PM72 wrote:Puno seres poredis registraciju automobila i samo imanje auta kao LUKSUZA i odnosu na imanje vode.
I kako to da ne mogu zavrnuti vodu kad je vec zavrcu,forumas ako ima frustraciju oko vode to je njegov izbor hoce li platiti ili ne nepotpunu uslugu,ima i sud za to.
Alternative za telefon postoje ali u ovom gradu nema alternative za distribuciju vode i odrzavanje sistema
To ti je iato kad platia grasu kupon od 53 marke za puni obim usluge a masakriras se po prevozu ako ga ima ili jos gore kad camis na -20 a nema prevoza
Sustina je da voda treba biti dostupna 24 sata a ne samo kako vik odredi jer se ovdje iapstavljaju racuni za potpunu dostupnost usluge koja nije potpuna
Ja i kad serem platim za tu uslugu,za razliku od pojedinaca.
Ovo je 21 vijek i voda je LUKSUZ.Shvatićemo to za desetak godina,kad i zadnjem došlji bude jasno da NEMA VODE i da to nisu seoske vrtače i čatrnje.Ovo što VIK radi jeste krpljenje đevđira.Začepiš deset rupa - na ostalih dvadeset samo pojača.Kad pominješ GRAS,kažeš da se masakriraš u prevozu a nije ti mrsko dati 1,6 KM za komercijalu u kojoj je ista ili slična gužva.Ti prije nego što uđeš u komercijalu sabiraš siću po džepu .Dakle,u podsvjesti je da ćeš to platiti kao što ti je u podsvjesti da ćeš,ako uđeš u tramvaj ili trolu ući u konflikt sa revizorom ili vozačem ako ti,nedaj bože,zatraži kartu jer ćeš mu srati kako si bio borac,da si se borio,kako si čekao tramvaj 20 minuta,kako je Gras pun sandžaklija ...
Ovdje se ljudi kurče kao neće da plate vodu jer je nemaju 24 h.Imaš je 20 sati pa plati što si potrošio ali jok,nemam je u 3 ujutro.Koliko nas popije čašu vode u to doba ili se okupa? Ni 1 % ali će svi tumačiti kako im je sinoć zatrebala...dakle,šuplja priča.Ja je u Dobrinji imam 24 sata kao i u mnogim drugim djelovima grada.I opet masa ljudi ne plaća.Nađu izgovor kao ovaj mentol što kaže da mu smrdi na kanalizaciju.Ili onaj što javno priča kako je dobio račun 500 KM a neće da kaže istinu.Znači,sve po onoj narodnoj - ko hoće naći će način a ko neće nađe izgovor.
poenta svega je da Bošnjo neće olako platiti ono što mu mogu isključiti pa nalazi razloge da izbjegava plaćanje onog što je POTROŠIO.Svjestan je Bošnjo da mu u zgradi ne mogu zavrnuti vodu radi ostalih...ili kaže,nosite radijatore - neću da me grijete ali mu ne smetaju vrele cijevi na vertikalama...
daj molim te ne seri. Kakav jebeni luksuz i voda? O cemu ti laprdas? Pa prosle godine poplave ljudima kuce odnose, Miljacka dosla do mosta a redukcije vode. BiH je jedna od najbogatijih zemalja vodom a paradoks je tad da bitno siromasnije zemlje (vodom) imaju uredno snadbijevanje istom. A ti ovdje pustio pricu isto da zivimo na Bliskom istoku (oni pak, paradoks je, imaju uredno vodosnadbijevanje)
Ja trosim vodu navecer. Volim se tusirati navecer, volim jesti i kuhati navecer (ukljuciti ves masinu, za sudje, bojler kad je jeftina), kad dodjem iz grada oprati ruke i natociti si hladnu vodu ako sam zedan... i samo mi jos treba da mi neko iz ViK-a ili neko ko je u vezi s njima odredjuje kad cu se ja kupati i da svoj zivot prilagodjavam prema neradu i lopovluku ViK-a. I isto tako, ja ako ukljucim bojler po jeftinoj struji, on ce se napuniti taman pred nestanak vode i imam prozor od mozda 15 min. da se otusiram, a ako je zavrnu ranije odem u krevet fino sav u samponu (a to mi se i dogodilo nedavno).
Ako niko to eto ne trosi vodu navecer, pa zasto se onda zavrce?
U ovoj prici jedino si ti taj "Bosnjo". Jer po zakonu, ZAKONU, niko nije duzan placati nista u punom iznosu ako usluga isto tako nije potpuna. A neplacanje je jedini nacin da ti drugu stranu pritisnes da nesto promijeni. Meni ne dolazi puno za vodu, i to je uvjerljivo najmanji racun sto placam u odnosu na sve druge, al stvar je principa 8drugi pak placaju malo bogatstvo).
Cak je i iznos racuna podignut (na foru obnove mreze) pa vidimo da smo dobili samo jos jednu kitu.
Uredno vodosnadbijevanje (voda 24h dnevno uz solidan pritisak) i racuni ce biti placani u punom iznosu. Do tad vam KURAC, isto kako i vi radite.