prodaja registrovanog auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- rovac13
#1 prodaja registrovanog auta
Ja dugo nisam nista kupovao ni prodavao pa nisam u toku sta se sve promijenilo a frka je.
Sutra mi dolaze nekoliko ljudi da kupe od mene auto.....auto je registrovan jos vise od pola godine.....vecina me pita jel se auto mora odma prevest........ili oni mogu vozit auto do kraja registracije uz nekakav ugovor da bi kazne od sutrasnjeg datuma na dalje isle na njih a do danas na mene.
Mene zanima kakvih ja mogu imat zafrakancija.......sta je bolje uradit.......jel normalno da ostavim auto na sebi do kraja registracije ili da se odma rjesava to.
Navodno ako se radi prevod njemu je skuplje jer ce morat policu novu kupovat.
Eto ako neko zna detaljno nek nam objasni....vjerovatno ce ovo zatrebat jos nekom....hvala.
Sutra mi dolaze nekoliko ljudi da kupe od mene auto.....auto je registrovan jos vise od pola godine.....vecina me pita jel se auto mora odma prevest........ili oni mogu vozit auto do kraja registracije uz nekakav ugovor da bi kazne od sutrasnjeg datuma na dalje isle na njih a do danas na mene.
Mene zanima kakvih ja mogu imat zafrakancija.......sta je bolje uradit.......jel normalno da ostavim auto na sebi do kraja registracije ili da se odma rjesava to.
Navodno ako se radi prevod njemu je skuplje jer ce morat policu novu kupovat.
Eto ako neko zna detaljno nek nam objasni....vjerovatno ce ovo zatrebat jos nekom....hvala.
- muha_sa
#2 Re: prodaja registrovanog auta
odmah prevedite i vozdra
- HAVANA
#3 Re: prodaja registrovanog auta
Niposto ne daji policu osiguranja.Odjavi sa sebe uz ugovor,zadrzi policu i cao.Trebace tebi za slijedece auto.
- muha_sa
#4 Re: prodaja registrovanog auta
covjeku je skuplje ako ga odmah na sebe prevedeHAVANA wrote:Niposto ne daji policu osiguranja.Odjavi sa sebe uz ugovor,zadrzi policu i cao.Trebace tebi za slijedece auto.
nek mu natoci za cenera benzina--da mu se ne ugasi do kuce
- KB9
#5 Re: prodaja registrovanog auta
najbolje da ti njemu das auto dzaba pa nek ti vrati za par godina kad se izvoza
- Dope_Man
#6 Re: prodaja registrovanog auta
Odmah prevedi, vise nemas nista s tim autom i mirno spavas. Sve ostalo je cisti zajeb.
-
wolfie
#7 Re: prodaja registrovanog auta
Kao sto i svi ostali kazu, odmah prevedi. To da mora kupovati novu policu je klasicna kupoprodajna suplja, polica vazi do isteka, osim ako ti ne odlucis da prekines istu i izvuces neki novac iz nje za preostali period, dvije su opcije, da mu das original police pa da ti vrati kad istekne, kopiju ili mu ne das nikako, a polica postoji u slucaju neceg.
-
autoskolee
#8 Re: prodaja registrovanog auta
KB9 wrote:najbolje da ti njemu das auto dzaba pa nek ti vrati za par godina kad se izvoza
I opet bi trazio za put sto je on dosao gospodin.. fuuj
Ne daj fukari nista
-
530i
#9 Re: prodaja registrovanog auta
Napraviš kupoprodajni ugovor, najbolje u nekoj agenciji koja se bavi time - obično su to ove agencije koje vrše i registraciju auta. Sa tim ugovorom odjaviš isti dan auto u svom MUP-u, zadržiš svoju polisu osiguranja i jednu kopiju ugovora. Polisu možeš stornirati tamo gdje si registrovao auto, oni ti vrate lovu za onaj period do kraja registracije. Pa onda registruješ novo auto na sebe, zadržiš popust koji imaš...
Ako su stare tablice i one se vraćaju u tvoj MUP, ako su nove one idu dalje sa autom..
Nemoj da te neko uvjerava da će na osnovu ugovora njima dolaziti kazne. Kazne dolaze na ime u saobraćajnoj, sa ugovorom moraš se zezati sa MUP-om koji je izdao kaznu (npr. u Bužimu ili Trebinju) da bi im dokazao da nije tvoj auto...a to ti ne treba u životu. Radije im daj 100 maraka popusta.
Ako su stare tablice i one se vraćaju u tvoj MUP, ako su nove one idu dalje sa autom..
Nemoj da te neko uvjerava da će na osnovu ugovora njima dolaziti kazne. Kazne dolaze na ime u saobraćajnoj, sa ugovorom moraš se zezati sa MUP-om koji je izdao kaznu (npr. u Bužimu ili Trebinju) da bi im dokazao da nije tvoj auto...a to ti ne treba u životu. Radije im daj 100 maraka popusta.
-
The BEN10
#10 Re: prodaja registrovanog auta
530i wrote:Napraviš kupoprodajni ugovor, najbolje u nekoj agenciji koja se bavi time - obično su to ove agencije koje vrše i registraciju auta. Sa tim ugovorom odjaviš isti dan auto u svom MUP-u, zadržiš svoju polisu osiguranja i jednu kopiju ugovora. Polisu možeš stornirati tamo gdje si registrovao auto, oni ti vrate lovu za onaj period do kraja registracije. Pa onda registruješ novo auto na sebe, zadržiš popust koji imaš...
- rovac13
#11 Re: prodaja registrovanog auta
U pravu ste.
Pojavio se drugi lik......bez police.......odjava prevod odma........nit se lik cjenkao.........al ovaj nije svercer to je razlika.
Ode auto koji je bio 11 godina kod mene........ko clan porodice
Pojavio se drugi lik......bez police.......odjava prevod odma........nit se lik cjenkao.........al ovaj nije svercer to je razlika.
-
The BEN10
#12 Re: prodaja registrovanog auta
Hajde Boga ti, u hajr bilo - dabogda nabavio auto koje će te služiti još bolje!rovac13 wrote:U pravu ste.
- mayab
#13 Re: prodaja registrovanog auta
I, šta se sada nabavlja? 
- kritichar
#14 Re: prodaja registrovanog auta
Šta ako se auto prodaje u drugom gradu, da li se odjava može tu obaviti ili se baš mora ići u grad gdje je prijavljeno?
- drndalo
#15 Re: prodaja registrovanog auta
Odjava ide u MUPu registracije brzo, desetak minuta kad imas sve. Mozda moze i u drugom MUPu po sluzbenoj duznosti, ali dok oni to odbace-dobace racunaj barem 7-14 dana...
- Edin H.
#16 Re: prodaja registrovanog auta
Jesi'l to prodao Volgu?rovac13 wrote: Ode auto koji je bio 11 godina kod mene........ko clan porodice
-
ljuspica
#17 Re: prodaja registrovanog auta
znaci obavezno uraditi odjevu u MUPu. Ako kupujem auto BH registracija da li da trazim od vlasnika uredno odjavljeno auto ,koji se to papir dobije iz MUPa? I onda mogu bit sigurna da vlasnik nije imao kazni tj.auto da nije imalo kazni?
- kafanski_covjek
#18 Re: prodaja registrovanog auta
ako ima kazni auto se ne moze odjavitiljuspica wrote:znaci obavezno uraditi odjevu u MUPu. Ako kupujem auto BH registracija da li da trazim od vlasnika uredno odjavljeno auto ,koji se to papir dobije iz MUPa? I onda mogu bit sigurna da vlasnik nije imao kazni tj.auto da nije imalo kazni?
-
ljuspica
#19 Re: prodaja registrovanog auta
pada to i pitam. znaci TRAZITI odjavu u MUPu od vlasnika,jel ja trebam ici s njim il to moze bez mene? Neki mi kazu da auto koje kupim moze se prevest na moje ime u osiguravajucoj kuci pa me zbunjuju. mene zanima ODJAVA u MUPu, jel tako?jel to treba da me zanima?kafanski_covjek wrote:ako ima kazni auto se ne moze odjavitiljuspica wrote:znaci obavezno uraditi odjevu u MUPu. Ako kupujem auto BH registracija da li da trazim od vlasnika uredno odjavljeno auto ,koji se to papir dobije iz MUPa? I onda mogu bit sigurna da vlasnik nije imao kazni tj.auto da nije imalo kazni?
edit:napravila sam gresku pri pisanju pa je bilo moje pitanje malo nejasno heheh
Last edited by ljuspica on 12/03/2017 11:15, edited 2 times in total.
- kafanski_covjek
#20 Re: prodaja registrovanog auta
da, odjava i ne trebas ici s njim