Programiranje za djecu od 7+
Moderator: Benq
-
arhivasvega
#1 Programiranje za djecu od 7+
Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
- insomnia78
#2 Re: Programiranje za djecu od 7+
Jel ima i njemacki uporedo?
- Tesla Edison
#3 Re: Programiranje za djecu od 7+
Teško. Zbog engleskog jezika najviše. U programiranju su riječi koje ni englez ne bi preveo ispravno a da ne govorim o djetetu od 7 godina i još da razumije šta to tačno programira i smisao nekih naredbi. QBasic je najlakši za sami početak ali nije baš za taj uzrast.arhivasvega wrote:Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
-
febo_acm
#4 Re: Programiranje za djecu od 7+
Šta je u stvari Micro:bit? Micro:bit je mikroračunar veličine 20 cm čija je osnovna namjena korištenje u nastavi osnovne škole kako bi učenike uvelo u svijet STEM područja i programiranja.arhivasvega wrote:Interesuje me ima li u Sarajevu neka provjerena skola za programiranje za prvacice i malo starije? Malo sam guglao ima par stranica ali bi volio cuti i misljenja za ili protiv ...
Za početak nabaviš ovo
- muha_sa
-
Cookie85
#6 Re: Programiranje za djecu od 7+
Registruj se http://khanacademy.org/ i kad se budes registrovao stavi godine djeteta.
Svaki dan 1-2h da radi zadatke, zadaci su matematicki i logicki, pa kasnije vremenom prelazi na programiranje i lakse ce mu/njoj biti da savlada programiranje jer ce nauciti matematiku i logiku.
Takodjer ce biti djetetu interesatno jer osvaja zvjezice.
Svaki dan 1-2h da radi zadatke, zadaci su matematicki i logicki, pa kasnije vremenom prelazi na programiranje i lakse ce mu/njoj biti da savlada programiranje jer ce nauciti matematiku i logiku.
Takodjer ce biti djetetu interesatno jer osvaja zvjezice.