Prodaja cureceg mesa
Moderator: anex
-
klosho
#1 Prodaja cureceg mesa
Ne znam da li ima vec slicna tema ako ima ja je nisam mogao naci.Znaci interesuje me da li neko zna gdje i kako se moze plasirati prodati curece meso posto ozbiljno razmisljam da se pocnem sa time baviti.
-
udrch
#2 Re: Prodaja cureceg mesa
Ovako će otkupiti sve što proizvedeš..kontaktiraj ih ako imaš dobru ideju podržaće te..
- Pasiflora
#3 Re: Prodaja cureceg mesa
Milim da ce vecina mesara pristati da ga plasira, mada mislim da bi ti bilo bolje da (barem na pocetku poslovanja) imas neko vlastito prodajno mjesto buduci da ces vjerovatno kad tek pocnes, raditi sa manjom kolicinom.
-
klosho
#4 Re: Prodaja cureceg mesa
Hvala puno pokusacu da sa "Ovako" nesto dogovorim prije samog pocetka a sto se tice nekog vlastitog prodajnog mjesta mislim da za to sad nemam ni mjesto a iskreno ni novca da tako nesto napravim a kolicina za pocetak je negdje oko 200 300 komada.
-
mentalist
#5 Re: Prodaja cureceg mesa
200-300 komada nije puno, mada je i za tu cifru poželjan neki ugovor plasmana. Po iskustvu jednog prijatelja, koji se upustio sam u avanturu sa 10000 pilića bez garantovanog ugovora, je sve samo ne dobra. Ima svoj objekat koji je tiptop sredjen, ali sve dzaba ako nemaš kome plasirati to što proizvedeš. Kad je bilo vrijeme plasmana išao od prodavnice do prodavnice i bukvalno molio da otkupe, jer sve bolje snadbjeveni i posjećeni marketi imaju isto ugovore od koga otkupljuju.
Sad trenutno radi uslugu hranjenja pilića u svom objektu i ima procenat od proizvodnje. Pilići, hrana, transport, sve dzabalama. Znači samo sirova radna snaga
Sad trenutno radi uslugu hranjenja pilića u svom objektu i ima procenat od proizvodnje. Pilići, hrana, transport, sve dzabalama. Znači samo sirova radna snaga