Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
-
čuj_to?
#1 Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
Parkiram sinoc auto na parking, platim i odem svojim poslom... eh, na povratku imam sta vidjeti - auto (cijela vozaceva strana) izgrebano kljucem ili necim slicnim, i to samo moje. Parkindzija veze nema ko je i sta je bilo, ja se bas i nemogu sjetiti ko je bio do mene kad' sam parkirao (a i da mogu sta?), vlasnika parkinga (RAD) opet nema fajde ganjat', zvat' policiju jos manje... i tako ja odem s "mjesta zlocina" k'o biva "haj' nek' je svo zlo u toime". A neki poseban razlog da mi neko namjerno ispara auto ne mogu skontati, jer se bas i nisam nikome zamjerio ili tako nesto.
Sreca nisam neki co'jek sto ce puno patiti za par ogrebotina na svom metalnom ljubimcu (u stvari cu malo patiti, jer je auto ipak staro jedva godinu dana), pa analiziram kakav ti to mentalni sklop trebas imati pa ovakve stvari raditi... kakv mamlaz moras biti pa se kao iskaljivat' na ovaj nacin... sta je fol?
Sreca nisam neki co'jek sto ce puno patiti za par ogrebotina na svom metalnom ljubimcu (u stvari cu malo patiti, jer je auto ipak staro jedva godinu dana), pa analiziram kakav ti to mentalni sklop trebas imati pa ovakve stvari raditi... kakv mamlaz moras biti pa se kao iskaljivat' na ovaj nacin... sta je fol?
- Erzsebet
#2 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
Ja stanujem u centru grada i stalno imam posla s ljudima koji rade na pijaci i u tržnici. Nečuveno je šta su mi dosad od auta uradili, nekoliko puta. Toliko je izgreban, da uopšte i ne znam gdje se sve te ogrebotine i nalaze, ukupno su mi probušili dosad četiri gume, sjebali dva ventila, razvalili jedan retrovizor, obili bravu milion puta (to možda nisu oni, ali je mnogo puta ulaženo u auto) itd.
Uopšte više ne znam kako da se s tim borim, imam sreću pa dijelovi nisu mnogo skupi (VW Polo je u pitanju), ali ako krenem istom mjerom, to je začarani krug koji dovodi do pištolja i noževa, a to ne želim. Da ne govorim o tome kako se patim s parkingom godinama, dok ljudi koje gore spominjem parkiraju pred moj haustor i ne bivaju nikad kažnjeni za to. Policija je tu smiješna, jer sam u Opštini Stari Grad, koja je ruglo grada, pa tako i policija ništa ne radi.
Uopšte više ne znam kako da se s tim borim, imam sreću pa dijelovi nisu mnogo skupi (VW Polo je u pitanju), ali ako krenem istom mjerom, to je začarani krug koji dovodi do pištolja i noževa, a to ne želim. Da ne govorim o tome kako se patim s parkingom godinama, dok ljudi koje gore spominjem parkiraju pred moj haustor i ne bivaju nikad kažnjeni za to. Policija je tu smiješna, jer sam u Opštini Stari Grad, koja je ruglo grada, pa tako i policija ništa ne radi.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
Ja znam ko mi je tri puta probušio gume i isparao na bezbroj mjesta moga Vučka (GolfII, olimpijsko 1984. godište). Nisam ih zatekao kada to rade. Ništa ne mogu, čak nisam nikome ni govorio o tome.
Ali, zbog toga sam komšinici koja cijepa ugalj lignit u podrumu zvao policiju. Cijepaju joj ovi momci uz nadoknadu, ali sada to rade izvan podruma, na minus xxC,...
Za sada je 1:1.
Ali, zbog toga sam komšinici koja cijepa ugalj lignit u podrumu zvao policiju. Cijepaju joj ovi momci uz nadoknadu, ali sada to rade izvan podruma, na minus xxC,...
Za sada je 1:1.
- alica.k
#4 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
prije par dana mi je neko IZ CISTA MIRA izbusio gumu na autu. znaci fino se vidi da je neko uzeo nekakav noz i zarezao tacno kod felge, malo iznad. sta je to kome trebalo :S ne znam ni ja. al ocito takvih ljudi ima...
- al_akhisari
#5 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
Poznato mi je da takve stvari ( kljucem narezati stranu auta, probusiti gumu ) rade ljudi kada im se napravi nesto nazao ( blokirano auto, parkiranje ispred ulaza,...)...Ocigledno ima i onih kojima je to hobi...bolesno...
- Cholina_Lokica
#6 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
meni je predprosle zime neko to isto uradio... bez apsolutno ikakvog razloga, dvije gume neko izbusio...alica.k wrote:prije par dana mi je neko IZ CISTA MIRA izbusio gumu na autu. znaci fino se vidi da je neko uzeo nekakav noz i zarezao tacno kod felge, malo iznad. sta je to kome trebalo :S ne znam ni ja. al ocito takvih ljudi ima...
isto jednom na parkingu kod pozorista, izgrebali komplet auto. sad da saznam ko je, slomila bih mu obje ruke
fakat ne kontam, koji ti idiot u glavu moras da budes da ljudima bez razloga unistavas auto. ono prolazis i kazes jao vidi auto, odoh ga sHebati... fuj
- alica.k
#7 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
pa to je...da sam ko sto kaze al akhisari nesto nekome smetala, da sam se nekome parkirala da ne moze izac, da sam udarila ja nekog, da sam barem preblizu se nekom parkirala. al jok, stoji auto u svoje dvije linije najnormalnije, i neki debil je odlucio da mi izbusi gumu.Dile wrote:meni je predprosle zime neko to isto uradio... bez apsolutno ikakvog razloga, dvije gume neko izbusio...alica.k wrote:prije par dana mi je neko IZ CISTA MIRA izbusio gumu na autu. znaci fino se vidi da je neko uzeo nekakav noz i zarezao tacno kod felge, malo iznad. sta je to kome trebalo :S ne znam ni ja. al ocito takvih ljudi ima...![]()
isto jednom na parkingu kod pozorista, izgrebali komplet auto. sad da saznam ko je, slomila bih mu obje rukejos me ljutnja zbog toga nije prosla
fakat ne kontam, koji ti idiot u glavu moras da budes da ljudima bez razloga unistavas auto. ono prolazis i kazes jao vidi auto, odoh ga sHebati... fuj
- Ma.Le.Na
#8 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
a mogu biti i djeca koja ne znaju sta ce od sebe pa rade takve i sl. pasjaluke 
- muha_sa
#9 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
koji krkanluk vlada u ovom gradu svakodnevni smo svjedoci--evo i ovo za paranje auta-da bog mili sacuva.
Šta je uzrok svemu tome
-odmah i da iznesem svoje mišljenje na pitanje koje i postavih
-pod brojem 1.-kucni odgoj--nema više toga--nemaju roditelji ( ogromna vecina ) više vremena da se pozabave svojom djecom a i ne žele-jer i sami su neodgojeni
-banalan primjer---moj komšija prije 7.dana dovuko namirnice u "Merkurovim" kolicima- koja se u prodavnici koriste i eventualno do parkinga--baja natovario,dovuko-istovario i evo kolica stoje pred ulazom vec heftu
da je neki mladic pa ne bih se ni cudio,vec covjek koji ima i unuce--koga ce on odgajat i koga li je odgojio
-kome ga prijavit
nikom--nema odgoja a guzici se ne boji.
vazda poredim svoj vakat sa ovim današnjim.
-igramo lopte u parku gdje se inace igralo-dovoljno je bilo da neko kaže "eto Jažica"
svi mi bježimo u kucu i pod seciju
Jaža kad pridje-on ošamari pa se ku..cu žali
još ako mami il ocu kažeš
i oni te nalemaju 
ps.
Jažic Sulejman je bio cuveni milicioner--ili po današnjem-policajac
Šta je uzrok svemu tome
-odmah i da iznesem svoje mišljenje na pitanje koje i postavih
-pod brojem 1.-kucni odgoj--nema više toga--nemaju roditelji ( ogromna vecina ) više vremena da se pozabave svojom djecom a i ne žele-jer i sami su neodgojeni
-banalan primjer---moj komšija prije 7.dana dovuko namirnice u "Merkurovim" kolicima- koja se u prodavnici koriste i eventualno do parkinga--baja natovario,dovuko-istovario i evo kolica stoje pred ulazom vec heftu
-kome ga prijavit
-igramo lopte u parku gdje se inace igralo-dovoljno je bilo da neko kaže "eto Jažica"
ps.
Jažic Sulejman je bio cuveni milicioner--ili po današnjem-policajac
Last edited by muha_sa on 24/12/2009 15:11, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#10 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
Eh da je vako danasmuha_sa wrote:koji krkanluk vlada u ovom gradu svakodnevni smo svjedoci--evo i ovo za paranje auta-da bog mili sacuva.
Šta je uzrok svemu tome![]()
-odmah i da iznesem svoje mišljenje na pitanje koje i postavih![]()
-pod brojem 1.-kucni odgoj--nema više toga--nemaju roditelji ( ogromna vecina ) više vremena da se pozabave svojom djecom a i ne žele-jer i sami su neodgojeni![]()
-banalan primjer---moj komšija prije 7.dana dovuko namirnice u "Merkurovim" kolicima- koja se u prodavnici koriste i eventualno do parkinga--baja natovario,dovuko-istovario i evo kolica stoje pred ulazom vec heftuda je neki mladic pa ne bih se ni cudio,vec covjek koji ima i unuce--koga ce on odgajat i koga li je odgojio
![]()
-kome ga prijavitnikom--nema odgoja a guzici se ne boji.
-igramo lopte u parku gdje se inace igralo-dovoljno je bilo da neko kaže "eto Jažica"svi mi bježimo u kucu i pod seciju
Jaža kad pridje-on ošamari pa se ku..cu žali
još ako mami il ocu kažeš
i oni te nalemaju
- jedna tamo
#11 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
i meni su izgrebali auto
pretpostavljam djeca
pretpostavljam djeca
- muha_sa
#12 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
prijavi ih roditeljimajedna tamo wrote:i meni su izgrebali auto
pretpostavljam djeca
šalim se--ni za živu glavu nemoj--još ce te naljepit
- bjelic
#13 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
ulaz na parking ispred zgrade sa ceste je jako uzak. parking navecer bude pun i onda se nadje debil da se parkira odmah na ulaz u parking. Jedina mogućnost da neko uđe na parking, a da ne ogrebe to parkirano auto je da se popne na bankinu i to jedva da može proći pored.
Parkirano auto passat 5, moje auto Golf2, sa takvim zadovoljstvom sam ušao na parking, bez da sam se penjao na bankinu.
sljedeći put će sigurno paziti kako parkira 
Parkirano auto passat 5, moje auto Golf2, sa takvim zadovoljstvom sam ušao na parking, bez da sam se penjao na bankinu.
- jedna tamo
#14 Re: Profil ljudi koji ti isparaju auto kljucem ili sl.?
bjelic wrote:ulaz na parking ispred zgrade sa ceste je jako uzak. parking navecer bude pun i onda se nadje debil da se parkira odmah na ulaz u parking. Jedina mogućnost da neko uđe na parking, a da ne ogrebe to parkirano auto je da se popne na bankinu i to jedva da može proći pored.
Parkirano auto passat 5, moje auto Golf2, sa takvim zadovoljstvom sam ušao na parking, bez da sam se penjao na bankinu.sljedeći put će sigurno paziti kako parkira