PRODAJEM GOLF III
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nineac
Pa dobro neznam koja su to po tebi egzotična auta? mazda 323? Suzuki ? Eto npr. lamela za suzuki vitaru u kiseljaku u japan parts košta 90km! Ja vozim trenutno opel vectru B, neki dan mjenjao sponu i platio je 17 km! Mislim, s obzirom da je to obični komad željeza nebi trebalo biti skuplje. Ja ti samo kažem da nema više egzotičnih auta, a to što još uvjek imaš idiota koji djelove npr. za renaulta cjene kao suho zlato je njihov problem, ali to ej prošlost. Ja sam siguran da golf nije najrentabilnije auto!
Čestitam na izboru novog auta!
Čestitam na izboru novog auta!
- Prince
Nisam ja rekao da je Fabia super auto, ali za istu cijenu Fabia koja je prešla 15.000 i Golf od 200.000... To je neuporedivo! Taj koji ti je kupio auto je budala, pogledaj ove linkove što sam stavio, pa ćeš vidjeti realne cijene Golfa.
Peugeotova auta su svijet izmislila za Golfove, a samo kod nas se ljudi mogu furati s Golfom, kao da je Ferarri yebote...
Peugeotova auta su svijet izmislila za Golfove, a samo kod nas se ljudi mogu furati s Golfom, kao da je Ferarri yebote...
-
FUAD
sto se tice vektre auto je super za voziti malo joj bijezi guzica ali je ok i dijelovi ko da vozis hondu zara.nineac wrote:Za te pare možeš kupiti vectru B 98 1.6
Bože sačuvaj budala!
Mislim fuade ti si dobro prošo, ali nekontam onog što ga je kupio
pasa sto se tice golfova koje si vidio po gradu to su auta koja su dovukli ljudi da bi zaradili na njima tj.sa 400 000 hiljada vracena na 150000 itd od opreme nemaju nista vidjeo sam golfove koje si mi preporucio ali to nije ni blizu onoga sto sam ja imao.
to je auto sa odradjenim servisima ja sam bio drugi vlasnik imo je svu opremu .
ja sam mogo da kupim golfa "istog kao svog"da nema klimu ,abs,centralno zak,alu felge,4vrata,met boju,kod paljenje,4air baga,svijetla za maglu itd...
za 1800eura ali kome ga prodati tako golog.
moras misliti malo dalje kod kupovine bilo cega.
to ti je kao ono imas takve pantole na pijaci za 20km a nidze veze.
ljudi misle da je puno 160 000 za auto i jeste kad mu mjenjas ulje svake druge godine ali ako ga odrzavas to je nista vjruj da sam vidje golfove sa 270 000 na satu 3000 nemoze ispod ima svaki servis i to ti je to.
dali bi ti kupio radije auto od nekog ko se bavi tim ili od covjeka koji je trzi za sebe auto?????otidji na auto pijacu pa pogledaj ako nadjes golfa sa tom opremom i servisima koliko je love???
-
FUAD
mislio sam da mi je ninec poslo linkove ali nije vazno pogledaj njegov odgovor pa ces se naci.Prince wrote:Nisam ja rekao da je Fabia super auto, ali za istu cijenu Fabia koja je prešla 15.000 i Golf od 200.000... To je neuporedivo! Taj koji ti je kupio auto je budala, pogledaj ove linkove što sam stavio, pa ćeš vidjeti realne cijene Golfa.
-
FUAD
ma poceo sam se uzasno nervirati oko ovoga ljudi nevide dalje od svog nosa a misle da sve znaju.pips wrote:Fudo pamentno zboris
auto sam prodo ali zelim objasniti ljudima sta je puno para sta je malo para.
zaso dozvoliti nekom seljacicu da zaradi 3 puta zasto nepostavimo sebi pitanje zasto je naj vise fijata na pijaci /zato sto se dijele djaba u njemackoj i seljaci nas prave budalama to je to .
ja da sam kanio zaraditi na svom autu moro bi ga cijeniti 12 000 sto je nebuloza ali bolje je i dati i toliko da znas koliko ti je auto preso i ko ga je vozio nego kupovati necje smetlje
iama trica i po 1000 i po 4000 eura sto li je to tako?netreba ti puno mozga da to skontas a ako mislis da je to isto onda bujrum kupite svi od 1000 auto koje od opreme ima volan sjedista kvacilo mozda kocnice
- Prince
Nije to baš tako kao što pričaš, ali ljubiteljima Golfovih auta je teško objasniti neke stvari.
Fiat je sranje od auta, pogotovo generacije 90-tih, ali Golf je kod nas precijenjen i to svako ko malo realnije sagleda stvari, može zaključiti. U Njemačkoj su i Golfovi po 1000 €, a nije cijena baš uvijek mjerodavna, meni se znalo desiti da nađem bolje auto za manje pare i obrnuto. Za 10.000 KM možeš uzeti skoro nov auto, a da nije Golf, i sigurno dobro proći, jer novim autima najbrže pada cijena. Recimo Peugeot 406 karavan je auto san snova, i možeš ga naći i za manje para, a što je najvažnije, ne krade se.
Fiat je sranje od auta, pogotovo generacije 90-tih, ali Golf je kod nas precijenjen i to svako ko malo realnije sagleda stvari, može zaključiti. U Njemačkoj su i Golfovi po 1000 €, a nije cijena baš uvijek mjerodavna, meni se znalo desiti da nađem bolje auto za manje pare i obrnuto. Za 10.000 KM možeš uzeti skoro nov auto, a da nije Golf, i sigurno dobro proći, jer novim autima najbrže pada cijena. Recimo Peugeot 406 karavan je auto san snova, i možeš ga naći i za manje para, a što je najvažnije, ne krade se.
-
FUAD
ja ti nisam neki simpatizer golfova jasno mi je da je golf cista seĆija za 406 ali to nije poenta moje price s tobom ali to ocigledno nije tebi bitno ti potenciras nesto drugo
kada sam koupovo novo auto dvoumio sam se uzmedju honde prelude i peugeota 406 kupe ali frka je bila sa lovom 406 je bio 10 000 eura a honda 8000
ti ocigledno imas neke lude seme za auta pa molim te koliko bi po tebi bila ova honda bez carine i porza?
kada sam koupovo novo auto dvoumio sam se uzmedju honde prelude i peugeota 406 kupe ali frka je bila sa lovom 406 je bio 10 000 eura a honda 8000
ti ocigledno imas neke lude seme za auta pa molim te koliko bi po tebi bila ova honda bez carine i porza?
-
FUAD
ja neznam kakva vam je to prica krade se dali je mjerilo to ako se auto krade nevalja pa onda mercedes nevalja ja sam imo tog golfa i stavim kandzu i uvjek sam ga naso tu gdije je i bio ako nemozes dati pare za kandzu kakv si ti covijek auto ti i netreba !Prince wrote:Nije to baš tako kao što pričaš, ali ljubiteljima Golfovih auta je teško objasniti neke stvari.
hajd mi reci koje je to auto novo 10 000 da je firma provjerena da idem da ga kupim odmah sigurno mislis na neku skodetinu i sl.a za tvoju informaciju peugeot je jako skup kada je dobar moras racunati i carinu i porez auto te izadje 14000 pa i vise hiljada to nije malo
- Prince
Pežo se može uzeti bez carine, ako ga uzimaš u Bosni. U pravu si za kandžu, ali i ona je provaljena. Škoda uopšte nije loš auto, evo ja prelazim već 60.000, nikad nijedan problem nisam imao. Ali bukvalno nijedan. Ne znam, možda se ne slažemo, ne kažem ja da Golf ne valja, nego da je precijenjen. I Honda je svijet izmislila za Golfa, ali zaista ne znam kako se kreću cijene Hondi.
Kad već spominješ šeme za auta, auto se moglo nekad uzeti u inostranstvu, pa voziti pod drugim brojem šasije, ne znam kakva je sad situacija, ali to su auta starija od 7 godina.
Kad već spominješ šeme za auta, auto se moglo nekad uzeti u inostranstvu, pa voziti pod drugim brojem šasije, ne znam kakva je sad situacija, ali to su auta starija od 7 godina.
-
nineac
Fuade ja vozam vectru B 2.0 16V i evo koliko djelovi koštaju, jer sad sam mjenjao z. remen i te redovne gluposti:
Z. remen 37 Km (servis 80 km)
micro remen 20 km
glavni španer 57 km
zatezač 2X 26 km
z filter 12 km
uljni filter 4.5 km
filter polena 11 km
filter goriva 14 km
E mjenjao sam neke djelove na trapu i evo cijena:
spona 17 km
2X stabilizatora 29 km
prednji diskovi 2X 79 km (Lucas)
prednje pločice (Lucas) 84 km
E kada sam kupovao auto raspitao sam se koliko kpštaju amortizeri te ja mislim da zadnji idu oko 70 km, a prednji oko 100 km po komadu.
ovo gore imam na računu pa znam koliko tačno košta.
Ti sad meni reci koliko ti isti djelovi košta ju za golfa tvog, a kamoli za passata koji je u klasi sa vectrom.
Ovaj put nisi upravu, definitivno, jer ja mjesečno prelazim oko 4-5.000 km i baš zbog toga sam kupio vectru jer je održavanje smješno jeftino!
Z. remen 37 Km (servis 80 km)
micro remen 20 km
glavni španer 57 km
zatezač 2X 26 km
z filter 12 km
uljni filter 4.5 km
filter polena 11 km
filter goriva 14 km
E mjenjao sam neke djelove na trapu i evo cijena:
spona 17 km
2X stabilizatora 29 km
prednji diskovi 2X 79 km (Lucas)
prednje pločice (Lucas) 84 km
E kada sam kupovao auto raspitao sam se koliko kpštaju amortizeri te ja mislim da zadnji idu oko 70 km, a prednji oko 100 km po komadu.
ovo gore imam na računu pa znam koliko tačno košta.
Ti sad meni reci koliko ti isti djelovi košta ju za golfa tvog, a kamoli za passata koji je u klasi sa vectrom.
Ovaj put nisi upravu, definitivno, jer ja mjesečno prelazim oko 4-5.000 km i baš zbog toga sam kupio vectru jer je održavanje smješno jeftino!
-
whow
Fuade- iako sam jedan od malobrojnih na ovome forumu koji cijeni VW proizvod mislim da je Golf III sa 166 K rizican investment za 9.700 km. Ja sam jucer bio na bio na aukciji ( istina u Kanadi ) i Pasat VR6 sa punom opremom i automatskim mjenjacem presao 143. 000 K . Otisao je za $4. 400 CAD sto je malo vise od 5.000 km. Vidim masina radi dobro VR6
, nista ne curi , unutra ocuvan , lim dobar . Malo sam se dvoumio ali onda vidim ima 4 nove toyo gume koje kostaju najmanje $700 kontam ko bih dao auto u dobrom stanju i sa novim gumama na aukciju , kada ga moze privatno prodati i dobiti par hiljada vise. Nesto je tu sumnjivo . Sta bih ti preporucio . Ako hoces pouzdanost uzmi Toyotu. Ja licno da sam u Bosni uzeo bih ovu novu Oktaviju - super auto za te pare. Hyndai Elantra je solidan auto- mada je gubitak vrijednosti strahovit, ovo tikazem jer sam ova vozila vozio a ne sto eto ja tako mislim na osnovu nicega.
-
ado-šampion
Nineac, jesi li dobro ovo napisao, jer mi je čudno da su pločice skuplje od diskova?
-
FUAD
ja govorim za vektru jer sam bio u opelovom servisu sa haverom koji vozi vektru 2,2 lik je urdio servis i kada su mu ispostavili racun on je poceo razmisljti o prodaji auta sto se i desilo na kraju.
servis je glavni za opel u ulici soukbunar preko puta vatrogasne stanice na skenderiji.
otidji tamo po urdi servis motda za vektru 2,2 je skuplje nemam pojma ali je sigurno bila zara
servis je glavni za opel u ulici soukbunar preko puta vatrogasne stanice na skenderiji.
otidji tamo po urdi servis motda za vektru 2,2 je skuplje nemam pojma ali je sigurno bila zara
-
FUAD
vozo sa toyotu 4 runer auto je extra dobio sam je za 10 000 a prodo za 17 000 zarada je bila razlog prodaje.whow wrote:Fuade- iako sam jedan od malobrojnih na ovome forumu koji cijeni VW proizvod mislim da je Golf III sa 166 K rizican investment za 9.700 km. Ja sam jucer bio na bio na aukciji ( istina u Kanadi ) i Pasat VR6 sa punom opremom i automatskim mjenjacem presao 143. 000 K . Otisao je za $4. 400 CAD sto je malo vise od 5.000 km. Vidim masina radi dobro VR6, nista ne curi , unutra ocuvan , lim dobar . Malo sam se dvoumio ali onda vidim ima 4 nove toyo gume koje kostaju najmanje $700 kontam ko bih dao auto u dobrom stanju i sa novim gumama na aukciju , kada ga moze privatno prodati i dobiti par hiljada vise. Nesto je tu sumnjivo . Sta bih ti preporucio . Ako hoces pouzdanost uzmi Toyotu. Ja licno da sam u Bosni uzeo bih ovu novu Oktaviju - super auto za te pare. Hyndai Elantra je solidan auto- mada je gubitak vrijednosti strahovit, ovo tikazem jer sam ova vozila vozio a ne sto eto ja tako mislim na osnovu nicega.
sto se tice hyndaia zesce smetlje vjeruj mi govorim i licnog iskustva.
a pasat je djaba pogledaj malo volan papucice koliko su izlizane pa skontaj da li je kilometraza ispravna inace auto je extra potrosnja mu je oko 15 litara sve zavisi od voznje automatik ili manuelac 2l vamo 2 tamo ali to ti je to od prilike servis mu je zara jer je samo opticki kao regularan pasat.
-
nineac
Ja fuade tamo kogu otići samo ako me muka natjera. Ja sam prije 8 godina otišao kod gosp. Hazandarevića da mi kablove od svjećica zamjeni na tadašnjem autu, i došao sa ispravno vodenom pumpom, i gle čuda ona baš procurila na dizalici!!!
Inače, pumpa je koštala 140 km. Crkla za 6 mjeseci, i kupim ponovo novu u auto djelovima u zenici za nekih 60-tak maraka, i nikad više problema nisam imao.
Inače, ja kada imam neki problem gdje treba dijagnostika samo vjerujem onima na grbavici, oni su skroz korektni, i oni su GENERALNI UVOZNIK, a Hazandarević je samo ovlašteni distributer!
Ja pošto znam dosta o tim djelovima slabo šta mjenjam u servisu, pošto većinom znam koje su firme prva ugradnja u auta, pa tu itekako uštedim, ali ovi na grbavici su skoz OK.
Inače, pumpa je koštala 140 km. Crkla za 6 mjeseci, i kupim ponovo novu u auto djelovima u zenici za nekih 60-tak maraka, i nikad više problema nisam imao.
Inače, ja kada imam neki problem gdje treba dijagnostika samo vjerujem onima na grbavici, oni su skroz korektni, i oni su GENERALNI UVOZNIK, a Hazandarević je samo ovlašteni distributer!
Ja pošto znam dosta o tim djelovima slabo šta mjenjam u servisu, pošto većinom znam koje su firme prva ugradnja u auta, pa tu itekako uštedim, ali ovi na grbavici su skoz OK.