Otac ima problema sa očima,na jedno oko mu je vid oslabio ide na terappije,i tu mu je vid oslabio te vidi tek nekih 20 %n a njega ,dok mu je drugo potpuno zdravo.
On se boji da mu neće htjeti nikako produžiti vozačku.Kakvi su zakoni po tom pitanju?Jedan komšija je potpuno slijep na jedno oko,a redovno produžava vozačku.
Kakvi su striktno zakoni po tom pitanju?Da li to zavisi od samog doktora i bolesti oka ili postoje stirktni zakoni?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Dobor bi došla i neka lična iskustva.
Produžavanje vozačke
Moderator: _BataZiv_0809
-
senci-071
#2 Re: Produžavanje vozačke
Ma kad mogu šizofrenicari proci,moze i tvoj otac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3 Re: Produžavanje vozačke
Pa ako vec ne vidi dobro, onda ne bi trebao ni voziti. Ni zbog sebe, a ni zbog drugih. Nije ljekarsko uvjerenje smisljeno da nas zajebava, nego da nas zastiti.
-
kvins3
#4 Re: Produžavanje vozačke
Pa on već par mjeseci ima problema sa vidom,i vozi,i to sasvim normalno bez prekršaja,čak mu se počeo i poboljšavati vid sa ovom lijevom oku,tako da mislim da ne bi trebao imati problema jer produžava samo običnu b kategoriju,nije profesionalni vozač.
- vješalica
#5 Re: Produžavanje vozačke
oftalmolog će procjeniti na ljekarskom hoće li mu dati da je sposoban ili ne
i to nema veze sa profesionalnošću ja nosam naočale i pri svakom produženju me oftalmolog pregleda i skine 5 godina uz napomenu da nosim naočale što je zabilježeno u vozačkoj
i to nema veze sa profesionalnošću ja nosam naočale i pri svakom produženju me oftalmolog pregleda i skine 5 godina uz napomenu da nosim naočale što je zabilježeno u vozačkoj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6 Re: Produžavanje vozačke
Nisu problem prekrsaji, problem je sto osoba sa oslabljenjenim vidom sporije uocava prepreke i samim tim sporije reaguje, sto je opasno kako za nju, tako i za ostale ucesnike u saobracaju.kvins3 wrote:Pa on već par mjeseci ima problema sa vidom,i vozi,i to sasvim normalno bez prekršaja,čak mu se počeo i poboljšavati vid sa ovom lijevom oku,tako da mislim da ne bi trebao imati problema jer produžava samo običnu b kategoriju,nije profesionalni vozač.
Sta mislis da ti neko udari autom bliznju osobu i brani se argumentom "ne vidim dobro na jedno oko" ?
-
mg
#7 Re: Produžavanje vozačke
Ti mislis? A kad zgazi nečije dijete, hočeš li osjećati grižnju savjest jer nisi mislio kako treba? Vratit nekoga nećeš moći.kvins3 wrote:Pa on već par mjeseci ima problema sa vidom,i vozi,i to sasvim normalno bez prekršaja,čak mu se počeo i poboljšavati vid sa ovom lijevom oku,tako da mislim da ne bi trebao imati problema jer produžava samo običnu b kategoriju,nije profesionalni vozač.
Automobil spada u kategoriju predmeta gdje si u velikoj većini slučajeva kriv i odgovaraš krivično! Pored toga, valja na savjesti nekog nositi!
Neka otac kupi naočale! Ima besplatan pregled u bilo kojoj optici, a pored toga naočale nisu skupe! Loš vidi izaziva i glavobolje i niz drugih komplikacija.
Pozz