Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
sahara1428
-
hhaarree
#10302 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
meni je citav taj momenat, vrelo bosne, arapi, znak na drvetu i stanje sa vodom u gradu savrsen. Pauzirao sam na tom kadru pa se zamisliohladan.preminger wrote:black wrote:
WATER IS NOT FOR DRINK![]()
![]()
![]()
Doslovno riječ po riječ prevedena.
Zajebao ih google translate.
TO DRINK - piti
DRINK - napitak ili kod nas PIĆE.
Mogli su bar -ING na kraju dodati i bilo bi OK.
- Dozer
#10303 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I, sta kada se sutra nadje taj 1 kandidat...? Sta ce?
Ovdje, izgleda, vecina uopste ne konta kako to sve kod nas funkcionise u realnosti...
Ne moze ovdje 1 covjek promijeniti nista. Ne zato sto mozda nije sposoban da pokrene mase koje ce onda glasati za stvarne promjene i ENV matricare zatjerati na smetljiste istorije, gdje i pripadaju, nego zato sto je sve u ovoj zemlji bukvalno nastimano da se odrzava upravo ta ENV matrica (etno-nacional-vjerska matrica).
Sve je namjesteno da ovdje mogu vladati samo i jedino B, H i S, kao nekakve "svete konstitutivne komponente". Od izbornog zakona, do mehanizama glasanja u parlamentima, skupstinama, domovima (hebenih) naroda...
Evo, recimo ja se, kao neko ko nije ni blizu te ENV matrice, sutra kandidujem. Ljudi me prepoznaju kao nekoga ko zaista hoce da uvede promjene pozitivne za sve gradjane, i glasaju za mene. I pobijedim ja. I...sta onda?
Dovedem ja svoje ljude na razne pozicije, za ministre, direktore pederalnih JP, qrce-palce...i? Sta dalje?
Kako da promijenim Ustav koji je etnicki, a ne gradjanski?
Kako da promijenim izborni zakon koji je takodjer dio ENV matrice i koji ukljucuje entitetsko, tj. etnicko glasanje?
Kako da uopste uvedem bilo kakve stvarne promjene kada imamo besmislena 2 izborna ciklusa, opsti i lokalni, na kojima se biraju razliciti nivoi vlasti?
Shvatite - pobjeda na opstim izborima ne znaci apsolutno nista jer je stvarna vlast na nivou kantona i opstina, kao i pare. Ko god da sjedi "gore" i ako ga ne prate oni "dole", naprosto samo ispadne nesposobni glupak, bez ikakvih alata i mogucnosti da utice na one "dole".
I ovo je upravo mehanizam koji SDA & Co. koriste vec 20 godina. Znaju oni vrlo dobro da donji nivoi vlasti (kantoni i opstine) mogu do besvijesti opstruirati gornje i sve ono sto se na njima donese i odluci, cime onda gornje nivoe predstave kao debile.
Nazalost, ali @PM72 je 100% u pravu kada kaze da je jedino rjesenje BH problema novi rat. Jeidno se tako ova stoka moze skinuti s vlasti, potamaniti i rastjerati, i onda poceti opet od nule...
Ovdje, izgleda, vecina uopste ne konta kako to sve kod nas funkcionise u realnosti...
Ne moze ovdje 1 covjek promijeniti nista. Ne zato sto mozda nije sposoban da pokrene mase koje ce onda glasati za stvarne promjene i ENV matricare zatjerati na smetljiste istorije, gdje i pripadaju, nego zato sto je sve u ovoj zemlji bukvalno nastimano da se odrzava upravo ta ENV matrica (etno-nacional-vjerska matrica).
Sve je namjesteno da ovdje mogu vladati samo i jedino B, H i S, kao nekakve "svete konstitutivne komponente". Od izbornog zakona, do mehanizama glasanja u parlamentima, skupstinama, domovima (hebenih) naroda...
Evo, recimo ja se, kao neko ko nije ni blizu te ENV matrice, sutra kandidujem. Ljudi me prepoznaju kao nekoga ko zaista hoce da uvede promjene pozitivne za sve gradjane, i glasaju za mene. I pobijedim ja. I...sta onda?
Dovedem ja svoje ljude na razne pozicije, za ministre, direktore pederalnih JP, qrce-palce...i? Sta dalje?
Kako da promijenim Ustav koji je etnicki, a ne gradjanski?
Kako da promijenim izborni zakon koji je takodjer dio ENV matrice i koji ukljucuje entitetsko, tj. etnicko glasanje?
Kako da uopste uvedem bilo kakve stvarne promjene kada imamo besmislena 2 izborna ciklusa, opsti i lokalni, na kojima se biraju razliciti nivoi vlasti?
Shvatite - pobjeda na opstim izborima ne znaci apsolutno nista jer je stvarna vlast na nivou kantona i opstina, kao i pare. Ko god da sjedi "gore" i ako ga ne prate oni "dole", naprosto samo ispadne nesposobni glupak, bez ikakvih alata i mogucnosti da utice na one "dole".
I ovo je upravo mehanizam koji SDA & Co. koriste vec 20 godina. Znaju oni vrlo dobro da donji nivoi vlasti (kantoni i opstine) mogu do besvijesti opstruirati gornje i sve ono sto se na njima donese i odluci, cime onda gornje nivoe predstave kao debile.
Nazalost, ali @PM72 je 100% u pravu kada kaze da je jedino rjesenje BH problema novi rat. Jeidno se tako ova stoka moze skinuti s vlasti, potamaniti i rastjerati, i onda poceti opet od nule...
- amar1994
#10304 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U vezi ustava

Nabijem ih za ovu nakaradu od drzave

Nabijem ih za ovu nakaradu od drzave
-
hhaarree
- Dozer
#10306 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I njihA, i USA, i kompletnu MZ.
Oni su napravili ovo njesra ovdje, i oni ga i odrzavaju.
-
hhaarree
#10307 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
E to vec moRe
kriviti bilo koga a iskljuciti cemeriku iz krivnje je nebulozno
- drug_profi
#10308 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ko nam je kriv. Pola nas je moglo u ameriku na konto ugrozenih sloboda vjeroispovjesti, mjesovitih brakova, seksualne orijentacije....
Glupe patriote. Ostali ovdje da budemo porezna baza za vladajuću kastu.
A Amerika je ganjala samo svoj interes, kao i uvijek, a kao nuspojava tome doslo je do određene koristi za nas u vidu prestanka rata.
Glupe patriote. Ostali ovdje da budemo porezna baza za vladajuću kastu.
A Amerika je ganjala samo svoj interes, kao i uvijek, a kao nuspojava tome doslo je do određene koristi za nas u vidu prestanka rata.
-
hhaarree
#10309 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Na srecu svih nas i dalje je granica relativno "niska" za prekoraciti. Boze zdravlja i dogodine
Da se okupam iza 11 u Ojropi ko coek

zaista zali boze izgubljenih, unistenih zivota i mladosti. toliko ljudi i potencijala iscezlo da bi smo dobili... ovo. ja vise ne mogu
Da se okupam iza 11 u Ojropi ko coek
zaista zali boze izgubljenih, unistenih zivota i mladosti. toliko ljudi i potencijala iscezlo da bi smo dobili... ovo. ja vise ne mogu
- drug_profi
#10310 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zamisli majke i oceve tih momaka danas.hhaarree wrote:Na srecu svih nas i dalje je granica relativno "niska" za prekoraciti. Boze zdravlja i dogodine![]()
Da se okupam iza 11 u Ojropi ko coek![]()
Narocito one koji su bili operisani od ENV furke i koji su samo htjeli modernu slobodnu drzavu za sve građane.
Srce puca radi uzaludne smrti.
- amar1994
#10311 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozer wrote:I njihA, i USA, i kompletnu MZ.
- studiorum_tuzlaensis
#10312 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Čitajući vas, fakat razmišljam da sutra krenem da ganjam odlazak vani. Jebo ovo.
- Dozer
#10313 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa...ako moras citati ovo da bi skontao gdje i u cemu zivis...jbg onda...
Ali, da... U pravu si - jebo ovo. Nema ovdje napretka jos bar 20 godina, a vrlo je upitno i tada jer dolaze nove genreacije, odgojene na ovim nebuloznim jaslama nepotizma, korupcije, nesposobnosti i neobrazovanosti, a pogotovo - nerazmisljanja vastitim mozgovima.
Od takvih generacija se, nazalost, ne moze ocekivati nista progresivno ni prosperitetno. Ono mladih sto valja, i sto ima bilo kakvu sansu da razguli - to vec uveliko rade.
I 100% su u pravu. Nazalost.
Ali, da... U pravu si - jebo ovo. Nema ovdje napretka jos bar 20 godina, a vrlo je upitno i tada jer dolaze nove genreacije, odgojene na ovim nebuloznim jaslama nepotizma, korupcije, nesposobnosti i neobrazovanosti, a pogotovo - nerazmisljanja vastitim mozgovima.
Od takvih generacija se, nazalost, ne moze ocekivati nista progresivno ni prosperitetno. Ono mladih sto valja, i sto ima bilo kakvu sansu da razguli - to vec uveliko rade.
I 100% su u pravu. Nazalost.
- amar1994
#10314 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zaboravio si nacionalizam , glavna hrana BiH naroda 
-
megaman4
#10315 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nisi jedini koji ce trajno otici odavde.studiorum_tuzlaensis wrote:Čitajući vas, fakat razmišljam da sutra krenem da ganjam odlazak vani. Jebo ovo.
Nema ovdje zadugo pomaka, zato sto je narod ubijen u pojam da ista moze promijeniti.
To je tako i dzaba.
-
hzsa22
#10316 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
00:27 na Vratniku ima vode

-
hladan.preminger
#10317 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
hzsa22 wrote:00:27 na Vratniku ima vode![]()
![]()
šuti bolan, zaspo dežurni
- drug_profi
#10318 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da nije tobejarabi anamoona voda??!!!hzsa22 wrote:00:27 na Vratniku ima vode![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Logovan
- Dozer
#10321 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"bem ti zivot....kakvi moroni....
- amar1994
#10322 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
muka mi je od ovih evropskih sranja , cim vidim zvjezdice sracka me hvata
- kafanski_covjek
#10323 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
а овамо дрвлје и каменје на нјихdrugi profil wrote:Da nije tobejarabi anamoona voda??!!!hzsa22 wrote:00:27 na Vratniku ima vode![]()
![]()
- Dozer
#10324 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
NjihA, njihA 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem