dobar dan,
zanima me da li je moguce prodati poslovnu ideju, bazira se na quadcopterima tz dronovima.
Ideja je u vezi marketinga sa dronovima, tu bi se naplacivale usluge reklamiranja po satu ili danu leta.
Toliko mogu otkriti. Smislio sam citav koncept sa specijalnim dronovima koji su gps navodjeni i ovaj koncept zajedno sa softwerom bi se mogao primjenjivati sirom svijeta.
Treba mi pomoc oko samog pakovanja ove ideje kako je pretstaviti i prodati strancima, jer nase je trziste malo za takvo nesto, mislim da stranci ne bi dali pare samo za ideju,
a pitanje je da li bi dali za software zajedno sa biznis planom i paketom od 10 dronova?
Treba mi pomoc ako je neko vec prodavao ideje ili biznise ili ako je neko naucno potkovan iz ekonomije i marketinga pa da se zajedno udruzimo.
pozdrav
Faris
prodaja biznis ideje
Moderator: anex
- adelko
#2 Re: prodaja biznis ideje
Inovativne ideje su uvijek trazene, predlazem da malo razmotris:
https://www.kickstarter.com/
https://www.indiegogo.com/explore
https://www.kickstarter.com/
https://www.indiegogo.com/explore
- Kinesko prkno
#3 Re: prodaja biznis ideje
Ne znam o cemu se radi,jesi li ti razvio neki softver,ili ideju za reklamiranje.Svi novi dronovi imaju gps ,ja sam kupio dji fantom 2 vision,ima app ,navigiras preko smartphona i jos masa nekih fora,pa me bas interesuje o cemu se radiwunderbaum wrote:dobar dan,
zanima me da li je moguce prodati poslovnu ideju, bazira se na quadcopterima tz dronovima.
Ideja je u vezi marketinga sa dronovima, tu bi se naplacivale usluge reklamiranja po satu ili danu leta.
Toliko mogu otkriti. Smislio sam citav koncept sa specijalnim dronovima koji su gps navodjeni i ovaj koncept zajedno sa softwerom bi se mogao primjenjivati sirom svijeta.
Treba mi pomoc oko samog pakovanja ove ideje kako je pretstaviti i prodati strancima, jer nase je trziste malo za takvo nesto, mislim da stranci ne bi dali pare samo za ideju,
a pitanje je da li bi dali za software zajedno sa biznis planom i paketom od 10 dronova?
Treba mi pomoc ako je neko vec prodavao ideje ili biznise ili ako je neko naucno potkovan iz ekonomije i marketinga pa da se zajedno udruzimo.
pozdrav
Faris
-
Megiddo
#4 Re: prodaja biznis ideje
Dobro ti je pitanje kolega ispod postavio, da li imaš kakav prototip ili je samo ideja? I da li želiš da prodaš ideju ili da nadješ investitore? Ako želiš prvo vjerovatno su tvoje stanice marketing agencije, ako želiš drugo onda vjerovatno razni investitori.wunderbaum wrote:dobar dan,
pozdrav
Faris
- Roccohljup
#5 Re: prodaja biznis ideje
već viđeno....pitaj samo Albance koji su demonstrirali tu ideju u sred beograda 
-
pedeset
#6 Re: prodaja biznis ideje
ahahahah dobro si, Albanci su postavili zadaću za sva vremena.Roccohljup wrote:već viđeno....pitaj samo Albance koji su demonstrirali tu ideju u sred beograda
-
wunderbaum
#7 Re: prodaja biznis ideje
imao bi novca za pokretanje biznisa sa tim ali radije bi probao prodati ideju vani, a opet mi ostaje mogucnost rada sa tim cak i prodavanja ideje vise od jedanput.Megiddo wrote:Dobro ti je pitanje kolega ispod postavio, da li imaš kakav prototip ili je samo ideja? I da li želiš da prodaš ideju ili da nadješ investitore? Ako želiš prvo vjerovatno su tvoje stanice marketing agencije, ako želiš drugo onda vjerovatno razni investitori.wunderbaum wrote:dobar dan,
pozdrav
Faris
kojim marketinskim agencijama da se javim?
- Kinesko prkno
#8 Re: prodaja biznis ideje
Prvo moras viditi da li ta ideja vec postoji,pa napraviti biznis plan ,znas li o kakvim se dronovima radi,koliko kostaju,koliko kostaju marketinske usluge u svijetu.Pa nije to samo eureka i hop cupwunderbaum wrote:imao bi novca za pokretanje biznisa sa tim ali radije bi probao prodati ideju vani, a opet mi ostaje mogucnost rada sa tim cak i prodavanja ideje vise od jedanput.Megiddo wrote:Dobro ti je pitanje kolega ispod postavio, da li imaš kakav prototip ili je samo ideja? I da li želiš da prodaš ideju ili da nadješ investitore? Ako želiš prvo vjerovatno su tvoje stanice marketing agencije, ako želiš drugo onda vjerovatno razni investitori.wunderbaum wrote:dobar dan,
pozdrav
Faris
kojim marketinskim agencijama da se javim?
-
Megiddo
#9 Re: prodaja biznis ideje
Sav proces ide otprilike ovako: Dobro je od početka razgovarati sa ljudima za koje misliš da bi htjeli kupiti tvoj proizvod. Čisto da uštediš nešto vremena i novca. Nakon što napraviš prvi djelujući proizvod, otidji i zaštiti ga uključujući i ime. Pošto si izmislio novi medij reklamiranja, kažeš, imaš priliku da izabereš prvo ime i priliku da ime proizvoda i ime industrije budu sinonim.
Ako si već od početka razgovarao sa kupcima, u fazi dok si pravio proizvod, si sebi uštedio sada vrijeme jer ćeš ga odmah i prodati. Ako nisi, otidji onda do onih za koje ti misliš da su ti kupci i razgovaraj sa njima. Ako te ne odbiju znači da si prodao. Ako te odbiju, reći će ti, a ti traži da ti kažu ako ne kažu sami, zašto su te odbili, koje su mane proizvoda i popravljaj ga dok ga konačno ne prodaš.
Kako fizički doći do njih je lakši dio posla. Internet, gugl, e-mail adrese, telefoni, adrese i zovi. Zoveš više puta. A ako si u mogućnosti i otići odeš. Imaj samo na umu da papir i sliku nećeš nikome prodati jer svi mi imamo ogromno ideja i ideja sama po sebi ne vrijedi ništa.
Ako si već od početka razgovarao sa kupcima, u fazi dok si pravio proizvod, si sebi uštedio sada vrijeme jer ćeš ga odmah i prodati. Ako nisi, otidji onda do onih za koje ti misliš da su ti kupci i razgovaraj sa njima. Ako te ne odbiju znači da si prodao. Ako te odbiju, reći će ti, a ti traži da ti kažu ako ne kažu sami, zašto su te odbili, koje su mane proizvoda i popravljaj ga dok ga konačno ne prodaš.
Kako fizički doći do njih je lakši dio posla. Internet, gugl, e-mail adrese, telefoni, adrese i zovi. Zoveš više puta. A ako si u mogućnosti i otići odeš. Imaj samo na umu da papir i sliku nećeš nikome prodati jer svi mi imamo ogromno ideja i ideja sama po sebi ne vrijedi ništa.