Splinter wrote:a jel tebe zovu limeni zato sto nemas srcalimeni wrote:navalite stoko u merkator,konzum a nemojte kod nasih, "oni su lopovi"...
sami ste krivi...![]()
kod nasih ne bi uspjela ni zamjeniti![]()
profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
- atko
#26 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Pa, šta ću u Konzumu GM pradajz 1,19KM, a na pijaci kod naših isto takvo smeće od paradajza 2,50KM.limeni wrote:navalite stoko u merkator,konzum a nemojte kod nasih, "oni su lopovi"...
sami ste krivi...
-
saim_adka
#28 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:06, edited 1 time in total.
- limeni
#29 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
kaze mi splinter,nazad u kanalizaciju stakoruSplinter wrote:a jel tebe zovu limeni zato sto nemas srcalimeni wrote:navalite stoko u merkator,konzum a nemojte kod nasih, "oni su lopovi"...
sami ste krivi...![]()
ja samo zelim da kazem da nema drzave na svijetu gdje strani
supermarketi poput merkatora vode glavnu rijec...
vidis mi kao zemlja uvozimo vodu u vrijednosti od nekoliko miliona maraka,
to je kao da kuvajt uvozi naftu...
licno imam grozna iskustva sa drzavom slovenijom i zelim joj da se raspadne sto prije
i prekine ovaj moderni kolonialni odnos prema BiH..
- alica.k
#30 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
lol.limeni wrote:kaze mi splinter,nazad u kanalizaciju stakoru![]()
licno imam grozna iskustva sa drzavom slovenijom i zelim joj da se raspadne sto prije
- mrtva kokoš
#31 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
e bolje je i u kanalizaciji nego ovdje na asFaltu.limeni wrote:kaze mi splinter,nazad u kanalizaciju stakoruSplinter wrote:a jel tebe zovu limeni zato sto nemas srcalimeni wrote:navalite stoko u merkator,konzum a nemojte kod nasih, "oni su lopovi"...
sami ste krivi...![]()
![]()
nemoj tako i ROBOT se nesto pita.
mi bi uvozili i govna da mozemo, tako da...
a prije cemo se mi raspasti nego slovenija, ostale su ti jos dvije zelje pazi sta ces pozeljeti.
-
malizeleni
#32 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
'PipiDugaDevetka wrote:Pa, šta ću u Konzumu GM pradajz 1,19KM, a na pijaci kod naših isto takvo smeće od paradajza 2,50KM.limeni wrote:navalite stoko u merkator,konzum a nemojte kod nasih, "oni su lopovi"...
sami ste krivi...
Ne znam na kojoj ti pijaci kupujes povrce, neki dan sam bio u konzumu, bila akcija, paradajz, tako nesto oko marke, sve i jedan, znaci apsolutno svaki je bio truho. I to lafo prodaju, kulturno se pokupim i kupim povrca na pijaci na Otoci.
- Neelix
#33 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
ne uzimajte zaozbiljno ovu alicu kad je rijec o merkatoru, ona jako voli slovence i merkator joj je svetinja
inace, uziva da ceka po 15 minuta u redu zato sto od 30 kasa rade dvije 
Last edited by Neelix on 30/07/2010 13:07, edited 1 time in total.
- alica.k
#34 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
lol isto.Neelix wrote:ne uzimajte zaozbiljno ovu alicu kad je rijec o merkatoru,bla bla
-
ozz
#35 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Ja sam u Mercator vraćala proizvode od pavlake (nedavno, Milkos pavlaka, bilo nešto bijelo na vrhu, pretpostavljam zbog visokih temperatura, al' nebitno), preko papuča do aparata (tipa električni brijač, kuhalo, fotoaparat). Razlozi su skoro uvijek bili (osim ovaj primjer za pavlaku
) : ne sviđa mi se, jer su većinom stvari bile namijenjene kao poklon (mami, sestri itd). Uvijek su mi prihvatili povrat, bez ikakve rasprave. El. brijač iz nekog razloga nije radio, zamijenjen za drugi (pronašli utičnicu, isprobali itd.), koji radi i danas. Ostatak zamijenjen za protuvrijednost u novcu (kupim nešto u Hipermarketu). Nikada mi nisu pravili nikakav problem. Al to je moje iskustvo.
Ali mislim da imamo izbor, zaista, pa se lijepo prošeta itd. Npr. nikada ne kupujem u Robotu, za mene jednostavno ne postoji. Konzum mi je preuzak (većinom; ne volim se zavlačiti i provlačiti između polica), DP ima premale kase (velika mjesečna kupovina ne dolazi u obzir iz tog razloga), ili npr. Mercator na Alipašinu, ex Gadžo-katastrofa, dole ne zalaziti, itd. I da, žao mi je, ali mora se prošetati do ovog i onog ako želimo najbolje, žao mi je ali tako je, nema nijedan 'market' koji nudi sve (npr u Mercatoru nema tečnih sapuna Likval, Likvi ili nešto tako, domaća proizvodnja, koji su najjeftiniji, a super). Btw, provjereno, Mercator na Ilidži najjeftiniji, Put života najskuplji, to im je bezveze, ali razumijem i 'borbu za tržište', pa se lijepo provozam do Ilidže, nije mi mrsko. Slovenci, neSlovenci, to me ne zanima, dok mi je ugodno kupovati tu (da, radije ću platiti nešto marku više nego da mi neko visi za vratom), itd.
A što se tiče pretis lonca, isključivo original, potražiti i pretražiti BiH uzduž i poprijeko.
ps/one Bianca šerpice u Mercatoru su fine, kupljene mami, mama kaže da joj se sviđaju, ako kome šta znači info.
Ali mislim da imamo izbor, zaista, pa se lijepo prošeta itd. Npr. nikada ne kupujem u Robotu, za mene jednostavno ne postoji. Konzum mi je preuzak (većinom; ne volim se zavlačiti i provlačiti između polica), DP ima premale kase (velika mjesečna kupovina ne dolazi u obzir iz tog razloga), ili npr. Mercator na Alipašinu, ex Gadžo-katastrofa, dole ne zalaziti, itd. I da, žao mi je, ali mora se prošetati do ovog i onog ako želimo najbolje, žao mi je ali tako je, nema nijedan 'market' koji nudi sve (npr u Mercatoru nema tečnih sapuna Likval, Likvi ili nešto tako, domaća proizvodnja, koji su najjeftiniji, a super). Btw, provjereno, Mercator na Ilidži najjeftiniji, Put života najskuplji, to im je bezveze, ali razumijem i 'borbu za tržište', pa se lijepo provozam do Ilidže, nije mi mrsko. Slovenci, neSlovenci, to me ne zanima, dok mi je ugodno kupovati tu (da, radije ću platiti nešto marku više nego da mi neko visi za vratom), itd.
A što se tiče pretis lonca, isključivo original, potražiti i pretražiti BiH uzduž i poprijeko.
ps/one Bianca šerpice u Mercatoru su fine, kupljene mami, mama kaže da joj se sviđaju, ako kome šta znači info.
-
BIHfan
#36 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Samo da potvrdim pricu autorice teme.
naime i ja sam kupio serpu u merkatoru, tefalovu, lahku ko perce.
u poredjenju sa metalcem je laksa jedno 3 puta! i nigdje oznake 18/10.
em je odmah zagorila, em imaju neke bijele mrlje u samom celicnom dnu. tacno se vidi da je sloj 'metala' otpao.
@autor teme, na koje si se stavove zakona o zastiti potrosaca pozvala pa ti vratise serpu. problem je, sto sam, mislim, bacio racun.
naime i ja sam kupio serpu u merkatoru, tefalovu, lahku ko perce.
u poredjenju sa metalcem je laksa jedno 3 puta! i nigdje oznake 18/10.
em je odmah zagorila, em imaju neke bijele mrlje u samom celicnom dnu. tacno se vidi da je sloj 'metala' otpao.
@autor teme, na koje si se stavove zakona o zastiti potrosaca pozvala pa ti vratise serpu. problem je, sto sam, mislim, bacio racun.
-
brina
#37 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
BIHfan,
imala sam takav slucaj sa planikom (postoji negdje ovdje tema). ecco cipele bile fus a ja bacila racun
obratila sam se profesoru Mujaticu na 033/664-844 koji mi je pomogao sa trznom inspekcijom i poslije par mjeseci dobila novac nazad... taj profesor je u nekom udruzenju za pomoc gradjanima u ovakvim situacijama i to mu je u opisu posla da nam pomogne...
on mi je tada rekao da je po zakonu prodavac duzan vratiti novac ako kupac nije zadovoljan sa proizvodom...
ja sam obisla sve moguce radnje i nigdje nisam nasla nesto zadovoljavajuce osim u merkuru na stupu fisslerov lonac ali on kosta k'o spejs satl...
nevjerovatno da u citavom gradu nema kvalitetnog inoxa, da je tezak i da je covjek siguran da nece dno poceti da se guli....
NIGJDE nema tefala da makar pise ono 18/10... osim dzemi oliverovo sudje u merkatoru a i ono je limitirano par serpica i tava a kosta....
metalac je najtezi od svega sto sam vidjela ali sam u medjuvremenu saznala da i oni prave u kini lonce pa valjda uzimaju tu neku jeftiniju varijantu inoxa (ne razumijem se u to) jer ocito da nesto nije u redu cim ne moze izdrzati jedno kuhanje...
ima li neko da ZNA za neku radnju a da je u njoj kupio ove godine jer je ocito da se u zadnje vrijeme kod nas masovno nabavlja fus roba
imala sam takav slucaj sa planikom (postoji negdje ovdje tema). ecco cipele bile fus a ja bacila racun
obratila sam se profesoru Mujaticu na 033/664-844 koji mi je pomogao sa trznom inspekcijom i poslije par mjeseci dobila novac nazad... taj profesor je u nekom udruzenju za pomoc gradjanima u ovakvim situacijama i to mu je u opisu posla da nam pomogne...
on mi je tada rekao da je po zakonu prodavac duzan vratiti novac ako kupac nije zadovoljan sa proizvodom...
ja sam obisla sve moguce radnje i nigdje nisam nasla nesto zadovoljavajuce osim u merkuru na stupu fisslerov lonac ali on kosta k'o spejs satl...
nevjerovatno da u citavom gradu nema kvalitetnog inoxa, da je tezak i da je covjek siguran da nece dno poceti da se guli....
NIGJDE nema tefala da makar pise ono 18/10... osim dzemi oliverovo sudje u merkatoru a i ono je limitirano par serpica i tava a kosta....
metalac je najtezi od svega sto sam vidjela ali sam u medjuvremenu saznala da i oni prave u kini lonce pa valjda uzimaju tu neku jeftiniju varijantu inoxa (ne razumijem se u to) jer ocito da nesto nije u redu cim ne moze izdrzati jedno kuhanje...
ima li neko da ZNA za neku radnju a da je u njoj kupio ove godine jer je ocito da se u zadnje vrijeme kod nas masovno nabavlja fus roba
-
BIHfan
#38 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
brina, tek sad vidjeh tvoj odgovor, sutra zovem profesora.
-
(ne)forumas
#39 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
kupujuci borere u merkuru na stupu sam vidio da imaju pretisa i ostalog inox sudja da ti pamet stane
-
brina
#40 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
ono sto je da ti pamet stane je isto da ti pamet stane kada je cijena u pitanju
ostalo je ideticno kao i u ostalim radnjama- tefal bez oznake 18/10, metalac identican onom u merkatoru itd...
oni imaju inox posudje "biva" (ili tako nesto, nisam sigurna) iz slovenije. prelijepo je ovako kad se gleda i po tesko u odnosu na ove neke druge serpe ali kad sam gledala sta pise na onim deklaracijama, proizvodjac metalac-srbija?!
koja je to logika da metalac pravi sudje slovencu koji to plasira nama?
ostalo je ideticno kao i u ostalim radnjama- tefal bez oznake 18/10, metalac identican onom u merkatoru itd...
oni imaju inox posudje "biva" (ili tako nesto, nisam sigurna) iz slovenije. prelijepo je ovako kad se gleda i po tesko u odnosu na ove neke druge serpe ali kad sam gledala sta pise na onim deklaracijama, proizvodjac metalac-srbija?!
- slavkoimamodilera
#41 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
U Merkuru su također imali problema sa Tefalovim posuđem... vraćali im ljudi izvitoperene tave i tome slično... sve što valja se skupo i plati, pa tako i posuđe tipa Fisslera... to se kupuje jednom u životu i ne treba štediti pare i kupovati pogrešne stvari na pogrešnim mjestima...brina wrote:ono sto je da ti pamet stane je isto da ti pamet stane kada je cijena u pitanju![]()
![]()
Merkatorov hipermarket je mjesto gdje se kupuju hrana i sitne kućne potrepštine, a ne odjeća, tehnički uređaji, posuđe... jer tu niti asortiman nije zadovoljavajući, niti je osoblje dovoljno osposobljeno...
- Better Man
#42 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
S Merkatorom nisam imao negativnih iskustava. Dešavalo se da proizvod bude neispravan (npr. uzmete Gillete gel za brijanje i neradi mehanizam za izlazenje gela) i uvijek odem i reklamiram i bez ikakvih problema mi zamjene. Ništa me apsolutno ne pitaju, samo mi kažu da odem i uzmem drugi i dodjem na njihov pult gdje sam reklamirao i to je to. Tehnička roba i slične stvari, pa i garderoba, obuća itd. se nikad nije uzimala u supermarketima, već u specijalizovanim radnjama za tu robu.
-
brina
#43 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
slazem se u potpunosti ali reci ti meni gdje mi imamo tu radnju u nasem glavnom gradu ove jadne drzave? osim naravno one perverzije u titovoj gdje jedna casa kosta 80 KM. bila je prije unisova radnja iza sarajke sada BBI ali ona je zatvorena i koliko ja znam vise takvih radnji nemamo.
naravno imamo merkur koji prodaje identicne lonce kao sto prodaje hipermarket u merkatoru i plus fissler i jos neku zara marku ali kako da ja vjerujem da je taj fissler kod njega original kada mu je tefal totalni fus?
naravno imamo merkur koji prodaje identicne lonce kao sto prodaje hipermarket u merkatoru i plus fissler i jos neku zara marku ali kako da ja vjerujem da je taj fissler kod njega original kada mu je tefal totalni fus?
- slavkoimamodilera
#44 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
E tu dolazimo do onoga "osoblje"... u Merkuru su ljudi koji rade na posuđu osposobljeni i rade samo na posuđu... oni koji rade na tehnici, rade samo na tehnici... i kao što su znali upozoravati na Tefal, tako bi i upozorili na Fissler... koji je btw. za Tefal isto što i Mercedes S-klase sa Fiat Punto... pogledaj samo njihovu liniju titanij-keramičkog posuđa, pa ćeš vidjeti razliku... a bogami i osjetiti težinu o kojoj "sanjaš"... kvalitet se plati...brina wrote:slazem se u potpunosti ali reci ti meni gdje mi imamo tu radnju u nasem glavnom gradu ove jadne drzave? osim naravno one perverzije u titovoj gdje jedna casa kosta 80 KM. bila je prije unisova radnja iza sarajke sada BBI ali ona je zatvorena i koliko ja znam vise takvih radnji nemamo.
- uvjek dobar gost
#45 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Koliko su plaćeni... dobro su i profesionalni, uzgred i dodajmo sa kim sve posla imaju i čega se sve nagledaju... dobro ti svi ljudi ne čupaju sami sebi kosu... krenimo od nadri šefova, menadžera, direktora... pa do kupaca koji niz znaju jesu li pošli il došli... pa do onihj koji misle da njihov pokraden skorojevićki novac može kupiti sve....
-
KenCo
#46 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
zasto bi normalan covjek uopste kupovao u merkatoru, konzumu.... ?
- uvjek dobar gost
#47 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
jedino cijena... dijelom i ponuda... mali granapi su postali nemogući, pijace zajedno sa tržnicama su jedino mjesto koje može ponuditi sve ono što treba i jedina su alternativa prilikom snabdijevanja... barem meni.KenCo wrote:zasto bi normalan covjek uopste kupovao u merkatoru, konzumu.... ?
-
AdnanSA
#48 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Radim u prodaji a susrečem se i sa garancijama. Većinu stvari pokvare ljudi i gotovo. Poslje se žale i hoće da im se prizna garancija. Naši ljudi misle da ako je proizvod pod garancijom da mu može raditi šta hoće i da će mu neko to gratis popraviti uvijek bez pitanja. Kako samo mrzim te ljude. Nikada ne bi priznali svoju grešku. Bude ono i fabričkih grešaka i one se pokažu odmah u početku eksploatacije. Kao konzument sam odgovoran. Dobro pazim gdje kupujem i šta kupujem. Sa svim proizvodima postupam kao dobar domaćin i koristim ih isključivo za namjenu za koju su napravljeni.
Kod mene se nikada ništa ne kvari....
Kod mene se nikada ništa ne kvari....
-
matrica234
#49 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
ma ja mislim da ste vi iz neke konkurentske firme koja blati MERCATOR. Mislim ja stvarno ne mogu da vjerujem koje ste sve lazi, izvinite na izrazu, napisali. trebalo bi da vas je sram!
-
melb26sa
#50 Re: profesionalnost Merkatora i njegovih radnika
Jah moja ti, registrovala se juce da nam kazes da si iz Mercatora i da oni apsolutno nikad nemaju nezadovoljnih kupaca.matrica234 wrote:ma ja mislim da ste vi iz neke konkurentske firme koja blati MERCATOR. Mislim ja stvarno ne mogu da vjerujem koje ste sve lazi, izvinite na izrazu, napisali. trebalo bi da vas je sram!