djulba wrote:Moraš napraviti sa tim pravnim licem Ugovor. na osnovu tog ugovora to pravno lice tebi plaća određeni iznos koji ste se dogovorili. A obaveza tog pravnog lica je da napravi specifikaciju za isplatu dodatnih primanja i da plati 30% poreza na dodatna primanja. Zatim to pravno lice nosi tu specifikaciju u poreznu upravu zajedno sa ugovorom, dokazom o uplati poreza i dokazom o uplati na tvoj tekući račun ili ček. A porezna uprava tvoje primanje registruje kod sebe. I to je to.
mozes li mi objasniti jos par detalja molim te posto imam dosta potencijalnih klijenata koji mi samo kazu kako nisam pravno lice i da ne mogu da rade sa mnom zbog toga...
Znaci prodao bih reklamu na recimo solidno posjecnom siteu
Javljam se firmi koja je zainteresovana ali oni mi samo kažu nisi pravno lice ne možemo raditi sa tobom...
Zanima me da li je to njima problem da urade proceduru koju si naveo, tj. da li to dugo traje i uzima mnogo truda i vremena,
također me zanima kad ja sve to primim taj novac nakon što oni na njega plate porez od 30% da li ja onda imam neku obavezu da platim porez dodatni
I ako možda znaš u vezi AdSense čekova koji stižu iz inostranstva, šta sa njima, da li se i na njih treba platiti neki porez kako sve to ide malo je zapleten sistem :S