ili drugih nadleznih institucija (vlada KS) ?
The 51st State

#491 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by The 51st State »

shuma.ispod.pazuha wrote:
Glas wrote:Da se ne "opraštaju" dugovi od nekoliko hiljada KM za 5-6 stoja "na kafu", možda bi ViK i namirili novac koji im je toliko potreban ...
eto ga glas vodovoda i kanalizacije :-) haj priznaj da radiš tamo il ti neko radi :mrgreen:

ko kome oprašta, ljudima i parkete izvaljuju ako ne plate
kreni od gumene glave...
madner

#492 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by madner »

O'zone wrote: Vani pada kiša več nekih sahatak a sad i grmi. Rezervoari će da se napune a mi opet nećemo imati vode. Ovdje se radi o tihom štrajku identičnom onome u GRAS-u bez obzira što A_I ovdje pokušava objasniti da smo mi krivi za to jer smo inertni.
Što u ostalom i jeste naš problem jeste u tome što uprkos tome što ni nakon nedobijanja odgovora na pitanja "zašto nema vode?" nismo u stanju organizovano se skupiti i otići malo u toku noći do rezervoara a u toku dana u ulicu Jaroslava Černija i popričati sa menagmentom ViK-a. Odluka o povećanju cijene vode je suspendovana u rekordno kratkom roku bez i jednog glasa protiv nakon pritiska javnosti na isti način treba napraviti pritisak da se odradi revizija i očiste ViK i Toplane od viška a posebno od nesposobnog kadra.
Samo da kazem da nije odluka suspendovana zbog pritiska javnosti, nego zbog pritiska vrha SDP na nizi nivo.
Crvena.Papricica

#493 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Crvena.Papricica »

Uh jakog pritiska, od aprila s VIKom pripremaju poskupljenja tokom ove i narednih godina i plus dozvoljavaju iskaljivanje VIK-a nad građanima redukcijama, koje su se, baš eto slučajno poklopile, s odbijanjem jednog od prvih poskupljenja.
Joj što ne mogu šuplje. :roll:
sijedi

#494 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sijedi »

Crvena.Papricica wrote:Uh jakog pritiska, od aprila s VIKom pripremaju poskupljenja tokom ove i narednih godina i plus dozvoljavaju iskaljivanje VIK-a nad građanima redukcijama, koje su se, baš eto slučajno poklopile, s odbijanjem jednog od prvih poskupljenja.
Joj što ne mogu šuplje. :roll:
koincidencija
justahiker

#495 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by justahiker »

sijedi wrote:
Nisrin wrote::x :x
dakleM:
1.infrastruktura otisla u helac,
2.nedomacinsko upravljanje istom
3.neplanska sjeca sume na Igmanu, i ne samo na Igmanu vec i na Jahorini,Treskavici,Bjelasnici a sigurno i na drugim planimama
4.ovogodisnja susa

Iz ovih premisa jedina moguca konkluzija je:neredovno snadbijevanje vodom, ljutili se ili ne ,ali tako je.

Kratkorocnog rjesenja nema, a za pravo rjesenje nema ni strpljenja,ni pameti, ni ljudi a Boga mi ni para.Jer rjesavanje ovog problema trazi puno para, a para nema.
Evo par friskih fotografija "planske" ili kako vole da kazu "sanitarne" sjece suma oko Sarajeva! Lokacija, Treskavica i Bjelasnica.... :|
http://www.zone-2000.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=3345
nosara

#496 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nosara »

madner wrote:
O'zone wrote: Vani pada kiša več nekih sahatak a sad i grmi. Rezervoari će da se napune a mi opet nećemo imati vode. Ovdje se radi o tihom štrajku identičnom onome u GRAS-u bez obzira što A_I ovdje pokušava objasniti da smo mi krivi za to jer smo inertni.
Što u ostalom i jeste naš problem jeste u tome što uprkos tome što ni nakon nedobijanja odgovora na pitanja "zašto nema vode?" nismo u stanju organizovano se skupiti i otići malo u toku noći do rezervoara a u toku dana u ulicu Jaroslava Černija i popričati sa menagmentom ViK-a. Odluka o povećanju cijene vode je suspendovana u rekordno kratkom roku bez i jednog glasa protiv nakon pritiska javnosti na isti način treba napraviti pritisak da se odradi revizija i očiste ViK i Toplane od viška a posebno od nesposobnog kadra.
Samo da kazem da nije odluka suspendovana zbog pritiska javnosti, nego zbog pritiska vrha SDP na nizi nivo.
:lol:

Ne zna glava sta joj kita radi... :D
madner

#497 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by madner »

Upravo tako.
Nisrin

#498 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nisrin »

Vodostaj Miljacke i svih drugih rijeka JESTE vidno pao, bile su suse (iako su bile i prethodnih godina), sistem snadbijevanja je "cudan"- neki dijelovi imaju vise, neki manje, neki nimalo, navece nema niko, "nije do njih, dok ne padne 10 uzastopnih kisa vode nema"- hajdemo da im vjerujemo!

Nakon kisa i snijega ukoliko i dalje situacija bude ista ili jos gora, prva ja cu da budem ucesnik kolektivne tuzbe i rado cu da organizujem ljude oko iste!

Ovim svim smo dokazali da ipak nismo zemlja bogata vodom- nasa voda mozda jeste pitka, ali nema je dovoljno za nas, a ne da je izvozimo (sto se tice sarajevske regije).
justahiker

#499 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by justahiker »

micki125 wrote:
ja sam prije par godina pokušao prijaviti sječu šume krimolovcima. kada sam im rekao da traktori kojim se šuma izvlači nemaju reg tablice (nakon što su mi tražili reg tablice) isti mi je rekao da oni ne mogu ništa učiniti.
Da tragedija bude veca, najcesce je sjeca koja se vrsi legalna, i u skladu sa odlukama donesenim zakonom.
E sad koliko su kompetentni ti isti, koji ih donose, ali i ovi sto ih sprovode, pitanje je......... :cry:

A to sto se na 10-ak prijavljenih kamiona, punih zdrave i sirove gradje (sto je u suprotnosti sa sanitarnom sjecom), "odradi" jedan onako, da se nadje za kafe, posebna je prica...

Na zalost, sve je ovo nasa tuzna realnost, koja itekako ima uticaja na nas svakodnevni zivot, a evo i ova tema je dokaz toga. Samo sto dok nas ne klepi direktno po glavi, niko se bas previse na obazire na ono sto se dogadja oko nas.... :cry:
A_I_

#500 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by A_I_ »

justahiker wrote:
micki125 wrote:
ja sam prije par godina pokušao prijaviti sječu šume krimolovcima. kada sam im rekao da traktori kojim se šuma izvlači nemaju reg tablice (nakon što su mi tražili reg tablice) isti mi je rekao da oni ne mogu ništa učiniti.
Da tragedija bude veca, najcesce je sjeca koja se vrsi legalna, i u skladu sa odlukama donesenim zakonom.
E sad koliko su kompetentni ti isti, koji ih donose, ali i ovi sto ih sprovode, pitanje je......... :cry:

A to sto se na 10-ak prijavljenih kamiona, punih zdrave i sirove gradje (sto je u suprotnosti sa sanitarnom sjecom), "odradi" jedan onako, da se nadje za kafe, posebna je prica...

Na zalost, sve je ovo nasa tuzna realnost, koja itekako ima uticaja na nas svakodnevni zivot, a evo i ova tema je dokaz toga. Samo sto dok nas ne klepi direktno po glavi, niko se bas previse na obazire na ono sto se dogadja oko nas.... :cry:
:thumbup:

Cak i tad nismo u stanju shvatiti sta nam se desava zbog toliko dugog i dubokog 'sna' iz kog se naglo probudimo u realnost.
Post Reply