proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Nightwatchman

#1 proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by The Nightwatchman »

zanima me koja hemijska sredstva se koriste u mljekarstvu (posebno na manjim farmama) za sanitaciju posuđa i svega što dodje u kontakt sa mlijekom i njegovim prerađevinama. možda neko zna, puno biste mi pomogli. hvala
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by PipiDugaDevetka »

The Nightwatchman wrote:zanima me koja hemijska sredstva se koriste u mljekarstvu (posebno na manjim farmama) za sanitaciju posuđa i svega što dodje u kontakt sa mlijekom i njegovim prerađevinama. možda neko zna, puno biste mi pomogli. hvala
Pregled hrane na prisustvo antibiotika i dezinficijensa

http://www.zzjzks.ba/usluge.htm

Kontakt telefoni: 629-255, 622-399, 536-734
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by Toto »

The Nightwatchman

#4 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

@toto i @pipi

hvala vam na trudu, ali iz ovih linkova nisam mogao naci ono sto mene zanima. dakle, potrebno mi je da izvršim sanitaciju suđa (da vam sad ne objašnjavam šta i kako) i rečeno mi je da nabavim preparat koji se koristi za sanitaciju u mljekarstvu. ja ne znam kako se to čudo zove ni gdje se može nabaviti.....
jedna tamo

#5 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by jedna tamo »

probaj kod Hašima
firma Semikem....nazovi pa pitaj jer oni imaju sve.....mada mislim da ćeš morati pismeno..pa ti oni daju ponudu...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

The Nightwatchman wrote:@toto i @pipi

hvala vam na trudu, ali iz ovih linkova nisam mogao naci ono sto mene zanima. dakle, potrebno mi je da izvršim sanitaciju suđa (da vam sad ne objašnjavam šta i kako) i rečeno mi je da nabavim preparat koji se koristi za sanitaciju u mljekarstvu. ja ne znam kako se to čudo zove ni gdje se može nabaviti.....
I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:
http://www.grizelj.com/o%20nama.html wrote:Proizvodnja dezinfekcionih sredstava namjenskih koncentracija za oblasti: zdravstva, veterinarstva, prehrane, HTZ i vode. Necrobac® kao dezinfekcijens unistava bakterije, viruse i gljivice. Antivirinin plus® je visoko aktivni dezinfekcijens virucidnog djelovanja za unistavanje 15 porodica virusa meрu kojima su HIV virus, virusi hepatitisa A, B, C, D i E, corona viruse, echoviruse, adenoviruse, enteroviruse, viruse influenzae i parainfluenzae i coxackie viruse.
jedna tamo

#7 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by jedna tamo »

I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:
http://www.grizelj.com/o%20nama.html wrote:Proizvodnja dezinfekcionih sredstava namjenskih koncentracija za oblasti: zdravstva, veterinarstva, prehrane, HTZ i vode. Necrobac® kao dezinfekcijens unistava bakterije, viruse i gljivice. Antivirinin plus® je visoko aktivni dezinfekcijens virucidnog djelovanja za unistavanje 15 porodica virusa meрu kojima su HIV virus, virusi hepatitisa A, B, C, D i E, corona viruse, echoviruse, adenoviruse, enteroviruse, viruse influenzae i parainfluenzae i coxackie viruse.
[/quote]

NI POD TAČKOM RAZNO!!!
The Nightwatchman

#8 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

jedna tamo wrote:I firma ''Grizelj'' proizvodi nešto za dezinfekciju/sanitaciju:
NI POD TAČKOM RAZNO!!![/quote]

zasto?
sinus

#9 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by sinus »

jedna tamo wrote:probaj kod Hašima
firma Semikem....nazovi pa pitaj jer oni imaju sve.....mada mislim da ćeš morati pismeno..pa ti oni daju ponudu...
Hašim Kakanjac :thumbup:
jedna tamo

#10 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

Post by jedna tamo »

zasto?[/quote]

imaš PP
PipiDugaDevetka

#11 Re: proizvodnja mljekarskih proizvoda - pitanje

jedna tamo wrote:zasto?
imaš PP[/quote]
Osjećam se zakinutim za info, al' nema veze.
Samo neka @Nightwatchman dobije pravu info.
Post Reply