prodaja i ugradnja Xenona HID KIT

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

aerosa

#76 Re: prodaja i ugradnja Xenona HID KIT

Post by aerosa »

fantom* wrote:
aerosa wrote:

Sorry ali nemaš pojma o tome što pišeš...
Sa xenonima imam sigurno puno više iskustva od tebe, ali mi se ne da ubijeđivati više, ko zna o čemu govorim i shvatio je a ko ne zna i da mu nacrtam nema fajde...
de mi molim te NACRTAJ kako će ostati dugo svjetlo u faru ako je izvađena H4 u kojoj imaju dvije niti !! i na njeno mjesto stavljena xenonka sa jednom niti (osim ako nije bixenonka-ponavljam)
Prvo i osnovno pitanje je znaš li uopšte šta je ovo na slici ?
Image
Pošto sam siguran da ne znaš, ovo je H4 sijalica koja ima na sebi xenon i običnu sijalicu, odnosno jedna je za dugo a druga za kratko svjetlo.
Znači NIJE Bi-XENON nego je samo jedno svjetlo xenon a drugo NIJE

Image
A ovo je Bi-xenon H4, mada i njih ima u nekoliko varijanti koje se izgledom a i načinom djelovanja potpuno razlikuju.
fantom*

#77 Re: prodaja i ugradnja Xenona HID KIT

Post by fantom* »

aerosa wrote:
Image
priznajem da ovo nikad nisam vidio
mora da je kinesko !! samo tamo mogu nastati ovakeve "umotvorije" tipa Grunfa iz Alana Forda

i opet ostaje problem da nemaš dugo svjetlo, jer moraš spustiti far da snop svjetlosti od xenona ne bi zaslepljivao vozače koji ti dolaze u susret
aerosa

#78 Re: prodaja i ugradnja Xenona HID KIT

Post by aerosa »

fantom* wrote:
aerosa wrote:
Image
priznajem da ovo nikad nisam vidio
mora da je kinesko !! samo tamo mogu nastati ovakeve "umotvorije" tipa Grunfa iz Alana Forda
Znam da prvi put vidiš, ali ima ih i kod nas u prodaji.
Ja nisam nikad uzimao ni jedne osim bi-xenona jer im je cijena pravo opala pa se ne isplati, svakom sam predlagao radije da doda 30,40 km više i da uzme bi a ne obične, ali ima svakakvih ljudi pa hoće i ovo.
Normalno da su kineski, a šta misliš inače ko proizvodi preko 90% xenona u svijetu koji se prodaju ? Ukucaj na alibabi pa vidi koliko tamo ima proizvođača koji ih rade pa ti to neće bit nimalo čudno, a većina od njih proizvodi dvije klase proizvoda , pa sam biraš kvalitet a naravno sa njim i cijenu.

I ne moraš bolan ništa dirati far i kako ti kažeš gubiti dugo svijetlo, naštimaš ga najnormalnije kao i svako drugo mada ti tu ne pomažu puno standardne aparature za podešavanje farova(osim ako imaš sočiva kao recimo pasati).
Što si bolan toliko tvrdoglav...
Post Reply