prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gradjani svijeta

#1 prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by gradjani svijeta »

"Dobitnik pojedinačne Šestoprilske nagrade je prof. dr. Omer Ibrahimagić, a kolektivne Šestoaprilske nagrade Prvi korpus Armije RBiH. "

Zanima me ko je lik i zasta je dobio nagradu. Znam da je receno da je za naucni rad, al ja eto nikad cula za njega i njegova dstignuca pa me bas zanima cime je to on unaprijedio moje lijepo Sarajevo i unaprijedio nas zivot.
Asana

#2 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Asana »

U nizu posljednjih godina nagradjivani su ljudi za koje je malo ko cuo.

Porazno je uporediti spisak onih koji su dobili Sestoaprilsku nagradu, sa pregledom istaknutih gradjana koji - nisu ... :(
Umjetnik a

#3 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Umjetnik a »

ja sam da se za to ukine ta nagrada
ili da se počne dodjeljivati nagrada pravim osobama

evo pročito sam u novinama da će ambasadori austrije, hrvatske, španije i još neke zemlje dobiti vrata grada SA(valjda se tako kaže ta nagrada)
pa kontam nešto
hebo to
dođeš u neku zemlju da budeš ambasador i odmah dobiješ nagradu glavnog grada te zemlje
a pola građana ovog grada ne zna uopšte ko su ti ambasadori

p.s.
mogao bi ambasador srbije isto dobiti tu nagradu
čovjek je stvarno pošten
(barem ja tako mislim)
Miki123

#4 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Miki123 »

Prof. Ibrahimagić je jedan od najvećih pravnih stručnjaka u BiH. Bio prije rata, osto poslije rata :D Po meni, sasvim zasluženo.
Asana

#5 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Asana »

Da li se Sestoaprilska nagrada daje za strucnost ili za doprinos Gradu, zivotu njenih gradjana?

U ovom bezakonju, sumi konfrontirajucih propisa i zakona, haosu u nadleznostima - dakle situaciji u kojoj se pokazalo pravo na djelu i ... krahiralo ...zahvaljivati se nekome sto je strucan u pravu ... a ne vidjeti nigdje rezultat njegovih strucnih savjeta - sve je to tako karakteristicno da je zalosno ....
mamica papucarka

#6 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by mamica papucarka »

Mene izbacio iz kabineta jer sam pred njim zvakala zvaku i pucala balone. (jadna mi majka, ja se nesto bila zamislila :roll: )
pred njim smo polagali Dejtonski sporazum :mrgreen: Fakat sam zaboravila koji je predmet predavo na FPN (nesto vezano za pravo)
Amazonka27

#7 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Amazonka27 »

Predavao mi je drzavu i pravo na FPN. Nimalo ugodan profa, jedan od rijetkih koji je sa apetitom krasio indexe sa peticama. Mislim da je bio dekan politickih nauka...Nije bas omiljen bio kod studenata :cry:
samo gost

#8 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by samo gost »

Asana wrote:Da li se Sestoaprilska nagrada daje za strucnost ili za doprinos Gradu, zivotu njenih gradjana?

U
ovom bezakonju, sumi konfrontirajucih propisa i zakona, haosu u
nadleznostima - dakle situaciji u kojoj se pokazalo pravo na djelu i
... krahiralo ...zahvaljivati se nekome sto je strucan u pravu ... a ne
vidjeti nigdje rezultat njegovih strucnih savjeta - sve je to tako
karakteristicno da je zalosno ....
(Što li su neki jučerašnji postovi izbrisani? Nejse, ponoviću.) Šestoaprilska nagrada se daje za doprinos gradu u protekloj godini, tako da je priznanje nekome zato što je pravni stručnjak koji je protekle godine bio u penziji nešto kao Oskar za životno djelo - potpuno suprotno smislu šestoaprilske nagrade.

Što se 1. korpusa tiče - to je još čudnije. Ko će primiti nagradu u ime nekoga ko više ne postoji? Otkud ih se i zašto sad sjetiše?
Lesli Eldridž

#9 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by Lesli Eldridž »

samo gost wrote:
Asana wrote:Da li se Sestoaprilska nagrada daje za strucnost ili za doprinos Gradu, zivotu njenih gradjana?

U
ovom bezakonju, sumi konfrontirajucih propisa i zakona, haosu u
nadleznostima - dakle situaciji u kojoj se pokazalo pravo na djelu i
... krahiralo ...zahvaljivati se nekome sto je strucan u pravu ... a ne
vidjeti nigdje rezultat njegovih strucnih savjeta - sve je to tako
karakteristicno da je zalosno ....
(Što li su neki jučerašnji postovi izbrisani? Nejse, ponoviću.) Šestoaprilska nagrada se daje za doprinos gradu u protekloj godini, tako da je priznanje nekome zato što je pravni stručnjak koji je protekle godine bio u penziji nešto kao Oskar za životno djelo - potpuno suprotno smislu šestoaprilske nagrade.

Što se 1. korpusa tiče - to je još čudnije. Ko će primiti nagradu u ime nekoga ko više ne postoji? Otkud ih se i zašto sad sjetiše?
Nije to prvi put da prave sranja. Lani ili preklani je vlada Kantona Sarajevo sama sebe nagradila. To nije nikakva relevantna nagrada, kad je šupci na vlasti dodjeljuju sami sebi. I to još za životne zasluge, a ne za rad u prethodnoj godini. Ja mislim da će dogodine Semiha Borovac dobiti nagardu. Za dostignuća u oblasti laganja i muljanja. :-)
van Basten

#10 Re: prof.dr.Omer Ibragimagic dobitnik Sestoaprilske nagrade

Post by van Basten »

to je nagrada koja je sama sebe degradirala zadnjih godina jer je odlazila u ruke svima živim " po babi i stričevima"... još jedno obilježje grada koje je bespovratno pregaženo stručnošću današnjih vlastodržaca.
U tom kontekstu ne treba da čudi ime dobitnika.
Post Reply