Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
piatc

#201 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piatc »

campa_xxx wrote:Ista stvar sa nestajanjem vode iza 23h na Trgu Heroja (Hrasno)...do prije 15ak dana je bilo vode u tom periodu ali skroz slab pritisak, sad je nema nikako do ujutru...
nalazim se koju ulicu niže, ista stvar, možeš li mi samo reći na kom si spratu?
campa_xxx

#202 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by campa_xxx »

piatc wrote:
campa_xxx wrote:Ista stvar sa nestajanjem vode iza 23h na Trgu Heroja (Hrasno)...do prije 15ak dana je bilo vode u tom periodu ali skroz slab pritisak, sad je nema nikako do ujutru...
nalazim se koju ulicu niže, ista stvar, možeš li mi samo reći na kom si spratu?
4. sprat (zadnji)
amko76

#203 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amko76 »

BHF_Manijak wrote:Jedva cekam da svane, sutra cu da im jebem majku milu, aaaa ako mi "teta" kojim slucajem spusti slusalicu prilikom razogovora idem na lice mjesta, u 21. vijeku da nemam vode, nema sanse, a kao vodimo se kao Evropa, e pa neces majcin sine, ako u gradu ima xxx hiljada ovaca, ja ne zelim biti dio stada, havariju cu im napravit u ViK-u!!! :x :x :x :x
I šta bi, jesi li im ***** majku i napravio havariju? Svi ste vi opasni iza tastature. ;-)
BHF_Manijak

#204 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Makar sam svoju dusu zadovoljio preko telefona, a ja kao jedinka ne mogu promjeniti kompletan sistem, ali bar mogu uraditi koliko je do mene, tj pobuniti se! :wink:
HALO.BA

#205 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HALO.BA »

Ateista wrote:
HALO.BA wrote:Pumpe za vodu u zgrada prestanu raditi da ne bi crkle kada nestane vode tj kada padne pritisak vode, a u mnogim zgradama ljudi koji odzavaju hidrofor ne znaju nastimati BIMETAL da se pumpe ugase tek kada gradski pritisak vode spadne na 1 bar tako da mnogi gradjani Sarajeva ostaju bez vode odmah iza 24h je gradski pritisak vode koji je inace 4-5 bara spadne na caa 2 bara.

U GRADU IMA VODE ALI VAM BIMETAL NA PUMPAMA NIJE DOBO NASTIMAN !

Zovite predstavnika etaznih vlasnika, pa neka on zove upravitelja ili firmu koja odzava pumpe u vasoj zgradi da Vam rijese problem.

SRETNO

PEV jednog nebodera od 20 spratova u kojem ima vode 24 h ;-)
Sta sad hoces da kazes, kao nije kriv vodovod nego lose nastimane pumpe, pa zasto uopste pada pritisak, vodovod bi trebao 24 sata da ima normalan pritisak. I dok nisu poceli sa redukcijama, iza ponoci se nisam mogao istusirati zbog slabog pritiska, jeli to normalno?
Vodovod bi svakako trebao da nam omoguci 24h normalan pritisak, ali dok to ne urade ja sam pokusao samo pomoci gore navedenim.
HALO.BA

#206 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HALO.BA »

piatc wrote:
HALO.BA wrote:Pumpe za vodu u zgrada prestanu raditi da ne bi crkle kada nestane vode tj kada padne pritisak vode, a u mnogim zgradama ljudi koji odzavaju hidrofor ne znaju nastimati BIMETAL da se pumpe ugase tek kada gradski pritisak vode spadne na 1 bar tako da mnogi gradjani Sarajeva ostaju bez vode odmah iza 24h je gradski pritisak vode koji je inace 4-5 bara spadne na caa 2 bara.

U GRADU IMA VODE ALI VAM BIMETAL NA PUMPAMA NIJE DOBO NASTIMAN !

Zovite predstavnika etaznih vlasnika, pa neka on zove upravitelja ili firmu koja odzava pumpe u vasoj zgradi da Vam rijese problem.

SRETNO

PEV jednog nebodera od 20 spratova u kojem ima vode 24 h ;-)
Upravo sam kontaktirao predsjednika kućnog savjeta i dobio informaciju da do šestog sprata samo prirodni pritisak djeluje, a tek od šestog hidrofor, tako da mi, s obzirom da živim na petom spratu, nikakvo štimanje bimetala ne može pomoći. mislio sam da hidrofor radi za čitav objekat, može li mi neko potvrditi da se to stvarno ovako radi? Ovo ako nastavi ovako stvarno nema druge nego vodovodu velike probleme početi praviti :x
Hoces da kazes da komsije iznad tebe imaju 24 h vodu, a ti ne? :?
Dr.Mr.Fr.

#207 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

HALO.BA wrote: Hoces da kazes da komsije iznad tebe imaju 24 h vodu, a ti ne? :?

evo citam vec treci put i ne mogu a skontam kako li si samo ovo zakljucio :roll: :roll: :roll:
Dr.Mr.Fr.

#208 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

piatc wrote: Upravo sam kontaktirao predsjednika kućnog savjeta i dobio informaciju da do šestog sprata samo prirodni pritisak djeluje, a tek od šestog hidrofor, tako da mi, s obzirom da živim na petom spratu, nikakvo štimanje bimetala ne može pomoći. mislio sam da hidrofor radi za čitav objekat, može li mi neko potvrditi da se to stvarno ovako radi? Ovo ako nastavi ovako stvarno nema druge nego vodovodu velike probleme početi praviti :x

Hidrofor u pravilu stoji u podrumu, omah iza ekspanzione posude i snadbjeva citav objekat naravno, samo ti je ta pametnica od predstavnika pogrešno objasnila, naime ako pritisak opadne (vjerovatno ispod 6 kata kako on to zamišlja) onda se hidrofor pumpa pali i izbacuje vodu na više katove :mrgreen:

samo ni hidrofor ti ne može pomoci ako nema kontinuiranog pritiska vode, jer je nema odakle crpiti, a samim tim se pumpa i ne pali...potrebno je instalirati nezavisan sistem na krovu objekta ili u podrumu sa cisternom za prihvat vece kolicine koja onda u zavisnosti od smještaja (krov ili podrum) slobodnim padom ili pumpom se šalje dalje u objektu...

sa tim da se ta cisterna mora održavati jer ako se ne bi voda u njoj ne bi tretirala tu bi pocele da se kupaju žabe :mrgreen:
HALO.BA

#209 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HALO.BA »

Dr.Mr.Fr. wrote:
HALO.BA wrote: Hoces da kazes da komsije iznad tebe imaju 24 h vodu, a ti ne? :?

evo citam vec treci put i ne mogu a skontam kako li si samo ovo zakljucio :roll: :roll: :roll:
Pa ako do zgrade dolazi mali pritisak njemu do petog-sestog sprata ne moze dobaciti jer po rijecima PEVa hidrofor radi samo za stanare od sestog pa navise, tako da ispadne da ovi iznad njega imaju vodu a on ne?
Dr.Mr.Fr.

#210 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

HALO.BA wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:

Pa ako do zgrade dolazi mali pritisak njemu do petog-sestog sprata ne moze dobaciti jer po rijecima PEVa hidrofor radi samo za stanare od sestog pa navise, tako da ispadne da ovi iznad njega imaju vodu a on ne?

pa to bi moglu jedino u slucaju da sa dvije razlicite cijevi vodiš vodu po zgradi, jedna do 6 kata a druga za ostale katove, a sa obzirom da sve ide jednom cjevkom to je nemoguce :mrgreen: cak i kada bi hidrofor kojim slucajem bio na 5 katu opet ne bi bilo moguce jer i ta voda mora doci nekako do hidrofora ;-)
HALO.BA

#211 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HALO.BA »

Dr.Mr.Fr. wrote:
piatc wrote: Upravo sam kontaktirao predsjednika kućnog savjeta i dobio informaciju da do šestog sprata samo prirodni pritisak djeluje, a tek od šestog hidrofor, tako da mi, s obzirom da živim na petom spratu, nikakvo štimanje bimetala ne može pomoći. mislio sam da hidrofor radi za čitav objekat, može li mi neko potvrditi da se to stvarno ovako radi? Ovo ako nastavi ovako stvarno nema druge nego vodovodu velike probleme početi praviti :x

Hidrofor u pravilu stoji u podrumu, omah iza ekspanzione posude i snadbjeva citav objekat naravno, samo ti je ta pametnica od predstavnika pogrešno objasnila, naime ako pritisak opadne (vjerovatno ispod 6 kata kako on to zamišlja) onda se hidrofor pumpa pali i izbacuje vodu na više katove :mrgreen:

samo ni hidrofor ti ne može pomoci ako nema kontinuiranog pritiska vode, jer je nema odakle crpiti, a samim tim se pumpa i ne pali...potrebno je instalirati nezavisan sistem na krovu objekta ili u podrumu sa cisternom za prihvat vece kolicine koja onda u zavisnosti od smještaja (krov ili podrum) slobodnim padom ili pumpom se šalje dalje u objektu...

sa tim da se ta cisterna mora održavati jer ako se ne bi voda u njoj ne bi tretirala tu bi pocele da se kupaju žabe :mrgreen:
Slazem se u potpunosti sa tobom ali ne znam kako je to odradjeno po drugim zgradama. Znam da u mom neboderu od 20 spratova ima vode 24h dnevno a nemamo ni jednog politicara u zgradi, kao ni komsiju zaposlenog u vodovodu. samo je fazon u stimanju bimetala na pumpama :-D
piatc

#212 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piatc »

Tako mi je ovaj predsjednik kucnog savjeta objasnio, s tim sto je stariji covjek u pitanju, moguce da pojma nema o cemu prica.
Dr.Mr.Fr. wrote: Hidrofor u pravilu stoji u podrumu, omah iza ekspanzione posude i snadbjeva citav objekat naravno, samo ti je ta pametnica od predstavnika pogrešno objasnila, naime ako pritisak opadne (vjerovatno ispod 6 kata kako on to zamišlja) onda se hidrofor pumpa pali i izbacuje vodu na više katove :mrgreen:
Po tvom misljenju, da li bi moglo funkcionisati ovo sto predlaze HALO.BA, makar kao privremeno rjesenje?
Dr.Mr.Fr.

#213 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

ma koje, misliš na ovo što kaže da imaju vode 24/7, ma nemam pojma, možda imaju jako veliki expanzioni sud pri hidroforu, a možda su i na nekom vodu koji nema redukcije, tipa protiv požarni ili za neko atomsko sklonište, mislim nemam pojma, možda je i neko nekada ugradio nezavisni sistem...ma hajde znaj, danas je sve moguce... :lol: :lol: :lol:

najvjerovatnije je da direktor vodovoda ima neku ljubavnicu u zgradi pa obezbjedio vodu da se malo plakne kada predvece od nje krene kuci :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#214 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

samo se vi za*****e ispadamo kao u Zanzibaru :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Dr.Mr.Fr.

#215 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

StupskaBitanga wrote:samo se vi za*****e ispadamo kao u Zanzibaru :x :x :x :x :x :x :x :x :x

ma daj kada se vec ne kupamo daj da se zajebavamo, ništa nam drugo nije preostalo :lol: :lol: :lol: :x
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#216 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Velkoski »

Odo napravit' sok dok mogu :mrgreen:
plejka2

#217 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by plejka2 »

sta nam rade ko da je 93-ća :-)
jos da struju pocnu zavrtat sreći nikad kraja...
karanana

#218 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

cini mi se da sam u zadnji sekund, 5 do 12, bacio kak.
perem ruke i cujem shushtanje zraka i one ruzne zvukove iz cesme.
Dr.Mr.Fr.

#219 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr.Mr.Fr. »

karanana wrote:cini mi se da sam u zadnji sekund, 5 do 12, bacio kak.
perem ruke i cujem shushtanje zraka i one ruzne zvukove iz cesme.

:lol: :lol: :lol: cuj kak,

na meni nije frka zbog vode, neka kažu kada su redukcije i prilagoditi cemo se...

...frka mi je zbog aparata po kuci, onaj protocni bojler svako jutro prolazi kroz katarzu dok nafata vodu jadnik :roll:

:x :x :x
karanana

#220 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

pa to i mene nervira. ako su redukcije, ok, samo recite od kad do kad i nije problem. i nekoliko godina poslije rata je bilo onih redukcija tokom dana i navecer ali navikne se covjek, napravi raspored. a ovako, prvih par dana kontas da je to samo dan-dva ali ocigledno nije. zato sto se nisu ocitovali glede ovoga ja i sumnjam da nam se svete jer nisu dobili poskupljenje.

da barem puste 2 sata duze navecer pa nek je gase 2 sata prije podne oko 10-11. cisto da ljudi navecer mogu iskoristiti jeftinu struju za masine i bojlere.
piatc

#221 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piatc »

Dr.Mr.Fr. wrote: na meni nije frka zbog vode, neka kažu kada su redukcije i prilagoditi cemo se...
KOME BA DA SE MI PRILAGODJAVAMO? :angry:
sheilak

#222 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sheilak »

kod nas ima vide, ali ja česmu držim na oku, a kanisteri (i flaše, lavori) spremni. :wink:

@karanana

savršeno tempirano :D
branimir stulic

#223 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by branimir stulic »

Hajd sve razumijem da vode nemaju tamo gdje treba pumpati... ali meni cijev sa Moscanice prolazi kraj kuce pa opet u vecernjim satima - šipak...Mozda je Pilavdzic izumio pumpanje vode nizbrdo...
Paunovac

#224 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Paunovac »

Punim čašu 5 min..imam gutljaj :sad:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#225 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by grunt »

ko je srao srao :D pauza do 6 ujutro
na sta smo spali da ne mozes vise ni srati kao sav civilizovani svijet kada ti je hica,vec i to jos zavisi od idiota sa medreseta
Post Reply