Program BHT1-Antibosanski koncept
Moderator: anex
-
mate bosnjak
#1 Program BHT1-Antibosanski koncept
03.08.2007 u udarnom terminu, kada sve normalne drzavne televizije na prvom programu emituju politicke, dijaloske i druge ozbiljne emisije, BHT nas prisiljava da cijelu noc gledamo kosarkaske utakmice drugih zemalja.
Izmedju ostalog i reprezentaciju Srbije cijim je navijacima omiljena parola "NOZ-ZICA-SREBRENICA" i cili igraci na ramenu nose istetoviranu sliku Draze Mihajlovica koju nam TV nudi u gro-planu.
Ne´znam koliko u BiH ima zeinteresovanih ni za druge utakmice:Turska,Latvije,Litvanija,Hrvatska itd, ali je vrhunska provokacija
gradjanima BiH nuditi Drazu i cetnicke zastave sa tribina.
Pozivam "Forumase" da e-mailovima zaspu BHT1 ili javni servis ili kako se to ruglo od medijske kuce vec zove.
Utakmic Srbije svakako prenosi RTRS a HRT se svakako moze pratiti skoro na cijeloj teritoriji BiH.
Zato neznam sto im je potrbno da obavezno prenose sve moguce utakmice ovih zemalja.
Oni jos nisu shvatili da su to ipak strane drzave.
U zemlji koja se raspada po svim savovima oni nemaju nista pametnije neko da 6 sat dnevno na prvom programu prenose kosarku, koja sa BiH nema nikakove veze.
Izmedju ostalog i reprezentaciju Srbije cijim je navijacima omiljena parola "NOZ-ZICA-SREBRENICA" i cili igraci na ramenu nose istetoviranu sliku Draze Mihajlovica koju nam TV nudi u gro-planu.
Ne´znam koliko u BiH ima zeinteresovanih ni za druge utakmice:Turska,Latvije,Litvanija,Hrvatska itd, ali je vrhunska provokacija
gradjanima BiH nuditi Drazu i cetnicke zastave sa tribina.
Pozivam "Forumase" da e-mailovima zaspu BHT1 ili javni servis ili kako se to ruglo od medijske kuce vec zove.
Utakmic Srbije svakako prenosi RTRS a HRT se svakako moze pratiti skoro na cijeloj teritoriji BiH.
Zato neznam sto im je potrbno da obavezno prenose sve moguce utakmice ovih zemalja.
Oni jos nisu shvatili da su to ipak strane drzave.
U zemlji koja se raspada po svim savovima oni nemaju nista pametnije neko da 6 sat dnevno na prvom programu prenose kosarku, koja sa BiH nema nikakove veze.
- manijak1
-
mate bosnjak
Pa bi.manijak1 wrote:Jarane .....
![]()
zijanili su .......meni merak.....
![]()
a ako ćemo tvojom logikom ......ja bih sada ostao uskraćen za tekmu Turska Litvanija.......
![]()
Ali nebi ti to mnogo falilo u zivotu.
-
stardust3003
Nemoj zanemariti ni to da sa ovakvim manifestacijama "oni" popunjavaju šupljine u programima...ali pomijerati Centralni Dnevnik na 1 programu Državne TV zbog neke utakmice a naročito ako ne igra tvoja reprezentacija je zaista dno
nekakve politike i ja im ne bi e-mail poslo nego jedan topovski udar...da vide malo kako je našim navijačima...
a ovakve uredjivačke politike ne da nema u državama nego ih nema ni u kvazi
državama a mi nismo ni to!!!
nekakve politike i ja im ne bi e-mail poslo nego jedan topovski udar...da vide malo kako je našim navijačima...
a ovakve uredjivačke politike ne da nema u državama nego ih nema ni u kvazi
državama a mi nismo ni to!!!
-
Area_51
Ljudi, pricati o BHT1 vec odavno je promasena prica, ali mozemo jos malo. Pazite par ovih primjera.
Zna li neko od vas sad iz glave da kaze bilo koju emisiju, osim dnevnika, u kojem terminu ide, kojim danom. Ovo pitam, jer je ocito da BHT1 nema izgradjen NITI JEDAN brand u okviru svoje programske seme. Primjer: FTV ima 60 minuta, Pozitivnu geografiju, Rucak sa naljepsom Anom Mirijanom Racanovic, OBN ima kakvog takvog Matu i Telering, NTV Hayat ima subotom CD i onoga sto misli da je pametan, ali mu se emisija svakako gleda, da ne nabrajam.
Drugo pitanje, malo lakse. Ima li neko od vas u glavi tu cuvenu programsku semu BHT1. Recimo da znate i kazete da vasa omiljena emisija ili vise njih ide tog i tog dana u to i to vrijeme.
Trece, po meni najbitnije. Meni se cini, a nek me neko ispravi ako grijesim, BHT1 vodi racuna iskljucivo i jedino o Dnevniku u 7, o vrsti vijesti i informacija i njihovom paritetnom plasiranju, da se se ne daj Boze neko ne uvrijedi. Za ostalo, kao da ih nije briga. Ovo isticem samo iz razloga, sto se meni namece jednostavno pitanje, ako vodis racuna samo o dnevniku i informativnim emisijama, nemas vlastite proizvodnje, posebno zabavnog programa, kako onda mislis ucestvovati na trzistu medija danas. Odgovor je jednostavan NIKAKO.
Zato mi nekad izgleda promaseno da se za direktore BHT1 poslije onog Trivica, sad izabere Agovic. Nemam nista protiv obojice, ne poznam ih licno, ali u sustini vazda se trazi neki novinar da vodi jako veliku televizijsku kucu. Ko tvrdi i na osnovu cega da jedan novinar, ma koliko dobar bio, ima menadzersku sposobnost da vodi televiziju kao FIRMU, da stvara ili inicira stvaranje emisija sa brandom i prepoznatljivoscu, te plasira svoje proizvode na trziste i bude konkurentan. Zar nije ocito da svi oni vode racuna o Dnevniku i informacijama, a malo ili skoro nikako o poslovanju kuce. Po meni televiziju treba vodit kvalitetan menadzer, koji ce pitanja plasiranja informacija, rijesit kvalitetnim urednikom, jakim novinarom, a onda se posvetiti stvaranju poslovnog okruzenja u i oko BHT1, gdje ce ta televizija licit na nesto, a ne ZABRANJIVAT prijenose sportskih i drugih dogadjaja na HRT2 ili TV NOVA, jer su na nnima ocito kvaltitenije pripremljeni i producirani prijenosi raznih dogadjaja. Zar ta zabrana, putem RAK agencije, nije nista drugo do priznanje vlastitog poraza i konkurentske nemoci.
Da zakljucim, smatrajuci BHT1 nasom drzavnom televizijom, za nju svi izdvajamo novac, smeta mi da ta kuca propada, da nije konkurentna, da izgleda kao su ovdje sedamdesete, da nema stereo signal tona, los miks slike gdje je kontrast takav da ne mozes procitati broj igracu na ledjima, da je studio u kontakt emisijama ocajno dizajniran, da je svjetlo diletantski postavljeno sa previse sjena, da ton nekad kasni za slikom kad je medjunarodni prijenos. Raja uzivajte, morao sam ovo istresti.
Zna li neko od vas sad iz glave da kaze bilo koju emisiju, osim dnevnika, u kojem terminu ide, kojim danom. Ovo pitam, jer je ocito da BHT1 nema izgradjen NITI JEDAN brand u okviru svoje programske seme. Primjer: FTV ima 60 minuta, Pozitivnu geografiju, Rucak sa naljepsom Anom Mirijanom Racanovic, OBN ima kakvog takvog Matu i Telering, NTV Hayat ima subotom CD i onoga sto misli da je pametan, ali mu se emisija svakako gleda, da ne nabrajam.
Drugo pitanje, malo lakse. Ima li neko od vas u glavi tu cuvenu programsku semu BHT1. Recimo da znate i kazete da vasa omiljena emisija ili vise njih ide tog i tog dana u to i to vrijeme.
Trece, po meni najbitnije. Meni se cini, a nek me neko ispravi ako grijesim, BHT1 vodi racuna iskljucivo i jedino o Dnevniku u 7, o vrsti vijesti i informacija i njihovom paritetnom plasiranju, da se se ne daj Boze neko ne uvrijedi. Za ostalo, kao da ih nije briga. Ovo isticem samo iz razloga, sto se meni namece jednostavno pitanje, ako vodis racuna samo o dnevniku i informativnim emisijama, nemas vlastite proizvodnje, posebno zabavnog programa, kako onda mislis ucestvovati na trzistu medija danas. Odgovor je jednostavan NIKAKO.
Zato mi nekad izgleda promaseno da se za direktore BHT1 poslije onog Trivica, sad izabere Agovic. Nemam nista protiv obojice, ne poznam ih licno, ali u sustini vazda se trazi neki novinar da vodi jako veliku televizijsku kucu. Ko tvrdi i na osnovu cega da jedan novinar, ma koliko dobar bio, ima menadzersku sposobnost da vodi televiziju kao FIRMU, da stvara ili inicira stvaranje emisija sa brandom i prepoznatljivoscu, te plasira svoje proizvode na trziste i bude konkurentan. Zar nije ocito da svi oni vode racuna o Dnevniku i informacijama, a malo ili skoro nikako o poslovanju kuce. Po meni televiziju treba vodit kvalitetan menadzer, koji ce pitanja plasiranja informacija, rijesit kvalitetnim urednikom, jakim novinarom, a onda se posvetiti stvaranju poslovnog okruzenja u i oko BHT1, gdje ce ta televizija licit na nesto, a ne ZABRANJIVAT prijenose sportskih i drugih dogadjaja na HRT2 ili TV NOVA, jer su na nnima ocito kvaltitenije pripremljeni i producirani prijenosi raznih dogadjaja. Zar ta zabrana, putem RAK agencije, nije nista drugo do priznanje vlastitog poraza i konkurentske nemoci.
Da zakljucim, smatrajuci BHT1 nasom drzavnom televizijom, za nju svi izdvajamo novac, smeta mi da ta kuca propada, da nije konkurentna, da izgleda kao su ovdje sedamdesete, da nema stereo signal tona, los miks slike gdje je kontrast takav da ne mozes procitati broj igracu na ledjima, da je studio u kontakt emisijama ocajno dizajniran, da je svjetlo diletantski postavljeno sa previse sjena, da ton nekad kasni za slikom kad je medjunarodni prijenos. Raja uzivajte, morao sam ovo istresti.
-
makondo
ajmo redom.
bht je televizija bosne i hercegovine.
u toj zemlji zive tri naroda i nesto ostalih.
od 3.5 miliona stanovnika i pretplatnika, njih milion zivi u rs i voli gledati utakmice reprezentacije srbije.
hrvati u bih vole da gledaju utakmice hrvatske.
javna televizija, koja nije samo bosnjacka, vec pretenduje da bude i hrvatska i srpska, mora to da im omoguci.
simple as that.
od 3.5 miliona stanovnika i pretplatnika, njih milion zivi u rs i voli gledati utakmice reprezentacije srbije.
javna televizija, koja nije samo bosnjacka, vec pretenduje da bude i hrvatska i srpska, mora to da im omoguci.
simple as that.
-
in33sa
Upravo tako.makondo wrote:ajmo redom.
simple as that.
Kome se ne svidja, ima daljinski, pa biraj. Hoces Hajat, hoces Igman, uzivas brate.
- BSn
Da, a mozda bi oni koji placaju tv-taksu zeljeli da gledaju i neke "evropske" reprezentacije, a ne da nas stalnoteroriziraju s istim. Bit ovakvih smotri i jeste raznolikost!in33sa wrote:Upravo tako.makondo wrote:ajmo redom.
simple as that.
Kome se ne svidja, ima daljinski, pa biraj. Hoces Hajat, hoces Igman, uzivas brate.
Ne placam pretplatu ni Igmanu ni Hayatu, nego BHT-u!
Last edited by BSn on 04/09/2007 17:32, edited 1 time in total.
- Phia
Opet se sve vrti oko toga da u BiH žive tri naroda i uvijek neko ugrožen.Ljudi moji ako žive tri naroda a postoje već nacionalne televizije valjda bi bilo logično da program državne televizije bude s naglaskom na nekim zajedničkim temama i koje sežu dalje od ex-yu.U Srbiji i Hrvatskoj ljudi također vole gledati internacionalne sadržaje a ne samo domaće.Koja nebuloza..ionako se nikad neće moći svima ugoditi.To dođe isto kao da u Njemačkoj Turci počnu da se bune jer rtl nema sadžaja na turskom jeziku 
- BHG
pa ljudi prenose utakmice europskog prvestva u kosarci jebemu ja mater...isto ko sto su prenosili utakmice svjetskog prvenstva u fudbalu...pa se tad niko nije zalio...mozda zato sto je mnogima draze da gledaju 22 idiota kako Ceraju loptu po livadi nego da prate kosarkasku utakmicu....
i jesam, ja sam zainteresovan da pratim sto vise utakmica europskog prvenstva u kosarci zato sto volim kosarku...isto ko sto sam primoran da gledam milion drugih nepotrebnih stvari na toj istoj televiziji...samo se ja nezalim...ako na njoj nema nista prebacim program ili ugasim TV...i odem recimo citat knjigu...
a ti mate mogo bi i ti probat to...pa da malo pocnes racionalnije da razmisljas....u picku materinu koji je primitivizam zavladao....fuj
i jesam, ja sam zainteresovan da pratim sto vise utakmica europskog prvenstva u kosarci zato sto volim kosarku...isto ko sto sam primoran da gledam milion drugih nepotrebnih stvari na toj istoj televiziji...samo se ja nezalim...ako na njoj nema nista prebacim program ili ugasim TV...i odem recimo citat knjigu...
a ti mate mogo bi i ti probat to...pa da malo pocnes racionalnije da razmisljas....u picku materinu koji je primitivizam zavladao....fuj
-
Nancy Drew
-
Area_51
Nema ovo veze, bar ne trenutno, za Amirom Zukicem, da ne otvaramo diskusiju. Apsolutno zelim gledati sve tekme Evropskog prvenstva u kosarci na nasoj BHT1, zelim takodjer da gledam sto vise raznovrsnog kvalitetnog programa, zelim se ponosit nasom televizijom. Ipak, smeta malo kad zele obezbijediti monopolisticki polozaj, trazeci zabrane za sve druge kanale koji prenose iste sadrzaje, a za uzvrat ne nude bilo kakav kvalitet. To je moja misao koju stavljam na intelektulnu licitiaciju.
Posebno me interesira ima li u ovoj zemlji neko ko zna televiziju napraviti televizijom, a ne da je vode oni koji ocito ne umiju. Da ima vise zabavnih sadrazaja, bilo bi manje prie i pritisaka odozgo jel ova informaija tacna ili nije, jel trebala ici na pocetku srediji ili kraju Dnevnika i slicne nebuloze.
Posebno me interesira ima li u ovoj zemlji neko ko zna televiziju napraviti televizijom, a ne da je vode oni koji ocito ne umiju. Da ima vise zabavnih sadrazaja, bilo bi manje prie i pritisaka odozgo jel ova informaija tacna ili nije, jel trebala ici na pocetku srediji ili kraju Dnevnika i slicne nebuloze.
-
sulesavic
A dobar mu je komentar...Nancy Drew wrote:Iako je naslov teme A. Z. - sve o BHT-u ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=75
-
nezeljeni nadimak
Nevezano za kosarku, BHT jeste televizija koja je za vase pare pod potpunom kontrolom Ronhila i njegovih hajduka, koja se u informativnom programu gotovo izjednacila sa TVRS.
Hoce li mi neko reci kada nakon sjece glave Amiru Zukicu bilo ko usudio da uzme Ronhila i njegovu vladavinu u usta, a da to nije iskljucivo u superlativima?
Gdje je istrazivacko i kriticko novinarstvo?
Uporedite najobicnije vijesti o dnevnoj politici koje oni plasiraju sa vijestima drugih medija o istim dogadjajima i sve se kaze.
Hoce li mi neko reci kada nakon sjece glave Amiru Zukicu bilo ko usudio da uzme Ronhila i njegovu vladavinu u usta, a da to nije iskljucivo u superlativima?
Gdje je istrazivacko i kriticko novinarstvo?
Uporedite najobicnije vijesti o dnevnoj politici koje oni plasiraju sa vijestima drugih medija o istim dogadjajima i sve se kaze.
-
gap
Mićko može mirno spavati. RTRS je potpuno poklopio a BHT, kao jedini medij na kojem se u RS-u moglo čuti nešto drugačije, pretvorila se u nikakvu tv nakon što su tako sramno otjerali Amira Zukića. Dobro su napisali u BH Danima: to je bio jedini urednik koji se mogao suprostaviti Ronhilovim naletima. I gdje je sad????? Smijenili ga karanane Agovići. Pa ko su ti ljudi???? Gdje su dosad bili
To je prica o nama, a ne o Dodiku i ostalim četnicima. Apsolutno se slažem s naslovom teme: BHT ima antibosanski koncept. Zamagljuju probleme, varaju publiku, puštaju košarku i ostatak sporstkih disciplina, a zemlja gori. Uostalom, na HRT-u i drugim ozbiljnim televizijama sport je na 2.kanalu, a na prvom (BHT to kao jeste) pršte ozbiljne emisije, a takve ova televizija nema. Neka će Duška sada s Pošteno biti na FTV, Javna tajna negdje u arhivi ...imamo zato Crtu i slične jadovane na čelu sa Nikolom Deretićem, omiljenim novinarom Radovanovim. Ovakva BHT s političkom i svakom drugom kontrolom iz Banjaluke ne treba nikom ko Bosnu čuva u srcu. Ovo je jedna velika laž i prevara. Srbi imaju RTRS i BHT, a Bošnjaci ????? I pri tome, pročitah neki dan, pretplatu najvećim dijelom plaćaju upravo Bošnjaci.

-
ajkulaMala
E moj gap-e, izgleda da si dosta mlad ili stvarno nepoznajes BH novinare koji su uvijek bili medju najboljima i najvise cijenjeni. Ti samo hvalis svog Zukica, koji se uvijek ponasa kranje neprofesionalno i misli da je neka faca koja moze raditi i pricati sta god hoce.gap wrote:Mićko može mirno spavati. RTRS je potpuno poklopio a BHT, kao jedini medij na kojem se u RS-u moglo čuti nešto drugačije, pretvorila se u nikakvu tv nakon što su tako sramno otjerali Amira Zukića. Dobro su napisali u BH Danima: to je bio jedini urednik koji se mogao suprostaviti Ronhilovim naletima. I gdje je sad????? Smijenili ga karanane Agovići. Pa ko su ti ljudi???? Gdje su dosad biliTo je prica o nama, a ne o Dodiku i ostalim četnicima. Apsolutno se slažem s naslovom teme: BHT ima antibosanski koncept. Zamagljuju probleme, varaju publiku, puštaju košarku i ostatak sporstkih disciplina, a zemlja gori. Uostalom, na HRT-u i drugim ozbiljnim televizijama sport je na 2.kanalu, a na prvom (BHT to kao jeste) pršte ozbiljne emisije, a takve ova televizija nema. Neka će Duška sada s Pošteno biti na FTV, Javna tajna negdje u arhivi ...imamo zato Crtu i slične jadovane na čelu sa Nikolom Deretićem, omiljenim novinarom Radovanovim. Ovakva BHT s političkom i svakom drugom kontrolom iz Banjaluke ne treba nikom ko Bosnu čuva u srcu. Ovo je jedna velika laž i prevara. Srbi imaju RTRS i BHT, a Bošnjaci ????? I pri tome, pročitah neki dan, pretplatu najvećim dijelom plaćaju upravo Bošnjaci.
![]()
![]()
-
nezeljeni nadimak
Mehmedova mala, Agovic je i danas beskicmenjak kao sto je to bio oduvijek i bolje mu je bilo da nas je postedio svog prisustva i ostao tamo gdje je bio svo ovo vrijeme, nego sto je postao sredstvo (jedno od njih) za porovodjenje Ronhilove politike na Javnom servisu. Ali ne, tamo nestalo para, pa dosao gdje jos uvijek tece.ajkulaMala wrote:E moj gap-e, izgleda da si dosta mlad ili stvarno nepoznajes BH novinare koji su uvijek bili medju najboljima i najvise cijenjeni. Ti samo hvalis svog Zukica, koji se uvijek ponasa kranje neprofesionalno i misli da je neka faca koja moze raditi i pricati sta god hoce.gap wrote:Mićko može mirno spavati. RTRS je potpuno poklopio a BHT, kao jedini medij na kojem se u RS-u moglo čuti nešto drugačije, pretvorila se u nikakvu tv nakon što su tako sramno otjerali Amira Zukića. Dobro su napisali u BH Danima: to je bio jedini urednik koji se mogao suprostaviti Ronhilovim naletima. I gdje je sad????? Smijenili ga karanane Agovići. Pa ko su ti ljudi???? Gdje su dosad biliTo je prica o nama, a ne o Dodiku i ostalim četnicima. Apsolutno se slažem s naslovom teme: BHT ima antibosanski koncept. Zamagljuju probleme, varaju publiku, puštaju košarku i ostatak sporstkih disciplina, a zemlja gori. Uostalom, na HRT-u i drugim ozbiljnim televizijama sport je na 2.kanalu, a na prvom (BHT to kao jeste) pršte ozbiljne emisije, a takve ova televizija nema. Neka će Duška sada s Pošteno biti na FTV, Javna tajna negdje u arhivi ...imamo zato Crtu i slične jadovane na čelu sa Nikolom Deretićem, omiljenim novinarom Radovanovim. Ovakva BHT s političkom i svakom drugom kontrolom iz Banjaluke ne treba nikom ko Bosnu čuva u srcu. Ovo je jedna velika laž i prevara. Srbi imaju RTRS i BHT, a Bošnjaci ????? I pri tome, pročitah neki dan, pretplatu najvećim dijelom plaćaju upravo Bošnjaci.
![]()
![]()
Amir Zukic je u odnosu na ovog parazita i druge parazite i Ronhilove ljude s BHT primjer novinarske etike i hrabrosti i to ga je naravno skupo kostalo, jer se zamjerio onom koji sada preko Agovica, Vockica i slicnih upravlja BHT-om, cetniku Miloradu Dodiku zvanom Ronhil.
-
ajkulaMala
Hmm...ako negdje nema para, to je sigurno u BiH...nezeljeni nadimak wrote:Mehmedova mala, Agovic je i danas beskicmenjak kao sto je to bio oduvijek i bolje mu je bilo da nas je postedio svog prisustva i ostao tamo gdje je bio svo ovo vrijeme, nego sto je postao sredstvo (jedno od njih) za porovodjenje Ronhilove politike na Javnom servisu. Ali ne, tamo nestalo para, pa dosao gdje jos uvijek tece.ajkulaMala wrote:E moj gap-e, izgleda da si dosta mlad ili stvarno nepoznajes BH novinare koji su uvijek bili medju najboljima i najvise cijenjeni. Ti samo hvalis svog Zukica, koji se uvijek ponasa kranje neprofesionalno i misli da je neka faca koja moze raditi i pricati sta god hoce.gap wrote:Mićko može mirno spavati. RTRS je potpuno poklopio a BHT, kao jedini medij na kojem se u RS-u moglo čuti nešto drugačije, pretvorila se u nikakvu tv nakon što su tako sramno otjerali Amira Zukića. Dobro su napisali u BH Danima: to je bio jedini urednik koji se mogao suprostaviti Ronhilovim naletima. I gdje je sad????? Smijenili ga karanane Agovići. Pa ko su ti ljudi???? Gdje su dosad biliTo je prica o nama, a ne o Dodiku i ostalim četnicima. Apsolutno se slažem s naslovom teme: BHT ima antibosanski koncept. Zamagljuju probleme, varaju publiku, puštaju košarku i ostatak sporstkih disciplina, a zemlja gori. Uostalom, na HRT-u i drugim ozbiljnim televizijama sport je na 2.kanalu, a na prvom (BHT to kao jeste) pršte ozbiljne emisije, a takve ova televizija nema. Neka će Duška sada s Pošteno biti na FTV, Javna tajna negdje u arhivi ...imamo zato Crtu i slične jadovane na čelu sa Nikolom Deretićem, omiljenim novinarom Radovanovim. Ovakva BHT s političkom i svakom drugom kontrolom iz Banjaluke ne treba nikom ko Bosnu čuva u srcu. Ovo je jedna velika laž i prevara. Srbi imaju RTRS i BHT, a Bošnjaci ????? I pri tome, pročitah neki dan, pretplatu najvećim dijelom plaćaju upravo Bošnjaci.
![]()
![]()
Amir Zukic je u odnosu na ovog parazita i druge parazite i Ronhilove ljude s BHT primjer novinarske etike i hrabrosti i to ga je naravno skupo kostalo, jer se zamjerio onom koji sada preko Agovica, Vockica i slicnih upravlja BHT-om, cetniku Miloradu Dodiku zvanom Ronhil.
Za Zukica bi prije rekao da mu je jezik brzi od pameti, a ne da je posebno hrabar. Nerazumijem kako neki ljudi misle da su svi vodeci ljudi BHTa Rohnilovi ljudi. Jel zato sto je na BHTu svaki drugi ili treci dan cirilica? Po cemu je BHT isti kao RTRS? Ovdje ljudi ocigledno hoce jednu cistu Bosnjacku televiziju i nerazumiju da je to TV za 3 naroda, za cijelu drzavu. Ja ne govorim ja da je BHT trenutno u dobrom stanju, ali sve to polako ide na bolje. Nece biti nekog jaceg pomaka sve dok se velika kolicina levata i nesposobnih ljudi ne procisti, i dovede pravih novinara.
-
nezeljeni nadimak
Hmmm.. hmmm... para ima, da ih nema ne bi se Agovic tako slavno vratio. Da nije nakon toliko godina mozda dosao sto voli BiH? Ali dobro, ako ti je lakse, Agovic nije ni bitan.
BHT jeste rezimska televizija, tacnije televizija koju uredjuje M. Dodik. Za tu tvrdnju ima milion argumenata i u velikom dijelu javnosti je tako prepoznata.
Price o bosnjackoj televiziji ostavi za Laktase ili eventualno Grude, jer to nije cak ni srpska televizija, vec televizija jednog covjeka i politicke partije na cijem je celu. Taj gospodari gotovo svim medijima u RS, pa i BHT-om, sto govori recimo cinjenica da se ni jednom jedinom rijecju izuzev superlativa nisu dotakle njegove ekstremne nacionalisticke retorike i vladavine, kao i sada vec zavidan broj privatizacijskih malverzacija koje je proveo i provodi. On je jednostavno neupitan, on se ne kritikuje, njegova vladavina se ne preispituje, jer za to leti glava. Amir Zukic je koristio tek kao upozorenje za to sta ce se desiti svakome ko ne slusa. Drustveno korigovanje bi im trebalo biti posao i za taj posao koji ne obavljaju od mene ubiru pare za pretplatu.
Dakle, mozes i dalje hmmm.. hmmm... ali to ne mijenja nista od gore recenog.
BHT jeste rezimska televizija, tacnije televizija koju uredjuje M. Dodik. Za tu tvrdnju ima milion argumenata i u velikom dijelu javnosti je tako prepoznata.
Price o bosnjackoj televiziji ostavi za Laktase ili eventualno Grude, jer to nije cak ni srpska televizija, vec televizija jednog covjeka i politicke partije na cijem je celu. Taj gospodari gotovo svim medijima u RS, pa i BHT-om, sto govori recimo cinjenica da se ni jednom jedinom rijecju izuzev superlativa nisu dotakle njegove ekstremne nacionalisticke retorike i vladavine, kao i sada vec zavidan broj privatizacijskih malverzacija koje je proveo i provodi. On je jednostavno neupitan, on se ne kritikuje, njegova vladavina se ne preispituje, jer za to leti glava. Amir Zukic je koristio tek kao upozorenje za to sta ce se desiti svakome ko ne slusa. Drustveno korigovanje bi im trebalo biti posao i za taj posao koji ne obavljaju od mene ubiru pare za pretplatu.
Dakle, mozes i dalje hmmm.. hmmm... ali to ne mijenja nista od gore recenog.
-
Area_51
Apsolutno te podrzavam, sa ovom konstelacijom odnosa nismo vise mogli ni ocekivati. Ne postoji neki izrazen interes da nesto bude bolje ili da se BHT stavi na noge. Jako skupa prica za onako los kvalitet koji nam daje. A k tome kad dodas i ovo, sto je i moja licna percepcija, da Dodik ne vlada, nego hara tom televizijom, zakljucak je logican. Daljinski u ruke.nezeljeni nadimak wrote:
Mehmedova mala, Agovic je i danas beskicmenjak kao sto je to bio oduvijek i bolje mu je bilo da nas je postedio svog prisustva i ostao tamo gdje je bio svo ovo vrijeme, nego sto je postao sredstvo (jedno od njih) za porovodjenje Ronhilove politike na Javnom servisu. Ali ne, tamo nestalo para, pa dosao gdje jos uvijek tece.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
long live cable i discovery...
dok Hare prica kako ce ukinut RS, dok Mile prica kako ce otcijepiti RS, dok Zlaja prica kako su ova dvojica politicke fufe, ja gledam Orange county choppers i divim se brkatom babi i debelim sinovima kakve motore prave...
Nikad se vise necu zaliti na visinu cable pretplate....
PS Meni je zalosno da mnogi koncerti i mnoge neizvikane stvari mimo sporta budu popracene od strane ntv99 i tv kiss....
Valjda umjetnost nije konkurentna sta li....
dok Hare prica kako ce ukinut RS, dok Mile prica kako ce otcijepiti RS, dok Zlaja prica kako su ova dvojica politicke fufe, ja gledam Orange county choppers i divim se brkatom babi i debelim sinovima kakve motore prave...
Nikad se vise necu zaliti na visinu cable pretplate....
PS Meni je zalosno da mnogi koncerti i mnoge neizvikane stvari mimo sporta budu popracene od strane ntv99 i tv kiss....
Valjda umjetnost nije konkurentna sta li....