Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tvrtko II Kotromanić

#12876 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tvrtko II Kotromanić »

nije to taj Serak :D
VladaFBiH

#12877 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

BadBoy wrote: 03/09/2024 12:50
Dozer wrote: 03/09/2024 10:36 Nemate vi pojma sta je i kako u ViK-u, i ko sve, kako i sta tamo (ne)radi, vjerujte mi...

Da znate, bilo bi vam daleko jasnije zasto je sve kako jeste.
Ma samo je bitno pljuvat po trojci, na to se sve svodi
hoćeš ovako: :izet: ja trojku: Bakira, Željku i Semira a vala i drugu trojku: Dinu, Fortu i Nikšića - eto ti dvije trojke pa biraj koja ti se trojka više sviđa

kada rade hvalit ću ih ali kada ne rade i kada prave sranja pljuvat ću ih - ne znam šta tu nije jasno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12878 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by konektovan »

Covjek vis3 nema pravo ni na kritiku...
drug_profi

#12879 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Kritika je potrebna.
Ali se često formuliše na način koji je neprihvatljiv jer se govori neistina ili nepotpuna istina.
Dozer wrote: 03/09/2024 12:53 Hebe mi se za trojku. Ali, ako nisu u stanju nigdje popraviti stanje koje je SDA napimplavala godinama, onda neka i oni razgule k'o i SDA.
Po ovom postu ispada de Trojka nigdje ništa nije popravila. Da je sve isto ili gore nego je sa SDFA bilo.
VladaFBiH

#12880 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

drug_profi wrote: 03/09/2024 13:27 Kritika je potrebna.
Ali se često formuliše na način koji je neprihvatljiv jer se govori neistina ili nepotpuna istina.
Dozer wrote: 03/09/2024 12:53 Hebe mi se za trojku. Ali, ako nisu u stanju nigdje popraviti stanje koje je SDA napimplavala godinama, onda neka i oni razgule k'o i SDA.
Po ovom postu ispada de Trojka nigdje ništa nije popravila. Da je sve isto ili gore nego je sa SDFA bilo.
jeste popravila neke stvari ali je isto tako neke u*rala - očekivanja su kao i obećanja bila daleko veća od mrvica koje smo dobili. Imaju vlast na sva tri odnosno 4 nivoa i nema nikoga ko ih "ometa" i opet nisu u stanju da riješe neke osnovne stvari.

Opet kažem - nije sve crno i na drugim temama ih i pohvalim za dobre stvari ali na ovoj temi sa punim pravom se može reći da su "usrali motku".
Naslovnica

#12881 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Nikad više SDA.
Može i SDS ali SDA NIKADA!
Dozer

#12882 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 03/09/2024 13:27 Kritika je potrebna.
Naravno da je to pogresno. Ja pricam uvijek sektorski. To sto su negdje nesto dobro uradili ne znaci da im se treba oprostiti sto su na drugoj strani usrali ili nisu nista uradili.
BadBoy

#12883 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 03/09/2024 13:17 nije to taj Serak :D
Ma znam zato se i zajebajem
VladaFBiH

#12884 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

Evo smijenit će čovjeka i nagradit ga za nesposobnost s novom pozicijom - ma bravo!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sprema- ... /240903066
Haris.ba

#12885 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote: 03/09/2024 13:58 Evo smijenit će čovjeka i nagradit ga za nesposobnost s novom pozicijom - ma bravo!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sprema- ... /240903066
Pa barem su ga makli. A, ne znam koji je smisao staviti lika koji sada jde u kampanju za lokalne izbore.
TheWatcher

#12886 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by TheWatcher »

NiP je od Salića očekivao da će srediti stanje u ViK-u, no on nije uspio ni osnovne zadatke izvršiti pa je uz to već mjesecima na bolovanju

covjek na bolovanju :lol: :lol: joj jebem ti sve pa ovo moze samo kod nas :oops:
hali gali halid

#12887 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hali gali halid »

I u drugim komunalnim preduzecima je slicna situacija...
DaysleepeR

#12888 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

80% direktora javnih preduzeća u državi je u svakom momentu na bolovanju.
Dozer

#12889 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Puno ljudi ne razumije notorne cinjenice, a spominjao sam ih vec X puta.

To sto se vlast promijenila ne znaci da ce se i stvari promijeniti preko noci.
Ljudi ovdje ne razumiju da je ENV trojka (SDA/HDZ/SDS-SNSD) 30 godina kreirala sistem koji njima odgovara, a to znaci - nepotizam, mito, korupcija, kradja, nepismenost, falsifikovanje i podobnost umjesto sposobnosti.

Znaci, pricamo o 25 poslijeratnih generacija, kojima apsolutno treba dodati i ratne 4, kao i jos bar 12 predratnih koje su odrasle u ovom imbecilnom narativu. A to znaci da u stvari imamo 40 generacija koje su odgojene na ovim "vrijednostima".

I ko god misli da se sve to moze promijeniti preko noci, taj je u debeloj zabludi, da ne kazem lud. Za stvarne promjene svega ovoga treba minimalno 10 godina teskog i zaist postenog rada, da bi se poceli nazirati bar neki rezultati, a zasigurno bar 20 da bi se kompletan narativ samo poceo mijenjati.

Istovremeno, ENV trojka nije nestala sa scene, kao ni njihove politike, a i ljudi. HDZ i SNSD su jos uvijek tu, ENV narativ je i te kako ziv, a gomila SDA-ovaca je i dalje u raznim strukturama vlasti na ovaj ili onaj nacin, i sad sve sto rade jeste rovarenje i spletkarenje kako bi sto vise otezali bilo kakve pozitivne promjene, jer s pozitivnim promjenama se samo pokazuje i dokazuje sav njihov prethodni kriminal, neznanje i nesposobnost.
dječak sa šibicama

#12890 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Sustinski, ne smijes kritikovati raspad sistema, jer "pljujes trojku".

Da, ne ide nista preko noci, ali kad na poziciju imenujes uhljupa kojem je jedina referenca "bio je kandidat na izborima" i do jucer je vjerovatno bio dio halke uostalom kao i 99% NIPa, mozes cekati i 1000 noci, nece se nista promijeniti.
drug_profi

#12891 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Dozer wrote: 03/09/2024 15:21 Puno ljudi ne razumije notorne cinjenice, a spominjao sam ih vec X puta.

Ljudi ovdje ne razumiju da je ENV trojka (SDA/HDZ/SDS-SNSD) 30 godina kreirala sistem koji njima odgovara, a to znaci - nepotizam, mito, korupcija, kradja, nepismenost, falsifikovanje i podobnost umjesto sposobnosti.

Znaci, pricamo o 25 poslijeratnih generacija, kojima apsolutno treba dodati i ratne 4, kao i jos bar 12 predratnih koje su odrasle u ovom imbecilnom narativu. A to znaci da u stvari imamo 40 generacija koje su odgojene na ovim "vrijednostima".

I ko god misli da se sve to moze promijeniti preko noci, taj je u debeloj zabludi, da ne kazem lud. Za stvarne promjene svega ovoga treba minimalno 10 godina teskog i zaist postenog rada, da bi se poceli nazirati bar neki rezultati, a zasigurno bar 20 da bi se kompletan narativ samo poceo mijenjati.

Istovremeno, ENV trojka nije nestala sa scene, kao ni njihove politike, a i ljudi. HDZ i SNSD su jos uvijek tu, ENV narativ je i te kako ziv, a gomila SDA-ovaca je i dalje u raznim strukturama vlasti na ovaj ili onaj nacin, i sad sve sto rade jeste rovarenje i spletkarenje kako bi sto vise otezali bilo kakve pozitivne promjene, jer s pozitivnim promjenama se samo pokazuje i dokazuje sav njihov prethodni kriminal, neznanje i nesposobnost.
Ovo sam već više puta napisao na forumu, a mislim i na ovoj temi nešto slično baš jutros.
Sve čemu se možemo nadati jesu mali pomaci tu i tamo.
30 godina se malim ili većim pomacima razvaljivao sistem vrijednosti i odgvornosti, te uvodio neki novi nakaradni.
Ne može preko noći, pa ni za 10 godina to da se ispravi, čak i kad bi svi zajedno zapeli da to popravimo, a ne da skoro 50% političke snage radi kontra toga i ko zna koliko zaista građana, kojima je zaista dobro ovako.
Nikad skuplje nekretnine, nikad više bijesnih auta, nikad veća segregacija u društvu i pred zakonom...
VladaFBiH

#12892 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

drug_profi wrote: 03/09/2024 15:39
Dozer wrote: 03/09/2024 15:21 Puno ljudi ne razumije notorne cinjenice, a spominjao sam ih vec X puta.

Ovo sam već više puta napisao na forumu, a mislim i na ovoj temi nešto slično baš jutros.
Sve čemu se možemo nadati jesu mali pomaci tu i tamo.
30 godina se malim ili većim pomacima razvaljivao sistem vrijednosti i odgvornosti, te uvodio neki novi nakaradni.
Ne može preko noći, pa ni za 10 godina to da se ispravi, čak i kad bi svi zajedno zapeli da to popravimo, a ne da skoro 50% političke snage radi kontra toga i ko zna koliko zaista građana, kojima je zaista dobro ovako.
Nikad skuplje nekretnine, nikad više bijesnih auta, nikad veća segregacija u društvu i pred zakonom...
Ono što mene boli je to što je trojka skoro 6. godina na vlasti uz jedan manji prekid (petak 13) - potrošili su 60% tog nekog zamišljenog vremena od 10.godina da nam bude bolje i ono što vidim je da su krenuli u istom pravcu kao petak 13 ali samo ovaj put puno žešće i od njih...

Dobro su počeli ali što više vremena prolazi na površinu isplivava sve više i više sitnočaršijskih ličnih interesa i loših kadrovskih rješenja. Da se barem pospu pepelom i kažu pogriješili smo ali ne svoj nesposobni poslušni kadar nagrađuju s novim (boljim?) pozicijama.

Mene kao stanovnika ovog grada interesuje kako meni da bude bolje u MOM gradu a to je uglavnom vezano za kojekakva ministarstva, Kantonalna Javna Preduzeća (Vik, Rad, Park, GRAS,...) i zagađenje zraka na kojem apsloutno ništa nisu uradili. Značajne pomake vidimo jedino kod javnog gradskog prevoza ali i to je još uvijek nedovoljno ali se barem nešto radi.
dječak sa šibicama

#12893 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Kod nas u kvartu Jukiceva je uradjena temeljito i sve novo, prije dvije tri godine negdje u jesen, prije toga cijevi su pucale sedmicno bar jednom ulica bila sva u zakrpama, sad vise nema tih pucanja osim ponekad ali ne kao ranije na sred ulice vec dole u Barama oko onih kuca gdje su cijevi "neobicno" zavrsile ispod privatnih kuca. Kontam i jasno je da niko nije ukopavao cijevi ispod kuca, vec su kuce nelegalne, ali... to je problem za sebe.

Dakle, kad bi uradili sve ulice kao Jukicevu, Sarajevo bi rijesilo problem u velikoj mjeri. Medjutim....
drug_profi

#12894 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Mnoge su aktivnosti ograničene raspoloživim novcem, a ponder je otet.
I tu se može naći izgovor i opravdanje zašto se neki projekti odgađaju ili sporo završavaju.
Ali ima kamara toga što zavisi ponajviše od političke volje gdje mogu završaati stvari bez većeg otpora.
E sad, jesu li nesposobni, bez vizije i znanja, ili im odgovara kako jeste, to je pitanje za njihove šefove stranaka.

Trojka može na krilima uspjeha ministra Demedža jahati neko vrijeme, ali ako ne bude poboljšanja u zdravstvu, cestama, sigurnosti, na kraju i životnom standardu, brzo će i taj kredit isteći.
dječak sa šibicama

#12895 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Mislim da oni sa par jednostavnih poteza mogu uciniti vise, recimo uvesti to zdravstveno osiguranje za sv e tuto kompleto bez izuzetka, sto je vec u parlamentarnoj proceduri i bla bla stara prica, negdje je zapelo.

Takvih par poteza i oni su kupili povjerenje glasaca. Ali toga nema, sve je nesto kilavo, sporo, a isticu se sve vise uhljupi poput ovog NIP direktora jer njihov nerad se ne moze sakriti.
VladaFBiH

#12896 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

drug_profi wrote: 03/09/2024 16:15 Mnoge su aktivnosti ograničene raspoloživim novcem, a ponder je otet.
I tu se može naći izgovor i opravdanje zašto se neki projekti odgađaju ili sporo završavaju.
Ali ima kamara toga što zavisi ponajviše od političke volje gdje mogu završaati stvari bez većeg otpora.
E sad, jesu li nesposobni, bez vizije i znanja, ili im odgovara kako jeste, to je pitanje za njihove šefove stranaka.

Trojka može na krilima uspjeha ministra Demedža jahati neko vrijeme, ali ako ne bude poboljšanja u zdravstvu, cestama, sigurnosti, na kraju i životnom standardu, brzo će i taj kredit isteći.
ovo je dobro ispuhalo jer je na kraju to ispao jedini veći projekt koji su pokrenuli i da je koliko toliko uspješan iako nikad nije završen pa će još malo jahati na njemu (da bi rekli da je gotova rekonstrukcija moraju završiti zadnji LOT koji stoji ni na nebu ni na zemlju već 2.godine) , radili su nešto i na obnovi vodovoda od kredita EBRD-a ali to je smiješno dok god imaju oko 1.200 registrovanih kvarova koje ne rješavaju + ništa ali baš ništa nisu uradili po pitanju ilegalnih priključaka.

Ostali resori su još u većem rasulu nego što su bili prije njih što mi je bilo nevjerovatno jer sam mislio da gore ne može. Činjenica je da je ponder otet ali s druge strane imamo nikad veći porast prikupljenog PDV-a što je dijelom kompenziralo ponder.
VladaFBiH

#12897 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2024 16:14 Kod nas u kvartu Jukiceva je uradjena temeljito i sve novo, prije dvije tri godine negdje u jesen, prije toga cijevi su pucale sedmicno bar jednom ulica bila sva u zakrpama, sad vise nema tih pucanja osim ponekad ali ne kao ranije na sred ulice vec dole u Barama oko onih kuca gdje su cijevi "neobicno" zavrsile ispod privatnih kuca. Kontam i jasno je da niko nije ukopavao cijevi ispod kuca, vec su kuce nelegalne, ali... to je problem za sebe.

Dakle, kad bi uradili sve ulice kao Jukicevu, Sarajevo bi rijesilo problem u velikoj mjeri. Medjutim....
to je bio jedan od trenutaka kada sam mislio - evo ga krenulo je to je ta promjena koju trebamo... ali kurko
drug_profi

#12898 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Može se integrisati PZU u sistem ZZO, pa se odrediti kvote po osiguraniku koliko može pregleda uraditi u PZU u toku godine ili nesto slicno kao kontrolu potrosnje. Ili uvesti participaciju 40-50% za uslugu PZU.
Bilo šta što bi ljudima omogućilo da dobiju pravovremen i civilizovan zdravstveni tretman.
A naše JZU sestre šalteruše još uvijek ni bon-ton nisu savladale, da se pacijenta uvijek persira i da mu se ne obraća sa visine.

Ja za hebenih 400 maraka godišnje dobijem DZO sa sistematskim pregledom i do 1600 maraka usluga vanbolničkog lječenja.
U kasu ZZO uplatim svaki mjesec toliko i imam veliki Q. od njih.
Hajlac

#12899 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hajlac »

:thumbup:
Forsaken

#12900 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Forsaken »

Ja se samo nadam da je Trojka svjesna kolko ce ih glasova kostati ovo sa vodovodom posebno. Meni ispred ulaza voda tece mjesecima, nista se ne rjesava. Sad nemam vode nocu a danju jedva. Racun uvecan, redovan.

Ni ja ni niko od mojih necemo glasat, iako smo glasali, za bilo koga iz Trojke. Jebe mi se. Necu ni za SDA nacu neki random stranku i zaokruzit
Post Reply