Programiranje za djecu od 7+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arhivasvega

#1 Programiranje za djecu od 7+

Post by arhivasvega »

Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
insomnia78

#2 Re: Programiranje za djecu od 7+

Post by insomnia78 »

Jel ima i njemacki uporedo?
Tesla Edison

#3 Re: Programiranje za djecu od 7+

Post by Tesla Edison »

arhivasvega wrote:Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
Teško. Zbog engleskog jezika najviše. U programiranju su riječi koje ni englez ne bi preveo ispravno a da ne govorim o djetetu od 7 godina i još da razumije šta to tačno programira i smisao nekih naredbi. QBasic je najlakši za sami početak ali nije baš za taj uzrast.
febo_acm

#4 Re: Programiranje za djecu od 7+

Post by febo_acm »

arhivasvega wrote:Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
Šta je u stvari Micro:bit? Micro:bit je mikroračunar veličine 20 cm čija je osnovna namjena korištenje u nastavi osnovne škole kako bi učenike uvelo u svijet STEM područja i programiranja.

Za početak nabaviš ovo :) ima u Imtec-u(ovlašten za prodaju Kitronik, TTS Group i Makeblok asortimana) Ionako se STEM koncept uvodi u osnovne škole u Sarajevu...
Cookie85

#6 Re: Programiranje za djecu od 7+

Post by Cookie85 »

Registruj se http://khanacademy.org/ i kad se budes registrovao stavi godine djeteta.

Svaki dan 1-2h da radi zadatke, zadaci su matematicki i logicki, pa kasnije vremenom prelazi na programiranje i lakse ce mu/njoj biti da savlada programiranje jer ce nauciti matematiku i logiku.

Takodjer ce biti djetetu interesatno jer osvaja zvjezice.
Post Reply