Procjene rezultata popisa

Locked
Platformas

#51 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Platformas »

Opetja033 wrote:
neki wrote: musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno :lol:
O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.

Sada se slobodno nastavi provaljivati.
Imam osjećaj da se ovo lično Alah javio.
chill001

#52 Re: Procjene rezultata popisa

Post by chill001 »

Platformas wrote:
chill001 wrote:
Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Tuzla će vjerovatno prednjačiti jer je uvijek bila najzdravija sredina u BiH.
Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.
Između tebe i Karadžića nema nikakve razlike, jedino ti nemaš sredstva za izvršenje svog cilja.
Tako to biva kad se samo Saf i Fatmir čita.

:bih:
Da, ti koji nazivas Tuzlu "zdravijom" sredinom zato sto se manji broj ljudi izjasnjava kao Bosnjaci si cista suprotnost Karadzicu... :roll:

Kako se ti radujes nestajanju Bosnjaka tako se i ja radujem nestajanju Jugoslovena.
Opetja033

#53 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Opetja033 »

UltrasNaBaterije wrote:Procjene su da će Bosanaca biti veoma malo <3% to je realna cifra i 3% je poprilično velika cifra ;) ... Šta mislite koliko će biti Hercegovaca? <0.01% a Bosanaca i Hercegovaca <0.01% također.

Moja procjena:

Bošnjaci 45%
Srbi 35%
Hrvati 14%
Ostali 6% (od toga <3% Bosanaca i 3% ostalih :) )
Prevelik procenat Hrvata, pa i Ostalih. Bosnjaka ce biti oko 50% (+- 1%)

Mada ce, barem meni, najinteresantnije vidjeti koliki ce biti procenat ljudi koji su probosanski orijentisani. To ce se najbolje moci vidjeti po procentu bosanskog jezika (Bosnjaci+Bosanci, a znam da ima i Srba/Hrvata koji su izabrali bosanski kao maternji jezik). Tu treba jos dodati odredjen % ljudi koji ce se izjasniti kao Srbi/Hrvati i gotovo sve Ostale. Tu tipujem na nekih 60-65% sve ukupno.
BHCluster

#54 Re: Procjene rezultata popisa

Post by BHCluster »

Etnickih Bosnjaka 53%
Etnickih Hrvata 13%
Etnickih Srba 31%
Ostalih 3%
===================
Sve ukupno 100% Bosanaca!
Opetja033

#55 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Opetja033 »

Platformas wrote:
Opetja033 wrote:
neki wrote: musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno :lol:
O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.

Sada se slobodno nastavi provaljivati.
Imam osjećaj da se ovo lično Alah javio.
Komentar prijavljen zbog vrijedjanja na vjerskoj osnovi.

Mislim da je zaista krajnje vrijeme da adminsitracija reaguje po pitanju ovog pljuvanja i vrijedjanja.
chill001

#56 Re: Procjene rezultata popisa

Post by chill001 »

UltrasNaBaterije wrote:Procjene su da će Bosanaca biti veoma malo <3% to je realna cifra i 3% je poprilično velika cifra ;) ... Šta mislite koliko će biti Hercegovaca? <0.01% a Bosanaca i Hercegovaca <0.01% također.

Moja procjena:

Bošnjaci 45%
Srbi 35%
Hrvati 14%
Ostali 6% (od toga <3% Bosanaca i 3% ostalih :) )
Srba ce biti od 30% do 32%. Hrvata od 11% do 13%.
Platformas

#57 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Platformas »

chill001 wrote:
Platformas wrote:
chill001 wrote:
Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.
Između tebe i Karadžića nema nikakve razlike, jedino ti nemaš sredstva za izvršenje svog cilja.
Tako to biva kad se samo Saf i Fatmir čita.

:bih:
Da, ti koji nazivas Tuzlu "zdravijom" sredinom zato sto se manji broj ljudi izjasnjava kao Bosnjaci si cista suprotnost Karadzicu... :roll:

Kako se ti radujes nestajanju Bosnjaka tako se i ja radujem nestajanju Jugoslovena.
Nisam pozivao na nestanak neke skupine.

Nadam se da će vas biti 100%, 100% Bošnja, mislim da vam gore kletve nema.
vryzas

#58 Re: Procjene rezultata popisa

Post by vryzas »

chill001 wrote:
Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.

:shock:

Mile jesi to ti?
neki

#59 Re: Procjene rezultata popisa

Post by neki »

Opetja033 wrote:
neki wrote:
Opetja033 wrote: O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.
Hajde nacitani, procitaj i navedi gdje sam ja to dvoje poistovjecivao? :lol:
Nemam ja potrebu raspravljati sa tobom sve dok administracija ne reaguje na tvoje uvrede. Ukoliko ne reaguju,onda znam da ti sasvim slobodno mogu uzvratiti na nacin na koji zasluzujes pa cemo nastaviti. ;-)
ok, nemas argumenata, ne moras dalje filozofirati..
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#60 Re: Procjene rezultata popisa

Post by UltrasNaBaterije »

Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako. :)
VjecitiStudent

#61 Re: Procjene rezultata popisa

Post by VjecitiStudent »

chill001 wrote:
S obzirom na katastrofalne demografske trendove kod svih bh. naroda, bojim se da nikakvih razloga za likovanje nema.
Naprotiv.
Civilizacija će plakati :D
neki

#62 Re: Procjene rezultata popisa

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
chill001 wrote:
S obzirom na katastrofalne demografske trendove kod svih bh. naroda, bojim se da nikakvih razloga za likovanje nema.
Naprotiv.
Civilizacija će plakati :D
To je jedino pozitivno u svemu...za par stoljeca kad izumremo mozda ovu lijepu zemlju nasele neki normalni narodi..
chill001

#63 Re: Procjene rezultata popisa

Post by chill001 »

UltrasNaBaterije wrote:Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako. :)
Pa odakle tebi da ce Srba biti 35% a Hrvata 14% ?

Zar nisi ti taj koji preuvelicava njihov broj malo?
theTruePath

#64 Re: Procjene rezultata popisa

Post by theTruePath »

Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno 8-) :D
VjecitiStudent

#65 Re: Procjene rezultata popisa

Post by VjecitiStudent »

theTruePath wrote:Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno 8-) :D
Svi zaposleni, udomljeni, utopljeni, stopa kriminala 0%, ... :oops:
theTruePath

#66 Re: Procjene rezultata popisa

Post by theTruePath »

BHCluster wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imas masu hrvatskih sajtova na fb gdje promovisu i velicaju hrvatstvo koje je multivjersko,Dzafer beg Kulenovic im najveci idol,a oficijalni pozdrav je Hvaljen Isus i Selam alejkum :D
Hajvan

#67 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Hajvan »

a Pomoz' Bog?!?
To ništa, jel' de?
Ne mere to tako
neki

#68 Re: Procjene rezultata popisa

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
theTruePath wrote:Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno 8-) :D
Bitno je biti na svojoj zemlji i u svojoj vjeri, jebo ostalo, moze se i korjenje zvakat
ins

#69 Re: Procjene rezultata popisa

Post by ins »

Ukupni broj stanovnika cca 3.100.000.

Maksimalno 3.300.000 ako budu popisivali djecu po Holandiji ili Kanadi...
Hajvan

#70 Re: Procjene rezultata popisa

Post by Hajvan »

VjecitiStudent wrote:
i svi završili fakultete, za razliku o forumskih Vječitih :lol: :lol: :lol:
jututunac

#71 Re: Procjene rezultata popisa

Post by jututunac »

Ja procjene i jada... :-) Samo da mine ovo popisivanje trupaca i živine. :run:
muniza

#72 Re: Procjene rezultata popisa

Post by muniza »

chill001 wrote:
Šta ima Mladiću Ratko!? Nadaš se nekim nestancima?

Dosta je više provokacija, neozbiljan i jadan forum!
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#73 Re: Procjene rezultata popisa

Post by UltrasNaBaterije »

chill001 wrote:
UltrasNaBaterije wrote:Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako. :)
Pa odakle tebi da ce Srba biti 35% a Hrvata 14% ?

Zar nisi ti taj koji preuvelicava njihov broj malo?
Prvo broj Srba je u najmanju ruku isti kao i prije rata. Nisu protjerivani (čak ni iz FBiH), ostali su u sastavu RSa čitav rat. Ovo je činjenica i to niko ne može osporiti. Nešto je stradalo u ratu 35 hiljada manje više, nešto je otišlo u Srbiju (čitaj Beograd), ali veliki broj se naselio iz kninske Krajine, minimalno 100 000 duša, ali u najgorem slučaju. Rodbina mi živi u Banjaluci (povratnici) i znam šta pričam.

Ako je broj Srba ostao isti, a broj stanovnika se smanjio kakav zaključak se nameće? Molim te ti odgovori na ovo pitanje. Moja procjena je itekako optimistična. ;) Natalitet i mortalitet, doba od 20 godina itekako može da utiče, ali ako gledate mentalitet Bošnjaka i Srba, definitivna je stvar da su tu negdje. Bošnjaka je više, više se 'kote', ali ne u toj mjeri da se za 20 godina osjete neke posljedice na odnos u društvu...

Dalje, broj Bošnjaka je isti u najboljem slučaju, ali to nije istina. Imamo 70tak hiljada mrtvih minimalno, i oko 100 000 raseljenih lica, Pa pogledaj malo Švedsku, Norvešku, SAD, sve go Bošnjo, što je izbjego 1992.-995 a bogami i 1995-2005... Dakle ne isti broj Bošnjaka nego manji!

Hrvati realna cifra 14-15 %. Pa i oni će prijavljivati svou rodbinu u inostranstvu i Hrvatskoj. Nisu samo Bošnjaci pametni pa popisiuju sve živo.

Ostalih definitivno će biti, samo na ovom forumu vidiš koliko ih se izjašnjava kao Bosanci, Hercegovci i slično, a miješanih brakova hvala dragom Bogu ima i sada, i biće ih aBd...

Bošnjaci smo svi, ali neki to ne shvataju, a ni mi sami koji smo se popišali na Huseina-kap Gradašćevića, Safveta-bega Bašagića, Ivana Franju Jukica, Fra Grgu Martića, Mehmeda Spahu, Džemala Bijedića i na kraju krajeva na našeg prvog predsjednika Aliju Izetbegovića, rahmet mu duši.
jututunac

#74 Re: Procjene rezultata popisa

Post by jututunac »

Došlo je i dosta Sandžaklija, da se ne lažemo.
theTruePath

#75 Re: Procjene rezultata popisa

Post by theTruePath »

Ultras nema pojma realno,a ovaj forum ne predstavlja ni 5% gradjana BIH,da je tako,kod nas bi vodece stranke bile Liberali,Nasa stranka i Stranka prirode(zelenih :D)

a SDA,SDP,SBIH bi bili negdje na margini 1,2% :D
Locked