Beton je građevinski materijal koji se sastoji od cementa, kao osnovnog vezivnog materijala,krupnog agregata koji može biti prirodni, drobljeni i vještački, sitnog agregata koji takođe može biti prirodni i vještački i vode koja je neophodna za odigravanje hemijskih reakcija u procesu očvršćavanja betona.
Svi znamo za sta se koristi ovaj gradjevinski materijal , a mene zanim ada li ima neko ovdje, slučajno da se bavi proizvodnjom betona ili da planira da krene u ovaj posao?
pozdrav
Proizvodnja betona
Moderator: anex
- slavkoimamodilera
#2 Re: Proizvodnja betona
Ne znas sta je BeBe?! 
-
MrSini
#3 Re: Proizvodnja betona
Ima moja firma.Konjanik wrote: Svi znamo za sta se koristi ovaj gradjevinski materijal , a mene zanim ada li ima neko ovdje, slučajno da se bavi proizvodnjom betona ili da planira da krene u ovaj posao?
pozdrav
Šta te intersuje pa da pitam direktora jer ja o tome nemam predstave.
- Topla voda
#4 Re: Proizvodnja betona
prvo naspes vodu u mjesalicu,a onda 6 lopata sljunka..pa 3-4 lopate cementa,pa opet 6 lopata sljunka.
dodavati vodu po potrebi

dodavati vodu po potrebi
- burek_in_space
#5 Re: Proizvodnja betona
A gdje ti je krech u svemu ovome?!Topla voda wrote:prvo naspes vodu u mjesalicu,a onda 6 lopata sljunka..pa 3-4 lopate cementa,pa opet 6 lopata sljunka.
dodavati vodu po potrebi
- Topla voda
#6 Re: Proizvodnja betona
nema nista od kreca,sto reko sasa vugdalicburek_in_space wrote:A gdje ti je krech u svemu ovome?!Topla voda wrote:prvo naspes vodu u mjesalicu,a onda 6 lopata sljunka..pa 3-4 lopate cementa,pa opet 6 lopata sljunka.
dodavati vodu po potrebi
- burek_in_space
#7 Re: Proizvodnja betona
Ne moRe bez krecha moja Vodo Topla..jok.Topla voda wrote:nema nista od kreca,sto reko sasa vugdalicburek_in_space wrote:A gdje ti je krech u svemu ovome?!Topla voda wrote:prvo naspes vodu u mjesalicu,a onda 6 lopata sljunka..pa 3-4 lopate cementa,pa opet 6 lopata sljunka.
dodavati vodu po potrebi
Ali Vugdalic vazda mozhe!
-
Konjanik
#8 Re: Proizvodnja betona
MrSini wrote:Ima moja firma.Konjanik wrote: Svi znamo za sta se koristi ovaj gradjevinski materijal , a mene zanim ada li ima neko ovdje, slučajno da se bavi proizvodnjom betona ili da planira da krene u ovaj posao?
pozdrav![]()
Interesuje me kakve masine imate za proizvodnju i jeste li zainteresovani da kupite nove masine za proizvodnju betona od firme Bikotronic i Wagner iz Njemacke? Jako povoljno
-
Konjanik
#9 Re: Proizvodnja betona
MrSini wrote:Ima moja firma.Konjanik wrote: Svi znamo za sta se koristi ovaj gradjevinski materijal , a mene zanim ada li ima neko ovdje, slučajno da se bavi proizvodnjom betona ili da planira da krene u ovaj posao?
pozdrav![]()
Interesuje me kakve masine imate za proizvodnju i jeste li zainteresovani da kupite nove masine za proizvodnju betona od firme Bikotronic i Wagner iz Njemacke? Jako povoljno