PRODIGY TURNEJA NA PODRUCJU BIVSE JUGE

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

SOUL_SELLER

#1 PRODIGY TURNEJA NA PODRUCJU BIVSE JUGE

Post by SOUL_SELLER »

PRODIGY CE U OKTOBRU SVIRATU U ZAGREBU ,BEOGRADU I SKOPLJU AL NAZALOST NIKO PAMETAN U OVOJ NASOJ USRANOJ DRZAVI NE ZOVE TAKVA IMENA ,,,,,,,,,,,,,ZALOSNO JE DA CE ONI SVIRATI U MAKEDONIJI A NE U BOSNI ZATO STO JE BITNIJE DOVEST SEKU ALEKSIC I KARLEUSU U SARAJEVU A NE TAKO ZVUCNO IME KO STO SU PRODIGY JBGA U MAKEDONIJI SU VEC SVIRALI BJORK FAITHLESS MACHINE HEAD A U SARAJEVU NAJVECI KONCERTI SU KAD SVIRAJU SELJACKE FOLK PRIKAZE................NIJE STVAR DO PARA VEC DO OVDASNJIH SELJACINA ORGANIZATORA..........AL ETO KAZU DA CE IDUCE GODINE U SARAJEVU SVIRAT DEPECHE MODE I U2 .......NADAJMO SE DA DOLAZE BOLJA VREMENA STO SE TICE KONCERTA SVJESTKIH GRUPA U BOSNI
morti

#2 Re: PRODIGY TURNEJA NA PODRUCJU BIVSE JUGE

Post by morti »

SOUL_SELLER wrote:AL ETO KAZU DA CE IDUCE GODINE U SARAJEVU SVIRAT DEPECHE MODE I U2 .......NADAJMO SE DA DOLAZE BOLJA VREMENA STO SE TICE KONCERTA SVJESTKIH GRUPA U BOSNI
Bilo bi fino...ali... :D :sad: ...ništa se ovdje ne zna... :-)
vedderedi

Post by vedderedi »

KO TI JE REKO DA U2 DOLAZI? :shock:
JEL' TO ISTINA? :-? :shock:
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

vedderedi wrote:KO TI JE REKO DA U2 DOLAZI? :shock:
i ja sam ovo cuo za Depeche i U2. Navodno su se vec iz agencije koja organizuje njihovu turneju raspitivali po gradu.
slazem se za prodigy. nakon jamira je bezveze da se svi menadzeri vade na kokuzluk. uostalom, neka i kantonalne i gradske vlasti stagod doprinesu poboljsanju kulturne scene ovog grada. nece nista doci samo, ha ja!
morti

Post by morti »

_BaykoNoor_ wrote:
i ja sam ovo cuo za Depeche i U2. Navodno su se vec iz agencije koja organizuje njihovu turneju raspitivali po gradu.
slazem se za prodigy. nakon jamira je bezveze da se svi menadzeri vade na kokuzluk. uostalom, neka i kantonalne i gradske vlasti stagod doprinesu poboljsanju kulturne scene ovog grada. nece nista doci samo, ha ja!
Tako je!!!
Živili menadžeri sa debelim novčanikom...ŽIVLIIIIIIII...

:D :-)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

morti wrote:
_BaykoNoor_ wrote:
Tako je!!!

Živili menađeri jos hiljadu godina i bili bogatiji i rahatniji nego su sada. Živili oni i živio drug morti :D :D :D :D
morti

Post by morti »

_BaykoNoor_ wrote:
morti wrote:
_BaykoNoor_ wrote: i ja sam ovo cuo za Depeche i U2. Navodno su se vec iz agencije koja organizuje njihovu turneju raspitivali po gradu.
Tako je!!!

Živili menađeri jos hiljadu godina i bili bogatiji i rahatniji nego su sada. Živili oni i živio drug morti :D :D :D :D
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

280kn je karta u Zg-u. Ne vjerujem da bi s tom cijenom ovdje na koncertu bilo vise od 50tak ljudi.

Nadajmo se da nece svirat' stvari s novog albuma.

:D
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

PISALO U AVAZU PRIJE PAR SEDMICA...........BILI LJUDI KOJI SU ORGANIZOVALI KONCERT JAMIROQAIA KOD IVE MIRE JOVICA(????) I OBECALI DA CE IDUCE GODINE U SARAJEVO DOVESTI U2 I DEPECHE MODE
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

SOUL_SELLER wrote:

PISALO U AVAZU PRIJE PAR SEDMICA...........BILI LJUDI KOJI SU ORGANIZOVALI KONCERT JAMIROQAIA KOD IVE MIRE JOVICA(????) I OBECALI DA CE IDUCE GODINE U SARAJEVO DOVESTI U2 I DEPECHE MODE
tebi se opet zaglavila CAPS tipka cini mi se....
sto se U2 tice, moguce je da ce doci.... ali ja vise organizatorima ne vjerujem...rekose da ce dovesti RIVERDANCE pa shipak....

prodigy? mislim da nam je jamiroquai dosta za ovu godinu, ne mozemo podnijeti jos jednu jaku grupu ...
Wolfheart

Post by Wolfheart »

Ako U2 dodje u Sarajevo ja cu uzeti godisnji zbog toga. A mislim da ce ediveder ukakati svoje gace :D

Ljudi, nije problem u organizatorima nego je problem u preskupim koncertima za nasu drzavu. Ja sam siguran da postoje ljudi koji bi mogli dovesti maltene bilo koji bend, ali vecina bendova je preskupa da bi se iole to isplatilo.
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

Wolfheart wrote:Ako U2 dodje u Sarajevo ja cu uzeti godisnji zbog toga. A mislim da ce ediveder ukakati svoje gace :D

Ljudi, nije problem u organizatorima nego je problem u preskupim koncertima za nasu drzavu. Ja sam siguran da postoje ljudi koji bi mogli dovesti maltene bilo koji bend, ali vecina bendova je preskupa da bi se iole to isplatilo.

pa ne bih se bas slozio s tobom...........npr coca cola je bijelom dugmetu isplatila sigurno preko milion.......a za te pare u sarajevo se moze dovesti bilo koja svjetska muzicka zvjezda.....al eto vaznije je bregi platiti milion da okupi propali komunjarski muzicki simbol neko dovesti npr metalllicu na kosevo.............stvarno smo jadni :x :x :x
old age

Post by old age »

Sjećate li se najave iz mislim aprila ove godine o koncertu grupe Queen u Sarajevu u decembru ove godine. Izgleda ponovo prazna obećanja. Zna li neko šta je s tim?
vedderedi

Post by vedderedi »

SOUL_SELLER wrote:

Ma daj bjezite, to je neka tipicna avazovstina. :roll:
Ja mislio to nesto ozbiljno.
Wolfheart

Post by Wolfheart »

SOUL_SELLER wrote:
Wolfheart wrote:Ako U2 dodje u Sarajevo ja cu uzeti godisnji zbog toga. A mislim da ce ediveder ukakati svoje gace :D

pa ne bih se bas slozio s tobom...........npr coca cola je bijelom dugmetu isplatila sigurno preko milion.......a za te pare u sarajevo se moze dovesti bilo koja svjetska muzicka zvjezda.....al eto vaznije je bregi platiti milion da okupi propali komunjarski muzicki simbol neko dovesti npr metalllicu na kosevo.............stvarno smo jadni :x :x :x
Buraz, vjeruj mi, ja sam organizator i promoter i znam kako stvari idu. Za ljude koji imaju prave kontakte nije problem doci do benda, vecini bendova je i vrlo zanimljivo kad ih bookiras za Sarajevo, ALI problem je u cijeni. U Sarajevu nemozes staviti cijenu karte kao u Ljubljani ili Austriji, sto znaci da moras imati ili dobre sponzore ili muda od celika. Bijelo Dugme je jedan kulturoloski fenomen, teferic vise nego koncert, a koka kola kao predvodnik korporacijske Amerike je to vrlo dobro znala iskoristiti, i NEMOZES porediti taj jedan izdvojeni dogadjaj s ostalim koncertima bednova poput Depeche Mode, REM, Prodigy, Rammstein itd. Tu je mnogo teze naci sponzore jer nema one masovne histerije kao za dugmetom sto je bila.

Kakva covjece Metallica na Kosevo, pa na dugmetu je bilo 60000 ljudi a na Metallicu ako bi doslo 6000 na kosevo to bi bilo 8. svjetsko cudo. A 6000 ljudi se ne isplati ni organizatoru, ni bendu da dolazi a pogotovo nikakvom sponzoru, ma koliko love imao.

Zato, dok u Bosni ne porastu place, i ljudi se naviknu odlaziti na koncerte i placati kartu 45 maraka do tada cemo se morati strpiti i gledati jednu od stotinu turneja koje idu kroz Europu ili svijet. Tuzno ali istinito. A za sve to zahvalimo Milosevicu i drugim ratnim huskacima. Mater im genocidnu - sjebase narode!
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

Wolfheart wrote:
SOUL_SELLER wrote:

Buraz, vjeruj mi, ja sam organizator i promoter i znam kako stvari idu. Za ljude koji imaju prave kontakte nije problem doci do benda, vecini bendova je i vrlo zanimljivo kad ih bookiras za Sarajevo, ALI problem je u cijeni. U Sarajevu nemozes staviti cijenu karte kao u Ljubljani ili Austriji, sto znaci da moras imati ili dobre sponzore ili muda od celika. Bijelo Dugme je jedan kulturoloski fenomen, teferic vise nego koncert, a koka kola kao predvodnik korporacijske Amerike je to vrlo dobro znala iskoristiti, i NEMOZES porediti taj jedan izdvojeni dogadjaj s ostalim koncertima bednova poput Depeche Mode, REM, Prodigy, Rammstein itd. Tu je mnogo teze naci sponzore jer nema one masovne histerije kao za dugmetom sto je bila.

Kakva covjece Metallica na Kosevo, pa na dugmetu je bilo 60000 ljudi a na Metallicu ako bi doslo 6000 na kosevo to bi bilo 8. svjetsko cudo. A 6000 ljudi se ne isplati ni organizatoru, ni bendu da dolazi a pogotovo nikakvom sponzoru, ma koliko love imao.

Zato, dok u Bosni ne porastu place, i ljudi se naviknu odlaziti na koncerte i placati kartu 45 maraka do tada cemo se morati strpiti i gledati jednu od stotinu turneja koje idu kroz Europu ili svijet. Tuzno ali istinito. A za sve to zahvalimo Milosevicu i drugim ratnim huskacima. Mater im genocidnu - sjebase narode!

ima tu istine al mora se priznati da je stvarno jadno da bijelo dugme moze vise ljudi imati na koncertu nego metallica i vjeruj da je karta za dugme bila 50 km ljudi bi opet isli ........OVDJE JE TOLIKO PUBLIKA ZALUDJENA ZA NEKIM STARIM PROPALIM STVARIMA TIPA DUGME I PRIZNAJ DA JE GLUPO STO JE KONCERT SVJETSKE GRUPE JAMIROQUIA
TOTALNO U SJENI NEKE PLAGIJATORSKE GRUPE BDUGME ..................DE LJUDI PRODJITE SE VISE TIH SRANJA............KAD MOGU U MAKEDONIJI NASTUPAT BJORK PRODIGY MACHINE HEAD FAITHLESS VALA MOGU SE ZOVNUT U BOSNU..........U HRVATSKOJ REDOVNO GOSTUJU SVJETSKE ZVJEZDE U SRBIJI JE EXIT FESTIVAL A STA JE BOSNI:BH MUZICKI OSKAR,ZVJEZDE RENOMEA ...........DRUG SKONTAJ KOLIKO AQUA ZARADI ZA VIKEND KAD DOVEDU SELJACKE PJEVACE I KOLIKO POSJETIOCI AQUE TU OSTAVE PARA VIDJECES DA PARE U OVOM GRADU NISU PROBLEM BAR ZA VECINU......AL TAKAV SMO MI NAROD PRIJE CE SE DATI 100 KM ZA JELENU KARLEUSU NEGO ZA KONCERT PRODIGYJA!!!!
irfan2

Post by irfan2 »

daj ba odglavi taj capslock :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

vala i bi dao prije pare za karleusu nego govnare iz prodigya :D :D

jos imam kartu metallice iz zg, 330 kuna u pm oshlo :(
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Stitch__ wrote:vala i bi dao prije pare za karleusu nego govnare iz prodigya :D :D

Pa zar nisu jos vratili pare?????
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Miro Jovic dovodi i Davida Copperfielda

..... mogao je i Prodigy :(
rimda

Post by rimda »

Karta prodigy banda u ZG koshta 280kn iliti 90km.
Kada bi dolazio u Sa, recimo da karta ne bi bila ispod 70km.
Zapitajte se...koliko je ljudi oko vas spremno platiti tu cijenu za ulaz na koncert, a prodigy che svirati samo 1h.

Inache sam veeeliki fan elektronske muzike i otishao bi u ZG da mi se isplati....al' zbog 1h svirke da prevalim toliki put i platim 100km za ulaz :-)
rimda

Post by rimda »

Inache za sve ljubitelje elektronske muzike bi preporuchio

http://www.clubvibes.info

by wanted :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

everybody hurts wrote:
Stitch__ wrote:vala i bi dao prije pare za karleusu nego govnare iz prodigya :D :D

Pa zar nisu jos vratili pare?????
nop

obecali su kao jednog dana (a mozda i prije) kad vrate da ce nesto vishe dat itd...al jos nije vraceno :(

ja za ljubitelje elektronske muzike preporucujem http://www.idijebimater.com :D
rimda

Post by rimda »

Svako gleda da pomogne samom sebi
Tako i ja nikom nikad pomogao nebi
Ma ne znam ni sto ja ovo pričam tebi
Haj' uhvati se noge papak, idi mater hebi. :lol:
rimda

Post by rimda »

Postoji urbana legenda koja kaže da se ništa neće promjeniti ako ne učiniš ništa po pitanju istog. :-D
Post Reply