prodaja marijin dvora i hrvatska hajka

fadil schtil

#1 prodaja marijin dvora i hrvatska hajka

Post by fadil schtil »

u hrvatskim novinama pokranuta je svojevrsna hajka kao odgovor na navodnu moducnost prodaje de-luxe lokacije na m. dvoru firmi iz saudijske arabije. radi se o investiciji od 100 miliona.

naravno ne zaboravlja se sve dovesti u vezu sa terorizmom, naime spominje se kontrola odredjene firme u engleskoj, niti veze rahmetli izetbegovica sa kraljevskom porodicom, ni 7.muslimanska - i kao, sta god sudijci sagradili za oko 100.000.000 KM, narusiti ce izgled sehera.

pa citira se i vrli nam kardinal, ko biva katolicka crkva je preko puta.
pa neuspio pokusaj proboja izvjesne firme iz hrvatske na istom tenderu!!

i sad pitam se, dodjelimo mi ikome ista vani objasnjavati, sta pravimo i ko pravi?? mislim svi se sjecamo hrvatskog presinga nedavno u vezi izgradnje koridora 5c.

cisto kurcenje i prepotencija
Krivokapic

Post by Krivokapic »

I ne zaboravimo most franje tudjmana u hercegovini :x :x
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

o cemu se radi , kakva lokacija, sta se gradi ?????????
almassy

Post by almassy »

A sta drugo ocekujes od vecernjaka?!
Meni samo nije jasno kako te novine nastavljaju svakodnevno da blate BIH...bez ikakve reakcije (zvanicne ili nezvanicne). Do kada ce trajati medijska jungle u bih? Do kada ce novine objavljivati svakakve nebuloze bez ikakvih pravnih sankcija?! Vecernjak sistematski pise protiv BIH, ispire mozak (najcitanija listina u zap hercegovini), bez ikakve reakcije ( ok, na reakciju "vlade" ne racunam), ali se jos nikad nisu oglasili ni udruzenje novinara, ni bilo koja organizacija koja se bavi etikom novinarstva!!! Vecernjak strpavam u rang bg politike s pocetka 90-tih!
Hoce li iko u ovoj zemlji reagirati?
Prenj

Post by Prenj »

Kakav sad trzni centar ... zar nije na Marindvoru trebala biti koncertna dvorana?
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

Daj Boze da im prodaju sto prije...ono tamo je ruglo u sred grada, stracara do stracare, sto ne prilici jednom glavnom gradu
GO Saudijci GO :D
Vodenjak

#7 Re: prodaja marijin dvora i hrvatska hajka

Post by Vodenjak »

fadil schtil wrote:u hrvatskim novinama pokranuta je svojevrsna hajka kao odgovor na navodnu moducnost prodaje de-luxe lokacije na m. dvoru firmi iz saudijske arabije. radi se o investiciji od 100 miliona.

naravno ne zaboravlja se sve dovesti u vezu sa terorizmom, naime spominje se kontrola odredjene firme u engleskoj, niti veze rahmetli izetbegovica sa kraljevskom porodicom, ni 7.muslimanska - i kao, sta god sudijci sagradili za oko 100.000.000 KM, narusiti ce izgled sehera.

pa citira se i vrli nam kardinal, ko biva katolicka crkva je preko puta.
pa neuspio pokusaj proboja izvjesne firme iz hrvatske na istom tenderu!!

i sad pitam se, dodjelimo mi ikome ista vani objasnjavati, sta pravimo i ko pravi?? mislim svi se sjecamo hrvatskog presinga nedavno u vezi izgradnje koridora 5c.

cisto kurcenje i prepotencija
Prepotentni i iskompleksirani zvanicni Zagreb, koji je i sam poceo da vjeruje u nebuloze pokojnog im pokojnika - da su oni zadnja linija odbrane Evrope od islama, oduvijek se ponasao prema nama kao stariji brat... Tutor!

A nisu jadni svjesni da su u ocima svakog normalnog Bosanca, vrlo cesto samo olicenje jednog od meni (knjizevno) vrlo dragih i interesantnih likova iz hrvatske knjizevnosti kumordinara Žorža - pogospodjenog seljaka u izvrsnom romanu A. Kovacica.

Ali, moram priznati da nije sve ni samo do njih...
Znam ja i nas..... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Explorer-ka wrote:(...)
Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Explorer-ka wrote:Daj Boze da im prodaju sto prije...ono tamo je ruglo u sred grada, stracara do stracare, sto ne prilici jednom glavnom gradu
Doci ce vrijeme da im vices i GO HOME saudijci, ali bojim se da te nece razumjeti ni sta pricas...
Ako te uopste budu slusali... :zzzz:
rajvosa

Post by rajvosa »

Prenj wrote:Kakav sad trzni centar ... zar nije na Marindvoru trebala biti koncertna dvorana?

Planirali su Opera House...
Planirali Ibrao Spahic i slicni..

Planiraju Muzej Moderne Umjetnosti.....planiraju i planiraju al ko ce da da lovu jednom Sarajevu da pravi npr Opera House ili Muzej ...

Pazi scenarij . Naprave Operu i onda se uvali Karelusa ...il neki Jaj ..

realno je da ce to uz naravno nase korumpirane lakeje / smrdljivih carapa/ kupiti neka svjetska mafija i napraviti neku svoju zajebanciju
twin_mk

Post by twin_mk »

Pretezak zadatak za ljubimca iz susjedstva? :D

Image
Prenj

Post by Prenj »

rajvosa wrote:
Prenj wrote:Kakav sad trzni centar ... zar nije na Marindvoru trebala biti koncertna dvorana?

Planirali su Opera House...
Planirali Ibrao Spahic i slicni..

Planiraju Muzej Moderne Umjetnosti.....planiraju i planiraju al ko ce da da lovu jednom Sarajevu da pravi npr Opera House ili Muzej ...

Pazi scenarij . Naprave Operu i onda se uvali Karelusa ...il neki Jaj ..

realno je da ce to uz naravno nase korumpirane lakeje / smrdljivih carapa/ kupiti neka svjetska mafija i napraviti neku svoju zajebanciju
I onda ce na kraju se izgraditi neka pijaca, kao onaj blam od Vistafona :(, ili vjerski centar.
A sto se tice Muzeja moderne umjetnosti, novac je davno obezbijedjen, dok je Sarajevo bilo popularno, sto se ne gradi je do grada, ... jer lokalni tajkun (nesudjeni vlasnik Holiday Inna) je kupio zemljiste gdje treba biti muzej za certifikate i sada trazi milione zauzvrat
Last edited by Prenj on 08/09/2005 09:42, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

twin_mk wrote:Pretezak zadatak za ljubimca iz susjedstva? :D

Image
Prije bih rekao da je ovo negdje... istocno od raja.
twin_mk

Post by twin_mk »

Pa i mi smo par stotina kilometara istocno od raja, zar ne?

Ili smo mozda isto toliko sjeverno od njega?

Sta bi sa kritikom da Sadijci samo u vjerske objekte ulazu? Zaboravili je? Ili su njihovi dolari 10x manje vrijedni od hrvatskih? Sto se mene tice, ako komšije (susjedi) ponude 101 milion...bujrum.
Prenj

Post by Prenj »

twin_mk wrote:Pa i mi smo par stotina kilometara istocno od raja, zar ne?

Sta bi sa kritikom da Sadijci samo u vjerske objekte ulazu? Zaboravili je? Ili su njihovi dolari 10x manje vrijedni od hrvatskih? Sto se mene tice, ako komšije (susjedi) ponude 101 milion...bujrum.
Nije problem ko ulaze, nego u sta ulaze.
twin_mk

Post by twin_mk »

Ako sam znao procitat novine svi ponudjaci na tenderu ulazu u istu stvar. I nije namjena njihov problem , to su odlucile lokalne vlasti.

Ako nisam znao dobro procitat, ne sekiram se, vec ce mi neko ovdje objasniti.

:wink:
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
twin_mk wrote:Pa i mi smo par stotina kilometara istocno od raja, zar ne?

Nije problem ko ulaze, nego u sta ulaze.
pa kazi nam te, o sveznajuci prenju, u sta bi saudijci ulozili 100 miliona i na kojoj loakciji?
mr2

Post by mr2 »

mozete li mi reci jel se radi o lokaciji preko puta katedrale,gdje je sad placeni parking ili????.....
rehaktor

Post by rehaktor »

mr2 wrote:mozete li mi reci jel se radi o lokaciji preko puta katedrale,gdje je sad placeni parking ili????.....
preko puta katedrale je strosmajerova ulica, i obicno se narod ne parkira na takvim mjestima :) :D

bez zezanja, koliko znam radi se o prostoru iz tramvajske stanice m.dvor kada se vozis prema skenderiji... mislim da je prostor prije koristio magros, ali nisam siguran
Settler

Post by Settler »

Nisam siguran da li je ovo aktuelni regulacioni plan za Marijin Dvor...

http://www.zavodzpr-sa.ba/Regulacioni%2 ... n_dvor.jpg
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne znam da li ste citali kompletan clanak, izgleda da niste.

Naime, navedena Saudijska firma je odbijena jer ne ispunjava uslove, i jer joj osnovni kapital iznosi oko 6000$ i nigdje konkretno ne stoji odakle misle obezbjediti 100 000 000 $ za ulog.

S druge strane, njihovu kompanjonsku firmu BN-STEP d.o.o. iz Zavidovica takodje poznajem, i ljudi se bave distribucijom PLUSovih racunara, te vodjenjem kurseva informatike pod okriljem Merhameta, na crno, naravno.

Igrom slucaja, radi se o grupi prijeratnih alhosa koji su u ratu pustili brade, zavili zene, pa sad udarili po biznisu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Qwert

Post by Qwert »

Opet spekulacije. :-)

Citiram Paddyja :roll:
dobar primjer sa koliko entuzijazma se u ovoj zemlji kuju teorije zavjere
Settler

Post by Settler »

Pincom.info isto kao i bljesak.info - serbiancafe na hrvatski način - ja kont'o imaš nešto ozbiljnije. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Settler wrote:Pincom.info isto kao i bljesak.info - serbiancafe na hrvatski način - ja kont'o imaš nešto ozbiljnije. :D
Imam drug, skoro 20 godina zivota medju tim ljudima, licno poznanstvo s njima, voznju auta do "direktora" BN-STEPa koji radi na tehnickom pregledu na ulazu u Zavidovice, i slusanje Ramiza Hasancevica, vlasnika i osnivaca istoga kako gomila Bogove nasamo, a inace je covjek koji je j zeni i djeci izmjenjao imena pocetkom rata, pa se tako uspjeo docepati debelog hlada i logistike umjesto rova.

Pored toga jos pet godina zivota u Zenici, na kojoj su imali ideju da Kamberovica polje pretvore u gomilu betona i ko zna cega.

Jesu li oni sposobni samo zato sto su muslimani i samo zato sto nosaju bradice? (Osim Ramiza H.)
Post Reply