Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

desktop

#51 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by desktop »

Imam nekoliko pitanja:
1. Ko će biti odgovoran ako se djetetu nešto desi?
2.Ko će biti odgovoran ako jedno dijete zarazi svu ostalu djecu recimo pljuskavicama?
3.Kako ćete znati da su sva djeca potpuno zdrava,hoćete li tražiti nalaze recimo brisova?
4.Kako će komšije podnijeti skakanje djece u vašem stanu i to 12 sati dnevno,svaki radni dan? Kako ste to riješili?

Koliki god da je stan mislim da niće biti dovoljno velik za desetero djece. Eto,postavite slike prostora u kojem mislite otvoriti "vrtić"
vazi

#52 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by vazi »

kanita_lejla wrote:
daduli_sa wrote:
daduli_sa wrote:Iskreno, nadam se da ce neka inspekcija ovu ideju "ugasiti", iz vise razloga.

Prvo, stan nije projektovan da se u njemu igra i cuva 10 djece. Stan je stan - stambena jedinica. Volim djecu ali ne bi zelio biti prvi komsija ili nedaj Boze komsija koji zivi ispod... Da li se stanari zgrade slazu da se stan koristi u te svrhe? Kako ste regulisali sve sto se tice troskova u tom stanu koji se inace dijele na nivou zgrade?

Drugo i glavno - nema tog stana na Alipasinom polju koji djetetu moze ponuditi smjestaj i uslove objekta koji je projektovan da bude zabaviste. Zelite na sebe preuzeti brigu svakodnevnog spremanja hrane za djecu? Vrlo optimisticno. Ali i riskantno. Ko ce vas ikada provjeravati da li radite sve kako treba? Izvinjavam se ako grijesim, ali mi djeluje da nece niko nista kontrolisati.

I sam sam kao dijete isao u zabaviste i uvijek se rado sjecam tog perioda, onog "ustaljenog" ritma dolaska, dorucka, igranja, rucka, spavanja, igranja&ucenja... I ne smatram da ga treba mijenjati uvodjenjem nekih alternativa koje pri tome nisu razradjene do kraja.

Ja bi samo zamolio pokretacice teme da odgovore na boldirana pitanja.
Hvala. :thumbup:

Očito niste zainteresovani da budete dio projekta pa ne osjećam potrebu da Vam odgovorim na pitanja i zamolila bih Vas da ne širite zlobu i negativnu energiju jer ovdje je riječ o nečemu prelijepom, a to su djeca.
Hvala :-D
@kanita, greska u koracima :D

Ne moras ti osjecati potrebu da odgovoris ovom "ne-klijentu" ali forum je javni i vase odgovore citaju i potencijalni klijenti koje ovdje trazite, znaci odgovor interesuje sviju.
Zatim, olako okarakterisavanja nekoga da siri zlobu i negativnu energiju nije bas preporucljivo, ne znas osobu, na osnovu cega takav zakljucak? Sta onda pomisliti kakve "epitete" danas-sutra mozes davati djeci :-)

nego otoplilo je , hajte vi na sladoled :D
edit: tema nije "o necemu prelijepom a to su djeca" nego kako razviti biznis :)
kadinica

#53 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kadinica »

Kao majka dvoje djece od 6 i 4 godine, korisnik vrtića i nana servisa, mogu reći sljedeće:

Vi ste svoju ideju nazvali "projekat", vrlo ambiciozno. Pohvalna je jedino činjenica da hoćete da radite. Sve ostalo je diskutabilno, a to sam ranije navela.

To što ljudi rade na crno ne opravdava vas da radite isto. Nije isto raditi u trgovini, pijaci, kladionici i OBRAZOVANJU.

Tu riječ niste spomenuli, nego samo "čuvanje" djece. Vrtići su odgojno obrazovne ustanove, zato i postoje. Djeca su u predškolskoj dobi najosjetljivija, tad im treba najviše pažnje, da se pripreme za školu i život. Tu stiču osnove navike, socijalizaciju i sl.

Da je registrovan vrtić ja ne bi svoju djecu upisala, zato što je u pitanju stan na A.polju, ko zna koji sprat. Rekli ste na početku da su dvije osobe zadužene za djecu, poslije ste rekli tri?

Osim toga, moja djeca imaju potpuno različite interese i njihovo čuvanje je pravi izazov, zato smo i kombinovali dva načina čuvanja. Nekad ni sama ne mogu udovoljiti njihovim prohtjevima, a pogotovo ne bi bila u koži nani i dedi koji žive ispod nas. Toliko.
kurty

#54 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kurty »

.
daduli_sa

#55 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by daduli_sa »

kadinica wrote: Vi ste svoju ideju nazvali "projekat", vrlo ambiciozno. Pohvalna je jedino činjenica da hoćete da radite. Sve ostalo je diskutabilno, a to sam ranije navela.

To što ljudi rade na crno ne opravdava vas da radite isto. Nije isto raditi u trgovini, pijaci, kladionici i OBRAZOVANJU.

Tu riječ niste spomenuli, nego samo "čuvanje" djece. Vrtići su odgojno obrazovne ustanove, zato i postoje. Djeca su u predškolskoj dobi najosjetljivija, tad im treba najviše pažnje, da se pripreme za školu i život. Tu stiču osnove navike, socijalizaciju i sl.

Da je registrovan vrtić ja ne bi svoju djecu upisala, zato što je u pitanju stan na A.polju, ko zna koji sprat. Rekli ste na početku da su dvije osobe zadužene za djecu, poslije ste rekli tri?

Osim toga, moja djeca imaju potpuno različite interese i njihovo čuvanje je pravi izazov, zato smo i kombinovali dva načina čuvanja. Nekad ni sama ne mogu udovoljiti njihovim prohtjevima, a pogotovo ne bi bila u koži nani i dedi koji žive ispod nas. Toliko.

Bas me interesuje sta ce odgovoriti na ovo.....
ho oponopono

#56 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by ho oponopono »

kanita_lejla je napisao/la:

Očito niste zainteresovani da budete dio projekta pa ne osjećam potrebu da Vam odgovorim na pitanja i zamolila bih Vas da ne širite zlobu i negativnu energiju jer ovdje je riječ o nečemu prelijepom, a to su djeca.

...pusti ti tu spiku nešto prelijepo, djeca, pa nisu tvoja djeca u pitanju pobogu, normala je da ljudi žele znati kako, šta...

... nije parking u pitanju pa jebaji ga stvar je, ako joj i šta bude uprkos svemu nek je čovjek živ i zdrav...ne ide to tako želite posao, poslale ste ponudu, a šipak povratne informacije...

... s obzirom na činjenicu da nastoje a i ponekad i uspjeh je tu, da nas svakodnevno magarče na razne načine, da se razumijemo, ne znači da ćete to vi uraditi, malo dostupnosti ne bi bilo na odmet ako želite da vam ideja zaživi... :wink:
muha_sa

#57 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by muha_sa »

znam ja nas jebo nas :-)
-pojedinci na ovoj temi me podsjecaju na mog kuma kad mi kaže--ta ce Džeko :-) moj mu sin na školskom loptu kroz noge provlacio :-) Džeko igra gdje igra a mog kuma sin besposlicari i ide od kladionice do kladionice ne bil ubo koji dvoznak jal fiksni. sve ce naš covjek (vecina) oprostit osim uspjeha--žalosno :(
-djevojka otvorila temu i ostavila svoj broj mobitela :) njene dvije drugarice i ona žele da nešto pokrenu pa makar im zarada pokrila par izlazaka za vikend al naš covjek odmah za oci :-) te ovo te ono :-) da je prostor velicine Bosmala bilo bi--pa gdje ste našle pobogu tu lokaciju.
-naravno da ne ocekuju da im se samo zbog nekog foruma i neke teme roditelji jave i odmah ostave svoju djecu na cuvanje--svaki roditelj ce prije neg se odluci sve "snimit"---kontaktirat djevojku, otic i vidjet prostor u kojem ce mu dijete boravit--vidjet iz cega ce mu dijete jest, porazgovarat i sa komšijama i da ne nabrajam više šta sve treba da bi se nekom povjerilo dijete na cuvanje.
-pitam ove "branioce"države znaju li koliko teta po stanovima cuvaju djecu i da li im roditelji te djece uplacuju penziono, zdravstveno i ostale doprinose :?
kadinica

#58 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kadinica »

Drugo je povjeriti ženi čuvanje jednog djeteta, a drugo je pustiti dijete u kolektiv od 10-oro djece različitog uzrasta.

Obično su žene koje čuvaju djecu neko iz kruga poznanika, familije, komšija i stvar je dogovora kako će se plaćati. Znam i slučajeve koji uplaćuju doprinose, imaju godišnji odmor, bolovanje i slično. Ali ima i žena koje primaju penziju, pa im to dođe kao dopunska zarada.

U takvim situacijama od žene se očekuje da dijete izvodi u šetnju, provodi vrijeme sa njim 1/1.

U navedenoj situaciji bojim se da od šetnje nema ništa. Zamišljam dvije bebe koje ne hodaju i ostalo djeca 2, 3, 4 i 5 godina. Pa ti izađi u šetnju ili nahrani djecu istom hranom (opet veliki troškovi), da ne kažem slobodne aktivnosti.

O vanrednim situacijama ne želim ni pisati.

Uglavnom, smjelo.

Iako se pokretačica teme ne javlja, preporučila bi joj da biznis pokrene u privatnoj kući sa baštom, prije toga da obezbijedi uredne dozvole. I posao će cvijetati.
muha_sa

#59 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by muha_sa »

pošto mi je obdanište haman pa ispod balkona svakodnevno vidim kako izvode djecu u šetnju :lol:
-jedno tridesetak djecice a njih dvije eventualno 3 pa izvedu djecu od igraone do dvorišta u obdaništu--jedno po sata budu vani i rikverc.

al nejse :-) djevojkama želim uspjeh i ende.
ho oponopono

#60 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by ho oponopono »

...i ja sam radila na crno ne zato što mi je tako bez osiguranja, super tuper te fensi već te nužda natjera i sve je to okej za svaku pohvalu treba biti to što žele da rade, a ne da od staraca traže za cigare, uloške i izlaske...

...a informacije cirklišu da bi se realizirale izabrale su forum konkretno, onda neka budu sebi dosljedne i pristupačne kada ih i ako neko nešto priupita a ne, ne osjećam potrebu da ti odgovorim aloooo bolan, ja ne samo da ne bi svog kindera poslala tamo već bi svakome rekla za bezpotrebnu aroganciju dotične, a sve lijepo, fino upakovano a komunikacija nula bodova! :D
muha_sa

#61 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by muha_sa »

ho oponopono wrote:...i ja sam radila na crno ne zato što mi je tako bez osiguranja, super tuper te fensi već te nužda natjera i sve je to okej za svaku pohvalu treba biti to što žele da rade, a ne da od staraca traže za cigare, uloške i izlaske...

...a informacije cirklišu da bi se realizirale izabrale su forum konkretno, onda neka budu sebi dosljedne i pristupačne kada ih i ako neko nešto priupita a ne, ne osjećam potrebu da ti odgovorim aloooo bolan, ja ne samo da ne bi svog kindera poslala tamo već bi svakome rekla za bezpotrebnu aroganciju dotične, a sve lijepo, fino upakovano a komunikacija nula bodova! :D
ovo je ipak forum gdje mi pod nekim nickovima pišemo--ovo ja nako, znam da znaš al eto :lol: :lol:

-djevojka je ostavila broj mobitela i sve i jedan zainteresovani može nazvat i porazgovarat i sve pitat što ga zanima :) ipak niko iole normalan nece ostavit ni psa a kamli dijete nekome prije neg dobro provjeri kome i gdje---nic forum vec uživo.

- nemojte me pogrešno razumjet :-) ne pada mi na pamet bit iciji advokat jer jednostavno to nit znam nit mogu bit-- najmanje što možemo mi na ovoj temi uradit je da damo podršku mladim osobama da se malo trznu i krenu nešto radit. lako je palamudit, guzove uz radijator i jebavat državi majku na svakom koraku.
mrtva kokoš

#62 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by mrtva kokoš »

muha_sa wrote: ovo je ipak forum gdje mi pod nekim nickovima pišemo--ovo ja nako, znam da znaš al eto :lol: :lol:

-djevojka je ostavila broj mobitela i sve i jedan zainteresovani može nazvat i porazgovarat i sve pitat što ga zanima :) ipak niko iole normalan nece ostavit ni psa a kamli dijete nekome prije neg dobro provjeri kome i gdje---nic forum vec uživo.

- nemojte me pogrešno razumjet :-) ne pada mi na pamet bit iciji advokat jer jednostavno to nit znam nit mogu bit-- najmanje što možemo mi na ovoj temi uradit je da damo podršku mladim osobama da se malo trznu i krenu nešto radit. lako je palamudit, guzove uz radijator i jebavat državi majku na svakom koraku.
gdje s` ba muhasa, drago mi je sto te vidim, nisam te citao ima ciganska godina :-D

pozdrav od Splintera a.k.a. šime sparine a.k.a. mrtve kokoške :mrgreen:

inace, za ovo gore :thumbup:
ho oponopono

#63 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by ho oponopono »

...neka ljudi rade i treba da rade nema mjestu sjedaljkama a živi, zdravi, radno sposobni! 8-)

...a forum mi sve više vuče na fatamorganu, super provod bez imalo love! :mrgreen:
muha_sa

#64 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by muha_sa »

mrtva kokoš wrote:
muha_sa wrote: ovo je ipak forum gdje mi pod nekim nickovima pišemo--ovo ja nako, znam da znaš al eto :lol: :lol:

gdje s` ba muhasa, drago mi je sto te vidim, nisam te citao ima ciganska godina :-D

pozdrav od Splintera a.k.a. šime sparine a.k.a. mrtve kokoške :mrgreen:

inace, za ovo gore :thumbup:
vozdraaaaaaa :-D drago mi te "vidjet" :-D

-malkice apstiniram od klixa al me nešto zakoprca pa uletim :lol:
kockica_kockica

#65 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kockica_kockica »

Kolicina onih koji na sve gledaju crno i negativno je uzasna...

U drzavnim vrticima djeca redovno dobiju razne vrste bolesti tako sto mu drug/drugarica iz grupe prenese... bem mu to je tako normalna pojava, i djevojke koje pokrecu ovo cuvanje djece ne mogu utjecati na to... mogu jedino svakih 3 mjeseca traziti od roditelja nalaz briseva svojih i djecijih.. djeca se razbole i kod kuce...

Sto se tice prostora djevojke lijepo rekose da je sve prilagodjeno djeci... vrag da ga nosi ali gdje vam djeca zive ako ne u stanu? Djeca mogu skakati ali ne skacu svih 12 sati ( by the way sta vam djeca kuci rade? pustate ih da trce po stanu ?) ... valjda ce ih one usmjeravati na neku igru koja ne zahtjeva sumanuto trcanje po stanu... NJih je tri dakle to je po meni ok broj... Dok dvije rade s djecom ona treca se moze posvetiti brizi oko ishrane i higijeni stana...

E sad ta uzavrela tema o higijeni i ishrani i kontroli sta i kako rade... Dajte molim vas, pa bitka u drzavnim vrticima se vodi evo vec godinama jer nije adekvatna ishrana...

I za kraj... tolike tete cuvaju djecu po dvoje troje po stanovima jer su jeftinije od drzavnih i privatnih vrtica... kome ne odgovora niko ga ne tjera... ali me nervira jako to sto ih pokusavate obeshrabriti prije nego su i pocele...
Savjetnik Premijera

#66 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by Savjetnik Premijera »

U Austriji, za vaspitacice u obdanistu se ide na neki kurs, poslije toga se polaze ispit i to je to.
Posto nema dovoljno mjesta u vrticima, tete koje su polozile za vaspitacicu, a imaju adekvatan stan, djecu cuvaju kod kuce ili stanu. Komisija iz vrtica pregleda stambeni prostor, moze doci u kontrolu, ali jedna zena cuva i po 5-6 djece.
Ona se nalazi u radnom odnosu u obdanistu, ali nista drugo nema sa tim prostorom. Ako Austrijanci u zgradama trpe ta mini obdanista, ne vidim sto bi to smetalo dobronamjernim komsijama.
Samo kod nas gdje nista ne funkcionise, e ovo bi trebalo biti smetnja komsijama, a ne kada im nocu odjekuje od bombi i pucnjave.
Da imam djecu u tom uzrastu svakako bih ih radije prepustila tim vrijednim djevojkama, nego nekome ko se preko stele zaposlio u kantonalno preduzece.

U svakom slucaju puno srece!
cyprus

#67 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by cyprus »

Ako potrajete dugo i ako vam cijena ostane ista, nadam se da bih za koju godinu mogao postat vaš klijent :mrgreen:
minjonja

#68 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by minjonja »

cyprus wrote:Ako potrajete dugo i ako vam cijena ostane ista, nadam se da bih za koju godinu mogao postat vaš klijent :mrgreen:
:shock: :shock:

ti bas nagario, neka, svaka cast :D
kanita_lejla

#69 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kanita_lejla »

Postovana, VRLO sam zainteresovan jer i sami trazimo opciju za dijete od 4 godine. A cak i da nisam, cinjenica da Vam se postavi pitanje na koje Vi nemate odgovor (pod parolom da nemate potrebu da odgovorite) dovoljno govori o Vasem pristupu Vasoj sopstvenoj ideji.
Pa svako dovoljno zreo treba samo da procita Vas odgovor, formulaciju recenice i shvatit ce nezrelost. Steta.[/quote]

Šteta što se ne razumijemo, mi smo temu na forumu otvorili čisto da vidimo ima li zainteresovanih za taj projekat i da li se nama isplati sve to raditi i ne očekujemo da nam neko preko foruma povjeri dijete na čuvanje. Vi mislite da smo nezrele, a naprotiv mi nismo neke balavice koje misle da je sve to tako lahko i informisale smo se i potražile savjet od stručnih osoba, a što se tiče toga što sam napisala da nemam potrebu da Vam odgovorim na pitanja to je bilo iz razloga što ste na početku imali negativan stav i napisali da se nadate našem neuspijehu što je za mene vid provokacije, Vi da ste stvarno zainteresovani kako kažete informisali biste se na fin način. Mi smo prije ove objave bile svjesne da ima ljudi kojima je ovo ok i onih kojima nije. Ja niti sam drska niti arogantna ali neću dozvoliti da mi neko "skače" po živcima samo zato što se njegov način shvatanja nekih stvari razlikuje od mog. Na kraju krajeva niko nikoga ne tjera na nešto što neće, imate vrtiće kako privatne tako i državne ako Vam se ne sviđa ova ideja pa izvolite.
Pozz :)
kanita_lejla

#70 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kanita_lejla »

ho oponopono wrote:
kanita_lejla je napisao/la:

...pusti ti tu spiku nešto prelijepo, djeca, pa nisu tvoja djeca u pitanju pobogu, normala je da ljudi žele znati kako, šta...

... nije parking u pitanju pa jebaji ga stvar je, ako joj i šta bude uprkos svemu nek je čovjek živ i zdrav...ne ide to tako želite posao, poslale ste ponudu, a šipak povratne informacije...

... s obzirom na činjenicu da nastoje a i ponekad i uspjeh je tu, da nas svakodnevno magarče na razne načine, da se razumijemo, ne znači da ćete to vi uraditi, malo dostupnosti ne bi bilo na odmet ako želite da vam ideja zaživi... :wink:
Kao što sam napisala već ne očekujemo da nam neko preko foruma povjeri dijete na čuvanje, objavljen je kontakt telefon i nije mi problem svakome ko je zaintresovan dati sve informacije koje ga zanimaju.
kanita_lejla

#71 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by kanita_lejla »

daduli_sa wrote:
kadinica wrote: Vi ste svoju ideju nazvali "projekat", vrlo ambiciozno. Pohvalna je jedino činjenica da hoćete da radite. Sve ostalo je diskutabilno, a to sam ranije navela.

Bas me interesuje sta ce odgovoriti na ovo.....

Odmah na početku je napisano da su 3 osobe zadužene za djecu od kojih dvije imaju iskustva sa obrazovanjem djece, jedna je zavrsila učiteljsku školu i radila je 4 godine u Americi kao profesionalna baybsiterka, a druga je student Pedagoškog fakulteta - smijer predškolski odgoj i radila je praksu u državnom vrtići.
Što se tiče različitih dječijih interesa mislim da i djeca u vrtićima imaju različite interese pa su zajedno u grupi.
Mi nikoga ne silimo da mu se svidi ovo što pokušavamo realizovati i napominjem opet da je tema na forumu pokrenuta čisto da se vidi ima li zainteresovanih osoba i da li nam se isplati raditi i ne očekujemo da nam neko preko foruma povjeri dijete na čuvanje.
quarterback

#72 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by quarterback »

:thumbup:
cyprus

#73 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by cyprus »

minjonja wrote:
cyprus wrote:Ako potrajete dugo i ako vam cijena ostane ista, nadam se da bih za koju godinu mogao postat vaš klijent :mrgreen:
:shock: :shock:

ti bas nagario, neka, svaka cast :D
Nisam nagario, to su tek neki planovi za srednje daleku budućnost, ne veoma blisku :P :mrgreen:
daduli_sa

#74 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by daduli_sa »

kanita_lejla wrote:
daduli_sa wrote:Postovana, VRLO sam zainteresovan jer i sami trazimo opciju za dijete od 4 godine. A cak i da nisam, cinjenica da Vam se postavi pitanje na koje Vi nemate odgovor (pod parolom da nemate potrebu da odgovorite) dovoljno govori o Vasem pristupu Vasoj sopstvenoj ideji.
Pa svako dovoljno zreo treba samo da procita Vas odgovor, formulaciju recenice i shvatit ce nezrelost. Steta.
Šteta što se ne razumijemo, mi smo temu na forumu otvorili čisto da vidimo ima li zainteresovanih za taj projekat i da li se nama isplati sve to raditi i ne očekujemo da nam neko preko foruma povjeri dijete na čuvanje. Vi mislite da smo nezrele, a naprotiv mi nismo neke balavice koje misle da je sve to tako lahko i informisale smo se i potražile savjet od stručnih osoba, a što se tiče toga što sam napisala da nemam potrebu da Vam odgovorim na pitanja to je bilo iz razloga što ste na početku imali negativan stav i napisali da se nadate našem neuspijehu što je za mene vid provokacije, Vi da ste stvarno zainteresovani kako kažete informisali biste se na fin način. Mi smo prije ove objave bile svjesne da ima ljudi kojima je ovo ok i onih kojima nije. Ja niti sam drska niti arogantna ali neću dozvoliti da mi neko "skače" po živcima samo zato što se njegov način shvatanja nekih stvari razlikuje od mog. Na kraju krajeva niko nikoga ne tjera na nešto što neće, imate vrtiće kako privatne tako i državne ako Vam se ne sviđa ova ideja pa izvolite.
Pozz :)
Interesantna promjena pravca u prici.... valjda pod same shvatile da sa gardon nobody like me/we necete daleko dogurati...

Uglavnom, sve je to divno-krasno samo i dalje niste odgovorili na pitanja:

1. imate li saglasnost stanara u zgradi da od zgrade za zivljenje napravite vrtic za 10+ djece

2. da li ce te imati prijavljenu djelatnost na toj adresi pa samim tim biti pod kontrolon ijede nadlezne institucije?

Hvala!
Phia

#75 Re: Projekat čuvanja djece na Alipašinom polju.

Post by Phia »

Povjeriti dijete kojem zivot das nekome ko ne podlijeze ama bas nikakvoj kontroli, pa makar i nasoj frljavoj? Strasno da postoje ljudi koji bi dijete "gurnuli" da neko s njim eksperimentise u "projektu" jer "voli" djecu. Djecu vole i pedofili zar ne?
Primjer Austrije ama bas nema veze s ovim ovdje - jer i u stanovima kod njih se vrse adekvatne kontrole i sve je pod nadzorom drzave.
Iduci put razmislite kad odlucite da date dijete nekome ko s njim moze u jednoj sobi raditi ovo http://www.24sata.hr/sokantno/monstrum- ... ala-300664 dok su druga djeca u drugoj sobi a vi kilometrima daleko i nemate pojma sta se desava..
Locked