Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Lakat Jebić
#3626 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kakve ba neplatise, pa ne uvozimo vodu da je problem u manjku para da se ista kupi
-
mali_balon
#3627 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mislim da je kriv lagumdzijavade_mecum wrote: da preformulisem misao - na kome lezi odgovornost: na bezobraznom vlasniku autopranice kojem bi u odgovornom drustvu prvi mjesec dosli, zatvorili i njega i praonicu i pokazali za primjer ostalim kojim bi nesto slicno palo na pamet ili na VIK-u koji tolerise njega i slicne njemu godina?
-
artime
#3628 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kad ce otvoriti pipu? Ima li iko vode u gradu?
-
smijesni_ste
#3629 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma bojkot hrvatskih proizvoda, jebo ovo 
- bach
#3630 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jakub Dreković, smiješan lik, zapažen po feminiziranim pokretima i rozim košuljama. SDP - ova kadar, dugogodišnji direktor u ViK -u. Danas na poziciji: Izvršni direktor za realizaciju investicija. Ili je savjetnik sadašnjeg direktora.mali_balon wrote:Mislim da je kriv lagumdzijavade_mecum wrote: da preformulisem misao - na kome lezi odgovornost: na bezobraznom vlasniku autopranice kojem bi u odgovornom drustvu prvi mjesec dosli, zatvorili i njega i praonicu i pokazali za primjer ostalim kojim bi nesto slicno palo na pamet ili na VIK-u koji tolerise njega i slicne njemu godina?
http://www.viksa.ba/o_nama/menadzment.html

http://www.upkp.com.ba/press_arh05.htm
09.12.2005.
116. GODINA MODERNOG VODOVODA SARAJEVO
Uz prisustvo uvaženih gostiju, ambasadora Makedonije, Srbije i Crne Gore, premijera Vlade Kantona Sarajevo, resornog ministra, načelnika općina, direktora javnih komunalnih preduzeća, sekretara Udruženja za zaštitu potrošača i nagrađenih zaposlenika za tridesetpetogodišnju vjernost kolektivu, te sedam najboljih i nagrađenih zaposlenika u 2005. godini, u velikoj sali općine Stari Grad u Sarajevu, održana je svečanost u povodu 116 .godina postojanja KJKP “VIK” Sarajevo.
Svečanost su propratili javni mediji, a prikazan je i film o dostignućima i daljim planovima razvoja ovog kolektiva.
Čestitke upućene od uvaženih gostiju kolektivu i generalnom direktoru gosp. Dreković Jakubu, uz isticanje da je KJKP “VIK” Sarajevo izuzetno uspješno i na zadovoljstvo grada i građana Vlade Kantona Sarajevo, obavilo svoju izuzetno vrijednu zadaću, snabdijevajući građane sanitarno ispravnom, zdravom i kvalitetnom vodom.
U povodu ove svečanosti, otvoren je Centar za potrošače, gdje građani na jednom mjestu, u svako doba, mogu dobiti potrebne tehničke i ekonomske informacije.
ČESTITKE OVOM KOLEKTIVU!
- addem
#3631 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vode nema i nema. Ovo je strasno sta se dogadja sa ovim gradom.
-
PeppermintSA
#3632 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jel' mi može neko šta tačno pod ''baščaršijom'' misle, odnosno da li će Štrosmajerova i dalje ostati bez vode u nedogled. Neki imaju malu djecu koja su trenutno bolesna, kao naprimjer ja, i ovo je postalo toliko nepodnošljivo da se sjetim mama i sestara odgovornih.
- tututuuuu
#3633 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ljudi, molim vas, prestanite placati ovu "uslugu". Dok ljudi masovno ne prestanu placati ovo stanje se nece promijeniti, kad vec nije za ove 3 i kusur godine.
Niko nema obavezu placati nista ako nema urednu uslugu za to.
-
vnm
#3634 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ja racun platio nisam i ne namjeravam u skorije vrijeme. nek se malo kiseli.
-
mali_balon
#3635 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Moji racuni ce biti reducirani za ovaj mjesec. Tj uvodim redukcije vodovodu
-
calculator
#3636 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ViK-u je svejedno hoćeš li račun platiti danas, sutra ili nekada... Oni će svoj novac potražiti posredstvom suda, tebe će o tome obavijestiti tužbom male vrijednosti, sudija će donijeti presudu, i nakon nekoliko godina Izvršitelj će ti pokucati na vrata s namjerom izuzimanja namještaja ili stanavnm wrote:ja racun platio nisam i ne namjeravam u skorije vrijeme. nek se malo kiseli.
-
calculator
#3637 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
LaHko ti je "švedskim" kurcem gloginje mlatititututuuuu wrote:Ljudi, molim vas, prestanite placati ovu "uslugu". Dok ljudi masovno ne prestanu placati ovo stanje se nece promijeniti, kad vec nije za ove 3 i kusur godine.
- tututuuuu
#3638 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Radis budalu od sebe kako na onaj temi a tako i na ovoj. Kakva Svedska? Je li ja pricam o vodovodu u Svedskoj?calculator wrote:LaHko ti je "švedskim" kurcem gloginje mlatititututuuuu wrote:Ljudi, molim vas, prestanite placati ovu "uslugu". Dok ljudi masovno ne prestanu placati ovo stanje se nece promijeniti, kad vec nije za ove 3 i kusur godine.
- tututuuuu
#3639 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mozda i hoce, sto ne znaci da ce ga i dobiti. Treba odgovoriti na tuzbu sudu i boriti se za svoja prava. Drugacije ne ide. Ja sam im voljan platiti recimo 50% duga kad se stanje s vodom stabilizira. Ako zele sta vise morati ce pokusati preko suda. A nacina za ne platiti cesto ima jako puno.calculator wrote:ViK-u je svejedno hoćeš li račun platiti danas, sutra ili nekada... Oni će svoj novac potražiti posredstvom suda, tebe će o tome obavijestiti tužbom male vrijednosti, sudija će donijeti presudu, i nakon nekoliko godina Izvršitelj će ti pokucati na vrata s namjerom izuzimanja namještaja ili stanavnm wrote:ja racun platio nisam i ne namjeravam u skorije vrijeme. nek se malo kiseli.
- Troll_Happens
#3640 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mislio je da sviras kurcem iz swedske sa bezbjedne udaljenosti soleci pamet ljudima koji su u toj situaciji i koji se nalaze u bosni....
-
PeppermintSA
#3641 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da smo normalno društva, već sutra bi 50.000 ljudi izašlo na proteste tražeći obustavu kupovanja nekakvih automobila za ambasadore i preusmjerenje tog novca na izgradnju modernog vodovoda.
- tututuuuu
#3642 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A ja njemu kazem (a sad i tebi) ga gluposti pricate, jer niti sam u Svedskoj, niti sam ikad bio u Svedskoj, niti imam bilo koga u Svedskoj. Nije mi jasno od kud vam ta glupost samo. Ne razumijem zasto bih pisao na temi koja se tice redukcija vode u Sa., iz Svedske, ili bilo kojeg drugog grada, a kamo li zemlje osim Sarajeva? Je li to tebi ima imalo logike?
- tututuuuu
#3643 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisi u pravu. Nije stvar "sicarenja", stvar je da ih se natjera da nesto promjene. Znate li vi ljudi citati? Pa nije ni cudo sto se ovako ponasaju. Upravo zato smatram da to masovno treba raditi, pojedinacno ne mozes nista, jer tek kad prihodi od naplata znacajno pocnu opadati, tek tad ce ozbiljno krenuti u rjesavanje ovog problema. Ako uredno placas za neurednu uslugu, sto bi se oni potrudili ista mijenjati. Pa njima je super.Sarajmen wrote:Ima logike da ti lično odabereš način kako se nositi sa ovim problemom, pa i taj da ne plaćaš račun. Međutim , nemoj druge ubjeđivati da odaberu upravo taj način, jer tek po izmirenju obaveza stičeš određena prava. Ja ću da platim račun koji mi budu fakturisali, ali ću se pridružiti nekom od vidova protesta u vezi ovog problema.Nije mi cilj da šićarim na polovičnom računu, već da imam stabilno snadbijevanje pitkom vodom svo vrijeme. @calculator ti je fino objasnio da se u konačnici ne ''isplati'' neizmirivanje obaveza...
Ti kad platis ispostavljeni racun, ti si ga platio i ti se mozes pusiti, da se tako izrazim. A "protesti" su bas urodili plodom.
Sto se kaze... dok je ovaca biti ce i vune... A daj boze da se ja samo odselim odavde.
-
calculator
#3644 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Bio bi to tvoj najveći doprinos BiH društvutututuuuu wrote:... A daj boze da se ja samo odselim odavde.
-
PeppermintSA
#3645 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Stigla voda u Štrosu
- Dozer
#3646 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
I placanje mog racna je u redukciji od sad, pa sve dok ne budem imao vode kad god hocu da je imam.
A pomno cu pratiti svaku mogucu zateznu kamatu, i onda cu im, kad posalju prvu opomenu za to, hladno otici u ViK i nokautirati direktora.
U picki materinu vise i nesposobna SDA i sav taj imbecilni kadar...
Saudija ima vode za milione ljudi u Mekama i Medinama i svim ostalim gradovima, a kisu vide jednom ili ni jednom godisnje. Ne znaju ni kako izgleda rijeka, jezero i suma - ali nemaju jebenu redukciju!
A pomno cu pratiti svaku mogucu zateznu kamatu, i onda cu im, kad posalju prvu opomenu za to, hladno otici u ViK i nokautirati direktora.
U picki materinu vise i nesposobna SDA i sav taj imbecilni kadar...
Saudija ima vode za milione ljudi u Mekama i Medinama i svim ostalim gradovima, a kisu vide jednom ili ni jednom godisnje. Ne znaju ni kako izgleda rijeka, jezero i suma - ali nemaju jebenu redukciju!
-
Naslovnica
#3647 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Koliko ono rekoše da ViK imaju zaposlenih u finansijskom odjelu, nešto preko 200?

- tututuuuu
#3648 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vremena? Kakvog vremena im treba? Pa ne traju ove redukcije par dana, vec par godina! G-O-D-I-N-A. Pa ljudi za to vrijeme cuda izrade a ovi nisu stanju promijeniti cijevi do evo 2015 godine! I sto je najzalosnije nema naznaka ni da ce u narednih 10, jer pod milim bogom nista ne poduzimaju. do novca se uvijek moze doci ako ima volje. Ima ih previse i zaposlenih, i s prevelikim placama a ovamo nemaju novca da bi tebi osigurali kvalitetnu uslugu. Postoje i krediti na kraju krajeva, opet cemo ih mi vracati pa ne vidim problem da se ne zaduze i krenu raditi.
I oni ce se samo smijati na tvoje "proteste". Dok po djepu ne opalis nista od te srece. Ja tebi kazem njima je ovako super i boli njih neka stvar za tvoje proteste.
I oni ce se samo smijati na tvoje "proteste". Dok po djepu ne opalis nista od te srece. Ja tebi kazem njima je ovako super i boli njih neka stvar za tvoje proteste.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 19:02, edited 1 time in total.
-
vnm
#3649 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
da me strah miseva nabavio bi si macku.calculator wrote:ViK-u je svejedno hoćeš li račun platiti danas, sutra ili nekada... Oni će svoj novac potražiti posredstvom suda, tebe će o tome obavijestiti tužbom male vrijednosti, sudija će donijeti presudu, i nakon nekoliko godina Izvršitelj će ti pokucati na vrata s namjerom izuzimanja namještaja ili stanavnm wrote:ja racun platio nisam i ne namjeravam u skorije vrijeme. nek se malo kiseli.
- tututuuuu
#3650 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ajde, ajde... biti ce placa u VIK-u, nista se ti ne sekiraj. Kazes trebamo biti malo strpljivi dok se situacija ne rijesi.Sarajmen wrote:Skini se sa javne mreže i zakuri te bolac, kupuj flaširanu vodu ili koristi cisternu... za volje ti. Oni ionako imaju monopol i u tom slučaju si ti mali tarabić za igru sa takvim igračima. Kao da u VIK-u nema normalnih, vrijednih i stručnih ljudi koji istinski žele da se problem riješi sistemski i na obostrano zadovoljstvo. Jok, ništa i niko ne valja ... ne prdi bake ti u helankama.
Vremena, isto onog koje i ti čekaš da protekne i da se ispališ vani. A nas ko ...