Ovo je bez zeze,zelim da dobro iskoristim ove ruke i ovu glavu dok sam ziva,...hajde jel neko zna KOLIKO KOSTAMO???
PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
- kriticarka_nikova
#1 PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku"
.
Ovo je bez zeze,zelim da dobro iskoristim ove ruke i ovu glavu dok sam ziva,...hajde jel neko zna KOLIKO KOSTAMO???
- Fair Life
#2 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
Ne razumijem o cemu je rijec... prodaja ili darivanje?kriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku".
- kriticarka_nikova
Ma kakvi nije darivanje.PRODAJA!Npr. ja sad sklopim ugovor sa njima i oni mi daju lovu i ja fino proputjem svijet,a poslije smrti oni raspolazu mojim tijelom sto im je volje.
Kontash???
Kontash???
-
kub lajkan
#4 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
Darivanje za novac... u humanitarne svrhe...Fair Life wrote:Ne razumijem o cemu je rijec... prodaja ili darivanje?kriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku".
Ja bih se prodao za jedan stan...
A drugi izgovor bi bio taj sto sam nekad davno citao feljton u "Vikendu" (sjecate li se tih novina?) o zivim zakopanim, i od tad imam traume... ne bih bas uzivao da mi se to desi... a kad te mesari dohvate nema da brines...
- kriticarka_nikova
Pa naravno da nije...ja malo svijeta vidjeh pa me ostade ISCIL ,a taj Ilijas ne vidjeh,vec ga prekoraci kao neko baru.Sahbaz wrote:Nije svijet samo do Iljasa....i ja fino proputjem svijet...
- kriticarka_nikova
Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Znaci u pitanju je prodaja tijela Medicinskom faxu ...sklopis ugovor s njima dok si ziv,pokupis lovu,a kasnije kad umres oni se dalje brinu o tvom tijelu.
Moje pitanje je koliko love daju za to ?
Hvala unaprijed.
Znaci u pitanju je prodaja tijela Medicinskom faxu ...sklopis ugovor s njima dok si ziv,pokupis lovu,a kasnije kad umres oni se dalje brinu o tvom tijelu.
Hvala unaprijed.
-
senada
#8 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
Po potrebi se valjda mogu i samoposluziti ali mislim da je cijena oko KM po kg hladetinekriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku".
- kriticarka_nikova
Pa dobro kad sklopim ugovor o prodaji tijela ,onda idem kod woodo vraceva da im prodam dushu....isplati se sve....kaktus wrote:ah cega sve nema
pokusaj jos sad stagod prodat ... cijene za bubrege nisu rdjave![]()
zivot brzo prodje, a ti budes mrtvac evropskog il svjetskog duha, ah
-
El-Vedex
Evo pokusacu ja da ti odgovorim ako mislish ozbiljno.kriticarka_nikova wrote:Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Hvala unaprijed.
P.S. ne kvarite temu,mozda vam ovaj odgovor zatreba nekad ko zna
Niti Medicinski fakultet u Sa , a niti bilo koja institucija ne vrshi takve investicije iz prostog razloga sto neznash kako cesh umrijeti.
Evo naprimjer ovo je danas aktuelno . . . Zamisli da si u shopingu , dobila si silni novac za svoje tijelo i otishla si u kakav super-ultra exkluzivni Shoping Centar , naidje neka teroristicka budala i raznese tvoje lijepo tjelo . . . skupa sa ostalim manje lijepim tijelima
Jel odgovor zadovoljavajuci.
- Lace
#11 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA
dobra idejakub lajkan wrote:Darivanje za novac... u humanitarne svrhe...Fair Life wrote:Ne razumijem o cemu je rijec... prodaja ili darivanje?kriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku".
Ovo je bez zeze,zelim da dobro iskoristim ove ruke i ovu glavu dok sam ziva,...hajde jel neko zna KOLIKO KOSTAMO???![]()
Ja bih se prodao za jedan stan...![]()
A drugi izgovor bi bio taj sto sam nekad davno citao feljton u "Vikendu" (sjecate li se tih novina?) o zivim zakopanim, i od tad imam traume... ne bih bas uzivao da mi se to desi... a kad te mesari dohvate nema da brines...
- kriticarka_nikova
Odgovor nije zadovoljavajuci....El-Vedex wrote:Evo pokusacu ja da ti odgovorim ako mislish ozbiljno.kriticarka_nikova wrote:Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Hvala unaprijed.
Niti Medicinski fakultet u Sa , a niti bilo koja institucija ne vrshi takve investicije iz prostog razloga sto neznash kako cesh umrijeti.
Evo naprimjer ovo je danas aktuelno . . . Zamisli da si u shopingu , dobila si silni novac za svoje tijelo i otishla si u kakav super-ultra exkluzivni Shoping Centar , naidje neka teroristicka budala i raznese tvoje lijepo tjelo . . . skupa sa ostalim manje lijepim tijelima![]()
Ali odakle onoliki mrtvaci na Medicinskim fakultetima?Ja sam cula da su svoja tijela prodali za zivota da bi se studenti obucavali na njima.
-
El-Vedex
Pa ti si cula . . .kriticarka_nikova wrote:Odgovor nije zadovoljavajuci....El-Vedex wrote:Evo pokusacu ja da ti odgovorim ako mislish ozbiljno.kriticarka_nikova wrote:Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Hvala unaprijed.
Evo naprimjer ovo je danas aktuelno . . . Zamisli da si u shopingu , dobila si silni novac za svoje tijelo i otishla si u kakav super-ultra exkluzivni Shoping Centar , naidje neka teroristicka budala i raznese tvoje lijepo tjelo . . . skupa sa ostalim manje lijepim tijelima![]()
Ali odakle onoliki mrtvaci na Medicinskim fakultetima?Ja sam cula da su svoja tijela prodali za zivota da bi se studenti obucavali na njima.
Cujem i Ja svashta....
Eto odi na fakultet pa se informishi . . . Cak i da ti daju neke novce, morash da znash da se tu ne radi o svoti koja je u rangu dobitka na lotu . . . Dobicesh novac koji je dovoljan da pokrijesh troskove administrativnih taksi.
Darujesh tijelo naucnoj ustanovi i ona ti pokrije troskove koji su potrebni da bi se u sudu sve rijeshilo , jer moze neki tvoj rodjak ili potomak imati neshto protiv toga.
Zbog toga sve mora biti u skladu sa zakonom.
Jesi li sad zadovoljna
-
forUMASH
- kriticarka_nikova
E bas ti hvala,ziv i zdrav bio...ima da te obavjestim sta su mi rekli... 
-
kub lajkan
Kol'ko daju za litar? Ekstra kvalitet. Nije razgadjano s vodom...
- kriticarka_nikova
stochar wrote:U normalnim zemljama do nedavno je to zaista bila praksa i tijelo je kostalo od 40 do 80 milja. Sto se tice raznosenja, bukvalno te kasko osiguraju i oni to naplate nazad. Samo, kod nas kad bi se to uvelo, mislim da bi prvi dan bili toliki redovi da bi cijena pala i tijelo bi kostalo deset maraka (i opet bi se ljudi prodavali).
Inace...zanima me i ovo...da li ja moram biti drzavljanin USA da prodam tijelo njima (naravno da ne bude zabune poslije zivota)?Mozda ja mogu da se vec prodam nekoj drugoj drzavi,jel` mora to biti Bosna?Pa niko (kolko ja znam) nije vizu trazio mrtvacu .....
-
kub lajkan
Pa da to moze lopovi iz IVZ bi skontali kako da klepe pare ljudima koji su zainteresovani... posto jedino oni imaju monopol na tu djelatnost preko njihove "Duše export-import doo" tj. "Bakija"...kriticarka_nikova wrote:stochar wrote:U normalnim zemljama do nedavno je to zaista bila praksa i tijelo je kostalo od 40 do 80 milja. Sto se tice raznosenja, bukvalno te kasko osiguraju i oni to naplate nazad. Samo, kod nas kad bi se to uvelo, mislim da bi prvi dan bili toliki redovi da bi cijena pala i tijelo bi kostalo deset maraka (i opet bi se ljudi prodavali).e bas me slatko nasmija i ako bi trebalo da bude tuzno
![]()
Inace...zanima me i ovo...da li ja moram biti drzavljanin USA da prodam tijelo njima (naravno da ne bude zabune poslije zivota)?Mozda ja mogu da se vec prodam nekoj drugoj drzavi,jel` mora to biti Bosna?Pa niko (kolko ja znam) nije vizu trazio mrtvacu .....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja bih donirala...ali mi se ne da...
kad sam hjtela krv donirat, rekli su mi da sam anemicna i da ja trebam primiti krv, a ne darovati...
bubrezi puni pijeska...evo se prehlada spustila na pluca...
ostace samo srce funkcionalno...pa kome zatreba A+ vlasnica srca...cekajte da me sta strefi...
kad sam hjtela krv donirat, rekli su mi da sam anemicna i da ja trebam primiti krv, a ne darovati...
bubrezi puni pijeska...evo se prehlada spustila na pluca...
ostace samo srce funkcionalno...pa kome zatreba A+ vlasnica srca...cekajte da me sta strefi...