Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
- hrle1976
#1 Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Dvoje porodice traze nekretninu na jadranskoj obali.
Prva trazi kucu ili stan duz citave obale uklj. i otoke. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu). Da nije prestaro, ne starije od 1990, evt. 1987 pod uslovom da je u odlicnom stanju. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.
Druga porodica trazi stan ili kucu, ali vise navijaju za kucu - lokacija juznije od Splita pa do do okolice Dubrovnika, otoci nisu ukljuceni. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu) ili da ima mogcnost za lagano prosirenje u vis. Da nije prestaro, ne starije od 1990. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.
Nude gotovinu. Prodavac mora napisati cijenu i infomacije o objektu / nekretnini. Na PP bi bilo najbolje pa cu vase podatke infomacije i podatke dati dalje. Prva je iz Konjica originalno, a druga iz Sarajeva originalno.
Prva trazi kucu ili stan duz citave obale uklj. i otoke. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu). Da nije prestaro, ne starije od 1990, evt. 1987 pod uslovom da je u odlicnom stanju. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.
Druga porodica trazi stan ili kucu, ali vise navijaju za kucu - lokacija juznije od Splita pa do do okolice Dubrovnika, otoci nisu ukljuceni. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu) ili da ima mogcnost za lagano prosirenje u vis. Da nije prestaro, ne starije od 1990. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.
Nude gotovinu. Prodavac mora napisati cijenu i infomacije o objektu / nekretnini. Na PP bi bilo najbolje pa cu vase podatke infomacije i podatke dati dalje. Prva je iz Konjica originalno, a druga iz Sarajeva originalno.
- dildi
#2 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Zviz legendo, ti i tvoji prijatelji milijarderi - malo da raji pricas o nekretninama u Hrvatskoj po forumu
Kad stignes radi 7 dana sedmicno non stop si na forumu, garant si na socijali.
Ima ljepih kucica vec od 500.000,00 EUR-a do 2 miliona EUR solidne, neka tvoji prijatelji odu na web stranicu agencije za prodaju nekretnina ili ako im je i to pretesko idi na:
www . njuskalo . hr tu imas desetine hiljada nekretnina
Ima ljepih kucica vec od 500.000,00 EUR-a do 2 miliona EUR solidne, neka tvoji prijatelji odu na web stranicu agencije za prodaju nekretnina ili ako im je i to pretesko idi na:
www . njuskalo . hr tu imas desetine hiljada nekretnina
- hrle1976
#3 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Dzaba pises jer sam te dao na ignor.
- dildi
#4 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Kako vidis da pisem ?hrle1976 wrote:Dzaba pises jer sam te dao ba ignor.
Ti si jedini "multimioner" na forumu. Drugih ljudi sa milionima nema ovdje, ljudi uzivaju vjerovatno u odmorima ili rade da bi zaradili, ti si jedini koji kucas 18h dnevno radnim danima, i vikendima.
- hrle1976
#5 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
dildi, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Display this post.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Ali fakat u cemu je fazon? Pored toliko hrvatskih foruma ti ovdje nasao pitati za nekretnine u Hrvatskoj 
- hrle1976
#7 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Fazon je u tome sto nisam na HR forumu nekom, fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini i nece da se jebu oko portrala vec ako ima ko pozna koga neka se javi. Gospoda ljudi. I ono zadnje hoce od Bosanca da kupe._BataZiv_0809 wrote:Ali fakat u cemu je fazon? Pored toliko hrvatskih foruma ti ovdje nasao pitati za nekretnine u Hrvatskoj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Ako su gospoda, onda imaju para da angazuju agenciju za nekretnine, a ne da pitaju preko trece osobe na forumuhrle1976 wrote:Fazon je u tome sto nisam na HR forumu nekom, fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini i nece da se jebu oko portrala vec ako ima ko pozna koga neka se javi. Gospoda ljudi. I ono zadnje hoce od Bosanca da kupe._BataZiv_0809 wrote:Ali fakat u cemu je fazon? Pored toliko hrvatskih foruma ti ovdje nasao pitati za nekretnine u Hrvatskoj
- alibegoa
#9 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Vidim klikneš na display this post.hrle1976 wrote:dildi, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Eto kad ti nemas vremena da se registrujes na neki Hr Forum, evo ja cu pa ti javim sta kazu. Volim pomoci
- JThomas
#11 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
zvizizam i hrlesansa.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
moj Reufe...
- Manu
#13 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Izvini za off, ali kako se to jos moze platiti osim u gotovini? Onome tko prodaje ta informacija ne znaci nista, na racun mu samo novce mogu uplatiti. Osim ako ne kane odraditi u naturi ili platiti golfom 2, uz doplatu.hrle1976 wrote:
...Fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini ...
- hrle1976
#14 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
_BataZiv_0809 wrote:Ako su gospoda, onda imaju para da angazuju agenciju za nekretnine, a ne da pitaju preko trece osobe na forumuhrle1976 wrote:Fazon je u tome sto nisam na HR forumu nekom, fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini i nece da se jebu oko portrala vec ako ima ko pozna koga neka se javi. Gospoda ljudi. I ono zadnje hoce od Bosanca da kupe._BataZiv_0809 wrote:Ali fakat u cemu je fazon? Pored toliko hrvatskih foruma ti ovdje nasao pitati za nekretnine u Hrvatskoj
Angazovali, bar jedin, prije dve tri godine, nadavali se ko budale, kaze krs do krsa dobili kao ponude.Ekskluzivno za njih - srece ovaj cika se segeci, ma kaze ko da smo veslo se nasisali a potom i camac progutali. Imaju para ali ne da ih neko budalom pravi pa hoce u priavtnoj reziji da kupe. Ja sam samo reko sta vako da se upita pa ako ima ko neka pise na pp. Ako nema nikom nista. Ne treba sada ovdje praviti teorije. Imas sta da prodas sto je nako kako bi njiha pasalo, ako imas ponudi ako ne procitaj i cuti. Ti nemas sta da prodas a vec si poceo ovdje da prodajes koje kakve savjete i sl. Ne kuzim sta ces postici s svojim pisanjem??
- hrle1976
#15 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Znaci i te kako ako prodavac placa porez na prodajuManu wrote:Izvini za off, ali kako se to jos moze platiti osim u gotovini? Onome tko prodaje ta informacija ne znaci nista, na racun mu samo novce mogu uplatiti. Osim ako ne kane odraditi u naturi ili platiti golfom 2, uz doplatu.hrle1976 wrote:
...Fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
E jesu se usrecili sa tobom i forumomhrle1976 wrote:
Angazovali, bar jedin, prije dve tri godine, nadavali se ko budale, kaze krs do krsa dobili kao ponude.Ekskluzivno za njih - srece ovaj cika se segeci, ma kaze ko da smo veslo se nasisali a potom i camac progutali. Imaju para ali ne da ih neko budalom pravi pa hoce u priavtnoj reziji da kupe. Ja sam samo reko sta vako da se upita pa ako ima ko neka pise na pp. Ako nema nikom nista. Ne treba sada ovdje praviti teorije. Imas sta da prodas sto je nako kako bi njiha pasalo, ako imas ponudi ako ne procitaj i cuti. Ti nemas sta da prodas a vec si poceo ovdje da prodajes koje kakve savjete i sl. Ne kuzim sta ces postici s svojim pisanjem??
- hrle1976
#17 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Ljudi postedite se jeftinih komentara i supljih ako nema ko pametno da kaze bolje ide na teme gdje ima sta da kaze. Ovdje je stvar jednostvana ako imas sta da prodas i trazis kupca, imas priliku. Inace HR nakrcana ponudama a nema kupaca ni za 5% iz godine u godinu objavljuju iste oglase, svak se nada Svabi da kesira, a Svabe nikad da dodje.
Last edited by hrle1976 on 07/06/2016 14:18, edited 1 time in total.
- hrle1976
#18 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Sa mnom jesu a sa tvojim komentarima sigurno nisu._BataZiv_0809 wrote:E jesu se usrecili sa tobom i forumomhrle1976 wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Koliko im uzimas za proviziju? Da se nagodimo za neku cifru 
- dječak sa šibicama
#20 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Imam ja kucu na Korculi...
- hrle1976
- hrle1976
#22 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
dječak sa šibicama wrote:Imam ja kucu na Korculi...
Posalji neke osnovne info. ako hoces prodati, cijenu ja sve to dam naprijed ostavi neki e.mail ako nista drugo. Pa ako im se dopadne opis i sta vec a ako imas sliku jos bolje. Vi se onda dogovorite kako znate i umijete.
- Manu
#23 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
I pretpostavio sam da ciljas na davanje love na ruke. Cisto informativno, prodavce voljne uciniti tako nesto u zadnjih par godina ces morati svijecom traziti. Razlog?hrle1976 wrote:Znaci i te kako ako prodavac placa porez na prodajuManu wrote:Izvini za off, ali kako se to jos moze platiti osim u gotovini? Onome tko prodaje ta informacija ne znaci nista, na racun mu samo novce mogu uplatiti. Osim ako ne kane odraditi u naturi ili platiti golfom 2, uz doplatu.hrle1976 wrote:
...Fazon je u tome sto ljudi placaju u gotovini ...nisam u toku sa HR zakonom da li placaju porez na prodaju nekretnine ili su 100% oslobodjeni. Oni tvrde da se placa pa zato to u gotovini. Kuzis nesto na papir nesto ispod stola - sit vuk i ovce na broju.
Onda gledaj lafcino, vidis ga; http://www.zakon.hr/z/117/Zakon-o-sprje ... -terorizma
Hajde pokusaj negdje platiti nesto gotovinom vecom od 10 kila HRK ili uplatiti vise od iznosa iz clanka 9 gornjeg zakona!
U svakom slucaju, sretno u potrazi, over and out!
Last edited by Manu on 07/06/2016 14:23, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
... koja nije na prodaju 
Salim se, pa neces ovdje naci musteriju, imas njushkalo, ponuda je ogromna
- hrle1976
#25 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?
Ne znam ali su iznervirani agencijama. Pricaju kaze kod neke agencije se pogodili da vide neke kuce/ stanove tacije 5-6 komada. Kad je dosao dan D neka cura iz agencije i momak, pokazali samo tri objekta sa te liste te jos neka tri koja nisu trazili kao otalo ih nece zanimati i sl. Kasnje se uspostavilo koliko para toliko muzike. Kad se prvo proda ono sto je prvo na listi dolazi ono sto nije podmazano to su njihovi zakljuci. Opet ovi privatnici koji prodaju ili tu ne zive kazu zovu neki broj za kucu javi se neki gospodin kao kuca od komsija koji zive u USA treba cekati kad dodju u septembru. Zasitili se pa kroz pricu s mojima kao ako se ono pozna ko na preprouke i sl.dječak sa šibicama wrote:... koja nije na prodaju