PRODAJEM GLAS

Iker C

#1 PRODAJEM GLAS

Post by Iker C »

S obzirom da nam se bliže opći izbori ja sam odlučio prodati svoj glas. Zahvaljujući ustavnoj stukturi naše države ja praktički imam četri glasa na raspolaganju koje sam voljan prodati po sljedećem cjenovniku:

GLAS ZA SKUPŠTINU KS- 30 KM
GLAS ZA PARLAMENT FBIH 50 KM
GLAS ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA BIH 80 KM
GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM

Apsolutno nije bitna stranka, ideologija ili nacionalna pripadnost bitno je da novac bude unaprijed plaćen a ja ću predočiti dokaze da sam ispunio uredno svoju obavezu. Unaprijed se radujem saradnji.
lajkujMe

#2 Re: PRODAJEM GLAS

Post by lajkujMe »

Pridrzujem se :D
trcicu trceci

#3 Re: PRODAJEM GLAS

Post by trcicu trceci »

Za 100 KM pocinjem i ja blatiti Safeta.

Neki su me molili da to pocnem ali evo za pare Cvrcak dobijas, bujrun
_mufljuz_

#4 Re: PRODAJEM GLAS

Post by _mufljuz_ »

to je kad covjek sebi zada cijenu jedne jeftinije kurve ... a ocekuje elitno blagostanje :thumbup:
Iker C

#5 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Iker C »

_mufljuz_ wrote:to je kad covjek sebi zada cijenu jedne jeftinije kurve ... a ocekuje elitno blagostanje :thumbup:
Ja ne očekujem ništa, apsolutno ko god da je na vlasti meni će biti isto. Možda neki član porodice bi mi pomogao ali ih nema na listi tako da je sve na prodaju.
dinooh

#6 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dinooh »

ma samo prodaji, ali tesko da ces prodati. Bar ces tako nesto imati od izbora ako uspijes prodati.
Klavikula

#7 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Klavikula »

i moji glasovi se mogu kupiti, pa bujrum.

samo jedna napomena. Bakir Izetbegovic ili porodica Izetbegovic ne dolaze u obzir. nema tih para za koje bi za njih glaso. radje bi ruku sebi slomio.

za Skupstinu KS prednost ima Esko Radeljas, odma iza njega Zagi :D
rajvosa1

#8 Re: PRODAJEM GLAS

Post by rajvosa1 »

Iker C wrote:S obzirom da nam se bliže opći izbori ja sam odlučio prodati svoj glas. Zahvaljujući ustavnoj stukturi naše države ja praktički imam četri glasa na raspolaganju koje sam voljan prodati po sljedećem cjenovniku:

GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM

Apsolutno nije bitna stranka, ideologija ili nacionalna pripadnost bitno je da novac bude unaprijed plaćen a ja ću predočiti dokaze da sam ispunio uredno svoju obavezu. Unaprijed se radujem saradnji.
Digni cijenu, ne prodaji se jeftino!
Azrail

#9 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Azrail »

A zašto ti je skuplji glas za bošnjačkog člana predsjedništva od hrvatskog člana predsjedništva?
mayab

#10 Re: PRODAJEM GLAS

Post by mayab »

Iker C wrote:
_mufljuz_ wrote:to je kad covjek sebi zada cijenu jedne jeftinije kurve ... a ocekuje elitno blagostanje :thumbup:
Ja ne očekujem ništa, apsolutno ko god da je na vlasti meni će biti isto. Možda neki član porodice bi mi pomogao ali ih nema na listi tako da je sve na prodaju.
Upravo tako, sta uopce ocekivati, jedino neko čudo!
Da se podsjetim protesta u februaru, pomislih evo necega pametnog(nisam za paljevine NASE imovine!, da se razumijemo), ali sve se svelo na to da na vlast nasilno dodju ti neki koji protestuju, umjesto da se bore za smanjenje skrhavanja nasih para, citaj privilegije i nepotizam vladajucih, pa onda skoro da je nevazno ko vlada!Jer tu je bit svega!
Ali ne, sve je otislo u PM, jos kad se sjetim nasilne balavurdije koji hoce da nasilu natjeraju zenu da im se pridruzi itd itd itd
Tako da i ja hladno pristajem da prodam glas(ove)!
Paranoid

#11 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Paranoid »

Volio bih kada bi mi neko objasnio zasto imam osjecaj da bivsi glasaci crvenih kmera bi sad rado prodali svoj glas..
Novak20

#12 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Novak20 »

Paranoid wrote:Volio bih kada bi mi neko objasnio zasto imam osjecaj da bivsi glasaci crvenih kmera bi sad rado prodali svoj glas..
Zato što je običnog čovjeka nesposobna i lopovska vlast SDA za ovih 20 godina + koaliciona vlast SDP i SDA u ove četiri godine dovela do prosjačkog štapa. :)
Paranoid

#13 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Paranoid »

Novak20 wrote:
Paranoid wrote:Volio bih kada bi mi neko objasnio zasto imam osjecaj da bivsi glasaci crvenih kmera bi sad rado prodali svoj glas..
Zato što je običnog čovjeka nesposobna i lopovska vlast SDA za ovih 20 godina + koaliciona vlast SDP i SDA u ove četiri godine dovela do prosjačkog štapa. :)
Ma nije SDA na vlasti 20 godina... nego 600 i kusur..
Challenger__

#14 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Challenger__ »

Samo da ti kažem nešto Tuzlak... Na temi referendum u Škotskoj ima jedan sjajan tekst koji objašnjava motive Škota za onaj (propali) referendum... Naime, ljudi su siti neoliberalnog kapitalizma. Šta hoću reći? Nema više ni "crvenih" ni "zelenih" kmera. Sve te stranke i blokovi (socijalistička internacionala, narodnjačka internacionala) su samo i samo - čuvari interesa vlasnika giga-kapitala.

Nema više ni lijevih ni desnih, sve je jedan sivi neoliberalni centar.
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Iker C wrote: GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM

Opet majorizacija, opet bošnjački glas vrijedi više od hrvatskog. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Challenger__ wrote:
Samo da ti kažem nešto Tuzlak... Na temi referendum u Škotskoj ima jedan sjajan tekst koji objašnjava motive Škota za onaj (propali) referendum... Naime, ljudi su siti neoliberalnog kapitalizma. Šta hoću reći? Nema više ni "crvenih" ni "zelenih" kmera. Sve te stranke i blokovi (socijalistička internacionala, narodnjačka internacionala) su samo i samo - čuvari interesa vlasnika giga-kapitala.

Nema više ni lijevih ni desnih, sve je jedan sivi neoliberalni centar.
Na žalost vrlo, vrlo blizu istine. To sam ja isto rekao neki dan, sve se svodi na zaštitu kapitalista i globalnih korporacija koje upravljaju globalnim kretanjima i politikama. Iduća revolucija, ako je ikada bide bilo, neće biti primarno protiv vlada već protiv tih globalnih kapitalističkih aždaja.
Challenger__

#17 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Challenger__ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na žalost vrlo, vrlo blizu istine. To sam ja isto rekao neki dan, sve se svodi na zaštitu kapitalista i globalnih korporacija koje upravljaju globalnim kretanjima i politikama. Iduća revolucija, ako je ikada bide bilo, neće biti primarno protiv vlada već protiv tih globalnih kapitalističkih aždaja.
Upravo.

Naime, razlike između socijaldemokrata i njihovih varijacija (razne "demokratske" i "liberalne" opcije) i narodnjaka je samo na folklornoj ravni. Istina, mnogima nije svjedno da li će ih "zastupati" narodnjak nacionalnog narativa ili našminkani hipster, ali U SVOJOJ OSNOVI između njih nema nikakve suštinske razlike.

Ovi izbori kod nas su samo izbori za upravnike na dnu globalnog prehrambenog lanca: "zeleni" (plavi, crni) ili crveni upravnik.
weredsf

#18 Re: PRODAJEM GLAS

Post by weredsf »

Novak20 wrote:
Kojih 20 godina???
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#19 Re: PRODAJEM GLAS

Post by enko 1964 »

Iker C wrote:S obzirom da nam se bliže opći izbori ja sam odlučio prodati svoj glas. Zahvaljujući ustavnoj stukturi naše države ja praktički imam četri glasa na raspolaganju koje sam voljan prodati po sljedećem cjenovniku:

Nadam se da se cijenjeni kolega neće naljutiti zbog nelojalne konkurencije ali osim mene u porodici su još dvije osobe sa pravom glasa pa bi, s obzirom na količinu, cijene bile niže nekih desetak posto od navedenih :D
Ostali uvjeti/uslovi su manje-više navedeni u postu cijenjenog kolege.
PS Ovakve cijene su akcijske i važe do predizborne šutnje a nakon toga će biti znatno veće. :D
dudlov

#20 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

Talakno bi i ja svoj glas za jojaru, bez obzira kome.

Sent from my iPhone using Tapatalk
muha_sa

#21 Re: PRODAJEM GLAS

Post by muha_sa »

dudlov wrote:Talakno bi i ja svoj za jojaru, bez obzira kome.

talakno bi ga ti i džabe :lol:
res publica

#22 Re: PRODAJEM GLAS

Post by res publica »

Ako cemo uzeti u obzir opstinski novo. Za ulazak treba u SO treba 500 - 1000 glasova. Ako je za KS cijena 30 KM, onda bi za opstinu trebalo da je jeftinije. Ali posto su tvoje cijene jako niske uzecemo za opstinsku skupstinu cijenu 50 KM.
Na 1000 glasova to je 50 000.
Znaci ostaju cetiri godine (48 plata) da se vrati ulozeno. Da li je to moguce? Po plati valja izdvojiti vise od 1000 KM na vracanje.
I sta mi onda ostane? ako je plata 2000 za clana SO, ostane manje od 1000 mjesecno.

Mislim da se ne isplati.
parapet

#23 Re: PRODAJEM GLAS

Post by parapet »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Iker C wrote: GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM

A neki govorili kako su Hrvati glasali za Komšića... :roll:
dudlov

#24 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

muha_sa wrote:
dudlov wrote:Talakno bi i ja svoj za jojaru, bez obzira kome.

talakno bi ga ti i džabe :lol:
Ha ha ha

dudlov

#25 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

parapet wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

A neki govorili kako su Hrvati glasali za Komšića... :roll:
Jeste moj punac glasao za komšića, a hrvat je. Za ostale ne znam

Post Reply