Prodaju se macici Main Coon

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zlatiborka

#1 Prodaju se macici Main Coon

Post by zlatiborka »

Prodaju se macici rase Main Coon. Nemaju papire, majka je Norvesko sumska a otac je Main Coon zuti iz Viteza. Stari su skoro 2 mjeseca, preslatki i zivahni.

Kontakt telefon je 061 554 040 a poslije 17 sati 033 643 000.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Prodaju se macici Main Coon

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:Prodaju se macici rase Main Coon. Nemaju papire, majka je Norvesko sumska a otac je Main Coon zuti iz Viteza. Stari su skoro 2 mjeseca, preslatki i zivahni.

vidjela sam oglas u zoo centru...da imam para kupila bih sebi jedno.... :(

moram posudit aparat od nekoga da uslikam malu krmad iza zgrade... sve progledalo i prohodalo....
zlatiborka

#3 Re: Prodaju se macici Main Coon

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:
zlatiborka wrote:Prodaju se macici rase Main Coon. Nemaju papire, majka je Norvesko sumska a otac je Main Coon zuti iz Viteza. Stari su skoro 2 mjeseca, preslatki i zivahni.

moram posudit aparat od nekoga da uslikam malu krmad iza zgrade... sve progledalo i prohodalo....
Joj, moja Mirci,

ja sam sebi uzela malu zenkicu zuckastu, da je vidis kako je slatka. Zove se Mikana. Majka ih je rodila pet malih macijih dusica 23 maja. 2 su zuckaste, 3 su crno-sivkaste sa bjelkastim stomacicem. I ove zute imaju bjelkasti stomacic i svijetle sapice. Jedna od ovih 4 koje su ostale ici ce u Vitez, vlasniku njihovog tate.

Molim te Mirci, posto si ti expert za mace, posavjetuj me kako da dobijem papir o njihovom porijeklu i koliko to otprilike kosta?

Hvala i saljem ti lijep pozdrav!
mIRCerka

#4 Re: Prodaju se macici Main Coon

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:
mIRCerka wrote:

Joj, moja Mirci,

ja sam sebi uzela malu zenkicu zuckastu, da je vidis kako je slatka. Zove se Mikana. Majka ih je rodila pet malih macijih dusica 23 maja. 2 su zuckaste, 3 su crno-sivkaste sa bjelkastim stomacicem. I ove zute imaju bjelkasti stomacic i svijetle sapice. Jedna od ovih 4 koje su ostale ici ce u Vitez, vlasniku njihovog tate.

Molim te Mirci, posto si ti expert za mace, posavjetuj me kako da dobijem papir o njihovom porijeklu i koliko to otprilike kosta?

Hvala i saljem ti lijep pozdrav!
ja sam ti expert za TLC Tender Love Care, a za te stvari nisam, ali znam gdje treba pitati :D

makar mislim da znam :D

ja ni husi ne ganjam Turkish Van certifikat, on je meni femili membr :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

Imam i ja četiri mala mačića. Još nisu progledali. Majka ima je šumska hercegovka svijetlo riđe dlake a ćaća im je jedan od tri sarajevsko-romanijska mačka koja su se motala oko nje. Ne znam još tačno.

Mirci, mogu li kako napaviti papire?

P.S. Ozbiljno sada... Stvarno su predivni.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:Imam i ja četiri mala mačića. Još nisu progledali. Majka ima je šumska hercegovka svijetlo riđe dlake a ćaća im je jedan od tri sarajevsko-romanijska mačka koja su se motala oko nje. Ne znam još tačno.

Mirci, mogu li kako napaviti papire?

P.S. Ozbiljno sada... Stvarno su predivni.
:kiss:

ne znam :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kakve papire im trazite?

zlatiborka, ja nisam sigurna da mozes dobit papir ako im roditelji nemaju papir...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:kakve papire im trazite?

zlatiborka, ja nisam sigurna da mozes dobit papir ako im roditelji nemaju papir...
Majka nema pipir ali otac iz Viteza ima papir da je Main Coon. Vlasnik oca im je rekao da ce nam dati kopiju tog papira i sliku macka-tate.

Da li ce ovo biti dosta, ne znam.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:

Majka nema pipir ali otac iz Viteza ima papir da je Main Coon. Vlasnik oca im je rekao da ce nam dati kopiju tog papira i sliku macka-tate.

valjda hoce :D

moj huso ima samo vetrinarsku knjizicu, tj pasos :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:
zlatiborka wrote:

valjda hoce :D

moj huso ima samo vetrinarsku knjizicu, tj pasos :D
Hvala ti, da znas kako mi je drago sto si nasla Husniju. Onaj stos sa cipom i satelitskim trazenjem ti je bio genijalan. Zao mi je sto jos nisi nasla njegovu mamu Pljosnu. Mislim da ti je neko nju ukrao. Nadam se da joj nisu nista ruzno uradili ti lopovi odvratni!
Shoshana

Post by Shoshana »

zlatiborka wrote:

Ovo se moze uraditi ali je dosta komplikovano. Ako se ne mislis baviti uzgajanjem macaka - mani se corava posla, samo ce te kostati vremena i para. A svoje bebe volis - registrovane ili ne.

Ja sam prije 15-ak godina registrovala vucjaka (otac dugodlaki vucjak - tzv medjed - bez pedigrea, mati obicni vucjak sa pedigreom), a znam da je danas mnogo teze...mnogih rasa ima i previse pa su 'zasticene'...

Da ne drvim, evo vidi pravila internacionalne 'macje' organizacije... Bosna nije clan, ali vjerovatno ima neko drugo udruzenje u Bosni, a pravila ce biti vise-manje slicna:

Obrati paznju na 'novice class' i 'RIEX register'...

http://www.fifeweb.org/wp/lib/lib_current.html
Post Reply