Imam osjećaj da se ovo lično Alah javio.Opetja033 wrote:O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.neki wrote: musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno
Sada se slobodno nastavi provaljivati.
Procjene rezultata popisa
- Platformas
#51 Re: Procjene rezultata popisa
-
chill001
#52 Re: Procjene rezultata popisa
Da, ti koji nazivas Tuzlu "zdravijom" sredinom zato sto se manji broj ljudi izjasnjava kao Bosnjaci si cista suprotnost Karadzicu...Platformas wrote:Između tebe i Karadžića nema nikakve razlike, jedino ti nemaš sredstva za izvršenje svog cilja.chill001 wrote:Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Tuzla će vjerovatno prednjačiti jer je uvijek bila najzdravija sredina u BiH.
Tako to biva kad se samo Saf i Fatmir čita.
![]()
Kako se ti radujes nestajanju Bosnjaka tako se i ja radujem nestajanju Jugoslovena.
- Opetja033
#53 Re: Procjene rezultata popisa
Prevelik procenat Hrvata, pa i Ostalih. Bosnjaka ce biti oko 50% (+- 1%)UltrasNaBaterije wrote:Procjene su da će Bosanaca biti veoma malo <3% to je realna cifra i 3% je poprilično velika cifra... Šta mislite koliko će biti Hercegovaca? <0.01% a Bosanaca i Hercegovaca <0.01% također.
Moja procjena:
Bošnjaci 45%
Srbi 35%
Hrvati 14%
Ostali 6% (od toga <3% Bosanaca i 3% ostalih)
Mada ce, barem meni, najinteresantnije vidjeti koliki ce biti procenat ljudi koji su probosanski orijentisani. To ce se najbolje moci vidjeti po procentu bosanskog jezika (Bosnjaci+Bosanci, a znam da ima i Srba/Hrvata koji su izabrali bosanski kao maternji jezik). Tu treba jos dodati odredjen % ljudi koji ce se izjasniti kao Srbi/Hrvati i gotovo sve Ostale. Tu tipujem na nekih 60-65% sve ukupno.
- BHCluster
#54 Re: Procjene rezultata popisa
Etnickih Bosnjaka 53%
Etnickih Hrvata 13%
Etnickih Srba 31%
Ostalih 3%
===================
Sve ukupno 100% Bosanaca!
Etnickih Hrvata 13%
Etnickih Srba 31%
Ostalih 3%
===================
Sve ukupno 100% Bosanaca!
- Opetja033
#55 Re: Procjene rezultata popisa
Komentar prijavljen zbog vrijedjanja na vjerskoj osnovi.Platformas wrote:Imam osjećaj da se ovo lično Alah javio.Opetja033 wrote:O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.neki wrote: musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno
Sada se slobodno nastavi provaljivati.
Mislim da je zaista krajnje vrijeme da adminsitracija reaguje po pitanju ovog pljuvanja i vrijedjanja.
-
chill001
#56 Re: Procjene rezultata popisa
Srba ce biti od 30% do 32%. Hrvata od 11% do 13%.UltrasNaBaterije wrote:Procjene su da će Bosanaca biti veoma malo <3% to je realna cifra i 3% je poprilično velika cifra... Šta mislite koliko će biti Hercegovaca? <0.01% a Bosanaca i Hercegovaca <0.01% također.
Moja procjena:
Bošnjaci 45%
Srbi 35%
Hrvati 14%
Ostali 6% (od toga <3% Bosanaca i 3% ostalih)
- Platformas
#57 Re: Procjene rezultata popisa
Nisam pozivao na nestanak neke skupine.chill001 wrote:Da, ti koji nazivas Tuzlu "zdravijom" sredinom zato sto se manji broj ljudi izjasnjava kao Bosnjaci si cista suprotnost Karadzicu...Platformas wrote:Između tebe i Karadžića nema nikakve razlike, jedino ti nemaš sredstva za izvršenje svog cilja.chill001 wrote:
Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.
Tako to biva kad se samo Saf i Fatmir čita.
![]()
![]()
Kako se ti radujes nestajanju Bosnjaka tako se i ja radujem nestajanju Jugoslovena.
Nadam se da će vas biti 100%, 100% Bošnja, mislim da vam gore kletve nema.
-
vryzas
#58 Re: Procjene rezultata popisa
chill001 wrote:Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Mile jesi to ti?
-
neki
#59 Re: Procjene rezultata popisa
ok, nemas argumenata, ne moras dalje filozofirati..Opetja033 wrote:Nemam ja potrebu raspravljati sa tobom sve dok administracija ne reaguje na tvoje uvrede. Ukoliko ne reaguju,onda znam da ti sasvim slobodno mogu uzvratiti na nacin na koji zasluzujes pa cemo nastaviti.neki wrote:Hajde nacitani, procitaj i navedi gdje sam ja to dvoje poistovjecivao?Opetja033 wrote: O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#60 Re: Procjene rezultata popisa
Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako. 
-
VjecitiStudent
#61 Re: Procjene rezultata popisa
S obzirom na katastrofalne demografske trendove kod svih bh. naroda, bojim se da nikakvih razloga za likovanje nema.chill001 wrote:Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Naprotiv.
Civilizacija će plakati
-
neki
#62 Re: Procjene rezultata popisa
To je jedino pozitivno u svemu...za par stoljeca kad izumremo mozda ovu lijepu zemlju nasele neki normalni narodi..VjecitiStudent wrote:S obzirom na katastrofalne demografske trendove kod svih bh. naroda, bojim se da nikakvih razloga za likovanje nema.chill001 wrote:Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Naprotiv.
Civilizacija će plakati
-
chill001
#63 Re: Procjene rezultata popisa
Pa odakle tebi da ce Srba biti 35% a Hrvata 14% ?UltrasNaBaterije wrote:Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako.![]()
Zar nisi ti taj koji preuvelicava njihov broj malo?
-
theTruePath
#64 Re: Procjene rezultata popisa
Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno

-
VjecitiStudent
#65 Re: Procjene rezultata popisa
Svi zaposleni, udomljeni, utopljeni, stopa kriminala 0%, ...theTruePath wrote:Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno![]()
-
theTruePath
#66 Re: Procjene rezultata popisa
Imas masu hrvatskih sajtova na fb gdje promovisu i velicaju hrvatstvo koje je multivjersko,Dzafer beg Kulenovic im najveci idol,a oficijalni pozdrav je Hvaljen Isus i Selam alejkumBHCluster wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
- Hajvan
#67 Re: Procjene rezultata popisa
a Pomoz' Bog?!?
To ništa, jel' de?
Ne mere to tako
To ništa, jel' de?
Ne mere to tako
-
neki
#68 Re: Procjene rezultata popisa
Bitno je biti na svojoj zemlji i u svojoj vjeri, jebo ostalo, moze se i korjenje zvakatVjecitiStudent wrote:Svi zaposleni, udomljeni, utopljeni, stopa kriminala 0%, ...theTruePath wrote:Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno![]()
-
ins
#69 Re: Procjene rezultata popisa
Ukupni broj stanovnika cca 3.100.000.
Maksimalno 3.300.000 ako budu popisivali djecu po Holandiji ili Kanadi...
Maksimalno 3.300.000 ako budu popisivali djecu po Holandiji ili Kanadi...
- Hajvan
#70 Re: Procjene rezultata popisa
i svi završili fakultete, za razliku o forumskih VječitihVjecitiStudent wrote:Svi zaposleni, udomljeni, utopljeni, stopa kriminala 0%, ...theTruePath wrote:Ilidza je skroz nasa(bosnjacka) ima nesto malo Muslimana,i jos manje Bosanaca.Ali nista znacajno![]()
-
jututunac
#71 Re: Procjene rezultata popisa
Ja procjene i jada...
Samo da mine ovo popisivanje trupaca i živine. 
-
muniza
#72 Re: Procjene rezultata popisa
Šta ima Mladiću Ratko!? Nadaš se nekim nestancima?chill001 wrote:Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Dosta je više provokacija, neozbiljan i jadan forum!
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#73 Re: Procjene rezultata popisa
Prvo broj Srba je u najmanju ruku isti kao i prije rata. Nisu protjerivani (čak ni iz FBiH), ostali su u sastavu RSa čitav rat. Ovo je činjenica i to niko ne može osporiti. Nešto je stradalo u ratu 35 hiljada manje više, nešto je otišlo u Srbiju (čitaj Beograd), ali veliki broj se naselio iz kninske Krajine, minimalno 100 000 duša, ali u najgorem slučaju. Rodbina mi živi u Banjaluci (povratnici) i znam šta pričam.chill001 wrote:Pa odakle tebi da ce Srba biti 35% a Hrvata 14% ?UltrasNaBaterije wrote:Previše ste optimistični, ali eto, ja bi volio da bude tako.![]()
Zar nisi ti taj koji preuvelicava njihov broj malo?
Ako je broj Srba ostao isti, a broj stanovnika se smanjio kakav zaključak se nameće? Molim te ti odgovori na ovo pitanje. Moja procjena je itekako optimistična.
Dalje, broj Bošnjaka je isti u najboljem slučaju, ali to nije istina. Imamo 70tak hiljada mrtvih minimalno, i oko 100 000 raseljenih lica, Pa pogledaj malo Švedsku, Norvešku, SAD, sve go Bošnjo, što je izbjego 1992.-995 a bogami i 1995-2005... Dakle ne isti broj Bošnjaka nego manji!
Hrvati realna cifra 14-15 %. Pa i oni će prijavljivati svou rodbinu u inostranstvu i Hrvatskoj. Nisu samo Bošnjaci pametni pa popisiuju sve živo.
Ostalih definitivno će biti, samo na ovom forumu vidiš koliko ih se izjašnjava kao Bosanci, Hercegovci i slično, a miješanih brakova hvala dragom Bogu ima i sada, i biće ih aBd...
Bošnjaci smo svi, ali neki to ne shvataju, a ni mi sami koji smo se popišali na Huseina-kap Gradašćevića, Safveta-bega Bašagića, Ivana Franju Jukica, Fra Grgu Martića, Mehmeda Spahu, Džemala Bijedića i na kraju krajeva na našeg prvog predsjednika Aliju Izetbegovića, rahmet mu duši.
-
jututunac
#74 Re: Procjene rezultata popisa
Došlo je i dosta Sandžaklija, da se ne lažemo.
-
theTruePath
#75 Re: Procjene rezultata popisa
Ultras nema pojma realno,a ovaj forum ne predstavlja ni 5% gradjana BIH,da je tako,kod nas bi vodece stranke bile Liberali,Nasa stranka i Stranka prirode(zelenih
)
a SDA,SDP,SBIH bi bili negdje na margini 1,2%
a SDA,SDP,SBIH bi bili negdje na margini 1,2%