Produzetak registracije vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Nadnaravna

#1 Produzetak registracije vozila

Post by Nadnaravna »

Ovako: moj autic i ja trebamo uskoro po prvi put produziti registraciju. Sad sam bila na web stranici MUPa KS i meni to izgleda kao prava zavrzlama, a prvi put to nisam morala sama raditi pa sad nista i ne znam.

Pa me sad zanima da li mi neko moze preporuciti neku agenciju koja se time bavi.
I gdje se uopce vrsi tehnicki pregled vozila?

Kako smo moj autic i ja jos uvijek novi na putevima, svi putokazi su nam dobrodosli.
HAVANA

#2 Re: Produzetak registracije vozila

Post by HAVANA »

061/254-399 Duška-Hrasno
Nadnaravna

#3 Re: Produzetak registracije vozila

Post by Nadnaravna »

HAVANA wrote:061/254-399 Duška-Hrasno
jel duska iz hrasnog vrsi i tehnicki pregled i registraciju, dakle sve?
_tulumba_

#4 Re: Produzetak registracije vozila

Post by _tulumba_ »

Nadnaravna wrote:Ovako: moj autic i ja trebamo uskoro po prvi put produziti registraciju. Sad sam bila na web stranici MUPa KS i meni to izgleda kao prava zavrzlama, a prvi put to nisam morala sama raditi pa sad nista i ne znam.

Pa me sad zanima da li mi neko moze preporuciti neku agenciju koja se time bavi.
I gdje se uopce vrsi tehnicki pregled vozila?

Kako smo moj autic i ja jos uvijek novi na putevima, svi putokazi su nam dobrodosli.
Ja sam svoj nedavno registrovao, tj. produzio reg., najlakse ti je (a i ne znam da moze drugacije, jedino da bas nadjes nekog iz svog osiguranja pa da ti on sve sredi i donese saobracajnu na ruke), odes u osiguravajucu kucu, s kojom imas policu osiguranja, platis im za policu osiguranja, oni ti sve odrade, daju ti sve potrebne dokumente sa uplatnicama, i upute te gdje da ides na tehnicki pregled. S dokumentom o tehnickoj ispravnosti vozila i dokumentima iz osiguravajuce kuce, drito u MUP na salter, CEKAS ( :x ), i to je to..
Bar sam ja tako imao iskustva sa "Sarajevo osiguranje" i sad sa "Triglav"..
Sigurno ce ti iskusniji od mene ovo detaljnije objasniti, al' eto.. :-D
Nadnaravna

#5 Re: Produzetak registracije vozila

Post by Nadnaravna »

Hvala ti na brzom odgovoru.
Sad mi je malo jasnije sta treba da radim. Kako sam smotana, ja bih prvo u MUP bez uplatnica i potvrda:-)))
VR6

#6 Re: Produzetak registracije vozila

Post by VR6 »

Meni najlakse to u lokiju uraditi, odes, das im saobracajnu, uplatis registraciju, oni ti daju listic za tehnicki pregled u AutoDelti, das to onim u stanici za pregled, oni prekontrolisu auto i ti ides svojim putem. Onda te iz lokija zovnu kad je sve gotovo, da dodjes po saobracajnu... :D
_tulumba_

#7 Re: Produzetak registracije vozila

Post by _tulumba_ »

Nadnaravna wrote:Hvala ti na brzom odgovoru.
Sad mi je malo jasnije sta treba da radim. Kako sam smotana, ja bih prvo u MUP bez uplatnica i potvrda:-)))
Molim :)
Ma bez brige, u osiguranju ce ti sve objasniti, a u sustini i nemas se cim ni zamarati, sve oni urade, malo sacekas i s dokumentima u MUP(ili posaljes nekog drugog :D )
Sretno! :)
TheGodfather001

#8 Re: Produzetak registracije vozila

Post by TheGodfather001 »

Ja sam dosad sve registracije i produzavanja registracije radio u UNIS-u u Velesicima, sad ih je Triglav kupio, komplet, znaci sa tehnickim pregledom. I sve na jednom mjestu odradis, uplatis registraciju, oni ti odmah izdaju policu obaveznog osiguranja, urade tehnicki, daju ti racun sa kojim mozes da se vozis po Kantonu, a saobracajnu dobije za 2-3 dana. Mislim da im je administrativna usluga 15KM , i da odnesu papire u MUP, i da ti ih vrate. Meni su cak donosili saobracajnu na kucnu adresu posto godinama registrujem vozila kod njih.
Klodovik

#9 Re: Produzetak registracije vozila

Post by Klodovik »

Nema tehničkog pregleda nakon prve godine. Odeš u osiguravajuću kuću i sve završiš na jednom mjestu. Ne se peglati.
frankwhite

#10 Re: Produzetak registracije vozila

Post by frankwhite »

da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
_tulumba_

#11 Re: Produzetak registracije vozila

Post by _tulumba_ »

frankwhite wrote:da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
Odokativno, mislim ne vise od 450 KM..Otidji u osiguranje, podatke o autu,i recice ti po svojoj racunici, u biti razlika od osiguranja do osiguranja, 10-20 KM...
sirocco

#12 Re: Produzetak registracije vozila

Post by sirocco »

frankwhite wrote:da ne otvaram novu temu, ja bi trebao reg auto uskoro prvi put, zna li ko koliko ce me izaci registracija za audi 80 1.6TD?
malo vise od 400
LeKo

#13 Re: Produzetak registracije vozila

Post by LeKo »

BIHAMK na Ilidži, ljudi sve završe, ti samo odeš po saobraćajnu u svoju policijsku stanicu. Dobiješ besplatno i BIHAMK članstvo.
kockica_kockica

#14 Re: Produzetak registracije vozila

Post by kockica_kockica »

BSO na alipasinom polju... otisla tamo dala auto na tehnicki.. popila sa njima kafu dok je cura izracunala koliko je registracija.. dala saobracajnu i pare.. za dva dana dosla na isto mjesto po saobracajnu... :-D
tigarsazapada

#15 Re: Produzetak registracije vozila

Post by tigarsazapada »

Imas i agenciju "Frano Supilo", na Kosevu, blizu pijace ciglane. Momak koji radi zove se Danijel i pravi je profesionalac.
Mozes ga nazvati i reci samo koliko je kilovata motor, i reci ce ti i cijenu registracije. Oni sve zavrsavaju, ti samo moras odvesti auto na tehnicki gdje ti kazu... oni nose papire u MUP i podignu ti i saobracajnu, ti samo dodjes po nju.

Auto po novim propisima mora na tehnicki, jer uz dokumentaciju mora biti predata i slika auta na tehnickom, dakle, to se vise ne moze izbjeci.

Ja sam nedavno registrirao auto snage 66 kW i svi troskovi ukupno su 530 KM. Ako je auto manje kilovata, registracija je 50 KM jeftinija, ili ako je jace auto, moze biti 50-100 KM skuplja. Sve u svemu spremi se da istreses priblizno 500 KM.

Evo ti i kontakt. Danijel 063 369 687.

Sretno.
Nadnaravna

#16 Re: Produzetak registracije vozila

Post by Nadnaravna »

Klodovik wrote:Nema tehničkog pregleda nakon prve godine. Odeš u osiguravajuću kuću i sve završiš na jednom mjestu. Ne se peglati.
Poenta i jeste u tome "Ne se peglati".
Zato hvala svima na prijedlozima. Zada znam gdje da idem, a da se ne peglam.
ado-šampion

#17 Re: Produzetak registracije vozila

Post by ado-šampion »

U AC QUATTROu imaš sve na jednom mjestu (i tehnički), jako ljubazni ljudi, a saobraćajna bude odmah sutradan. Ako radiš u državnoj firmi, može i na rate. :) Ja sam zadnju registraciju obavio tamo.
respo

#18 Re: Produzetak registracije vozila

Post by respo »

ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
odes u osiguravajucu kucu koju zelis triglav bso itd
predas papire oni to odnesu u mup i cekas nekih 10 dana
uglavnom oni ti jave na telefon kad da odes u mup svoje opstine da dignes tablice

ako nije novo isto to uradis s tim da odes na tehnicki pregled bilo gdje gdje se vrsi
predas papire i kazes nova registracija
oni urade to predas sve te papire u osiguravajucu kucu u koju zelis osigurati auto
i dalje je procedura kao i u prvom slucaju
oni sve odnesu i ti cekas da ti jave

ili u oba slucaja ti mozes sama otici u mup i pitati jesu li gotove tablice i registracija za fatu fatic

moj slucaj je odes u triglav ulica koja sijece ferhadiju kod vatre i ides gore prema tramvaju
covjek se zove miralem
i fino mu predas papire odes na tehnicki u velesice kod saobracajne skole inace ranije bilo unis jer je to sada od triglava sacekas nekih 20 minuta zavisi od guzve ako ima i sa tim papirima dole u triglav i taj miralem ce te zvati kad bude gotovo ili ces ti otici u mup da ti sama dignes

nadam se da sam pomogao
Neelix

#19 Re: Produzetak registracije vozila

Post by Neelix »

ma meni je nebulozno bilo gdje ici, da odvojeno ganjas osiguranje, tehnicki, bla bla

neko spomenu bihamk, ja tu auto odvezem, dok srede papirologiju bude gotov i tehnicki. sve obaveze poslije toga su da odes do mupa po saobracajnu (a mozes i kod njih, zavisi sta ti je blize). a evo vidim i bso to isto ima. sve ostalo je peglancija.
respo

#20 Re: Produzetak registracije vozila

Post by respo »

neelix sve zavisi imaju li u sklopu i tehnicki i kancelariju za reg
uglavnom imaju
u triglav kod saobracajne imaju
ali sam dao njihovu poslovnicu u centru grada jer ce mozda nekad nesto trebati a u gradu je tako da joj je usput shvatas

btw saznao sam da predsjednistvo osigurava auta u triglavu ako to nesto znaci
bosnaihercegovina

#21 Re: Produzetak registracije vozila

Post by bosnaihercegovina »

ja sam preključer narucio policu online preko automarketa, danas mi stigla polica i uplatnice za naknadu za puteve, takse i vodoprivredu... ustedio 35 KM (skoro pa tehnicki mogu platiti :) nisu neke pare, al daj ista.
ja1977

#22 Re: Produzetak registracije vozila

Post by ja1977 »

Sta je sa zelenim kartonom ??? Da li moras da vratis jedan promjerak potpisane polise u osiguranje??

Jos jedno pitanje: U mojoj saobracajnoj ima dovoljno mjesta za novu ovjeru. Da li ja ipak mogu nju zamjeniti i traziti ove nove papire ???
holowey

#23 Re: Produzetak registracije vozila

Post by holowey »

respo wrote:ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
prosle godine sam za novo auto iz salona morao raditi tehnicki, a ove godine za obnovu registracije tehnicki nije bio potreban...sarajevski kanton je u pitanju...
bosnaihercegovina

#24 Re: Produzetak registracije vozila

Post by bosnaihercegovina »

ja1977 wrote:Sta je sa zelenim kartonom ??? Da li moras da vratis jedan promjerak potpisane polise u osiguranje??

Jos jedno pitanje: U mojoj saobracajnoj ima dovoljno mjesta za novu ovjeru. Da li ja ipak mogu nju zamjeniti i traziti ove nove papire ???
NE, koliko je meni poznato. tebi je bitno da je zeleni karton ovjeren od strane osiguranja, jer je tebi to dokaz da ti je auto osigurano u BiH ( u slucaju da imas nezgodu van bih, u nekoj od zemalja clanica coctema zelene karte):

# Zelena karta osiguranja je dokaz da za svoje vozilo imate zaključeno osiguranje auto-odgovornosti kod domaćeg osiguravajućeg društva.
# Posjedovanjem zelene karte obezbjeđujete osiguravajuću zaštitu za eventualne materijalne i nematerijalne štete koje možete pričiniti drugima (trećim licima) u saobraćajnoj nezgodi prilikom boravka u nekoj od zemalja članicama sistema zelene karte.

Sto se saobracajne tice procitaj ovaj clanak: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/090810075
respo

#25 Re: Produzetak registracije vozila

Post by respo »

holowey wrote:
respo wrote:ako je novo auto iz salona ne moras radiuti tehnicki
prosle godine sam za novo auto iz salona morao raditi tehnicki, a ove godine za obnovu registracije tehnicki nije bio potreban...sarajevski kanton je u pitanju...
ne znam za tvoj slucaj ali inace kad kupis auto u salonu i kad registrujes prvi put ne ides na tehnicki onda kasnije ides
mozda su to izmjenili sada svasta
Post Reply