Prodaja putem poste - pitanje ??
- DoradO
#1 Prodaja putem poste - pitanje ??
Prodajem mobitel i zvao me covjek iz drugog grada da mu prodam mobitel na nacin meni nepoznat ... kaze da mu posaljem mobitel postom na adresu i da ce on meni poslati pare ako mob bude u redu
moze li to tako ...
moze li on uzet mobitel i da ja ispadnem nevidjen levat
nikad nisam ovako nesto prodavao pa eto ako meze neko da mi objasni kako to ide ... unaprijed hvala 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
ovo mi liči na prevaru
jer on ne može vidjeti mobitel dok ne plati... ako plaćaš pouzećem
dakle možeš mu slamu poslati...
a ako mu pošalješ preporučeno bez plaćanja pri preuzimanju može ti nikad ne poslati mobitel
ne znam postoji li druga opcija od pćaćanja pouzećem kad mu poštar donese paketic na vrata
a ako mu pošalješ preporučeno bez plaćanja pri preuzimanju može ti nikad ne poslati mobitel
ne znam postoji li druga opcija od pćaćanja pouzećem kad mu poštar donese paketic na vrata
- DoradO
#3 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
i meni je sugavo pravo ... ali mi je palo napamet kako sam ja slucajno nraucio majicu preko one str teretana nesto i doslo mi u postu a imam poznanika koji radi tamo i zove me i kaze hoces da ti donesem samo moras platit tu neku cijenu ...komi wrote:ovo mi liči na prevaru
- janje_
#4 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..
- DoradO
#5 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
to znaci njemu dodje cika postar na vrata sa mojim mobitelom i on njemu MORA dati kes koji ce cika postar donijeti menijanje_ wrote:ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..
- Hodidjed
#6 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
TACNODoradO wrote:to znaci njemu dodje cika postar na vrata sa mojim mobitelom i on njemu MORA dati kes koji ce cika postar donijeti menijanje_ wrote:ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..![]()
- Truba
#7 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
da ... to važi samo unutar jedne države i mnoge se prevare tako dešavaju---> pogotovo sa stripovima i tome slično...što je rijetko i lako zamjenjivo jer se ne može vidjeti roba dok se ne plati...Hodidjed wrote:TACNODoradO wrote:to znaci njemu dodje cika postar na vrata sa mojim mobitelom i on njemu MORA dati kes koji ce cika postar donijeti menijanje_ wrote:ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..![]()
ako je dobar s poštarom mogu virnuti
- DoradO
#8 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
[/quote]da ... to važi samo unutar jedne države i mnoge se prevare tako dešavaju---> pogotovo sa stripovima i tome slično...što je rijetko i lako zamjenjivo jer se ne može vidjeti roba dok se ne plati...
ako je dobar s poštarom mogu virnutiu pošiljku
ma nemam namjeru da varam nista nek pogleda jel sve u redu sa telefonom i ja bih isto ... samo da meni novcanice sigurno dodju
a nadam se da je Bosanska krupa u federaciji i da ce moci
-
*mima*
#9 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
DoradO wrote:to znaci njemu dodje cika postar na vrata sa mojim mobitelom i on njemu MORA dati kes koji ce cika postar donijeti menijanje_ wrote:ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..![]()
Ne nasjedaj.
- DoradO
#10 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
sta je sad ... ne prepadaj memima wrote:DoradO wrote:to znaci njemu dodje cika postar na vrata sa mojim mobitelom i on njemu MORA dati kes koji ce cika postar donijeti menijanje_ wrote:ako saljes postom, salji samo pouzecem. ili da ti uplati lovu unaprijed.. bez love nista. inace si levat najveci..![]()
Ne nasjedaj.
-
*mima*
#11 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
Nemam namjeru da te prepadam. Ko ti garantuje da ces dobiti novce? Da frajer neku bezveze adresu.....ne budi dijete i ne nasjedaj.
- Truba
#12 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
mima bona ima uplatnicu u pošti i žutu naljepnicumima wrote:Nemam namjeru da te prepadam. Ko ti garantuje da ces dobiti novce? Da frajer neku bezveze adresu.....ne budi dijete i ne nasjedaj.
ako ne dobije novde pošta plaća 2-3 puta više od cijene poštarine
- DoradO
#13 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
ma odoh sad do poste i sve cu da rascistim ... pa ako da pogresnu adresu nece njemu stici ... kako god postar ce biti odgovoran ako mi kes ne dodje ... al ko ce ti znat .. odoh dole pa cu vidjetimima wrote:Nemam namjeru da te prepadam. Ko ti garantuje da ces dobiti novce? Da frajer neku bezveze adresu.....ne budi dijete i ne nasjedaj.
-
*mima*
#14 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
komi wrote:mima bona ima uplatnicu u pošti i žutu naljepnicumima wrote:Nemam namjeru da te prepadam. Ko ti garantuje da ces dobiti novce? Da frajer neku bezveze adresu.....ne budi dijete i ne nasjedaj.
ako ne dobije novde pošta plaća 2-3 puta više od cijene poštarine
Onda jedino neka salje nekom brzom postom....kao npr. FedEx....
- CLIO
#15 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
Pa nije taj tip jedini koji hoce kupiti mobitel, gdje se zuris, ne treba ti za hljeba, sacekaj malo, skontaj da se to ne isplati jer ce ti postarina pojesti ono sto ces usicariti. Radije prodaj nekom jeftinije za visinu te postarine i rijesio si problem, ha ja sto nas tu zamaras.DoradO wrote:Prodajem mobitel i zvao me covjek iz drugog grada da mu prodam mobitel na nacin meni nepoznat ... kaze da mu posaljem mobitel postom na adresu i da ce on meni poslati pare ako mob bude u redumoze li to tako ...
nikad nisam ovako nesto prodavao pa eto ako meze neko da mi objasni kako to ide ... unaprijed hvala
- DoradO
#16 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
jojCLIO wrote:Pa nije taj tip jedini koji hoce kupiti mobitel, gdje se zuris, ne treba ti za hljeba, sacekaj malo, skontaj da se to ne isplati jer ce ti postarina pojesti ono sto ces usicariti. Radije prodaj nekom jeftinije za visinu te postarine i rijesio si problem, ha ja sto nas tu zamaras.DoradO wrote:Prodajem mobitel i zvao me covjek iz drugog grada da mu prodam mobitel na nacin meni nepoznat ... kaze da mu posaljem mobitel postom na adresu i da ce on meni poslati pare ako mob bude u redumoze li to tako ...
- CLIO
#17 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
Daj dijete sta se odmah palis sta ti je... Prodaji kome hoces i na koji hoces nacin i stavljaj nick koji god hoces zaboli me... dabogda ga u dijelovima prodavao putem poste i niko ti ne platio kad si tako pametan.DoradO wrote:jojCLIO wrote:Pa nije taj tip jedini koji hoce kupiti mobitel, gdje se zuris, ne treba ti za hljeba, sacekaj malo, skontaj da se to ne isplati jer ce ti postarina pojesti ono sto ces usicariti. Radije prodaj nekom jeftinije za visinu te postarine i rijesio si problem, ha ja sto nas tu zamaras.DoradO wrote:Prodajem mobitel i zvao me covjek iz drugog grada da mu prodam mobitel na nacin meni nepoznat ... kaze da mu posaljem mobitel postom na adresu i da ce on meni poslati pare ako mob bude u redumoze li to tako ...
ko te bolan tjera da citas ako ti se ne cita ... ako vec ne znas nista ne javljaj se
i promijeni taj ofirni nick
- DoradO
#18 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
ajd mi samo objasni sto se javljas i podjebavas ako te zaboli ... ako znas pomozi ako ne znas nemoj trosit i moje i svoje vrijeme svojim plitkim postovimaDaj dijete sta se odmah palis sta ti je... Prodaji kome hoces i na koji hoces nacin i stavljaj nick koji god hoces zaboli me... dabogda ga u dijelovima prodavao putem poste i niko ti ne platio kad si tako pametan.
- otherside
#19 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
primirite se.
zoomke, jesam dobra?
zoomke, jesam dobra?
- burekodsira
#20 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
oj zetoniranjaotherside wrote:primirite se.
zoomke, jesam dobra?
- DoradO
#21 Re: Prodaja putem poste - pitanje ??
mozete izbrisat temu ... prodao sam i sve je bilo korektno