Noćas oko 4 sata projektilom je pogođena džamija u Jasenici. Oštećenja su vidljiva na pročelju džamije, te na mjestima na kojima je projektil prošao kroz zidove objekta. Policija je na mjestu uviđaja,te više informacija očekujemo iz priopćenja MUP-a.
Projektilom pogođena džamija u Jasenici
-
AjvazDedo
#1 Projektilom pogođena džamija u Jasenici
Projektilom pogođena džamija u Jasenici
Noćas oko 4 sata projektilom je pogođena džamija u Jasenici. Oštećenja su vidljiva na pročelju džamije, te na mjestima na kojima je projektil prošao kroz zidove objekta. Policija je na mjestu uviđaja,te više informacija očekujemo iz priopćenja MUP-a.

- manijak1
-
Kwaheri
Treba ih na smrtnu odmah osuditi, treba sve danske ambasade spaliti, treba svim Dancima strah u kosti natjerat, pa da vidimo ko ce se slijedeci usuditi reci da nismo miroljubivi![]()
Jel' de?
O danas koristim potpis
Last edited by Kwaheri on 10/10/2006 11:30, edited 1 time in total.
-
zzzzz
Boga mi, "ujedinjenje" vojske, povlacenje medjunarodnih snaga, OSC-a, Dodikova retorika, najave treceg entiteta u drugoj fazi ustavnih promijena, miniranje mezara Izedbegovica, ovi napadi......mislim da su nam opet zakuhali kasu a mi se kao i 92' pravimo Englezi.
Pocinitelji se nece pronaci kao sto nisu nikad do sad.
Pocinitelji se nece pronaci kao sto nisu nikad do sad.
-
neupucena
#12 Re: Projektilom pogođena džamija u Jasenici
Izvor informacije? Priopcenje kojeg MUP-a?AjvazDedo wrote:Projektilom pogođena džamija u Jasenici
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
AjvazDedo
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=36820
Jasenica Mostar 2,065 (stanovnistvo 1991)
Jasenica Zvornik 950
mislim da je ova u Hercegovini....
Jasenica Mostar 2,065 (stanovnistvo 1991)
Jasenica Zvornik 950
mislim da je ova u Hercegovini....
- manijak1
Ima i kod Bosanske Krupe .....Jasenica ali ne vjerujem da je ta Jasenica
...ima metar Jasenica u BiH .....ali Zvornik je poznat
po četnicima pa rekoh da nije ta Jasenica.
može biti karika u lancu nedjela .
Ja ne čuh još na vijestima ništa .....o tome ....pa pretpostavljam .....
Terorizam .....ako progledašVeza ? Ne vidim.
Ja ne čuh još na vijestima ništa .....o tome ....pa pretpostavljam .....
- manijak1
-
neupucena
Bilten MUP-a HNK:
Tokom noći tačnije oko 04,30 sati u PU Mostar prijavio je imam džamije u Jasenici da je od strane NN lica bačena eksplozivna naprava na džamiju kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na objektu.Od strane pripadnika policije odmah nakon prijave osigurano je mjesto događaja a o svemu je obavješten tužilac i Odjel krim.policije.U toku je uviđaj na licu mjesta.
Tokom noći tačnije oko 04,30 sati u PU Mostar prijavio je imam džamije u Jasenici da je od strane NN lica bačena eksplozivna naprava na džamiju kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na objektu.Od strane pripadnika policije odmah nakon prijave osigurano je mjesto događaja a o svemu je obavješten tužilac i Odjel krim.policije.U toku je uviđaj na licu mjesta.
- manijak1
-
neupucena
MOSTAR - Jutros u 4,30 minuta džamija u Jasenici, južnom mostarskom prigradskom naselju, pogođena je projektilom. Imam džamije prijavio je slučaj policiji koja je, odmah po dojavi, osigurala objekat, a o svemu su obaviješetni županijski tužitelj Esad Maksumić i odjel krim-policije, saznaje Pincom.info.
Uviđaj, kojim rukovodi županijski tužitelj Maksumić još traje. Na mjestu događaja su, uz tužitelja, pripadnici PU Mostar, krim-policije i pripadnici kontradiverzione zaštite MUP-a HNŽ-a.
-Do sada je utvrđeno da je nepoznata osoba iz ručnog bacača ispalila granatu kalibra 60 mm i tom prilikom znatno oštetila objekat, kazala je za Pincom.info glasnogovornica MUP-a HNŽ-a Lejla Trivun. O daljnjim koracima odlučit će tužitelj. Policija će poduzeti aktivnosti na otkrivanju počinitelja i motiva ovog terorističkog čina.
Uviđaj, kojim rukovodi županijski tužitelj Maksumić još traje. Na mjestu događaja su, uz tužitelja, pripadnici PU Mostar, krim-policije i pripadnici kontradiverzione zaštite MUP-a HNŽ-a.
-Do sada je utvrđeno da je nepoznata osoba iz ručnog bacača ispalila granatu kalibra 60 mm i tom prilikom znatno oštetila objekat, kazala je za Pincom.info glasnogovornica MUP-a HNŽ-a Lejla Trivun. O daljnjim koracima odlučit će tužitelj. Policija će poduzeti aktivnosti na otkrivanju počinitelja i motiva ovog terorističkog čina.
-
Kwaheri
ionako ih ima previshe, bilo ih je previshe, obnavlja se previshe...AjvazDedo wrote:I sta sad? Sta radit? Sta...?
Vidi se da je Ivo Miro bio upravu kad je toliko
govorio da su ugrozeni....dzamije im uzimaju previse
mjesta...
sta? ...pa nista... Mislim, mozemo odnijeti cvijece u Mjesnu zajednicu Jasenice...