Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
king kong
#151 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Grbavica, treći sprat, već mjesec dana nestaje vode poslije 23.00h, i to u potpunosti...Samo zrak prolazi kroz cijevi, tuširanje poslije ponoći zdravo, pranje ruku zdravo, kuhanje čaja zdravo...da ne nabrajam milion drugih stvari koje su ponekad prijeko potrebne tokom noći. Jedno vrijeme je i bilo vode, ali minimalno, sad više nikako...Na koji način se ovo može regulisati?
- žulijan asanž
#152 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
prijatelju, ja sam u SG i ovdje nestaje vode po noći od 23 - 6 h već 15 godina. znači obavljanje nužde po noći zdravo, noćni izlazak u grad - svi idu kući pod tuš, a ja nosam kanistere. i prevazišli bi se noćni nestanci nekako (stoka se na sve navikne), ali u zadnjih par mjeseci vode nemam od 13h - 18 h po danu!!!!!!!!!!!!!!!!!king kong wrote:Grbavica, treći sprat, već mjesec dana nestaje vode poslije 23.00h, i to u potpunosti...Samo zrak prolazi kroz cijevi, tuširanje poslije ponoći zdravo, pranje ruku zdravo, kuhanje čaja zdravo...da ne nabrajam milion drugih stvari koje su ponekad prijeko potrebne tokom noći. Jedno vrijeme je i bilo vode, ali minimalno, sad više nikako...Na koji način se ovo može regulisati?
pleme im jebem, planiramo bebu i u toj jednačini znaš koliku mi ulogu igra ta činjenica??!!
tugo moja, toliko prepreka sa planiranjem bebe smo prevazišli, toliko uslova je moralo biti ispunjeno i sad da mi voda bude prepreka???
pleme im lezihljebovićko jebem.
-
sokkia
#153 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
to se oni iz VIK-a svete što voda nije poskupilaking kong wrote:Grbavica, treći sprat, već mjesec dana nestaje vode poslije 23.00h, i to u potpunosti...Samo zrak prolazi kroz cijevi, tuširanje poslije ponoći zdravo, pranje ruku zdravo, kuhanje čaja zdravo...da ne nabrajam milion drugih stvari koje su ponekad prijeko potrebne tokom noći. Jedno vrijeme je i bilo vode, ali minimalno, sad više nikako...Na koji način se ovo može regulisati?
- Dr.Mr.Fr.
#154 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
sokkia wrote:to se oni iz VIK-a svete što voda nije poskupilaking kong wrote:Grbavica, treći sprat, već mjesec dana nestaje vode poslije 23.00h, i to u potpunosti...Samo zrak prolazi kroz cijevi, tuširanje poslije ponoći zdravo, pranje ruku zdravo, kuhanje čaja zdravo...da ne nabrajam milion drugih stvari koje su ponekad prijeko potrebne tokom noći. Jedno vrijeme je i bilo vode, ali minimalno, sad više nikako...Na koji način se ovo može regulisati?
Kopiraju štrajkacke metode od GRAS-a
- Cholina_Lokica
#155 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ista star... Par puta do sad bio smanjen pritisakchuchumbamayumbe wrote:Ja fakat još ne osjetih tu redukciju - AP, B-Faza, visoka zgrada, ja na vrhu.
Doduše, neki dan je navečer bio malo slabiji pritisak ali ništa specijalno.
Svaki dan ima vode, uredno.
- Dr.Mr.Fr.
#156 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Cholina_Lokica wrote:Ista star... Par puta do sad bio smanjen pritisakchuchumbamayumbe wrote:Ja fakat još ne osjetih tu redukciju - AP, B-Faza, visoka zgrada, ja na vrhu.
Doduše, neki dan je navečer bio malo slabiji pritisak ali ništa specijalno.
Svaki dan ima vode, uredno.
Možda na AP ima dosta raje iz vodovoda
- Skyfox
#157 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vec godinama na Grbavici poslije 12 nema vode. Ne mogu oprat ni ruke ni zube kad se vratim kuci. Sjecam se da je poslije reintegracije pritisak bio nenormalno jak i nije nestajalo vode cak ni ljeti i onda par godina nakon, uvijek zavrnu navecer, zimi, ljeti...
- karanana
#158 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Manijak, jesi ih zvao?
Sta kazu?
Ja bih i prihvatio redukcije da su se ocitovali pa da znam o cemu se radi, a ovako....meni sinoc u 10 vec pao pritisak vode, jedva sam se plakno. a jesu i ovi nasi bojleri karine. imam 75 litara tople vode u njemu ali je ne mogu izvuci jer je vodovod iskljucio vodu. ne znam na kojem prinicpu ta glupost radi da ne mogu izvuci vodu koja je kod mene u bojleru.
Sta kazu?
Ja bih i prihvatio redukcije da su se ocitovali pa da znam o cemu se radi, a ovako....meni sinoc u 10 vec pao pritisak vode, jedva sam se plakno. a jesu i ovi nasi bojleri karine. imam 75 litara tople vode u njemu ali je ne mogu izvuci jer je vodovod iskljucio vodu. ne znam na kojem prinicpu ta glupost radi da ne mogu izvuci vodu koja je kod mene u bojleru.
- Filter
#159 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mozes nacijediti iz bojlera, ako otvoris sigurnosni ventil i cesmu. tada ti voda tece iz sigurnosnog ventila. tako majstori prazne bojler prije skidanja sa zida... ali moras paziti da se ne ofuris i to ide poprilicno kilavo...karanana wrote:Manijak, jesi ih zvao?
Sta kazu?
elem, ne preporucujem, osim kao krajnju soluciju
- karanana
#160 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ma jok, ne bih to barko pa da nesto zeznem pa belaj kad pocne punit ponovo.Filter wrote:mozes nacijediti iz bojlera, ako otvoris sigurnosni ventil i cesmu. tada ti voda tece iz sigurnosnog ventila. tako majstori prazne bojler prije skidanja sa zida... ali moras paziti da se ne ofuris i to ide poprilicno kilavo...karanana wrote:Manijak, jesi ih zvao?
Sta kazu?
- Filter
#161 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
nije neki belaj ponovno punjenje, ali moras ponovo navrnuti sigurnosni ventil. to je poslic od 2 minute koji ja ponavljam makar 3 putakaranana wrote:ma jok, ne bih to barko pa da nesto zeznem pa belaj kad pocne punit ponovo.Filter wrote:mozes nacijediti iz bojlera, ako otvoris sigurnosni ventil i cesmu. tada ti voda tece iz sigurnosnog ventila. tako majstori prazne bojler prije skidanja sa zida... ali moras paziti da se ne ofuris i to ide poprilicno kilavo...karanana wrote:Manijak, jesi ih zvao?
Sta kazu?
u svakom slucaju, samo za ljutu muku...
- Ateista
#162 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije, to je pocelo jos znatno prije poskupljenja.sokkia wrote:to se oni iz VIK-a svete što voda nije poskupilaking kong wrote:Grbavica, treći sprat, već mjesec dana nestaje vode poslije 23.00h, i to u potpunosti...Samo zrak prolazi kroz cijevi, tuširanje poslije ponoći zdravo, pranje ruku zdravo, kuhanje čaja zdravo...da ne nabrajam milion drugih stvari koje su ponekad prijeko potrebne tokom noći. Jedno vrijeme je i bilo vode, ali minimalno, sad više nikako...Na koji način se ovo može regulisati?
Mislim da je razlog za to da ustede na struji posto imaju dug, ugase pumpe preko noci i naprave ustedu na nas racun kad nisu sposobni normalno poslovati.
- Ateista
#163 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sta sad hoces da kazes, kao nije kriv vodovod nego lose nastimane pumpe, pa zasto uopste pada pritisak, vodovod bi trebao 24 sata da ima normalan pritisak. I dok nisu poceli sa redukcijama, iza ponoci se nisam mogao istusirati zbog slabog pritiska, jeli to normalno?HALO.BA wrote:Pumpe za vodu u zgrada prestanu raditi da ne bi crkle kada nestane vode tj kada padne pritisak vode, a u mnogim zgradama ljudi koji odzavaju hidrofor ne znaju nastimati BIMETAL da se pumpe ugase tek kada gradski pritisak vode spadne na 1 bar tako da mnogi gradjani Sarajeva ostaju bez vode odmah iza 24h je gradski pritisak vode koji je inace 4-5 bara spadne na caa 2 bara.
U GRADU IMA VODE ALI VAM BIMETAL NA PUMPAMA NIJE DOBO NASTIMAN !
Zovite predstavnika etaznih vlasnika, pa neka on zove upravitelja ili firmu koja odzava pumpe u vasoj zgradi da Vam rijese problem.
SRETNO
PEV jednog nebodera od 20 spratova u kojem ima vode 24 h
- poznanik
#164 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zanimljivo, u zgradama na desnoj strani K.Kapetanovića nema takvih nestajanja vodeSkyfox wrote:Vec godinama na Grbavici poslije 12 nema vode. Ne mogu oprat ni ruke ni zube kad se vratim kuci. Sjecam se da je poslije reintegracije pritisak bio nenormalno jak i nije nestajalo vode cak ni ljeti i onda par godina nakon, uvijek zavrnu navecer, zimi, ljeti...
-
underground
#165 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Fakat i kod mene po prvi put otkad znam za sebe nije bilo vode poslije 00:00
Sta im je?
Sta im je?
-
Mistik_
#166 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sinoc mi je u po kupanja nestalo vode (stari grad) taman se nasafunjo
i to u 23:20...
Em sto sam se jedva natjero da se kupam, em sto je hladno, em sto sam nako osafunjan mogo vrat slomit izlazeci iz kade.
Koji se djavo dogadja????
Em sto sam se jedva natjero da se kupam, em sto je hladno, em sto sam nako osafunjan mogo vrat slomit izlazeci iz kade.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#167 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zapamti, pa na izborima glasaj protiv SDA. Mujezinović, bivši premijer FBiH, a nekada i guverner Kantona Sarajevo je ''pokopao'' projekat Crna rijeka jer nije prihvatio donaciju iz Japana. Japanci paze kome poklanjaju novac. Ne ugovaraju donacije sa klauzulama IMT.Mistik_ wrote:Sinoc mi je u po kupanja nestalo vode (stari grad) taman se nasafunjoi to u 23:20...
- sheilak
#168 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
@Mistik
Vrlo slicno iskustvo i kod mene.
Sreca pa sam kosu oprala prije.
Hoce li i veceras tako biti?
Sta se to desava? Zasto ne upozore gradjane na buduce redukcije? Isto kao i sa strujom koja nestaje skoro svaku noc po 15 min.
Vrlo slicno iskustvo i kod mene.
Sta se to desava? Zasto ne upozore gradjane na buduce redukcije? Isto kao i sa strujom koja nestaje skoro svaku noc po 15 min.
-
vistaga
#169 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kupiš stan na Alipašinom Polju i nemaš te probleme, od 96god nije nestala vodasheilak wrote:@Mistik
Vrlo slicno iskustvo i kod mene.Sreca pa sam kosu oprala prije.
- Ateista
#170 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja sam cuo i za slucajeve na Ali-pasinom da nemaju vode.vistaga wrote:Kupiš stan na Alipašinom Polju i nemaš te probleme, od 96god nije nestala vodasheilak wrote:@Mistik
Vrlo slicno iskustvo i kod mene.Sreca pa sam kosu oprala prije.
- sheilak
#171 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa, u blizini sam (fakat), ali dzaba. Sinoc nestade. 
- Ateista
#172 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa sta si uradio tako nasafunjan?Mistik_ wrote:Sinoc mi je u po kupanja nestalo vode (stari grad) taman se nasafunjoi to u 23:20...
Ja bih poludio da ne mogu saprati sapun sa sebe.
-
Trebam te
#173 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mistik, preselis u CekrciceAteista wrote:Pa sta si uradio tako nasafunjan?Mistik_ wrote:Sinoc mi je u po kupanja nestalo vode (stari grad) taman se nasafunjoi to u 23:20...
Koji se djavo dogadja????![]()
Ja bih poludio da ne mogu saprati sapun sa sebe.
- karanana
#174 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
dobro ljudi, jeli ih iko zvao i jeli dobio ikakav odgovor?
ja ih nisam zvao.
ja ih nisam zvao.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#175 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Stara kineska kaže: TRIPUT SELIO = JEDNOM GORIO!Trebam te wrote:Mistik, preselis u CekrciceAteista wrote:Pa sta si uradio tako nasafunjan?Mistik_ wrote:Sinoc mi je u po kupanja nestalo vode (stari grad) taman se nasafunjoi to u 23:20...
Koji se djavo dogadja????![]()
Ja bih poludio da ne mogu saprati sapun sa sebe.![]()
![]()
![]()
Još starija kineska kaže: SAT SE MOŽE KUPITI, ALI VRIJEME, YOK!
Last edited by PipiDugaDevetka on 28/11/2011 13:54, edited 1 time in total.