Program za obradu filmskih zapisa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Macka u cizmama

#1 Program za obradu filmskih zapisa

Post by Macka u cizmama »

Uvertira:

Kupio si tata igrackicu, sony kameru koja sve snimke direktno pise na dvd. Izvin'te sto ne znam tacan naziv tog cuda tehnike. Sanjao moj tata da ode u amatere filmske umjetnosti.

Problem:

E njemu bi sad za sve moguce poduhvate trebao neki program koji mu omogucuje da snimke sjecka, brise, montira, posvjetli, potamni, poboljsa kontrast... Ali sve to ne na nekom prosjecnom nivou. Koji bi mu program preporucili? Razumije li se neko u to?

Postoji jos jedna potencijalno bitna caka, kamera pise zapise u nakom formatu, nisam zapamtila, ali ga ne moze otvoriti WMP, classic cini mi se moze.

Sugestije?
teco

Post by teco »

studio version 8
Pusur

Post by Pusur »

Adobe Premiere, Sony Vegas....imas dosta tih programa:)
Upish

Post by Upish »

Ja koristim VideoWave verzija 7 ili 8 za te stvari. Ovaj program je ukljucen u paketu Easy CD Creator (najnovija verzija). Editovanje video snimaka i prebacivanje u razlicite formate je prilicno jednostavno izvodivo kroz VideoWave.
bl-uesbrother

Post by bl-uesbrother »

pitaj tatu kad je kupio kameru je li dobio i neki software uz nju...po pravilu dolaze jedno s drugim :)
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

XP Service Pack 2 u sebi sadrzi i poboljsanu verziju Windows Movie Maker-a. To bi za tvog tatu, koji je cini mi se jos amater (ispravi me ako grijesim), trebalo biti sasvim dovoljno. Output format je WMV i AVI, a moze citati sve osim MOV (Quick Time) file-ova. A ako grijesim, Sony Vegas je polu-profi stvarka (dzabni - dok je u demo modu), a i takav omogucava sirok dijapazon zajebancije sa videom.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Microsoft Movie Maker kao sto momak iznad predlozi, i mozda pinnacle studio
Post Reply