"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Udbas

#151 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

General_Jackson wrote:
Mali_Vuk wrote:
shbc wrote:Vrlo vjerovatno. Ne zbog neke pretjerane ljubavi prema Izraelu ili politicke korektnosti, vec zbog nanosenja stete klubu.
:thumbup: Naravno.

Palestina se može i mora podržati na druge načine. Kroz kulturne manifestacije, kroz umjetnost, kroz politička lobiranja, i sl.

Nemaju ni Palestina ni Bosna ništa od beskorisnog i praznog žrtvovanja nečega do čega nam je stalo i što volimo.
Ne mora, zašto bi morala? ako se ne podržavaju drugi narodi koji stradavaju, zašto bi onda Palestinci imali neki poseban tretman? hajde da se ne lažemo više, nisu tu bitni Palestinci ni najmanje, boli naše navijače k.... za Palestince, tu je bitna mržnja prema Jevrejima, da Palestince biju Sirijci, Jordanci ili neko treći bolio bi njih sve za Palestince kao što ih i u ovom momentu boli za stradanje ljudi u Siriji, Iraku, Jemenu gdje isto stradavaju muslimani ali s tom razlikom da ih ne tuku Jevreji, nego drugi Arapi, Amerikanci, Britanci itd. što primjerice nisu palili američku zastavu?
Netačno. Palestina je jednostavno najeksploatisanija priča na ovim prostorima. Sinonim za nepravdu. Svi dobro znamo odnos bivše nam države prema sukobu na bliskom istoku. A većina u YU nisu bili muslimani. OK, najvećim dijelom je to bilo zbog nesvrstanih to je jasno. E sada nakon rata, kombinacija sveg tog od ranije, plus vjerska osjećanja i dobiješ to što sada imamo. Za ove iz okruženja cionisti (namjerno ne kažem jevreji) nisu više zločinci jer ubijaju prljave musliće. I "fašizam" je reći čifut a nije fašizam reći kozojebi, zatucani arapi i sl. Usraste ga vala dobro, jebo vas više fašizam. Šta je konkretno bilo fašističko u Zenici? Al ono baš da je fašizam, ne po definiciji antifašiste iz Ćoralića.
Mi imamo mnogo manje problema sa navijačima od većine evropskih, kuturnih i civilizovanih zemalja.
supercali

#152 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Sam si potvrdio da je to vise sto se mrze jevreji nego sto se.podrzavaju palestinci
To sto imamo manje problema sa navijacima ne znaci da trebamo stavljati pod tepih nego naprotiv treba to rijesiti sada da ne bi imali probleme kao druge zemlje
Janjicar

#153 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Janjicar »

muha_sa wrote:danas je (kod nas na balkanu) moderno zviždat himni protivnicke ekipe
BHF jedini nije zvizdao Izraelskoj himni nego je uzvikivao Palestina, i prije utakmice je objasnjeno da se ne zvizdi himni nego skandira Palestina
General_Jackson

#154 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by General_Jackson »

Mali_Vuk wrote:
Mislim da je to apsolutno promašen zaključak.
Ma nemoj?
supercali

#155 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Mogli su komotno skandirati i adolf
Odgovor fifi moze biti da su skandirali poginulom drugu adi sa nadimkom adolf
General_Jackson

#156 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Udbas wrote: Netačno. Palestina je jednostavno najeksploatisanija priča na ovim prostorima. Sinonim za nepravdu. Svi dobro znamo odnos bivše nam države prema sukobu na bliskom istoku. A većina u YU nisu bili muslimani. OK, najvećim dijelom je to bilo zbog nesvrstanih to je jasno. E sada nakon rata, kombinacija sveg tog od ranije, plus vjerska osjećanja i dobiješ to što sada imamo. Za ove iz okruženja cionisti (namjerno ne kažem jevreji) nisu više zločinci jer ubijaju prljave musliće. I "fašizam" je reći čifut a nije fašizam reći kozojebi, zatucani arapi i sl. Usraste ga vala dobro, jebo vas više fašizam. Šta je konkretno bilo fašističko u Zenici? Al ono baš da je fašizam, ne po definiciji antifašiste iz Ćoralića.
Mi imamo mnogo manje problema sa navijačima od većine evropskih, kuturnih i civilizovanih zemalja.
Za tebe možda jeste, pitaj Srbe i Hrvate iz BiH je li i za njih? jebo tebe tvoj način razmišljanja, nije BiH od Ilidže do Kozije Ćuprije, već po samoj reakciji takvih kao ti vidi se da je ovaj post trefio u sridu!
Udbas

#157 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

supercali wrote:Sam si potvrdio da je to vise sto se mrze jevreji nego sto se.podrzavaju palestinci
To sto imamo manje problema sa navijacima ne znaci da trebamo stavljati pod tepih nego naprotiv treba to rijesiti sada da ne bi imali probleme kao druge zemlje
Ja ne mrzim Jevreje. Podržavam Palestince. Poserem se po državi Izrael i njihovoj zastavi. I ovo bi kao trebao biti fašizam?
Ma nikada mi nećemo biti kao zemlje iz okruženja po pitanju problema sa navijačima. Nema te kritične mase kod nas. Cijeli život hodam po tekmama, tako da vidim dobro neke stvari.
Last edited by Udbas on 16/06/2015 18:21, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#158 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mali_Vuk »

General_Jackson wrote:
Mali_Vuk wrote:
Ma nemoj?
Ma moj.

Naravno da se nije teško svrstati na stranu slabijeg i na stranu žrtve. I još pod tako snažnim medijskim smjernicama i kampanjom kakvoj je bio izložen prosječan Bošnjak kod nas. Naravno da je to razlog, Palestina. Ta nisu Hitlerovi razlozi u pitanju, ono mrze ih Bošnje jer smatraju krivcima za izdaju Nijemaca u prvom svjetskom ratu :D

Ili se jednostavno ne uklapaju u idealnu sliku čistog Bošnjaka arijevca :lol:
Last edited by Mali_Vuk on 16/06/2015 18:25, edited 1 time in total.
Udbas

#159 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

General_Jackson wrote:
Udbas wrote: Netačno. Palestina je jednostavno najeksploatisanija priča na ovim prostorima. Sinonim za nepravdu. Svi dobro znamo odnos bivše nam države prema sukobu na bliskom istoku. A većina u YU nisu bili muslimani. OK, najvećim dijelom je to bilo zbog nesvrstanih to je jasno. E sada nakon rata, kombinacija sveg tog od ranije, plus vjerska osjećanja i dobiješ to što sada imamo. Za ove iz okruženja cionisti (namjerno ne kažem jevreji) nisu više zločinci jer ubijaju prljave musliće. I "fašizam" je reći čifut a nije fašizam reći kozojebi, zatucani arapi i sl. Usraste ga vala dobro, jebo vas više fašizam. Šta je konkretno bilo fašističko u Zenici? Al ono baš da je fašizam, ne po definiciji antifašiste iz Ćoralića.
Za tebe možda jeste, pitaj Srbe i Hrvate iz BiH je li i za njih? jebo tebe tvoj način razmišljanja, nije BiH od Ilidže do Kozije Ćuprije, već po samoj reakciji takvih kao ti vidi se da je ovaj post trefio u sridu!
Da li je bivša jugoslavija bila anticionistički raspoložena?
supercali

#160 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Udbas wrote:
supercali wrote:Sam si potvrdio da je to vise sto se mrze jevreji nego sto se.podrzavaju palestinci
Ja ne mrzim Jevreje. Podržavam Palestince. Poserem se po državi Izrael i njihovoj zastavi. I vo bi kao trebao biti fašizam?
Ma nikada mi nećemo biti kao zemlje iz okruženja po pitanju problema sa navijačima. Nema te kritične mase kod nas. Cijeli život hodam po tekmama, tako da vidim dobro neke stvari.
Samo razlika sto ti seres po dizraelu i zastavi je ta sto ne radis to na javnom mjestu doslovno
A navijaci su je gazili na sred ulice i na stadionu uzvikivali palestina ili sta vec

Znaci tamo gdje toj vrsti ispoljavanja simpatija i mrznje nije uopste mjesto

Kao kad ni ja u pozoristu na koncertu poceo skandirati protiv hrvatskih glumaca pjevaca itd jer su onda u ferhadiji napravili sranje ili sl
General_Jackson

#161 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Mali_Vuk wrote:
General_Jackson wrote:
Mali_Vuk wrote:
Ma nemoj?
Ma moj.

Naravno da se nije teško svrstati na stranu slabijeg i na stranu žrtve. I još pod tako snažnim medijskim smjernicama i kampanjom kakvoj je bio izložen prosječan Bošnjak kod nas. Naravno da je to razlog, Palestina. Ta nisu Hitlerovi razlozi u pitanju, ono mrze ih Bošnje jer smatraju krivcima za izdaju Nijemaca u prvom svjetskom ratu :D

Ili se jednostavno ne uklapaju u idealnu sliku čistog Bošnjaka arijevca :lol:
Laži nekog drugog, mene nemoj!
Mali_Vuk

#162 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mali_Vuk »

General_Jackson wrote: Laži nekog drugog, mene nemoj!

Dobro :thumbup:
rajv0sa

#163 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by rajv0sa »

Jao intelektualaca raznih, fala Bogu pa takvih nema na našim utakmicama, dabogda nikad i ne bilo, pa makar bili 300 liga na svijetu. Cuj hocemo englesku njemacku, pogdledajte na yt klipove sa derbija itd, pa najviše onih kojih komentiraju i zale za takvim vremenima su upravo Englezi i Njemci, gdje se fudbal pretvorio u igru samo za odabrane.
General_Jackson

#164 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Udbas wrote: Da li je bivša jugoslavija bila anticionistički raspoložena?
politika bivše SFRJ nema ništa sa ovim a kako rekoh ovom prije tebe lažite nekog dugog, mene nemojte, jer ja živim u Sarajevu i bezbroj puta sam vidio izlive mržnje prema Jevrejima od strane naše desno orjenrirane omladine a i sam nisi mogao ponuditi bolji odgovor:
Udbas wrote: Ja ne mrzim Jevreje. Podržavam Palestince. Poserem se po državi Izrael i njihovoj zastavi.
Mali_Vuk

#165 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mali_Vuk »

General_Jackson wrote:
politika bivše SFRJ nema ništa sa ovim a kako rekoh ovom prije tebe lažite nekog dugog, mene nemojte, jer ja živim u Sarajevu i bezbroj puta sam vidio izlive mržnje prema Jevrejima od strane naše desno orjenrirane omladine a i sam nisi mogao ponuditi bolji odgovor:
Udbas wrote: Ja ne mrzim Jevreje. Podržavam Palestince. Poserem se po državi Izrael i njihovoj zastavi.

Moj generale, veze ti nemaš ni šta zastupaš ni koju tezu dokazuješ.

Evo ja kažem da netrpeljivosti prema Izraelcima ima, i da se ona bazira na činjenici da Bošnjaci Jevreje doživljavaju kao agresore na male i bespomoćne Palestince.

Tvoja postavka je, koja?
Udbas

#166 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

General_Jackson wrote:
Država Izrael je uz par arapskih zemalja nešto najsličnije fašizmu.
Serem se ja i na RS, a ne mrzim srbe.
Nego nisi mi odgovorio. Da li je Tito bio anticionista?
Ja kao njegov pionir slijedim njegovu politiku i ne volim Izrael. A ti?
It_is_a_Leclerc

#167 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li vi razumijete da na zastavi Izraela stoji vjerski simbol svih jevreja svijeta ?! Ne možete "nemati ništa protiv Jevreja", a na ovaj način ih vrijeđati.

Zamisliti samo reakciju muslimana širom svijeta da neko šehadet sa zastave Saudijske Arabije pogazi, popljuje ili kaže da "pos***re". a nije da Saudijska Arabija nije fašistička, rasistička i ženomrzačka država.
General_Jackson

#168 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Mali_Vuk wrote:

Evo ja kažem da netrpeljivosti prema Izraelcima ima, i da se ona bazira na činjenici da Bošnjaci Jevreje doživljavaju kao agresore na male i bespomoćne Palestince.

Tvoja postavka je, koja?
Na religijskoj osnovi, imam ja veze dijete nego ti ne znaš ništa kao i većina tvoje generacije!
General_Jackson

#169 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Udbas wrote: Država Izrael je uz par arapskih zemalja nešto najsličnije fašizmu.
Gdje su onda te arapske zastave? zašto se i po njima ne gazi? Tito je mrtav kao i SFRJ pa tako i ta politika i jedno je biti anticionista a jedno antijevrej. Bezveze su vam argumenti moj udbašu, istina boli :wink:
Mali_Vuk

#170 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mali_Vuk »

General_Jackson wrote:
Mali_Vuk wrote:

Tvoja postavka je, koja?
Na religijskoj osnovi, imam ja veze dijete nego ti ne znaš ništa kao i većina tvoje generacije!

Jako smo ti mi religijski indoktrinirani po pitanju Izraela. Sa pivom u jednoj ruci i džointom u drugoj Bošnjo zamjera Izraelcima nešto na religijskoj osnovi. Ma bravo.

Ako i postoje takvi, mislim da ne uzimaju više od 0,5%

Osim ako ih ti naravno nisi lično anketirao, pa znaš nešto drugo.
Udbas

#171 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

General_Jackson wrote:
Udbas wrote: Država Izrael je uz par arapskih zemalja nešto najsličnije fašizmu.
Gdje su onda te arapske zastave? zašto se i po njima ne gazi? Tito je mrtav kao i SFRJ pa tako i ta politika i jedno je biti anticionista a jedno antijevrej. Bezveze su vam argumenti moj udbašu, istina boli :wink:
kada budemo igrali kvalifikacije za EURO :D sa tim arapskim državama možda će se i gaziti.
Ma jebo ovo više,
שלום Schalom!
SARAJEVO ŠAMPION!!!!
Udbas

#172 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Udbas »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li vi razumijete da na zastavi Izraela stoji vjerski simbol svih jevreja svijeta ?! Ne možete "nemati ništa protiv Jevreja", a na ovaj način ih vrijeđati.

Zamisliti samo reakciju muslimana širom svijeta da neko šehadet sa zastave Saudijske Arabije pogazi, popljuje ili kaže da "pos***re". a nije da Saudijska Arabija nije fašistička, rasistička i ženomrzačka država.
A ništa ono je suis charlie, sloboda govora, ono što je tebi sveto ne mora biti i meni isl.
Šta piše na zastavi onih divljaka iz isila?
kako ono kažete, licemjerstvo, dupli standardi...
Mali_Vuk

#173 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mali_Vuk »

Udbas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da li vi razumijete da na zastavi Izraela stoji vjerski simbol svih jevreja svijeta ?! Ne možete "nemati ništa protiv Jevreja", a na ovaj način ih vrijeđati.

A ništa ono je suis charlie, sloboda govora, ono što je tebi sveto ne mora biti i meni isl.
I ovo je u neku ruku tačno.

Ako se karikature Muhameda doživljavaju kao sloboda govora i bezvezno iživljavanje na papiru, zašto se gaženje zastave (bilo čije, da se razumijemo) ne bi smatralo bezveznim iživljavanjem na komadu platna i čin slobode govora i izražaja?

Ne možeš a da ne primjetiš postojanje dvostrukih aršina.

Meni kao ateisti su oba čina jednako glupa i besmislena. I neprihvatljiva.
Mohamad Sissoko

#174 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Mohamad Sissoko »

Udbas wrote:

On je charlie samo kad treba posrat muslimane.Vidis kako se brine za Izrael i njihove osjecaje i opisa Saudijsku Arabiju onako a Izrael je skoro isti al eto to nesto rijetko spominje.Onda pocnu o licemjerju :D
animals

#175 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by animals »

Imas navijace , imas supljoglave huligane...
kakva je razlika izmedju njih...
pa pravi navijac nikad nece nastetiti svojoj repki ili klubu..
supljoglavcima je jedini nacin da dodju do izrazaja tako sto ce napraviti kakvu glupost...
Post Reply