proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
- The Nightwatchman
#1 proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
zanima me koja hemijska sredstva se koriste u mljekarstvu (posebno na manjim farmama) za sanitaciju posuđa i svega što dodje u kontakt sa mlijekom i njegovim prerađevinama. možda neko zna, puno biste mi pomogli. hvala
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
Pregled hrane na prisustvo antibiotika i dezinficijensaThe Nightwatchman wrote:zanima me koja hemijska sredstva se koriste u mljekarstvu (posebno na manjim farmama) za sanitaciju posuđa i svega što dodje u kontakt sa mlijekom i njegovim prerađevinama. možda neko zna, puno biste mi pomogli. hvala
http://www.zzjzks.ba/usluge.htm
Kontakt telefoni: 629-255, 622-399, 536-734
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- The Nightwatchman
#4 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
@toto i @pipi
hvala vam na trudu, ali iz ovih linkova nisam mogao naci ono sto mene zanima. dakle, potrebno mi je da izvršim sanitaciju suđa (da vam sad ne objašnjavam šta i kako) i rečeno mi je da nabavim preparat koji se koristi za sanitaciju u mljekarstvu. ja ne znam kako se to čudo zove ni gdje se može nabaviti.....
hvala vam na trudu, ali iz ovih linkova nisam mogao naci ono sto mene zanima. dakle, potrebno mi je da izvršim sanitaciju suđa (da vam sad ne objašnjavam šta i kako) i rečeno mi je da nabavim preparat koji se koristi za sanitaciju u mljekarstvu. ja ne znam kako se to čudo zove ni gdje se može nabaviti.....
- jedna tamo
#5 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
probaj kod Hašima
firma Semikem....nazovi pa pitaj jer oni imaju sve.....mada mislim da ćeš morati pismeno..pa ti oni daju ponudu...
firma Semikem....nazovi pa pitaj jer oni imaju sve.....mada mislim da ćeš morati pismeno..pa ti oni daju ponudu...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:The Nightwatchman wrote:@toto i @pipi
http://www.grizelj.com/o%20nama.html wrote:Proizvodnja dezinfekcionih sredstava namjenskih koncentracija za oblasti: zdravstva, veterinarstva, prehrane, HTZ i vode. Necrobac® kao dezinfekcijens unistava bakterije, viruse i gljivice. Antivirinin plus® je visoko aktivni dezinfekcijens virucidnog djelovanja za unistavanje 15 porodica virusa meрu kojima su HIV virus, virusi hepatitisa A, B, C, D i E, corona viruse, echoviruse, adenoviruse, enteroviruse, viruse influenzae i parainfluenzae i coxackie viruse.
- jedna tamo
#7 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:
NI POD TAČKOM RAZNO!!!
[/quote]http://www.grizelj.com/o%20nama.html wrote:Proizvodnja dezinfekcionih sredstava namjenskih koncentracija za oblasti: zdravstva, veterinarstva, prehrane, HTZ i vode. Necrobac® kao dezinfekcijens unistava bakterije, viruse i gljivice. Antivirinin plus® je visoko aktivni dezinfekcijens virucidnog djelovanja za unistavanje 15 porodica virusa meрu kojima su HIV virus, virusi hepatitisa A, B, C, D i E, corona viruse, echoviruse, adenoviruse, enteroviruse, viruse influenzae i parainfluenzae i coxackie viruse.
NI POD TAČKOM RAZNO!!!
- The Nightwatchman
#8 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
NI POD TAČKOM RAZNO!!![/quote]jedna tamo wrote:I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:http://www.grizelj.com/o%20nama.html wrote:Proizvodnja dezinfekcionih sredstava namjenskih koncentracija za oblasti: zdravstva, veterinarstva, prehrane, HTZ i vode. Necrobac® kao dezinfekcijens unistava bakterije, viruse i gljivice. Antivirinin plus® je visoko aktivni dezinfekcijens virucidnog djelovanja za unistavanje 15 porodica virusa meрu kojima su HIV virus, virusi hepatitisa A, B, C, D i E, corona viruse, echoviruse, adenoviruse, enteroviruse, viruse influenzae i parainfluenzae i coxackie viruse.
zasto?
- sinus
#9 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
Hašim Kakanjacjedna tamo wrote:probaj kod Hašima
- jedna tamo
#10 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
zasto?[/quote]
imaš PP
imaš PP
- PipiDugaDevetka
#11 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje
imaš PP[/quote]jedna tamo wrote:zasto?
Osjećam se zakinutim za info, al' nema veze.
Samo neka @Nightwatchman dobije pravu info.