ProCredit Banka ( Broj tokena )
Moderator: anex
- toniran
#1 ProCredit Banka ( Broj tokena )
ovako interesuje me jedno sta znaci broj tokena ? rekli su mi u banci da mogu pregledavati stanje racuna preko neta , ali kada odem na to trazi mi broj tokena nekog , ja pojma nemam koji je to broj ide ovako ime i prezime pass e treca kolona trazi mi broj tokena , koji god broj sa kartice stavim pise mi greska?? molim pomoc ako ko zna . Hvala
-
MAN-lion's coach
#2 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
Token ti trebaju dati u banci,ako ti nisu dali.
-
duboka_misao
- toniran
#4 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
aha. e hvala.MAN-lion's coach wrote:Token ti trebaju dati u banci,ako ti nisu dali.
-
blue033
#5 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
Pitanje je jesu li ti uopšte dali token?
Ako jesu imaš na poleđini serijski broj tokena (u rzb je zadnjih 6 cifara u pitanju). Ako nemaš token vjerovatno si ušao na pogrešnu ulaznu tačku. Na koji način su ti rekli da se vrši autentikacija, to što su rekli "može preko neta", to može na različite načine.
Ako jesu imaš na poleđini serijski broj tokena (u rzb je zadnjih 6 cifara u pitanju). Ako nemaš token vjerovatno si ušao na pogrešnu ulaznu tačku. Na koji način su ti rekli da se vrši autentikacija, to što su rekli "može preko neta", to može na različite načine.
- toniran
#6 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
pa hajde mi ti reci jedan , na koji nacin da pregledam stanje racuna ( ProCredit kartica Visa electron ) ???blue033 wrote:Pitanje je jesu li ti uopšte dali token?
-
MAN-lion's coach
#7 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
Kod mene je elektronsko bankarstvo na Intesi.
Banka pohrani tvoje korisničko ime i izda token s tim da se početne šifre za ulaz u program i token promjene.
Broj dobiješ na tokenu i svaki put je različit kad se loguješ koju upišeš pored korisničkog imena i lozinke.
Tako je bar kod mene.
I dobije se upustvo za korištenje programa.
Vjerujem da je slično i u drugim bankama,ako ne i isto.
I nikakve mi veze nije imao serijski broj tokena za ulaz u program.
Banka pohrani tvoje korisničko ime i izda token s tim da se početne šifre za ulaz u program i token promjene.
Broj dobiješ na tokenu i svaki put je različit kad se loguješ koju upišeš pored korisničkog imena i lozinke.
Tako je bar kod mene.
I dobije se upustvo za korištenje programa.
Vjerujem da je slično i u drugim bankama,ako ne i isto.
I nikakve mi veze nije imao serijski broj tokena za ulaz u program.
- iceman ze
#8 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
Unicredit:
- serijski broj tokena, na poledjini aparata, njega prvo ukucam;
- upalim uredjaj i pass koji mi ocita uredjaj ukucam u drugo polje;
nakon toga se logujem na svoj e-racun u banci.
- serijski broj tokena, na poledjini aparata, njega prvo ukucam;
- upalim uredjaj i pass koji mi ocita uredjaj ukucam u drugo polje;
nakon toga se logujem na svoj e-racun u banci.
-
blue033
#9 Re: ProCredit Banka ( Broj tokena )
Napisao sam da koristim rzb, za firmu imam token, za tekući račun imam sms, imao sam pametnu karticu, u Turkish ziraat banci sam imao obični password. Sad sam baš otišao na Procredit bank i vidim da imaju samo jednu ulaznu tačku, ali ima obavještenje:toniran wrote:pa hajde mi ti reci jedan , na koji nacin da pregledam stanje racuna ( ProCredit kartica Visa electron ) ???blue033 wrote:Pitanje je jesu li ti uopšte dali token?
Postojeći korisnici ProB@anking usluge više detalja o novom modulu mogu pronaći u korisničkom uputstvu nakon što se logiraju na ProB@anking stranicu. Za dodatne potrebne informacije i pomoć, posjetite Vama najbližu poslovnicu ili kontaktirajte službu za podršku klijentima na tel. 033/253-993 i 061/228-527 ili putem e-mail-a: [email protected]
Za one koji ne koriste ProB@anking uslugu, pozivamo da posjete najbližu poslovnicu u kojoj će saznati sve o prednostima, kao i povoljnim uslovima korištenja ProB@anking usluge.