Programske sheme CATV kuća

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

StupskaBitanga

#1 Programske sheme CATV kuća

Post by StupskaBitanga »

Dok se u Sarajevu CATV hvale što uvode hallmark u susjedstvu (HR, SRB i CG) je stanje 100 bolje.
Za manje od 2 sata u najvećim kabelskim mrežama u Hrvatskoj i Srbiji započeti će emitirati novi atraktivni zabavni kanal iz produkcije FOX-a, FOX Life Adria.

Pravi naziv kanala je FOX Life Regional (nama potpuno besmislen naziv, primjereniji bi bio Adria ili Balkan), no kako bi čitatelji shvatili da je zapravo riječ o kanalu koji je namijenjen za ex-yu države, mi ga predstavljamo pod imenom FOX Life Adria, baš kao što postoje HBO Adria, HBO Comedy Adria ili MTV Adria. FOX Life Adria će dakle prema natpisu na kanalu sa službenim emitiranjem započeti večeras u 21:00 sat no pošto postoji sasvim mala mogućnost da je došlo do pogreške kod najave starta kanala ako u obzir nije uzeta različita vremenska zona u Bugarskoj (FOX Life Adria se emitira iz Bugarske). To ukratko znači da je 21:00 sati u Bugarskoj 20:00 sati kod nas, a to pak znači da bi kanal sa emitiranjem mogao krenuti već u 20:00 po našem vremenu. Dakle - u 20:00 sati svakako prebacite na FOX Life i provjerite, tko zna, možda će već tada započeti sa emitiranjem.

Večerašnji raspored za kanal FOX Life (preuzeto sa SBB foruma)

20:00 Svijet prema Jimu
20:30 Kitchen Confidential
21:00 Stažist
21:30 Stažist
22:00 8 pravila za dečke moje kćeri
22:30 8 pravila za dečke moje kćeri
23:00 Caroline u gradu
23:30 Reba
00:00 Biogafije poznatih - Susan Sarandon

U slučaju da kanal kreće od 21:00 sati kao što je i najavljeno, raspored je potrebno pomaknuti za 1 sat unaprijed tako da Svijet prema Jimu počinje u 21:00.

Osim gore navedenih serija najavljene su i brojne hit serije kao što su Dharma & Greg, Malcolm u Sredini, Simpsoni, Kućanice, Queer Eye for the Straight Guy, Ghost Whisperer, Gilmore klix i Bračne vode, no na žalost sve navedene serije neće se moći emitirati odmah zbog nedostatka termina već će postupno biti uključivane u programsku shemu. Osim što FOX International Channels kod nas uvodi i FOX Life kanal, najavljena su i brojna programska pojačanja kanala FOX Crime.

Kanal će se preko satelita emitirati i u DTH platformi TOTAL TV na 16° istočno, a distribucija do kabelskih mreža vrši se na istom satelitu preko transpondera na frekvenciji 11.140 GHz H, Symbol Rate 27700, FEC 3/4 gdje se kanal trenutno emitira u nekodiranom obliku u vrlo dobroj kvaliteti (razlučivost 704x576, video bitrate je varijabilan, dok je audio bitrate prilično nizak i iznosi samo 96 kbita). Prisutna je i identifikacija kodiranja NDS Videoguard( za Total TV) i Cryptoworks ( za ITV Partner).

U Hrvatskoj će kanal biti dostupan ekskluzivno za pretplatnike kabelske televizije B.net.

a u BiH smo zakinuti i za HBO i Fox i mnoge druge kanale
npr gledam programsku shemu eloba koji u paketima koji se plaćaju 5km dodatno se hvali kanalima tipa Svet plus TV i DM sat :shock:
Hendrix

Post by Hendrix »

Ima i još "vrhunskih" kanala tipa TV5 ili Al Jazeera. :)
Ne očekuj pomake tu uskoro , ja sam zvao BHCabel net kad su izbacili BBC Prime a vratili SuperRTL , kažu raja tražila. I nikom ništa. :x

A HBO i Fox , možda koa povećaju pretplatu na 20KM a onda ja samo kabal isključujem i kupujem digitalni receiver.
ek

Post by ek »

Ja sam zvao ELOB i rekli su da rješavaju autorska prava za FOX Life i kad to završe da će isti staviti u svoju programsku šemu. A što se tiče HBO-a sad za sad to neće biti jer kako rekoše da bi isti bio preskup za naše sugrađane jer bi se cijene kretale oko 20KM. Kad sam ih pitao odakle im ta cijena jer je svuda dvije kino ulaznice odgovorili su mi da bi bilo tako zato što trenutno nemaju dovoljan broj korisnika. A za FOX Life ih treba što više pritiskivati da ispune obećanje.
neki

Post by neki »

ek wrote:Ja sam zvao ELOB i rekli su da rješavaju autorska prava za FOX Life i kad to završe da će isti staviti u svoju programsku šemu. A što se tiče HBO-a sad za sad to neće biti jer kako rekoše da bi isti bio preskup za naše sugrađane jer bi se cijene kretale oko 20KM. Kad sam ih pitao odakle im ta cijena jer je svuda dvije kino ulaznice odgovorili su mi da bi bilo tako zato što trenutno nemaju dovoljan broj korisnika. A za FOX Life ih treba što više pritiskivati da ispune obećanje.
Koliko ja znam oni tv prava placaju po korisniku a ne pausalno tako da je svejedno imaju li 50 ili 5000 korisnika po svakom ce placat recimo 1km.
Isto kao kad su se zalili kako najvise placaju za Eurosport 0,50 km po korisniku, kad su ukinuli Eurosport nije bilo nikakvog pojeftinjenja.
testament

Post by testament »

lopovska posla ljudi imate oglase petkom,nazovete i cujete pošto digitala i imate brdo kanala
stachu

Post by stachu »

Ma mozes samo sanjati da ti bude bolja sema, mote biti samo gora. Kud dalje kada nemam ni DSF-a ni eurosporta nego nekakav Estreme Sports, koji mi nije ni memorisan na TV-u. A o viasatu mogu samo sanjati. A FOX se pojmi sa naucnom fantastikom!
BHCN :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Topla voda

Post by Topla voda »

pa je li viasat po citavom gradu,sem na bh cabelu?
gdje god odem ...ljudi imaju.
o boze...pa nama al jazira jos na arapskom :-)
stachu

Post by stachu »

DA, viasat je na svim kablovskim operaterima osim na BHCN-u!!!
LOPOVI!!!! :x :x :x
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

evo na BHCN uveli euronews C16 :D
stachu

Post by stachu »

Nema sta idemo na bolje, al' u ku*cu! :x
piskerernest

Post by piskerernest »

nama u zenici uveden juče fashion tv ,inače smo svi ludi za modom u zenici
stachu

Post by stachu »

JE*EM TI BHCN DA TI JE*EM, MAMU IM NATAKARIM SVIMA, OD 21h veceras imam svega tri kanala, zovem ih sve vrijeme gamad nece da se javem A taman pocela mi serija! Nabijem ih sve na ku*ac, mater im primitivnu, amatersku, seljacku, papansku.... :x :x :x :x :x
Neelix

Post by Neelix »

piskerernest wrote:nama u zenici uveden juče fashion tv ,inače smo svi ludi za modom u zenici
:lol:

to su radi kaficha valjda. ne kontam fascinaciju kaficha sa fashion tv, u koji god da udjes a da ima tv, ako nema utakmica okrenut je fashion tv :? jel i u ze tako sad? :-)
bos

Post by bos »

A discovery i national geographic? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

stachu wrote:JE*EM TI BHCN DA TI JE*EM, MAMU IM NATAKARIM SVIMA, OD 21h veceras imam svega tri kanala, zovem ih sve vrijeme gamad nece da se javem A taman pocela mi serija! Nabijem ih sve na ku*ac, mater im primitivnu, amatersku, seljacku, papansku.... :x :x :x :x :x
de ba smiri se
:D nisi ti dobro veceras
stachu

Post by stachu »

komi wrote:
stachu wrote:JE*EM TI BHCN DA TI JE*EM, MAMU IM NATAKARIM SVIMA, OD 21h veceras imam svega tri kanala, zovem ih sve vrijeme gamad nece da se javem A taman pocela mi serija! Nabijem ih sve na ku*ac, mater im primitivnu, amatersku, seljacku, papansku.... :x :x :x :x :x
de ba smiri se
:D nisi ti dobro veceras
Pa kako cu biti normalan, kad mi u pola najomiljenije serije nestane Nova, i svi ostali kanali, i dodju tek jutros!!! Za sta mi pare dajemo!! :x
Altsa

Post by Altsa »

ma to su cista govna. i ja sam na BHCN i zalio sam se na programsku semu jer po zakonu svi kablovski operateri u Kantonu moraju imati istu programsku semu. BHCN nije to uradio pa zato mi ne mozemo da gledamo History kanal, Alternativnu TV, Hallmark, VIA Sat Explorer, VIVA, Eurosport sto sve ulazi u osnovni paket kod HS operatera. a cim malo zapada snijeg kanali se pojebu i ne mozes nista gledat. :x :x :x :x :x
stachu

Post by stachu »

Ma SMECE zivo, BHCN je NAJGORI kablovski operater u Sarajevu! Ne znam kako imaju obraza vise, nemam ni je*eni DSF, a kamoli sta drugo!!!! Sramota, papcine primitivne! :x :x :x

P.S. Internet (globalnet) necu ni da spominjem, trebao bih prvo Apaurin popiti za smirenje, pa da o njemu pricam! UZAS!!!

LOPOVI!!!!!!!!!
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Altsa....Eurosporta ,nažalost, nema u HS programskoj shemi.
leeloo

Post by leeloo »

Vincent Vega wrote:Altsa....Eurosporta ,nažalost, nema u HS programskoj shemi.
kao ni BBC Primea, koji ima na BHCN-u, ali ne i na HS-u
sulesavic

Post by sulesavic »

Kao ni Hustler TV-a...
stachu

Post by stachu »

leeloo wrote:
Vincent Vega wrote:Altsa....Eurosporta ,nažalost, nema u HS programskoj shemi.
kao ni BBC Primea, koji ima na BHCN-u, ali ne i na HS-u
BBC Prime-a nema na BHCN, vec godinu, ukinuli ga.
stachu

Post by stachu »

sulesavic wrote:Kao ni Hustler TV-a...
Eto ti hustler, daj meni viasat history!
angevin

Post by angevin »

Hendrix wrote:Ima i još "vrhunskih" kanala tipa TV5 ili Al Jazeera. :)
Ne očekuj pomake tu uskoro , ja sam zvao BHCabel net kad su izbacili BBC Prime a vratili SuperRTL , kažu raja tražila. I nikom ništa. :x

A HBO i Fox , možda koa povećaju pretplatu na 20KM a onda ja samo kabal isključujem i kupujem digitalni receiver.
TV5 je jedini kanal na francuskom jeziku koji nudi Telekabel u Zenici. Bez obzira na sadrzaj drago mi je da postoji. Postoje razni kriteriji odabira kanala.
piskerernest

Post by piskerernest »

Neelix wrote:
piskerernest wrote:nama u zenici uveden juče fashion tv ,inače smo svi ludi za modom u zenici
:lol:

to su radi kaficha valjda. ne kontam fascinaciju kaficha sa fashion tv, u koji god da udjes a da ima tv, ako nema utakmica okrenut je fashion tv :? jel i u ze tako sad? :-)
rijetko
Post Reply