"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#476 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Tomahawk11 »

Kakav je to rezon: prate reprezentaciju uzduz i poprijeko, trosili svoje pare :-) (mos' misliti), jel ih ko tjerao, nije, isli za svoj cejf. Ali, zato sto su oni pratili reprezentaciju, trosili svoje pare (i vrijeme), sad se mogu smatrati vecinskim vlasnikom reprezentacije, pa mogu odlucivati kojim navijacima protivnickih reprezentacije ce se jebati majka, kojoj reprezentaciji ce se pisati provokativni transparent (ili uvredljivi), ko ce igrati za reprezentaciju....da nije malo to previse?
Navijaj, napravi kop, budi uz svoju reprezentaciju, ali mojne neke sile i negative. Od simpaticne ekipe ce na kraju ostati ekipa od koje svi okrecu glavu. Mogu vatreni navijaci itekako biti pozitivna prica, samo sto cesto ima par bekana koji to gledaju da podignu na neki ekstremni nivo. Malo belaja, problema, jer, jbg, nisi pravi navijac ako ne pravis probleme. :-)
cassius

#477 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by cassius »

Fora je sto je BHF-u reprezentacija , postala kao klub. Svojataju reprezentaciju kao svoju, sto neko iznad navede ako su izdvojili pare za to sve, izdvojili su iz svog cejf-a. A takvo navijanje nece proci a ni ponasanje to sigurno.

Mene iskreno boli briga , ako oni budu bojkotovali reprezentaciju ili ovo kontra Ognjena. Nek napuste tribini slobodno. Ispunice taj prazan prostor ljudi koji vjerovatno vole vise reprezentaciju od njih samih.

Da razjasnimo par stvari, BHF nije otjerao ni koga, BHF pravi greske iz utakmice u utakmicu, jer kostaju savez novcano i reputacijski.

Znaci :

Reprezentacija moze bez BHF-a , BHF ne moze bez reprezentacije. :thumbup:
Mobile_Disco

#478 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mobile_Disco »

Oni su prvo organizovani navijaci BiH reprezentacija tako da to da reprezentacija moze bez njih naravno da moze ali je puno lakse sa njima :) Oni su ti koji pokrecu skoro sve akcije sto se tice reprezentacije i ne vidim u cemu je problem sto su napisali parolu ili skandirali palestina? Kad israel igra npr u Grckoj sta se tada desava? I ne odgovoriste mi sta ce se desiti kad vam vranjes da se malo opusti prije tekme bude pustao cetnicke pjesme? Hoce i tada biti "dio bh folklora"?
Tomahawk11
Globalni moderator

#479 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Tomahawk11 »

Mobile_Disco wrote:Oni su prvo organizovani navijaci BiH reprezentacija tako da to da reprezentacija moze bez njih naravno da moze ali je puno lakse sa njima :) Oni su ti koji pokrecu skoro sve akcije sto se tice reprezentacije i ne vidim u cemu je problem sto su napisali parolu ili skandirali palestina? Kad israel igra npr u Grckoj sta se tada desava? I ne odgovoriste mi sta ce se desiti kad vam vranjes da se malo opusti prije tekme bude pustao cetnicke pjesme? Hoce i tada biti "dio bh folklora"?
Je li ih do sad pustao? Otkud ti to da ce pustati cetnicke pjesme? Sve je to sta bi kad bi, neko naglabanje....mastanje.
rumenige_brajtner

#480 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by rumenige_brajtner »

Mobile_Disco wrote: I ne odgovoriste mi sta ce se desiti kad vam vranjes da se malo opusti prije tekme bude pustao cetnicke pjesme? Hoce i tada biti "dio bh folklora"?
tebe nazvao ognjen i rekao da mu je ovo naredni korak? dodik mu rekao da ovo radi jer će tako sjebat reprezentaciju?
MuaDib

#481 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by MuaDib »

Glavni problem pojedinih navijačkih grupa naše reprezentacije je što su postale perjanice bošnjačkog nacionalizma, koji sebi daje za pravo da određuje koji su privatljivi simboli BiH, a koji nisu, ko može a ko ne može igrati, do ovog zadnjeg ko je dobar, a ko je loš Srbin ili Hrvat u reprezentaciji. Istovremeno održavajući na stadionima imaginaciju Republike BiH, koja ne postoji već skoro 20 godina. Bruka i sramota je gledati kakvu poruku šaljemo svjetskoj javnosti, kada se s takvim žarom nepoštuje legalna himna BiH, pjevanjem bivše himne Jedna si jedina. Što je usput rečeno kažnjivo na osnovu člana 6 zakona o himni. To je nepoštovanje ove države, ma kakva god ona bila. I ne može neko reči da voli ovu državu, a svojim ponašanjem negira njen trenutni suverenitet i legalitet. Međutim nije problem samo u navijačima, već je problem u vrhu saveza koji toleriše ovakve ispade, koji su od izuzetaka postali pravilo. Problem je i u državi što dopušta da pojedine grupe stvaraju štetu i državi i savezu, narušavaju našeg ionako poljuljanog ugleda u svijetu i što se ne sankcioniše ponašanje koje se može okarakterisati kao udar na ustavni poredak zemlje.

To je najbolje opisao uvaženi profesor Kukić:

"Ali, treba biti pošten – nisu grobari ove zemlje samo s one strane entitetske crte. Ima ih, koliko vam drago, uzduž i poprijeko i Federacije. S nestrpljenjem sam, recimo, čekao utakmicu BiH protiv Izraela. Na moju nesreću, i danas bi, mada su momci igrali fantastično, puno sretniji bio da je nisam ni gledao – ne zbog onoga što se događalo na terenu, nego zbog onoga što se događalo na tribinama Bilina Polja. Dolje, na terenu, momak s istetoviranom Republikom Srpskom na nadlaktici, gore, na tribinama, salve zvižduka mladu čovjeku koji brani boje ove zemlje zbog te iste tetovaže – i poruka „tvoj sat je otkucao“. Znači li to da bi isto doživio i svatko tko bi, umjesto RS-a, na nadlaktici istetovirao, recimo, neki od kantona? Nešto, međutim, ne vidjeh da to itko osudi. A, ruku na srce, morao bi. Jer, RS je dio ove zemlje. A to, onda, znači da je i moja, ali i onih koji zbog nje zvižde svome reprezentativcu – i da je pljuvanje po njoj, bilo im pravo ili krivo, pljuvanje i po čitavoj svojoj domovini.
Ni na kraj mi pameti, sačuvaj me Bože, nije namjera optužiti navijače na Bilinu Polju. Jer, oni su samo proizvod ambijenta kojeg stvaraju drugi – „zaštitnici“ ovih ili onih nacionalnih interesa. A ti se iskazuju svakodnevno".
General_Jackson

#482 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by General_Jackson »

MuaDib wrote:Glavni problem pojedinih navijačkih grupa naše reprezentacije je što su postale perjanice bošnjačkog nacionalizma, koji sebi daje za pravo da određuje koji su privatljivi simboli BiH, a koji nisu, ko može a ko ne može igrati, do ovog zadnjeg ko je dobar, a ko je loš Srbin ili Hrvat u reprezentaciji. Istovremeno održavajući na stadionima imaginaciju Republike BiH, koja ne postoji već skoro 20 godina. Bruka i sramota je gledati kakvu poruku šaljemo svjetskoj javnosti, kada se s takvim žarom nepoštuje legalna himna BiH, pjevanjem bivše himne Jedna si jedina. Što je usput rečeno kažnjivo na osnovu člana 6 zakona o himni. To je nepoštovanje ove države, ma kakva god ona bila. I ne može neko reči da voli ovu državu, a svojim ponašanjem negira njen trenutni suverenitet i legalitet. Međutim nije problem samo u navijačima, već je problem u vrhu saveza koji toleriše ovakve ispade, koji su od izuzetaka postali pravilo. Problem je i u državi što dopušta da pojedine grupe stvaraju štetu i državi i savezu, narušavaju našeg ionako poljuljanog ugleda u svijetu i što se ne sankcioniše ponašanje koje se može okarakterisati kao udar na ustavni poredak zemlje.

"Ali, treba biti pošten – nisu grobari ove zemlje samo s one strane entitetske crte. Ima ih, koliko vam drago, uzduž i poprijeko i Federacije. S nestrpljenjem sam, recimo, čekao utakmicu BiH protiv Izraela. Na moju nesreću, i danas bi, mada su momci igrali fantastično, puno sretniji bio da je nisam ni gledao – ne zbog onoga što se događalo na terenu, nego zbog onoga što se događalo na tribinama Bilina Polja. Dolje, na terenu, momak s istetoviranom Republikom Srpskom na nadlaktici, gore, na tribinama, salve zvižduka mladu čovjeku koji brani boje ove zemlje zbog te iste tetovaže – i poruka „tvoj sat je otkucao“. Znači li to da bi isto doživio i svatko tko bi, umjesto RS-a, na nadlaktici istetovirao, recimo, neki od kantona? Nešto, međutim, ne vidjeh da to itko osudi. A, ruku na srce, morao bi. Jer, RS je dio ove zemlje. A to, onda, znači da je i moja, ali i onih koji zbog nje zvižde svome reprezentativcu – i da je pljuvanje po njoj, bilo im pravo ili krivo, pljuvanje i po čitavoj svojoj domovini.
Ni na kraj mi pameti, sačuvaj me Bože, nije namjera optužiti navijače na Bilinu Polju. Jer, oni su samo proizvod ambijenta kojeg stvaraju drugi – „zaštitnici“ ovih ili onih nacionalnih interesa. A ti se iskazuju svakodnevno".
:thumbup:
Point.

#483 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

MuaDib wrote:Glavni problem pojedinih navijačkih grupa naše reprezentacije je što su postale perjanice bošnjačkog nacionalizma, koji sebi daje za pravo da određuje koji su privatljivi simboli BiH, a koji nisu, ko može a ko ne može igrati, do ovog zadnjeg ko je dobar, a ko je loš Srbin ili Hrvat u reprezentaciji. Istovremeno održavajući na stadionima imaginaciju Republike BiH, koja ne postoji već skoro 20 godina. Bruka i sramota je gledati kakvu poruku šaljemo svjetskoj javnosti, kada se s takvim žarom nepoštuje legalna himna BiH, pjevanjem bivše himne Jedna si jedina. Što je usput rečeno kažnjivo na osnovu člana 6 zakona o himni. To je nepoštovanje ove države, ma kakva god ona bila. I ne može neko reči da voli ovu državu, a svojim ponašanjem negira njen trenutni suverenitet i legalitet. Međutim nije problem samo u navijačima, već je problem u vrhu saveza koji toleriše ovakve ispade, koji su od izuzetaka postali pravilo. Problem je i u državi što dopušta da pojedine grupe stvaraju štetu i državi i savezu, narušavaju našeg ionako poljuljanog ugleda u svijetu i što se ne sankcioniše ponašanje koje se može okarakterisati kao udar na ustavni poredak zemlje.

Samo ljiljani, gospodine. Sto se tice himne, ova nema teksta pa je malo jebeno pjevati. Zao mi je da neki ne znaju cijeniti svoje, da ce radije prihvatiti trokutasto zvjezdanu skrabotinu i neku melodiju sastavljenu na pauzi izmedju dva rucka, nego nesto za sto je toliko ljudi platilo glavom. Al jel, nemoj da se onamo drugi uvrijede radi ljiljana. Doslo je izgleda vrijeme da Bosnjaku smetaju ljiljani, jedna si jedina i da mu bude sasvim prihvatljivo da neko tetovira genocidni entitet i da te kao predstavlja. Aferim.
Mobile_Disco

#484 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mobile_Disco »

rumenige_brajtner wrote:
Mobile_Disco wrote: I ne odgovoriste mi sta ce se desiti kad vam vranjes da se malo opusti prije tekme bude pustao cetnicke pjesme? Hoce i tada biti "dio bh folklora"?
tebe nazvao ognjen i rekao da mu je ovo naredni korak? dodik mu rekao da ovo radi jer će tako sjebat reprezentaciju?
A tebe nazvao i rekao da nece? Kako je poceo ne bi me cudilo
rumenige_brajtner

#485 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

imam dobar prijedlog za BHF, najbolju, najodaniju, najnajnaj navijačku grupu;
ukoliko kazna koju dobijemo od uefe bude novčana, skupite pare i vi je platite. jbg, red bi bio. gazili ste izraelsku zastavu, zviždali himni, skandirali kontra jevreja itd. budite baje, skupite pare i platite kaznu.

ukoliko kazna bude igranje bez publike, pare koje ste mislili izdovojit za dolazak na utakmicu uplatite nekoj organizaciji koja se bavi skupljanjem pomoći za siromašne.

a, ako nas kazne uzimanjem bodova il izbacivanjem iz takmičenja.. hm, mislim da će to bit kraj te smiješne grupe.
UltraMatematicar

#486 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by UltraMatematicar »

OGNJES SE SA SVOJOM TETOVAZOM POPIŠAO NA DESETINE HILJADA BOŠNJAKA UBIJENIH U RATU, JER RS JE ZLOCINACKA I GENOCIDNA TVOREVINA , A ON JE IMA NA RUCI, A VI GA JOS BRANITE, FUJ KAKAV SMO MI NAROD, FUJ !
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#487 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

cassius wrote:Fora je sto je BHF-u reprezentacija , postala kao klub. Svojataju reprezentaciju kao svoju, sto neko iznad navede ako su izdvojili pare za to sve, izdvojili su iz svog cejf-a. A takvo navijanje nece proci a ni ponasanje to sigurno.

Mene iskreno boli briga , ako oni budu bojkotovali reprezentaciju ili ovo kontra Ognjena. Nek napuste tribini slobodno. Ispunice taj prazan prostor ljudi koji vjerovatno vole vise reprezentaciju od njih samih.

Da razjasnimo par stvari, BHF nije otjerao ni koga, BHF pravi greske iz utakmice u utakmicu, jer kostaju savez novcano i reputacijski.

Znaci :

Reprezentacija moze bez BHF-a , BHF ne moze bez reprezentacije. :thumbup:
Čovjek objasnio :thumbup:
BHCluster

#488 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

Ako je BHF toliki proble neka se Savez i reprezentativci javno odreknu iste do tada misevi nastavite sa pljuvanjem naravno po internetu jer je to jedino sto vam je ostalo. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#489 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Savez je svoje rekao. To sto njihovo saopstenje ne duva u vasa nacionalisticko sovinisticka jedra, ne znaci da njihovo saopstenje ne postoji.
rumenige_brajtner

#490 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

BHCluster wrote:Ako je BHF toliki proble neka se Savez i reprezentativci javno odreknu iste do tada misevi nastavite sa pljuvanjem naravno po internetu jer je to jedino sto vam je ostalo. :lol:
mi na internetu pljujemo bhf, a oni uživo pljuju po reprezentaciji i igračima koji igraju u njoj. ko je lud?
p.s. savez je dao podršku meši i vranješu, na vašu veliku žalost.
cassius

#491 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by cassius »

Ako je Savez i selektor stao iza igraca , i osudio ponasanje BHF na utakmici, ko je BHF da uopste izdaje ikakva saopstenja u vezi bilo cega , ako vec ne postuju molbe i saopstenja Saveza reprezentacije za koju navijaju, koju oni toliko vjerno i jako vole ??

Hoce li opet bojkotovat Savez , ustvari ne smiju to, nego ce sad vodit bitku s Ognjenom :lol:

edit:

Nemaju nikakvo pravo da se stavljaju iznad prosjecnog navijaca Bosne i Hercegovine.
Last edited by cassius on 18/06/2015 13:57, edited 2 times in total.
ApexTwiner

#492 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by ApexTwiner »

BHCluster wrote:Ako je BHF toliki proble neka se Savez i reprezentativci javno odreknu iste do tada misevi nastavite sa pljuvanjem naravno po internetu jer je to jedino sto vam je ostalo. :lol:
A BHF radi konkretno šta? Izdaju saopštenja, na koja se mi u BiH svi pišamo, i smijemo im se jer su šupljeglavi huligani. Eto nek nastave sa saopštenjima, te dijasporske junačine, koje BiH vole iz Minhena. Minhenska slavna brdska brigada ponovo misli da se bez njih rat ne može dobit i da je njima najteže :D :D :D De ba ne provaljujte se. BHF će doći u situaciju da će im se zabranit ulazak na stadione pa nek provode bijesne gliste negdje drugo.
BHCluster

#493 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

rumenige_brajtner wrote:
mi na internetu pljujemo bhf, a oni uživo pljuju po reprezentaciji i igračima koji igraju u njoj. ko je lud?
p.s. savez je dao podršku meši i vranješu, na vašu veliku žalost.
BHF na svakoj utakmici "vi" nbaravno ne.
PS
BHF ne zavisi od "vas" niti od saveza. :wink: Vranjes je ispao veci shupak sto je tetovazu manjeg bh. entiteta prekrio drugom tetovazom. A vidim podrska prevrtljivcu ne izostaje. :lol: toliko o "vama"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#494 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Vranjes je uradio vise za tu reprezentaciju nego sto ces ti i tebi slicni ikad.
BHCluster

#495 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:Vranjes je uradio vise za tu reprezentaciju nego sto ces ti i tebi slicni ikad.
Niko to ne spori, zasto su se okomili na vranjesa radi dobere ige ili necega drugog?
cassius

#496 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by cassius »

BHCluster wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Vranjes je uradio vise za tu reprezentaciju nego sto ces ti i tebi slicni ikad.
Niko to ne spori, zasto su se okomili na vranjesa radi dobere ige ili necega drugog?
Ko se okomio ? Dzeko, Bazdarevic, Savez ? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#497 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote:
On je fudbaler i na fudbalskom stadionu se cijeni njegov fudbalski doprinos. Da je politicar, bila bi druga stvar.
BHCluster

#498 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:
On je fudbaler i na fudbalskom stadionu se cijeni njegov fudbalski doprinos. Da je politicar, bila bi druga stvar.

Da je tako onda Vranjes ne bi sebi trebao dozvoliti tako nesto, a sta je zapravo bio problem kod Vranjesa?
ofo-ono

#499 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by ofo-ono »

Kad smo kod genocidne tvorevine... Tu istu tvorevinu, odnosno Dejton u kojem se ta tvorevina reguliše, je potpisao naš/vaš predstavnik u to doba. Rahmetli Alija Izetbegović.

Tu smo gdje smo... Kako nam je tako nam je.
BHCluster

#500 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

ApexTwiner wrote:
A BHF radi konkretno šta? Izdaju saopštenja, na koja se mi u BiH svi pišamo, i smijemo im se jer su šupljeglavi huligani. Eto nek nastave sa saopštenjima, te dijasporske junačine, koje BiH vole iz Minhena. Minhenska slavna brdska brigada ponovo misli da se bez njih rat ne može dobit i da je njima najteže :D :D :D De ba ne provaljujte se. BHF će doći u situaciju da će im se zabranit ulazak na stadione pa nek provode bijesne gliste negdje drugo.
Da li si mozda upoznat sa njihovim humanitarnim akcijama? Naravno da nisi jer jedino sto znas je pljuvati.
Post Reply