Prodati ili izdavati stan?
Moderator: anex
-
Ci-Nick
#51 Re: Prodati ili izdavati stan?
prva opcija - Štednja
Štednja je najkonzervativniji i najlošiji oblik držanja kapitala.
Kamata jeste 3% ali i inflacija je 2% tako da svake godine pojedeš 2% glavnice.
Štednja je OK samo kratkoročno i u nekim manjim iznosima.
druga opcija - Rentanje nekretnine
Istina na prvu gledano je nepovoljno, te treba renovirati, te treba naplatiti a uz to još ni rente nisu visoke.
Može se razmišljati i drugačije.
S obzirom da se stanovništvo kreće prema par najvećih gradova u BiH ( čak i u razvijenoj Europi nestaju manja mjesta) i da se radi o ograničenim prostoru na kojem je moguća gradnja u narednih 10 godina cijene će sigurno značajnije rasti.
Ako nekretnina u Sarajevu trenutno vrijedi 100.000 KM za 10 godina će vrijediti minimalno 130.000 do 150.000 KM što pokriva bar inflaciju vrijednosti novca.
Nekretnina se može srediti i rentati i na dnevnoj bazi preko bookinga, tu nemaš problema sa naplatom.
Nekretnina se može i prodati pa kupiti nekretnina u Austriji ili Njemačkoj pa tamo rentati.
U svakom slučaju bolje od štednje.
treća opcija - Kupovina poljoprivrednog zemljišta
Bez obzira na ekonomske aktivnosti u svijetu koje su još uvijek daleko ispod nivoa iz 2008. godine (i ne zna se kad će se ponovo doći na taj nivo) hrane treba sve više tako da ta ideja sa kupovinom poljoprivrednog zemljišta i nije loša.
Kao što si spomenuo ne bi bilo loše zasaditi orahe koji nisu zahtjevni za održavanje i poslije 5 do 7 godina bi počeo ostvarivati značajnije prihode.
Mana takve investicije je da je teško u kratkom roku unovčiti i da je kultura našeg naroda takva da ne bi bilo iznenađenje da ti neko poslije 10 godina iz pakosti posječe kompletan voćnjak.
četvrta opcija - dionice ili kupovina udjela
Kako nisi spomenuo da imaš želju osnovati društvo ( firmu) i samostalno se baviti biznisom onda možeš razmisliti o kupovini dionica ili udjela.
Iako su ljudi skeptični prema takvim ulaganjima prinos je (ukoliko se uloži ziheraški) 5 do 15% a prije ili kasnije će što zbog niskih kamata u bankama što zbog gladnih očiju značajan dio od 9,5 milijardi KM depozita završiti na berzi.
Naravno postoji i opcija kupovine udjela u nekoj firmi prijatelja, poznanika, nekog kome vjeruješ.
Ukoliko znaš da pozitivno posluje i da biznis širi možeš ponuditi kapital za udio u vlasništvu.
Štednja je najkonzervativniji i najlošiji oblik držanja kapitala.
Kamata jeste 3% ali i inflacija je 2% tako da svake godine pojedeš 2% glavnice.
Štednja je OK samo kratkoročno i u nekim manjim iznosima.
druga opcija - Rentanje nekretnine
Istina na prvu gledano je nepovoljno, te treba renovirati, te treba naplatiti a uz to još ni rente nisu visoke.
Može se razmišljati i drugačije.
S obzirom da se stanovništvo kreće prema par najvećih gradova u BiH ( čak i u razvijenoj Europi nestaju manja mjesta) i da se radi o ograničenim prostoru na kojem je moguća gradnja u narednih 10 godina cijene će sigurno značajnije rasti.
Ako nekretnina u Sarajevu trenutno vrijedi 100.000 KM za 10 godina će vrijediti minimalno 130.000 do 150.000 KM što pokriva bar inflaciju vrijednosti novca.
Nekretnina se može srediti i rentati i na dnevnoj bazi preko bookinga, tu nemaš problema sa naplatom.
Nekretnina se može i prodati pa kupiti nekretnina u Austriji ili Njemačkoj pa tamo rentati.
U svakom slučaju bolje od štednje.
treća opcija - Kupovina poljoprivrednog zemljišta
Bez obzira na ekonomske aktivnosti u svijetu koje su još uvijek daleko ispod nivoa iz 2008. godine (i ne zna se kad će se ponovo doći na taj nivo) hrane treba sve više tako da ta ideja sa kupovinom poljoprivrednog zemljišta i nije loša.
Kao što si spomenuo ne bi bilo loše zasaditi orahe koji nisu zahtjevni za održavanje i poslije 5 do 7 godina bi počeo ostvarivati značajnije prihode.
Mana takve investicije je da je teško u kratkom roku unovčiti i da je kultura našeg naroda takva da ne bi bilo iznenađenje da ti neko poslije 10 godina iz pakosti posječe kompletan voćnjak.
četvrta opcija - dionice ili kupovina udjela
Kako nisi spomenuo da imaš želju osnovati društvo ( firmu) i samostalno se baviti biznisom onda možeš razmisliti o kupovini dionica ili udjela.
Iako su ljudi skeptični prema takvim ulaganjima prinos je (ukoliko se uloži ziheraški) 5 do 15% a prije ili kasnije će što zbog niskih kamata u bankama što zbog gladnih očiju značajan dio od 9,5 milijardi KM depozita završiti na berzi.
Naravno postoji i opcija kupovine udjela u nekoj firmi prijatelja, poznanika, nekog kome vjeruješ.
Ukoliko znaš da pozitivno posluje i da biznis širi možeš ponuditi kapital za udio u vlasništvu.
-
milojicabrzi
#52 Re: Prodati ili izdavati stan?
E, ovo se ja slomih objasnjavajuci par mojih drugara koji su u dijaspori, pa malo ustedili, pa poceli pricati o nekretnini u SA koju ce izdavati i uzimati rentu...Ci-Nick wrote:Nekretnina se može srediti i rentati i na dnevnoj bazi preko bookinga, tu nemaš problema sa naplatom.Nekretnina se može i prodati pa kupiti nekretnina u Austriji ili Njemačkoj pa tamo rentati.
Kod nas sistem podstanarstva nije ni zakonski ni podazakonskim aktima sredjen, kod nas ljudi placaju racune samo za usluge koje im se mogu iskljuciti ili suspendovati (struja, internet i sl.).
Kakvo dnevno rentanje, kakve agencije i e-booking, e-ku***ing da izvines
Ostaje ti da molis Boga da naletis na normalne ili barem podnosljive podstanare...Procitajte sta se desilo kcerki poznatog politicara u SA, koje je rentajuci stan na Visnjiku,zamalo ostala bez stana, pa se preko 2 godine vukla na sudovima da vrati SVOJ SOPSTVENI STAN, sa pride dugovima koje su joj podstanari ostavili...
Jednostavno, prestali placati, promijenili brave, rekli joj da ih tuzi, poslije nisu dolazili na sud, izbjegavali rocista, jedva ljudi svoje vratili
Nisam cuo za opciju da neko iz BIH ko nije dijasporovac, kupi stan vani (ne znam ni moze li nedrzavljanin imati i rentati nekretninu), uglavnom porezna opterecenja i procedura postoje, ali zapamtite, rentanje stana u Njemackoj i Holandiji i sve sto ide uz to, NE MOZE SE POREDITI SA RENTANJEM NEKRETNINE U BIH, jer ovo je Bosna jednom shvatite, sto rece Nazif G.
- dječak sa šibicama
#53 Re: Prodati ili izdavati stan?
Ako znas sa parama, prodaj.
Ako ne, izdaj. Ali racunaj da su velike sanse da imas problema sa podstanarima, ne jednom sam se uvjerio kakvi to problemi znaju biti, uniste ti stan, razvale ovo ili ono, ne placaju rezije pa se pokupe i odu. I takve stvari. Posebno studenti, jer vidim da na njih i racunas zbog blizine kampa.
Ti da mozes iznajmiti nekom iz americke ambasade, preko agencije, pa hajde. Ali za takav luksuz moras i ponuditi luksuz, takve agencije zahtjevaju od tebe sve moguce, cak i vrstu drveta/parketa kojim ces pokriti pod recimo.
Ako ne, izdaj. Ali racunaj da su velike sanse da imas problema sa podstanarima, ne jednom sam se uvjerio kakvi to problemi znaju biti, uniste ti stan, razvale ovo ili ono, ne placaju rezije pa se pokupe i odu. I takve stvari. Posebno studenti, jer vidim da na njih i racunas zbog blizine kampa.
Ti da mozes iznajmiti nekom iz americke ambasade, preko agencije, pa hajde. Ali za takav luksuz moras i ponuditi luksuz, takve agencije zahtjevaju od tebe sve moguce, cak i vrstu drveta/parketa kojim ces pokriti pod recimo.
-
kox
#54 Re: Prodati ili izdavati stan?
Više problema ljudi imaju sa podstanarima strancima. Najbolja opcija podstanara su naši normalni likovi, bračni parovi, manje porodice i sl. Govorim o normalnim stanovima, ne o vilama i tako nečemu.
- Cherry-Cherry
#55 Re: Prodati ili izdavati stan?
Tačno, mladi bračni par bez djece su najbolji postanari.kox wrote:Više problema ljudi imaju sa podstanarima strancima. Najbolja opcija podstanara su naši normalni likovi, bračni parovi, manje porodice i sl. Govorim o normalnim stanovima, ne o vilama i tako nečemu.
-
milojicabrzi
#56 Re: Prodati ili izdavati stan?
Tako je, samo sto takvi vec uglavnom imaju svoj stan ili su na putu da ga kupe, tako da ako se zadrze godinu, dobro si prosaoCherry-Cherry wrote:Tačno, mladi bračni par bez djece su najbolji postanari.
-
Eborg
#57 Re: Prodati ili izdavati stan?
Kako to ide sa agencijama za nekretnine - da li oni "samo" nađu podstranare ili se bave i tehničkim stvarima (naplata/provjere naplate, opomene u slučaju neplaćanja, nadgledanje da li se komunalije plaćaju i sl.)?
Drugim riječima, koliko košta ta njihova ljubav ako sam ja recimo u nemogućnosti da se bavim time jer npr. živim u inostranstvu?
Drugim riječima, koliko košta ta njihova ljubav ako sam ja recimo u nemogućnosti da se bavim time jer npr. živim u inostranstvu?
- Zox
#58 Re: Prodati ili izdavati stan?
Ja sam jedno vrijeme bio podstanar u stanu čiji su vlasnici živjeli vani. Sve sam sređivao preko agencije koju su oni unajmili i koja mi je i izdala stan. Agencija im je za to uzimala naknadu i brinula se da platim kiriju, da se popravi bojler itd... Njima je slala mjesečno lovu na račun.
Ipak, radilo se o, za naše uslove, visokoj kiriji, pa im se baš zato vjerovatno i isplatilo dati svaki mjesec agenciji 10 posto. Isti vlasnici su imali i drugi stan u Sarajevu, i s oba je bilo isto.
Ipak, radilo se o, za naše uslove, visokoj kiriji, pa im se baš zato vjerovatno i isplatilo dati svaki mjesec agenciji 10 posto. Isti vlasnici su imali i drugi stan u Sarajevu, i s oba je bilo isto.
-
Eborg
#59 Re: Prodati ili izdavati stan?
Pa 10% mjesečno je i više nego fer cijena ako rade tako i kada je kirija 300 KM i 3000 KM te se zaista brinu o svemu. To je manje od jedne kirije godišnje onda.
- Zox
#60 Re: Prodati ili izdavati stan?
Pa da, s tim da se na kiriju od 300 maraka možda ne isplati agenciji, nemam pojma...
- cenecimoveocino
#61 Re: Prodati ili izdavati stan?
Prodaj i kupi najnoviji X6 
- Edin H.
#62 Re: Prodati ili izdavati stan?
Ima smislacenecimoveocino wrote:Prodaj i kupi najnoviji X6
-
The Realist
#63 Re: Prodati ili izdavati stan?
Uradi oboje, pa dok te ne uhvate
.
- Locker
#64 Re: Prodati ili izdavati stan?
Svaka opcija ti je bolja od prodaje. Čak i da prazan stoji neko vrijeme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65 Re: Prodati ili izdavati stan?
ja sam bio podstanar u odron stanu
nije uloženo još od černobilja
300 zbog lokacije samo i što mi se žurilo
u ladici stola našao štednu knjižicu lika koji je rođen 19i neke
neka meni nepoznata banka u sarajevu bezbeli je ime promijenila prije 198 i neke
vinaz po podu, redukcije vode
balkon lođa ukaken golubovima koje sam pazio dok se ne izlegu
zgrada gorjela u ratu... pola nje...
radijatori... nikad vidio ono čudo... zaštićeni kao da su plinski a kad otvoris dole neka rebra... čak nisu ni zamijenjeni kad su bili popularni s tankim rebrima
uglavnom
najbolje je ništa ne ulagati i izdavati pa makar za 200
ako ništa plaćat će račune a uzeti finu kauciju ako pobjegnu
nije uloženo još od černobilja
300 zbog lokacije samo i što mi se žurilo
u ladici stola našao štednu knjižicu lika koji je rođen 19i neke
vinaz po podu, redukcije vode
zgrada gorjela u ratu... pola nje...
radijatori... nikad vidio ono čudo... zaštićeni kao da su plinski a kad otvoris dole neka rebra... čak nisu ni zamijenjeni kad su bili popularni s tankim rebrima
uglavnom
najbolje je ništa ne ulagati i izdavati pa makar za 200
ako ništa plaćat će račune a uzeti finu kauciju ako pobjegnu
- fortaleza
#66 Re: Prodati ili izdavati stan?
Može, znam osobu koja nije dosad imala EU državljanstvo, a ima u posjedu nekretninu u EU koju renta bez problema, naravno uz ugovor i nekoliko stotina eura depozita unaprijed za oštećenja, znači renta stan već tri godine jednoj osobi. Iskreno, ne znam nikoga u BiH tko renta ili je podstanar toliko dugo u kontinuitetu u jednoj nekretnini, ozbiljniji ljudi u BiH ili se snađu na lakši način ili upadnu u kredit, a studenti se uglavnom brzo pokupe, zbog milijun razloga.milojicabrzi wrote:Nisam cuo za opciju da neko iz BIH ko nije dijasporovac, kupi stan vani (ne znam ni moze li nedrzavljanin imati i rentati nekretninu), uglavnom porezna opterecenja i procedura postoje, ali zapamtite, rentanje stana u Njemackoj i Holandiji i sve sto ide uz to, NE MOZE SE POREDITI SA RENTANJEM NEKRETNINE U BIH, jer ovo je Bosna jednom shvatite, sto rece Nazif G.
Nedavno kolega dijasporac koji ima stan u BiH pronašao razbijen tuš i jednu mjesečnu rentu će potrošiti da to popravi... Da ne govorim da su računi ostali neplaćeni, a podstanari se pokupili što je još dodatnog troška kojih 100 KM, nezahvalno je to u BiH, sad mora i nanovo krečiti stan, te još nekih sitnijih radova, u svakom slučaju za izdvojiti je jednu mjesečnu rentu na godišnjoj razini za amortizaciju, a nekad i više.
- victom
#67 Re: Prodati ili izdavati stan?
Paša, nit ga možeš lako prodat za pare koji vrijedi, ako otvoriš biznis šanse su ti 90% da ćes propasti u prvih godinu dana, ako ga kaniš iznajmit moraš ulagati pare...
moj ti je savjet, ništa ne diraj i ne čačkaj...
ako već, najbolja opcija je dat ga na prodaju u stanju kakvom i jeste i stavit na štednju. kad imaš keš, onda si hadžo.
nema na čemu i puno sreće.
moj ti je savjet, ništa ne diraj i ne čačkaj...
ako već, najbolja opcija je dat ga na prodaju u stanju kakvom i jeste i stavit na štednju. kad imaš keš, onda si hadžo.
nema na čemu i puno sreće.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:00, edited 2 times in total.
- HAVANA
#68 Re: Prodati ili izdavati stan?
To je tuga velika brate moj,meni hoce srce puc.To,kad pare stoje. 
- HAVANA
#69 Re: Prodati ili izdavati stan?
Sacu malo cudnovatu stvar rec ,al nema nigdje tako dobrih sansi kao ovde,ko ih vidi...Ima i do toga gdje zivis pa i je i zbog toga lakse...Imam dva pasosa,mogu kupiti gdje god zelim ali kad sve kockice poslazem nista mi bolje nije kupiti vani,i ako jeste,puno vise kapitala mi treba , da ne govorim oko zajebancija sa ove udaljenosti.Da bi ti bio miran vani, moras kupiti stan u dobrom naselju a to kosta.Ovde kupim i zemlju, i napravim 300m2 za cijenu jednog dobrog stana vani.Vani kupovati jeftinije stanove i u losijim kvartovima moze donijeti isto tako mnogo glavobolje.Imao sam i vani nekretninu,i zivio u njoj skoro 3 godine i zaradio na njoj dobro.Kupio,napuco,prodo,nikakva nauka.Lakse je nego ovde ali kad zivis tamo.Ovde ima tako dobrih prilika koje ljudi ne vide,svaki dan prolaze pored dobrih prilika i rijetki su ti koji ih ugledaju a dosta ljudi i ne smije.Rentanje stana se ne isplati,sto jest jest.U vecini slucajeva povrat investicije je katastrofalan i predug.Ne moze svako ni ici u takve stvari,moras imati tu neku zicu,bio ovde ili tamo.Ali pare nisu da stoje,to je glupo i neisplativo.Kad god sam to uradio najgore sam prosao.E jedino ko ima stabilan posao i sigurna primanja,ne zavisi od tog novca, te ne mora copati.Hamo copa pitu,kurac ce za veceru.fortaleza wrote:Može, znam osobu koja nije dosad imala EU državljanstvo, a ima u posjedu nekretninu u EU koju renta bez problema, naravno uz ugovor i nekoliko stotina eura depozita unaprijed za oštećenja, znači renta stan već tri godine jednoj osobi. Iskreno, ne znam nikoga u BiH tko renta ili je podstanar toliko dugo u kontinuitetu u jednoj nekretnini, ozbiljniji ljudi u BiH ili se snađu na lakši način ili upadnu u kredit, a studenti se uglavnom brzo pokupe, zbog milijun razloga.milojicabrzi wrote:Nisam cuo za opciju da neko iz BIH ko nije dijasporovac, kupi stan vani (ne znam ni moze li nedrzavljanin imati i rentati nekretninu), uglavnom porezna opterecenja i procedura postoje, ali zapamtite, rentanje stana u Njemackoj i Holandiji i sve sto ide uz to, NE MOZE SE POREDITI SA RENTANJEM NEKRETNINE U BIH, jer ovo je Bosna jednom shvatite, sto rece Nazif G.
Nedavno kolega dijasporac koji ima stan u BiH pronašao razbijen tuš i jednu mjesečnu rentu će potrošiti da to popravi... Da ne govorim da su računi ostali neplaćeni, a podstanari se pokupili što je još dodatnog troška kojih 100 KM, nezahvalno je to u BiH, sad mora i nanovo krečiti stan, te još nekih sitnijih radova, u svakom slučaju za izdvojiti je jednu mjesečnu rentu na godišnjoj razini za amortizaciju, a nekad i više.
- mirsek
#70 Re: Prodati ili izdavati stan?
Prodaj stan, kupi 4-5 vecih garaza u centru grada i izdaji lolama sa dzipovima po cijeni od 100 KM mjesecno po garazi i eto ti prihoda bez ikakvih ili sa minimalnim troskovima odrzavanja.
- crno_sa_zlatnim
#71 Re: Prodati ili izdavati stan?
Najlakše je prodati, ali po meni to je najgore rješenje. Ljudi koji imaju nešto novca ulažu u kupovinu nekretnina, i pri tom imaju troškove od cca 6.000,00 Km na cijenu nekretnine od recimo 100.000,00 KM (notar i porez). Stan od 50 kvadarata ce može uljuditi za 2000-3000 km : krečenje, farbanje stolarije, manja kuhinja rađena po mjeri i završno čišćenje. Stan ćeš opremiti u zavisnosti ko ti je ciljna grupa za izdavanje, a to zavisi od lokacije, kvadrature, parkinga i kvarta (nije isto Švrakino i Dolac Malta ili Ilidža i Marijin Dvor - različite su "ciljne grupe").
Ideje o lješnjacima i orasima zaboravi, osim ako nemaš zemlju koje nemaš čime drugim zasijati. Orasi se kao i masline sade za unuke a ne za sebe. Ako imaš viška zemlje negdje u brdu možeš zasaditi orahe neovisno od prodaje stana.
Ideje o lješnjacima i orasima zaboravi, osim ako nemaš zemlju koje nemaš čime drugim zasijati. Orasi se kao i masline sade za unuke a ne za sebe. Ako imaš viška zemlje negdje u brdu možeš zasaditi orahe neovisno od prodaje stana.
- fortaleza
#72 Re: Prodati ili izdavati stan?
Kontam šta govoriš, a te prilike nisu samo oko nekretnina. Baš nedavno komentiram, da se vratiti deset godina unazad, sad bih milijunaš bio.
Al, vjerujem da prilika i sad ima, manje su mogućnosti, ali ih ima, tko se snašao za kupiti nekretninu mogao je sve do 2005-2006 dobro proći jer stan u Mostaru od 90 000 u centru sad vrijedi i do 150 000 uz dobru renovaciju. Početni kapital je jako bitan, možeš se protegnuti samo koliko si dug i širok. Trenutno se i zemljišta blizu gradova još mogu pronaći za razumnu cijenu.
Rentanje nekretnine se nekad i isplati, ali u situaciji ako si vani, a tu nekretninu si uzeo sebi kad dolaziš na godišnji i svakako je nemaš u planu prodavati, pogotovo ako je u pitanju ćaćevina.
Također imam jednu ideju koju bih htio realizirati, a mislim da bih imao šanse za uspjeh, a trenutno mi fali logistike i vremena da krenem s tim, vidjet ćemo.
Rentanje nekretnine se nekad i isplati, ali u situaciji ako si vani, a tu nekretninu si uzeo sebi kad dolaziš na godišnji i svakako je nemaš u planu prodavati, pogotovo ako je u pitanju ćaćevina.
Također imam jednu ideju koju bih htio realizirati, a mislim da bih imao šanse za uspjeh, a trenutno mi fali logistike i vremena da krenem s tim, vidjet ćemo.
- fortaleza
#73 Re: Prodati ili izdavati stan?
Kontam šta govoriš, a te prilike nisu samo oko nekretnina. Baš nedavno komentiram, da se vratiti deset godina unazad, sad bih milijunaš bio.HAVANA wrote:Sacu malo cudnovatu stvar rec ,al nema nigdje tako dobrih sansi kao ovde,ko ih vidi...Ima i do toga gdje zivis pa i je i zbog toga lakse...Imam dva pasosa,mogu kupiti gdje god zelim ali kad sve kockice poslazem nista mi bolje nije kupiti vani,i ako jeste,puno vise kapitala mi treba , da ne govorim oko zajebancija sa ove udaljenosti.Da bi ti bio miran vani, moras kupiti stan u dobrom naselju a to kosta.Ovde kupim i zemlju, i napravim 300m2 za cijenu jednog dobrog stana vani.Vani kupovati jeftinije stanove i u losijim kvartovima moze donijeti isto tako mnogo glavobolje.Imao sam i vani nekretninu,i zivio u njoj skoro 3 godine i zaradio na njoj dobro.Kupio,napuco,prodo,nikakva nauka.Lakse je nego ovde ali kad zivis tamo.Ovde ima tako dobrih prilika koje ljudi ne vide,svaki dan prolaze pored dobrih prilika i rijetki su ti koji ih ugledaju a dosta ljudi i ne smije.Rentanje stana se ne isplati,sto jest jest.U vecini slucajeva povrat investicije je katastrofalan i predug.Ne moze svako ni ici u takve stvari,moras imati tu neku zicu,bio ovde ili tamo.Ali pare nisu da stoje,to je glupo i neisplativo.Kad god sam to uradio najgore sam prosao.E jedino ko ima stabilan posao i sigurna primanja,ne zavisi od tog novca, te ne mora copati.Hamo copa pitu,kurac ce za veceru.
- HAVANA
#74 Re: Prodati ili izdavati stan?
Eh,imam ja partnera koji vazda kuka i sad zna kako je trebalo tad...
Jebo to,daj sad,i sad ima nesto za sta ces kukati za par godina.Ma ideja i konacna slika je vazna,u tvojoj glavi...i druge ne slusati puno,kod nas je vazda ne moze,nece,ti si lud,skupo,sve je skupo...a nema pojma ni kakav je regulacioni,ni sta ce biti tu za par godina...al zna da je skupo.Nije isto 1000m2 zemlje sa regulacionim p+4 i 1000m2 zemlje sa regulacionim p+1.Za prvi smijes dat bruku para,za drugi ne smijes...
Nije isto garaza u centru i garaza na ilidzi,sto ovaj gore spomenu,sto je super stvar kad bi se moglo naci za prihvatljivu cijenu...Nije isto glavna cesta i 20 metara nize u sporednoj,razlika drasticna...Ima parking,nema parking,zemljiste podvodno ili ne...Ma milion stvari na koje treba paziti i gdje se mozes zajebati,a tu se ne smijes zajebati,na tom kad padnes ,tesko se ustaje.
Nije isto garaza u centru i garaza na ilidzi,sto ovaj gore spomenu,sto je super stvar kad bi se moglo naci za prihvatljivu cijenu...Nije isto glavna cesta i 20 metara nize u sporednoj,razlika drasticna...Ima parking,nema parking,zemljiste podvodno ili ne...Ma milion stvari na koje treba paziti i gdje se mozes zajebati,a tu se ne smijes zajebati,na tom kad padnes ,tesko se ustaje.
- JThomas
#75 Re: Prodati ili izdavati stan?
i nije isto da si dobar s načelnikom i da nisi.