Kakve scene ispred stadiona pred utakmicu sa Izraelom.. "najvjerniji" krenuše da gaze zastavu Izraela, polupijano, nadrogirano, više glava nego zuba među njima, viču kako treba Jevrejima objasniti neke stvari, podržati narod Palestine.. i sve OK.. ali oni uopšte ne znaju ni gdje je Izrael, ni šta je Palestina, ni šta se tamo dešava, već su samo to negdje na internetu/televiziji oslušnuli kako se tako mora... jer to radi pravi Bošnjak. Na kraju se na stadionu još potukli sami izmedu sebe...
Navijači raznoraznih domacih klubova u zadnje vrijeme i repke se najčešće vežu za drogu, kriminal, reketarenje...
Utakmica je za njih sporedna stvar, alkoholisani, drogirani, vođe okrenuti prema navijačima uopšte ni ne gledaju utakmicu... Količina seljakluka i papanluka koja se može vidjeti među njima je ogromna.
Iz moje srednje "najvjerniji" postadoše upravo najgori, najnepismeniji, najproblematičniji učenici.. bez posla, bez obrazovanja, prepušteni sami sebi...
Sad ce neko doći reći nije to tako, ima tamo puno dobrih. Možda ima, ali su oni manjina.
Pale, ruše, lome, kolega mi kaže kad staje navijački bus na benzinsku pupmu redovno ulaze u trgovinu sa namjerom da kradu, desno nastrojeni, netolerantni...
Tetovirani, ćelavi, žestoki momci, oni stoje na šipci, oni su najvjerniji... Vjerni saradnici političara, odlični za odrađivanje političkih planova.. ili bar njihovo pokretanje..
Droga, oružje, ubistva...
Da se razumijemo, ovo nije upereno protiv Bošnjaka.. na čitavom Balkanu je isto.. ovakvi terorišu običan narod koji hoce da pogleda utakmicu... u Srbiji je ovo na vrhuncu.. navijači ušli u klubove, drže procente od prodaje igrača, bave se kriminalom, drogom, ubistva.. pola po zatvorima...
I znate šta uradi najvjerniji? Citam vođa navijaca Zvezde se posvađao sa svojima, i čovjek hladno odluči da pređe kod najljućih rivala i njima postane vođa.. i sad je glavni među navijačima Partizana.
Kako su huligani ovladali svjedoči i video od prije par godina iz Beograda kada vođa navijača Partizana silazi na teren, DOZIVA kapitena i skida mu kapitensku traku.. jer kao nije se dovoljno trudio. Više puta takođe upadao u svlačionice igračima i prijetio im da će ih zaklati ako ne budu igrali.. naravno rulja mu skandira...
O kome se radi, svjedoči činjenica da ima 30 prijava zbog nasilja a između ostalog i paljenja džamije. To vam je onaj debil što je zapalio Bajrakli džamiju. I ne, nemam ja protiv Srba, Hrvata... ništa. Znam da su debili iz reda Bošnjaka koji se predstavljaju kao "najvjerniji navijači" identični ovoj budali.
Tipičan primjer osobe o kojoj pričam, tribine su pune ovakvih likova od Hrvatske preko Srbije pa do Bosne, a znamo ko je najpoznatiji među njima na balkanu..