Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#3376 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Može se spominjati familija do mile volje. Bitno je da kad je momenat odluke - glasa se za nju. I kad skontamo da je to uzrok problema. Možda i bude vode na pipu.
VjecitiStudent

#3377 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Ipak nije sve tako crno, evo kako jedan bespravni graditelj pazi druge bespravne graditelje.
A ostatak grada, nek kupuje vodu.
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ahmed Boloban potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji pumpne stanice Sokolje, koja će vodom snabdijevati naselja Zabrđe i dijelove Sokolja. Radovi bi trebali početi iduće sedmice, a za njihovu realizaciju iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 293.000 konvertibilnih maraka.

Riječ je o drugoj fazi realizacije, jednog od najznačajnijih projekata Općine Novi Grad u oblasti vodosnabdijevanja naselja koja će se vodom snabdijevati iz novoizgrađenog rezervoara Sokolje.

Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na rješavanju problema vodosnabdijevanja naselja Dobroševići, Ahatovići i Bojnik, područja gdje veliki broj stambenih objekata nije bio priključen na gradsku vodovodnu mrežu. Taj projekt je u završnoj fazi. Izgrađene su dvije pumpne stanice i dva rezervoara s 4.000 kubika vode, distributivna mreža, a u toku je izgradnja još jednog manjeg dijela mreže, čime će biti završen cijeli sistem snabdijevanja ovih naselja vodom iz gradskog vodovodnog sistema, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.
jao_situacije

#3378 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

Ned071 wrote:Jubilarna 4 mjeseca kako zovem i molim da poprave cijev koja curi... Nadam se da ce popravit do zime...
neće jarane, tu će ti biti zaleđena cesta
da se ne nadaš bezveze
već viđeno, već doživljeno
Ned071

#3379 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Ned071 »

Zvao sam i avaz. Dosli ljudi, slikali... Sutradan eto bagera. Raskopase i stade voda. Fala ti Boze. Fala Fahro. Al matrak... Nakon sat opet kap potece i ulica ne presahnu. I tako vec dva mjeseca. Sad imamo i potok i rupu u ulici :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3380 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

kad zovete
predstavite se kao novinari avaza oslobnodjenja aldzazire

to pali kod kolegice
neki

#3381 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:Ipak nije sve tako crno, evo kako jedan bespravni graditelj pazi druge bespravne graditelje.
A ostatak grada, nek kupuje vodu.
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ahmed Boloban potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji pumpne stanice Sokolje, koja će vodom snabdijevati naselja Zabrđe i dijelove Sokolja. Radovi bi trebali početi iduće sedmice, a za njihovu realizaciju iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 293.000 konvertibilnih maraka.

Riječ je o drugoj fazi realizacije, jednog od najznačajnijih projekata Općine Novi Grad u oblasti vodosnabdijevanja naselja koja će se vodom snabdijevati iz novoizgrađenog rezervoara Sokolje.

Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na rješavanju problema vodosnabdijevanja naselja Dobroševići, Ahatovići i Bojnik, područja gdje veliki broj stambenih objekata nije bio priključen na gradsku vodovodnu mrežu. Taj projekt je u završnoj fazi. Izgrađene su dvije pumpne stanice i dva rezervoara s 4.000 kubika vode, distributivna mreža, a u toku je izgradnja još jednog manjeg dijela mreže, čime će biti završen cijeli sistem snabdijevanja ovih naselja vodom iz gradskog vodovodnog sistema, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.
Papak brine o svom glasačkom tijelu....a ovi crveni u ravnici, ko ih jebe..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3382 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

uvodi one koji neće plaćati :D
O'zone
Globalni moderator

#3383 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Jučer gledam curi voda i u Jukićevoj malo iznad skretanja za Robot...
hizo ramidovic

#3384 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

pa mora voda nedze curit akoje pukla cjev stoste tako cudni ato znaci daima vode znaci dobroje
dezurni_ucenik

#3385 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Loše stanje podzemne akumulacije i starost cjevovoda sa velikim gubicima dovodi do poremećaja u vodosnabdijevanju, te će biti uvedene dnevne redukcije vode na širem području Kantona Sarajevo.

Usljed izostanka padavina, kako pojašnjavaju iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo, došlo je do dodatnog pada nivoa akumulacije na glavnom izvorištu Sarajevsko polje, a raspoložive količine vode se stalno smanjuju.

U prvoj sedmici septembra količine vode podzemnih akumulacija su se smanjile za cca 300 l/s, a u ovom momentu smanjenje ovih količina vode iznose i do cca 650 l/s.

Također, izdašnost gravitacionih vrela je u konstantnom padu, a sve to ukazuje na izuzetno alarman
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo će biti primorani uvesti dnevne redukcije na širem području KS.

Pored dnevnih redukcija koje su na snazi u terminu od 11.00 do 15.00 sati u zonama vodosnabdijevanja Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, naselja Obhodža i Brusulje, u narednom periodu očekuju se dnevne redukcije i u naseljima od Dolac Malte do Marijin Dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Buća Potok, Naselje heroja – Sokolje, Hrasnica, Sokolovići, Faletići, Stup, Butmir i Kotorac.

S obzirom da i dalje slijedi period bez značajnijih padavina, te da se očekuje povećanje potrošnje vode za predstojeći blagdan Kurban Bajrama, naglašava se da će biti vrlo teško osigurati optimalne količine vode, mole se potrošači da vodu koriste racionalno i bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum.

Preduzeće KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo provodi sve mjere, kako bi se ublažile posljedice trenutnog stanja vodosnabdijevanja.

u 21.vijeku mi imamo problema sa vodom.
O'zone
Globalni moderator

#3386 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Šuti ba, dobro nam je kakvi smo i ko nas "vodi".
Ovo je sve po zasluzi.
Letargija, nezainteresiranost i ono šta me briga ba...sve dok se ne odvrne česma a ono šššššššššššš...zrak, e onda jebavanje majki i traženje krivaca a niko nije krvi do nas samih jer dopuštamo da nam u 21. vijeku na vodonosnom području uvode mimo nočnih i dnevne redukcije vode jer se iz ViK-a uzimalo i uzima šakom i kapom a ne ulaže se u infrastrukturu ni mrve a narod šuti, šuti i mrmori "izdržo je Mujo i gore".
hizo ramidovic

#3387 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

iprie suljudi imali problema svodom i nosilije ubidonima i buradima pa uratu ni je bilo nikako pasu ljudi prezivili i vidijeli dase more zivit itako neznam staje sad problem znaci uratu semoglo adanas nemore brez vode jerse sve po gospodilo kakosu ljudi postali lice mjerni to nidze nema
animus

#3388 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by animus »

O'zone wrote:Šuti ba, dobro nam je kakvi smo i ko nas "vodi".
Ovo je sve po zasluzi.
Letargija, nezainteresiranost i ono šta me briga ba...sve dok se ne odvrne česma a ono šššššššššššš...zrak, e onda jebavanje majki i traženje krivaca a niko nije krvi do nas samih jer dopuštamo da nam u 21. vijeku na vodonosnom području uvode mimo nočnih i dnevne redukcije vode jer se iz ViK-a uzimalo i uzima šakom i kapom a ne ulaže se u infrastrukturu ni mrve a narod šuti, šuti i mrmori "izdržo je Mujo i gore".
Samo da dopunim slijed desavanja ujutro nakon šššššššš....zrak i topovski udar u sudoper gdje me voda okupa komplet pod velikim pritiskom. I tako umjesto vode za pice dobijes jutarnje tusiranje. E onda ide spominjanje familije i svih ostalih ženskih clanova porodice uposlenika VIK-a.
JanuaryJones

#3389 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by JanuaryJones »

animus wrote:
Ovo je sve po zasluzi.
Samo da dopunim slijed desavanja ujutro nakon šššššššš....zrak i topovski udar u sudoper gdje me voda okupa komplet pod velikim pritiskom. I tako umjesto vode za pice dobijes jutarnje tusiranje. E onda ide spominjanje familije i svih ostalih ženskih clanova porodice uposlenika VIK-a.
I zrak svaki put kad dolazi voda navergla vodomjer pod pritiskom i ljudima dolaze nerealni računi za vodu tj. prikazuju veću potrošnju od stvarne. I tako svaki dan.
dezurni_ucenik

#3390 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Ovo je sve po zasluzi.

Nojevi pravi. Gurni glavu u pijesak i suti.
Dr. Kuca

#3391 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Konakovicu rijesi ovaj goruci problem!
O'zone
Globalni moderator

#3392 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

hizo ramidovic wrote:iprie suljudi imali problema svodom i nosilije ubidonima i buradima pa uratu ni je bilo nikako pasu ljudi prezivili i vidijeli dase more zivit itako neznam staje sad problem znaci uratu semoglo adanas nemore brez vode jerse sve po gospodilo kakosu ljudi postali lice mjerni to nidze nema
Tako je @hizo! A zna se hvala Bogu kako su ljudi u ratu bili zdravi...sve je to bilo od fizičke aktivnosti nosanja bidona i kanistera, cijepanja i rezanja drva a bogami se i zdravo hranilo...bez mesa samo prirodno....Knton Sporta je na doborm putu da nam opet postane tako dobro za naše dobro. Zamisli samo uštede u Zdravstvenom sektoru kad se samanji broj kardio oboljenja i hipertenzije zbog fizičke aktivnosti i nisko masne i kalorične prehrane.

Vlada federacije diže akcize na naftu a samim time i sve će ostalo da ode gore prvenstveno brašno i peciva pa ćemo svi da budemo na bezglutenskoj dijeti ima bolan da pucamo od zdravlja...samo mi toga još nismo svjesni.....poglup smo narod...
Naslovnica

#3393 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Naslovnica »

hizo ramidovic wrote:iprie suljudi imali problema svodom i nosilije ubidonima i buradima pa uratu ni je bilo nikako pasu ljudi prezivili i vidijeli dase more zivit itako neznam staje sad problem znaci uratu semoglo adanas nemore brez vode jerse sve po gospodilo kakosu ljudi postali lice mjerni to nidze nema
potpis
8-)
FrozenCastle

#3394 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by FrozenCastle »

Prekjučer zavrnuli vodu prije 12. Nisam se mogla vode napiti. Inače mašinu za veš ne mogu uključiti u noćnom terminu jeftine tarife struje, a evo sad ne mogu ni u dnevnom. A trenutni mlaz vode je da ne mogu ništa s njim, sem vode se napiti.
hizo ramidovic

#3395 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

FrozenCastle wrote:Prekjučer zavrnuli vodu prije 12. Nisam se mogla vode napiti. Inače mašinu za veš ne mogu uključiti u noćnom terminu jeftine tarife struje, a evo sad ne mogu ni u dnevnom. A trenutni mlaz vode je da ne mogu ništa s njim, sem vode se napiti.
pasta hos vise napise irekni sucur paiovo imamo kakoje nekad znalo bit ijos biras vrjeme kaces daimas vode nekadsu ljudi prali ves rukama ne ce nista falit danasnjim hanumama daga operu tako ijosce ustedit ivodu istruju panece kukat kadhim dodze racun nakraju mijeseca vego sve hoce namasinu
Fauja Singh

#3396 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Fauja Singh »

Ja ne znam ima li iko normalan u vodovodu pa da se zapita da li je normalno da su ljudi vise u ratu imali vode nego danas, pa majku mu jebem svu noc nisam imao vode, jutros ustanem u 10 do 6 i ne znam ni sam kako sam se spremio za poso jer naravno nema vode, maloprije dodjem s posla i docekaju me prazna slavine, naravno 210-707 non stop zauzet, dignu slusalicu i boli ih kurac.
Jebem li vam pleme neradnicko i seljacko, u 2015 godini trebam ici po ugostiteljskim objektima da izvrsim fizioloske potrebe, naravno voda ce doci kad bude skupa struja a opet ce nestati tamo oko 23:00, pa jebo te u 24h vise nemam vode nego sto je imam.
Definitivno cu im prestati placati racune pa neka tuze, boli me kurac.
Haris.ba

#3397 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Bidona, bidona. Jeftino bidona.
raoul duke

#3398 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by raoul duke »

Isuse, da ne povjerujes da glavni grad ove vukoj**ine zvana BIH nema vode vise od 12 sati dnevno.. Hahahah kakva tuga i cemer..
Adriatic

#3399 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Adriatic »

Zato su računi uredni.
Fauja Singh

#3400 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Fauja Singh »

da, trebam loncic zaroniti u bidon i poljevat se da se istusiram u 06:00 ujutro, a ves cu prati ovako kad ufatim da ima vode (obicno po skupoj struji) i moliti Boga da ne nestane u sred pranja... nije mi jasno kako ni Kakanj, Zenica, Visoko, Mostar, Foca... ma niko nema problem sa vodom, samo Sarajevo. Jebem li im rod neradnicki i seljacki.
edit:evo je dolazi, idem sad u halu dok nije nestalo :run:
Post Reply