PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kriticarka_nikova

#1 PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Post by kriticarka_nikova »

Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku" :D .
Ovo je bez zeze,zelim da dobro iskoristim ove ruke i ovu glavu dok sam ziva,...hajde jel neko zna KOLIKO KOSTAMO??? :D
Fair Life

#2 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Post by Fair Life »

kriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku" :D .
Ovo je bez zeze,zelim da dobro iskoristim ove ruke i ovu glavu dok sam ziva,...hajde jel neko zna KOLIKO KOSTAMO??? :D
Ne razumijem o cemu je rijec... prodaja ili darivanje?
kriticarka_nikova

Ma kakvi nije darivanje.PRODAJA!Npr. ja sad sklopim ugovor sa njima i oni mi daju lovu i ja fino proputjem svijet,a poslije smrti oni raspolazu mojim tijelom sto im je volje.
Kontash??? :)
kub lajkan

#4 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:
kriticarka_nikova wrote:Svakako mi je svejedno gdje cu zavrsiti kad umrem.Ono sto me jako zanima je koliko Medicinski fakulteti u BiH daju love za nasa tijela koja bi poslije zivota darovali njima "na obuku" :D .
Darivanje za novac... u humanitarne svrhe... :D

Ja bih se prodao za jedan stan... :D

A drugi izgovor bi bio taj sto sam nekad davno citao feljton u "Vikendu" (sjecate li se tih novina?) o zivim zakopanim, i od tad imam traume... ne bih bas uzivao da mi se to desi... a kad te mesari dohvate nema da brines... :D
kriticarka_nikova

Sahbaz wrote:
...i ja fino proputjem svijet...
Nije svijet samo do Iljasa.

;)

:D
Pa naravno da nije...ja malo svijeta vidjeh pa me ostade ISCIL ,a taj Ilijas ne vidjeh,vec ga prekoraci kao neko baru. :D
kriticarka_nikova

Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Znaci u pitanju je prodaja tijela Medicinskom faxu ...sklopis ugovor s njima dok si ziv,pokupis lovu,a kasnije kad umres oni se dalje brinu o tvom tijelu.
Moje pitanje je koliko love daju za to ?
Hvala unaprijed.
kaktus

Post by kaktus »

ah cega sve nema

pokusaj jos sad stagod prodat ... cijene za bubrege nisu rdjave :-)

zivot brzo prodje, a ti budes mrtvac evropskog il svjetskog duha, ah :-)
senada

#8 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Post by senada »

Po potrebi se valjda mogu i samoposluziti ali mislim da je cijena oko KM po kg hladetine :D
kriticarka_nikova

kaktus wrote:ah cega sve nema

pokusaj jos sad stagod prodat ... cijene za bubrege nisu rdjave :-)

zivot brzo prodje, a ti budes mrtvac evropskog il svjetskog duha, ah :-)
Pa dobro kad sklopim ugovor o prodaji tijela ,onda idem kod woodo vraceva da im prodam dushu....isplati se sve.... :D
El-Vedex

Post by El-Vedex »

kriticarka_nikova wrote:Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Znaci u pitanju je prodaja tijela Medicinskom faxu ...sklopis ugovor s njima dok si ziv,pokupis lovu,a kasnije kad umres oni se dalje brinu o tvom tijelu.
Hvala unaprijed.
P.S. ne kvarite temu,mozda vam ovaj odgovor zatreba nekad ko zna :roll:
Evo pokusacu ja da ti odgovorim ako mislish ozbiljno.
Niti Medicinski fakultet u Sa , a niti bilo koja institucija ne vrshi takve investicije iz prostog razloga sto neznash kako cesh umrijeti.
Evo naprimjer ovo je danas aktuelno . . . Zamisli da si u shopingu , dobila si silni novac za svoje tijelo i otishla si u kakav super-ultra exkluzivni Shoping Centar , naidje neka teroristicka budala i raznese tvoje lijepo tjelo . . . skupa sa ostalim manje lijepim tijelima :D

Jel odgovor zadovoljavajuci.
Lace

#11 Re: PRODAJA TIJELA POSLIJE ZIVOTA

Post by Lace »

kub lajkan wrote:
Fair Life wrote:
Darivanje za novac... u humanitarne svrhe... :D

Ja bih se prodao za jedan stan... :D

A drugi izgovor bi bio taj sto sam nekad davno citao feljton u "Vikendu" (sjecate li se tih novina?) o zivim zakopanim, i od tad imam traume... ne bih bas uzivao da mi se to desi... a kad te mesari dohvate nema da brines... :D
dobra ideja :D
kriticarka_nikova

El-Vedex wrote:
kriticarka_nikova wrote:Moje pitanje je bilo ozbiljno....pa molim sve one ozbiljne da mi odgovore na ovu temu....
Hvala unaprijed.
Niti Medicinski fakultet u Sa , a niti bilo koja institucija ne vrshi takve investicije iz prostog razloga sto neznash kako cesh umrijeti.
Evo naprimjer ovo je danas aktuelno . . . Zamisli da si u shopingu , dobila si silni novac za svoje tijelo i otishla si u kakav super-ultra exkluzivni Shoping Centar , naidje neka teroristicka budala i raznese tvoje lijepo tjelo . . . skupa sa ostalim manje lijepim tijelima :D

Odgovor nije zadovoljavajuci....
Ali odakle onoliki mrtvaci na Medicinskim fakultetima?Ja sam cula da su svoja tijela prodali za zivota da bi se studenti obucavali na njima.
hananah

Post by hananah »

Za zivota doniram krv a kad krepuhnem onda cu organe mislim da je to humano
El-Vedex

Post by El-Vedex »

kriticarka_nikova wrote:
El-Vedex wrote:
Hvala unaprijed.

Odgovor nije zadovoljavajuci....
Ali odakle onoliki mrtvaci na Medicinskim fakultetima?Ja sam cula da su svoja tijela prodali za zivota da bi se studenti obucavali na njima.
Pa ti si cula . . .
Cujem i Ja svashta....
Eto odi na fakultet pa se informishi . . . Cak i da ti daju neke novce, morash da znash da se tu ne radi o svoti koja je u rangu dobitka na lotu . . . Dobicesh novac koji je dovoljan da pokrijesh troskove administrativnih taksi.
Darujesh tijelo naucnoj ustanovi i ona ti pokrije troskove koji su potrebni da bi se u sudu sve rijeshilo , jer moze neki tvoj rodjak ili potomak imati neshto protiv toga.
Zbog toga sve mora biti u skladu sa zakonom.

Jesi li sad zadovoljna :D
kriticarka_nikova

Djelimicno zadovoljna :D
forUMASH

Post by forUMASH »

kriticarka_nikova

E bas ti hvala,ziv i zdrav bio...ima da te obavjestim sta su mi rekli... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kol'ko daju za litar? Ekstra kvalitet. Nije razgadjano s vodom... :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja se već poklonio.
kriticarka_nikova

stochar wrote:U normalnim zemljama do nedavno je to zaista bila praksa i tijelo je kostalo od 40 do 80 milja. Sto se tice raznosenja, bukvalno te kasko osiguraju i oni to naplate nazad. Samo, kod nas kad bi se to uvelo, mislim da bi prvi dan bili toliki redovi da bi cijena pala i tijelo bi kostalo deset maraka (i opet bi se ljudi prodavali).
:lol: e bas me slatko nasmija i ako bi trebalo da bude tuzno :lol:
Inace...zanima me i ovo...da li ja moram biti drzavljanin USA da prodam tijelo njima (naravno da ne bude zabune poslije zivota)?Mozda ja mogu da se vec prodam nekoj drugoj drzavi,jel` mora to biti Bosna?Pa niko (kolko ja znam) nije vizu trazio mrtvacu .....
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

šalim se, nisam se poklonio.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kriticarka_nikova wrote:
stochar wrote:U normalnim zemljama do nedavno je to zaista bila praksa i tijelo je kostalo od 40 do 80 milja. Sto se tice raznosenja, bukvalno te kasko osiguraju i oni to naplate nazad. Samo, kod nas kad bi se to uvelo, mislim da bi prvi dan bili toliki redovi da bi cijena pala i tijelo bi kostalo deset maraka (i opet bi se ljudi prodavali).
:lol: e bas me slatko nasmija i ako bi trebalo da bude tuzno :lol:
Inace...zanima me i ovo...da li ja moram biti drzavljanin USA da prodam tijelo njima (naravno da ne bude zabune poslije zivota)?Mozda ja mogu da se vec prodam nekoj drugoj drzavi,jel` mora to biti Bosna?Pa niko (kolko ja znam) nije vizu trazio mrtvacu .....
Pa da to moze lopovi iz IVZ bi skontali kako da klepe pare ljudima koji su zainteresovani... posto jedino oni imaju monopol na tu djelatnost preko njihove "Duše export-import doo" tj. "Bakija"... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ja bih donirala...ali mi se ne da...
kad sam hjtela krv donirat, rekli su mi da sam anemicna i da ja trebam primiti krv, a ne darovati...
bubrezi puni pijeska...evo se prehlada spustila na pluca...
ostace samo srce funkcionalno...pa kome zatreba A+ vlasnica srca...cekajte da me sta strefi...
Post Reply