Produzetak registracije vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nadnaravna
#1 Produzetak registracije vozila
Ovako: moj autic i ja trebamo uskoro po prvi put produziti registraciju. Sad sam bila na web stranici MUPa KS i meni to izgleda kao prava zavrzlama, a prvi put to nisam morala sama raditi pa sad nista i ne znam.
Pa me sad zanima da li mi neko moze preporuciti neku agenciju koja se time bavi.
I gdje se uopce vrsi tehnicki pregled vozila?
Kako smo moj autic i ja jos uvijek novi na putevima, svi putokazi su nam dobrodosli.
Pa me sad zanima da li mi neko moze preporuciti neku agenciju koja se time bavi.
Kako smo moj autic i ja jos uvijek novi na putevima, svi putokazi su nam dobrodosli.
- HAVANA
#2 Re: Produzetak registracije vozila
061/254-399 Duška-Hrasno
-
Nadnaravna
#3 Re: Produzetak registracije vozila
jel duska iz hrasnog vrsi i tehnicki pregled i registraciju, dakle sve?HAVANA wrote:061/254-399 Duška-Hrasno
- _tulumba_
#4 Re: Produzetak registracije vozila
Ja sam svoj nedavno registrovao, tj. produzio reg., najlakse ti je (a i ne znam da moze drugacije, jedino da bas nadjes nekog iz svog osiguranja pa da ti on sve sredi i donese saobracajnu na ruke), odes u osiguravajucu kucu, s kojom imas policu osiguranja, platis im za policu osiguranja, oni ti sve odrade, daju ti sve potrebne dokumente sa uplatnicama, i upute te gdje da ides na tehnicki pregled. S dokumentom o tehnickoj ispravnosti vozila i dokumentima iz osiguravajuce kuce, drito u MUP na salter, CEKAS (Nadnaravna wrote:Ovako: moj autic i ja trebamo uskoro po prvi put produziti registraciju. Sad sam bila na web stranici MUPa KS i meni to izgleda kao prava zavrzlama, a prvi put to nisam morala sama raditi pa sad nista i ne znam.
Bar sam ja tako imao iskustva sa "Sarajevo osiguranje" i sad sa "Triglav"..
Sigurno ce ti iskusniji od mene ovo detaljnije objasniti, al' eto..
-
Nadnaravna
#5 Re: Produzetak registracije vozila
Hvala ti na brzom odgovoru.
Sad mi je malo jasnije sta treba da radim. Kako sam smotana, ja bih prvo u MUP bez uplatnica i potvrda:-)))
Sad mi je malo jasnije sta treba da radim. Kako sam smotana, ja bih prvo u MUP bez uplatnica i potvrda:-)))
- VR6
#6 Re: Produzetak registracije vozila
Meni najlakse to u lokiju uraditi, odes, das im saobracajnu, uplatis registraciju, oni ti daju listic za tehnicki pregled u AutoDelti, das to onim u stanici za pregled, oni prekontrolisu auto i ti ides svojim putem. Onda te iz lokija zovnu kad je sve gotovo, da dodjes po saobracajnu... 
- _tulumba_
#7 Re: Produzetak registracije vozila
MolimNadnaravna wrote:Hvala ti na brzom odgovoru.
Ma bez brige, u osiguranju ce ti sve objasniti, a u sustini i nemas se cim ni zamarati, sve oni urade, malo sacekas i s dokumentima u MUP(ili posaljes nekog drugog
Sretno!
-
TheGodfather001
#8 Re: Produzetak registracije vozila
Ja sam dosad sve registracije i produzavanja registracije radio u UNIS-u u Velesicima, sad ih je Triglav kupio, komplet, znaci sa tehnickim pregledom. I sve na jednom mjestu odradis, uplatis registraciju, oni ti odmah izdaju policu obaveznog osiguranja, urade tehnicki, daju ti racun sa kojim mozes da se vozis po Kantonu, a saobracajnu dobije za 2-3 dana. Mislim da im je administrativna usluga 15KM , i da odnesu papire u MUP, i da ti ih vrate. Meni su cak donosili saobracajnu na kucnu adresu posto godinama registrujem vozila kod njih.
-
Klodovik
#9 Re: Produzetak registracije vozila
Nema tehničkog pregleda nakon prve godine. Odeš u osiguravajuću kuću i sve završiš na jednom mjestu. Ne se peglati.
-
frankwhite
#10 Re: Produzetak registracije vozila
da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
- _tulumba_
#11 Re: Produzetak registracije vozila
Odokativno, mislim ne vise od 450 KM..Otidji u osiguranje, podatke o autu,i recice ti po svojoj racunici, u biti razlika od osiguranja do osiguranja, 10-20 KM...frankwhite wrote:da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
- sirocco
#12 Re: Produzetak registracije vozila
malo vise od 400frankwhite wrote:da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
-
LeKo
#13 Re: Produzetak registracije vozila
BIHAMK na Ilidži, ljudi sve završe, ti samo odeš po saobraćajnu u svoju policijsku stanicu. Dobiješ besplatno i BIHAMK članstvo.
- kockica_kockica
#14 Re: Produzetak registracije vozila
BSO na alipasinom polju... otisla tamo dala auto na tehnicki.. popila sa njima kafu dok je cura izracunala koliko je registracija.. dala saobracajnu i pare.. za dva dana dosla na isto mjesto po saobracajnu... 
-
tigarsazapada
#15 Re: Produzetak registracije vozila
Imas i agenciju "Frano Supilo", na Kosevu, blizu pijace ciglane. Momak koji radi zove se Danijel i pravi je profesionalac.
Mozes ga nazvati i reci samo koliko je kilovata motor, i reci ce ti i cijenu registracije. Oni sve zavrsavaju, ti samo moras odvesti auto na tehnicki gdje ti kazu... oni nose papire u MUP i podignu ti i saobracajnu, ti samo dodjes po nju.
Auto po novim propisima mora na tehnicki, jer uz dokumentaciju mora biti predata i slika auta na tehnickom, dakle, to se vise ne moze izbjeci.
Ja sam nedavno registrirao auto snage 66 kW i svi troskovi ukupno su 530 KM. Ako je auto manje kilovata, registracija je 50 KM jeftinija, ili ako je jace auto, moze biti 50-100 KM skuplja. Sve u svemu spremi se da istreses priblizno 500 KM.
Evo ti i kontakt. Danijel 063 369 687.
Sretno.
Mozes ga nazvati i reci samo koliko je kilovata motor, i reci ce ti i cijenu registracije. Oni sve zavrsavaju, ti samo moras odvesti auto na tehnicki gdje ti kazu... oni nose papire u MUP i podignu ti i saobracajnu, ti samo dodjes po nju.
Auto po novim propisima mora na tehnicki, jer uz dokumentaciju mora biti predata i slika auta na tehnickom, dakle, to se vise ne moze izbjeci.
Ja sam nedavno registrirao auto snage 66 kW i svi troskovi ukupno su 530 KM. Ako je auto manje kilovata, registracija je 50 KM jeftinija, ili ako je jace auto, moze biti 50-100 KM skuplja. Sve u svemu spremi se da istreses priblizno 500 KM.
Evo ti i kontakt. Danijel 063 369 687.
Sretno.
-
Nadnaravna
#16 Re: Produzetak registracije vozila
Poenta i jeste u tome "Ne se peglati".Klodovik wrote:Nema tehničkog pregleda nakon prve godine. Odeš u osiguravajuću kuću i sve završiš na jednom mjestu. Ne se peglati.
Zato hvala svima na prijedlozima. Zada znam gdje da idem, a da se ne peglam.
-
ado-šampion
#17 Re: Produzetak registracije vozila
U AC QUATTROu imaš sve na jednom mjestu (i tehnički), jako ljubazni ljudi, a saobraćajna bude odmah sutradan. Ako radiš u državnoj firmi, može i na rate.
Ja sam zadnju registraciju obavio tamo.
- respo
#18 Re: Produzetak registracije vozila
ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
odes u osiguravajucu kucu koju zelis triglav bso itd
predas papire oni to odnesu u mup i cekas nekih 10 dana
uglavnom oni ti jave na telefon kad da odes u mup svoje opstine da dignes tablice
ako nije novo isto to uradis s tim da odes na tehnicki pregled bilo gdje gdje se vrsi
predas papire i kazes nova registracija
oni urade to predas sve te papire u osiguravajucu kucu u koju zelis osigurati auto
i dalje je procedura kao i u prvom slucaju
oni sve odnesu i ti cekas da ti jave
ili u oba slucaja ti mozes sama otici u mup i pitati jesu li gotove tablice i registracija za fatu fatic
moj slucaj je odes u triglav ulica koja sijece ferhadiju kod vatre i ides gore prema tramvaju
covjek se zove miralem
i fino mu predas papire odes na tehnicki u velesice kod saobracajne skole inace ranije bilo unis jer je to sada od triglava sacekas nekih 20 minuta zavisi od guzve ako ima i sa tim papirima dole u triglav i taj miralem ce te zvati kad bude gotovo ili ces ti otici u mup da ti sama dignes
nadam se da sam pomogao
odes u osiguravajucu kucu koju zelis triglav bso itd
predas papire oni to odnesu u mup i cekas nekih 10 dana
uglavnom oni ti jave na telefon kad da odes u mup svoje opstine da dignes tablice
ako nije novo isto to uradis s tim da odes na tehnicki pregled bilo gdje gdje se vrsi
predas papire i kazes nova registracija
oni urade to predas sve te papire u osiguravajucu kucu u koju zelis osigurati auto
i dalje je procedura kao i u prvom slucaju
oni sve odnesu i ti cekas da ti jave
ili u oba slucaja ti mozes sama otici u mup i pitati jesu li gotove tablice i registracija za fatu fatic
moj slucaj je odes u triglav ulica koja sijece ferhadiju kod vatre i ides gore prema tramvaju
covjek se zove miralem
i fino mu predas papire odes na tehnicki u velesice kod saobracajne skole inace ranije bilo unis jer je to sada od triglava sacekas nekih 20 minuta zavisi od guzve ako ima i sa tim papirima dole u triglav i taj miralem ce te zvati kad bude gotovo ili ces ti otici u mup da ti sama dignes
nadam se da sam pomogao
- Neelix
#19 Re: Produzetak registracije vozila
ma meni je nebulozno bilo gdje ici, da odvojeno ganjas osiguranje, tehnicki, bla bla
neko spomenu bihamk, ja tu auto odvezem, dok srede papirologiju bude gotov i tehnicki. sve obaveze poslije toga su da odes do mupa po saobracajnu (a mozes i kod njih, zavisi sta ti je blize). a evo vidim i bso to isto ima. sve ostalo je peglancija.
neko spomenu bihamk, ja tu auto odvezem, dok srede papirologiju bude gotov i tehnicki. sve obaveze poslije toga su da odes do mupa po saobracajnu (a mozes i kod njih, zavisi sta ti je blize). a evo vidim i bso to isto ima. sve ostalo je peglancija.
- respo
#20 Re: Produzetak registracije vozila
neelix sve zavisi imaju li u sklopu i tehnicki i kancelariju za reg
uglavnom imaju
u triglav kod saobracajne imaju
ali sam dao njihovu poslovnicu u centru grada jer ce mozda nekad nesto trebati a u gradu je tako da joj je usput shvatas
btw saznao sam da predsjednistvo osigurava auta u triglavu ako to nesto znaci
uglavnom imaju
u triglav kod saobracajne imaju
ali sam dao njihovu poslovnicu u centru grada jer ce mozda nekad nesto trebati a u gradu je tako da joj je usput shvatas
btw saznao sam da predsjednistvo osigurava auta u triglavu ako to nesto znaci
-
bosnaihercegovina
#21 Re: Produzetak registracije vozila
ja sam preključer narucio policu online preko automarketa, danas mi stigla polica i uplatnice za naknadu za puteve, takse i vodoprivredu... ustedio 35 KM (skoro pa tehnicki mogu platiti
nisu neke pare, al daj ista.
-
ja1977
#22 Re: Produzetak registracije vozila
Sta je sa zelenim kartonom ??? Da li moras da vratis jedan promjerak potpisane polise u osiguranje??
Jos jedno pitanje: U mojoj saobracajnoj ima dovoljno mjesta za novu ovjeru. Da li ja ipak mogu nju zamjeniti i traziti ove nove papire ???
Jos jedno pitanje: U mojoj saobracajnoj ima dovoljno mjesta za novu ovjeru. Da li ja ipak mogu nju zamjeniti i traziti ove nove papire ???
- holowey
#23 Re: Produzetak registracije vozila
prosle godine sam za novo auto iz salona morao raditi tehnicki, a ove godine za obnovu registracije tehnicki nije bio potreban...sarajevski kanton je u pitanju...respo wrote:ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
-
bosnaihercegovina
#24 Re: Produzetak registracije vozila
NE, koliko je meni poznato. tebi je bitno da je zeleni karton ovjeren od strane osiguranja, jer je tebi to dokaz da ti je auto osigurano u BiH ( u slucaju da imas nezgodu van bih, u nekoj od zemalja clanica coctema zelene karte):ja1977 wrote:Sta je sa zelenim kartonom ??? Da li moras da vratis jedan promjerak potpisane polise u osiguranje??
# Zelena karta osiguranja je dokaz da za svoje vozilo imate zaključeno osiguranje auto-odgovornosti kod domaćeg osiguravajućeg društva.
# Posjedovanjem zelene karte obezbjeđujete osiguravajuću zaštitu za eventualne materijalne i nematerijalne štete koje možete pričiniti drugima (trećim licima) u saobraćajnoj nezgodi prilikom boravka u nekoj od zemalja članicama sistema zelene karte.
Sto se saobracajne tice procitaj ovaj clanak: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/090810075
- respo
#25 Re: Produzetak registracije vozila
ne znam za tvoj slucaj ali inace kad kupis auto u salonu i kad registrujes prvi put ne ides na tehnicki onda kasnije idesholowey wrote:prosle godine sam za novo auto iz salona morao raditi tehnicki, a ove godine za obnovu registracije tehnicki nije bio potreban...sarajevski kanton je u pitanju...respo wrote:ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
mozda su to izmjenili sada svasta