"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
-
Paul F.
#926 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ispada da neki navijači stvarno jesu šupljoglavi.
Sada je lakše neprijateljima Bosne reći da sa nama nema suživota jer ne uvažavamo potpisano. Sada je teže napraviti olimpijski mir koji je Osim napravio. Sada je teže povratnicima u RS. Sada je teže Reprezentaciji...
Sada je lakše neprijateljima Bosne reći da sa nama nema suživota jer ne uvažavamo potpisano. Sada je teže napraviti olimpijski mir koji je Osim napravio. Sada je teže povratnicima u RS. Sada je teže Reprezentaciji...
- General_Jackson
#927 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Nema nove tranše od MMF-a pa prijeti finansijski kolaps, zato treba na vrijeme zakuhati na nacionalnoj osnovi, prije nego što se desi socijalni bunt i vjeruj mi mnogi na ovoj temi što zakuhavaju nisu šupljoglavi već savršeno dobro znaju šta rade.Paul F. wrote:Ispada da neki navijači stvarno jesu šupljoglavi.
-
Paul F.
#928 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
http://www.avaz.ba/clanak/183106/bh-fan ... ko-je-sati
Je l ovo još uvijek zvanični stav ili ?
Evo zašto je osnovna škola obavezna. Ovo se može posmatrati i kao doprinos svijesti o važnosti obrazovanja.
Kažu
Ja lično sam bio svjedok mnogih nepromišljenih i neplaniranih tetovaža. Njima je ova blesava tvrdnja osnov za dalju političku nadogradnju... Sat je da se ide u školu.
Je l ovo još uvijek zvanični stav ili ?
Evo zašto je osnovna škola obavezna. Ovo se može posmatrati i kao doprinos svijesti o važnosti obrazovanja.
Kažu
.Tetovaža nije slučajni i trenutni potez jednog čovjeka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio i Ognjen Vranješ.
Ja lično sam bio svjedok mnogih nepromišljenih i neplaniranih tetovaža. Njima je ova blesava tvrdnja osnov za dalju političku nadogradnju... Sat je da se ide u školu.
-
Avangardno
#929 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ima izuzetaka ali najcesce su navijaci bas kako je opisano - nepismeni supljeglavi huligani.
Imao sam prilike vidjeti, pricati i biti u drustvu navijaca Napolija na jednom njihovom gostovanju u inostranstvu. Ne zato sto sam htio, nego zato sto sam morao... radio na aerodromu, oni zaustavljeni na par sati, posao....
Kakav je to sljam boze dragi. U 90% slucajeva. U pitanju su klasicni otpaci od drustva. Ljudi bez posla, obrazovanja, porodice... bez ikakvog kontakta sa suprotnim polom... Neuspjesne osobe cega su se god dohvatile! Veliki je tu broj sitnih narkomana, lopova, siledzija....
Nista nisu postigli u svom zivotu, i onda kao smisao svog zivota uzimaju svoj klub.
Imao sam prilike vidjeti, pricati i biti u drustvu navijaca Napolija na jednom njihovom gostovanju u inostranstvu. Ne zato sto sam htio, nego zato sto sam morao... radio na aerodromu, oni zaustavljeni na par sati, posao....
Kakav je to sljam boze dragi. U 90% slucajeva. U pitanju su klasicni otpaci od drustva. Ljudi bez posla, obrazovanja, porodice... bez ikakvog kontakta sa suprotnim polom... Neuspjesne osobe cega su se god dohvatile! Veliki je tu broj sitnih narkomana, lopova, siledzija....
Nista nisu postigli u svom zivotu, i onda kao smisao svog zivota uzimaju svoj klub.
-
Avangardno
- Anestezija
#931 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ne stavljajte sve u isti kos,ima i normala raje na tribinama 
- Bloo
- Globalna šefica
#932 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
daAnestezija wrote:Ne stavljajte sve u isti kos,ima i normala raje na tribinama
trpaaaaaaaaaaaajte levateeeeeeeeeeeeee..trpa...oops
- Anestezija
#933 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Bloo wrote:daAnestezija wrote:Ne stavljajte sve u isti kos,ima i normala raje na tribinama![]()
trpaaaaaaaaaaaajte levateeeeeeeeeeeeee..trpa...oops![]()
- Ajatolah_
#934 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Kad su u pitanju tinejdžeri, meni je normalno da ih pucaju ovakve furke i da traže da se uklope u nekakav šablon; bilo da su metalci, navijači il' šta ti ja znam. Al' vala nije normalno da omatori i da ga još to drži.
Pogotovo kao ovaj sa slike, ima haman 30 godina, a sudeći po tetovažama smisao života mu pjevanje pjesmica o šutanju lopte.
- Logovan
#935 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Anestezija wrote:Ne stavljajte sve u isti kos,ima i normala raje na tribinama
Nećeš ti to nikada razumjeti. Ako si navijač, onda budi kroz cijeli život navijač, a ne da ti navijanje bude samo prolazna stanica u životu.Ajatolah_ wrote:Kad su u pitanju tinejdžeri, meni je normalno da ih pucaju ovakve furke i da traže da se uklope u nekakav šablon; bilo da su metalci, navijači il' šta ti ja znam. Al' vala nije normalno da omatori i da ga još to drži.Pogotovo kao ovaj sa slike, ima haman 30 godina, a sudeći po tetovažama smisao života mu pjevanje pjesmica o šutanju lopte.
- ZonFon
#936 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
U cemu je razlika izmedju njega i recimo lika koji svake sedmice ide u kafanu? Obojica imaju 30 godina i vrhunaci im je za vikend otici u kafanu/utakmicu? Obojica su tetovirana, i mogu a i ne moraju uzimati droge. Zasto je jedan normalan a drugi naopak?Ajatolah_ wrote:Kad su u pitanju tinejdžeri, meni je normalno da ih pucaju ovakve furke i da traže da se uklope u nekakav šablon; bilo da su metalci, navijači il' šta ti ja znam. Al' vala nije normalno da omatori i da ga još to drži.Pogotovo kao ovaj sa slike, ima haman 30 godina, a sudeći po tetovažama smisao života mu pjevanje pjesmica o šutanju lopte.
- Anestezija
#937 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
mi smo mi smo mi smo horde zla

- Tercius
#938 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Slika nasih profi navijaca bi bila u fazonu, njih 15 pozvoni na intrefon pa pobjegnu a za njima trci 5 policajaca koji bi da ih nalome...i sto je najzalosnije nalome ih, pa onda oni skupe raju pa jedan od njih 30 metalnom sipkom opali po glavi tog jednog od tih 5 policajaca pa opet pobjegnu, pa ih onda ganja 4 policajca da ih nalome, i sto je jos zalosnije nalome ih opet...i tako svake sezone po nekoliko puta jbt.
-
nema me tamo
#939 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Pa istina, samo i to je zbog tinejdžera koji bježe na prvi pendrek.
Bilo je i situacija kad ste loše prolazili hejbet, samo postavlja se pitanje bez tih štitnika gdje bi vas bilo?
Bilo je i situacija kad ste loše prolazili hejbet, samo postavlja se pitanje bez tih štitnika gdje bi vas bilo?
-
Avangardno
#940 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Naša navijačka scena je dosta nerazvijena u poređenju sa Srbima, Hrvatima, a o Grcima i Turcima da ne govorimo. Možda je i bolje da je tako, ovo je zapaljiv prostor, ko zna na šta bi ličilo da su grupe jače a posjete veće.
Pa utakmicu mučene bh premijer lige u prosjeku gleda 500 ljudi.
Sarajevo velike pare dobilo, atmosfera, tim, gazili jedno vrijeme, glavni grad od 350 000 ljudi... 100 000 navijača na fejsbuku.. a na stadionu? Jedno 3000 ljudi.
Pozitivno je to što kod nas političke stranke nisu toliko upletene u navijačke grupe kako je to vani.
Poenta... sve ovo o čemu pišemo u ovoj temi, se baš i ne može odraziti na BIH.. profi navijači su kod nas u velikoj manjini, sve je to na dosta niskom nivou.
Ja sam pisao svoja iskustva o susretu sa pravom navijačkom grupom. Sa grupom koja je takva da kažu sutra idemo na 2000 kilometara dugo gostovanje gdje će ih se odmah odazvati 5000....
Broj psihopata, siledžija, lopova, neostvarenih osoba, osoba bez iskustva sa suprotnim polom, neobrazovanih, osoba bez posla... takvih je višestruko veći broj u navijačkim grupama nego bilo gdje drugo u društvu.
Kakogod, ova pjesma im je baš lijepa..
Po 30... 35 godina spucali u guzicu... ništa u životu nisu napravili. Kontate vi kad neko nakon završetka srednje škole sa 19 godina, pa do svoje 35 ima totalnu prazninu, 0 ostvarenih stvari u životu?
Ljudi sa dna društvene ljestvice, nažalost najčešće takvi.

Pa utakmicu mučene bh premijer lige u prosjeku gleda 500 ljudi.
Sarajevo velike pare dobilo, atmosfera, tim, gazili jedno vrijeme, glavni grad od 350 000 ljudi... 100 000 navijača na fejsbuku.. a na stadionu? Jedno 3000 ljudi.
Pozitivno je to što kod nas političke stranke nisu toliko upletene u navijačke grupe kako je to vani.
Poenta... sve ovo o čemu pišemo u ovoj temi, se baš i ne može odraziti na BIH.. profi navijači su kod nas u velikoj manjini, sve je to na dosta niskom nivou.
Ja sam pisao svoja iskustva o susretu sa pravom navijačkom grupom. Sa grupom koja je takva da kažu sutra idemo na 2000 kilometara dugo gostovanje gdje će ih se odmah odazvati 5000....
Broj psihopata, siledžija, lopova, neostvarenih osoba, osoba bez iskustva sa suprotnim polom, neobrazovanih, osoba bez posla... takvih je višestruko veći broj u navijačkim grupama nego bilo gdje drugo u društvu.
Kakogod, ova pjesma im je baš lijepa..
Po 30... 35 godina spucali u guzicu... ništa u životu nisu napravili. Kontate vi kad neko nakon završetka srednje škole sa 19 godina, pa do svoje 35 ima totalnu prazninu, 0 ostvarenih stvari u životu?
Ljudi sa dna društvene ljestvice, nažalost najčešće takvi.

- Logovan
#941 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Avangardno wrote:
Ma nema ništa ljepše kada si na tribini i pjevaš pjesme svom klubu, masa raje pjeva, zastave oko tebe, itd. Ma divota.
- Tabhana
#942 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Naša scena je bila mnogo bolja nakon rata, nego što je sada.
Danas neki kvazi huligani sa Stone Island robom i Fred Perry kačketima pokušavaju biti ono što su Englezi istrebili prije 30 godina.
Njemačka scena je odlična u nižim ligama, posebno Hansa Rostock, Dynamo Dresden, Magdeburg. Ne čudi što ne mogu u veće lige. Ako se kojim slučajem tu i plasiraju, brzo ispadaju. Hansa Rostock ima strašnu navijačku scenu.
Jedno je biti ultras, drugo huligan. Sve se to svodi po financijskim jakim i slabim državama. Jedna Poljska je malo bolje od Bosne, a navijači im furaju maksimalno huliganstvo gdje žele dokazati da su superiorni kada već ne mogu a džepom, onda na terenu, Rusi također.
Recimo, vidio sam veliku mržnju, rekao bih da je i to bolest, u Turskoj između vodećih klubova, ono nije normalno.
Kod nas na balkanu, Delije i Grobari nešto kao pokušavaju, kvazi huligani, opet ponavljam, nema se para, baš kao ni Grci pa se mora negdje riješiti viška testosterona.
U BiH nema grupe koja me impresionirala osim u nekim kvalifikacijskim mečevima, većina je to navijča na baterije koji lajkaju, a ne idu na utakmice. Dok sam bio mlađi išao sam, danas idem samo na domaće utakmice, na "neutralnu" tribinu, čisto da obavim građansku dužnost.
- mousstapha
#943 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Jeblo vas obrazovanje.

- golic
#944 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ovi navijaci, extremni, su vecinom sa nekim teskim psihickim problemima...
- sezma
#945 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
tacno takogolic wrote:Ovi navijaci, extremni, su vecinom sa nekim teskim psihickim problemima...
- Salcho
#946 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
ovdje ima i dosta poslovnih ljudi koji ovako izbacuju stres