Procitati i komentarisati!

darius_maximus

Post by darius_maximus »

cyprus wrote:
bosmen wrote:
darius_maximus wrote:Evo necemo o Dodiku...

Ne brine mene iskreno sto je on to rekao, nego sto je fakat atmosfera u ovoj drzavi postala pravo zagusljiva... Svi nesto "odrzavaju kurtoazne odnose", a svi ga sukaju jedni drugima... Nova generacija je vec naucena da mrzi svog "komsiju", tako da cekam samo gdje ce i kada ovo puci... Koliko ce narod moci trpiti, meni je nepoznato, ali sumnjam da ce duze od 20ak godina...

@bosmen
ja ne znam inace da li je dozvoljeno samo jednom entitetu, inace, da pravi ovakva "bratstva", a i da jeste ovo je pravo ruzan potez... Umjesto da se ujedinjuju kosarkaske skole i kapmovi u BiH, ujedinjuju se nacionalno...
Ama upravo zbog toga sam i postavio link
Moze on prdit koliko hoce,ali problem je sto cini to sto cini.Ne zbog kosarke nego zbog nacionalizma
Nigdje u svijetu ja ne znam za slican primjer izmedju dva kluba u razlicitim drzavama.Ali mnogo stosta nema nigdje u svijetu ali moze kod nas
Ovo je fakat jadno da jadnije ne moze biti
Ni meni se nimalo ne sviđa ujedinjenje Partizana i Igokee, ali klubovi su privatno vlasništvo i njihovi predsjednici mogu s njima radit šta god hoće i to nema puno veze sa državom. Mada ovo je prvi put da čujem da se ujedinjuju dva kluba iz različitih država, čak sam do sad mislio da to nije moguće.
Pa valjda se i tu pita neko ministarstvo sporta...
Da li je to u korist drzave ili nije, itd.
Ali opet, koje ministarstvo, koje drzave jadne... :(
cyprus

Post by cyprus »

basta sljezove boje wrote:zaboravio si Japan koji takodjer nema sluzbenu vojsku jer je po clanu 9 ustava vojska zabranjena. Jieitai je Self Defense :-D
Premišljo sam se dal da stavim Japan i Švicarsku na onu listu gore (koju sam usput prepiso sa interneta, ne mislite valjda da znam napamet ko sev nama vojsku :D ) pošto sam upoznat sa njihovim slučajevima, međutim kako oni nisu na toj listi, ja ih nisam htio stavljat na svoju listu, a kolko znam prije par mjeseci gledo sam na TV-u kako se ili formiralo japansko ministarstvo odbrane ili tek treba da se formira, sa samim tim i regularna vojska.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

darius_maximus wrote:
bosmen wrote:
darius_maximus wrote:Evo necemo o Dodiku...

Ne brine mene iskreno sto je on to rekao, nego sto je fakat atmosfera u ovoj drzavi postala pravo zagusljiva... Svi nesto "odrzavaju kurtoazne odnose", a svi ga sukaju jedni drugima... Nova generacija je vec naucena da mrzi svog "komsiju", tako da cekam samo gdje ce i kada ovo puci... Koliko ce narod moci trpiti, meni je nepoznato, ali sumnjam da ce duze od 20ak godina...

@bosmen
ja ne znam inace da li je dozvoljeno samo jednom entitetu, inace, da pravi ovakva "bratstva", a i da jeste ovo je pravo ruzan potez... Umjesto da se ujedinjuju kosarkaske skole i kapmovi u BiH, ujedinjuju se nacionalno...
Ama upravo zbog toga sam i postavio link
Moze on prdit koliko hoce,ali problem je sto cini to sto cini.Ne zbog kosarke nego zbog nacionalizma
Nigdje u svijetu ja ne znam za slican primjer izmedju dva kluba u razlicitim drzavama.Ali mnogo stosta nema nigdje u svijetu ali moze kod nas
Ne znam, meni je ovo pravo ruzno, a nece se ni tu zaustaviti...
I tako ce to ici iz godine u godinu, dok jednom nekome ne pukne...
Ja bih samo volio neki popis stanovnistva u kojem bi se ljudi izjasnjavalki da li su za jedinstvenu BiH, da li osjecaju da im je BiH domovina, itd. Svakoga ko ne bi potvrdno odgovorili na ta pitanja ja bih deportovao u drzavu koju zele kao svoju domovinu, i da se jednom za svagda rijesi ko zeli mir i napredak ovoj drzavi a ko ne...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: DObar je Memo, trebo si i do kanade i spanije i belgije pa da malo protjeras ljude.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

rashid wrote:
cyprus wrote:
basta sljezove boje wrote:cyprus je plaho pametan i nacitan, htio ti je diskretno sapnuti da postoji 25 takvih
Tako nešto. :roll: :D

Tačnije 24: Andora, Kostarika, Dominika, Grenada, Haiti, Island, Kiribati, Lihtenštajn, Maršalska Ostrva, Mauricijus, Mikronezija, Monako, Nauru, Palau, Panama, Sent Kits i Nevis, Sent Lucija, Sent Vinsent i Grenadini, Samoa, San Marino, Solomonska Ostrva, Tuvalu, Vanuatu i Vatikan nemaju službenu vojsku.
Idi malo citaj rimsko pravo i procitaj sta je drzava, pa kad to procitas, javi se.
:lol: :lol: :lol: Jel to rim imo vojsku :lol: :lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

rashid wrote:
cyprus wrote:
basta sljezove boje wrote:cyprus je plaho pametan i nacitan, htio ti je diskretno sapnuti da postoji 25 takvih

Tačnije 24: Andora, Kostarika, Dominika, Grenada, Haiti, Island, Kiribati, Lihtenštajn, Maršalska Ostrva, Mauricijus, Mikronezija, Monako, Nauru, Palau, Panama, Sent Kits i Nevis, Sent Lucija, Sent Vinsent i Grenadini, Samoa, San Marino, Solomonska Ostrva, Tuvalu, Vanuatu i Vatikan nemaju službenu vojsku.
Idi malo citaj rimsko pravo i procitaj sta je drzava, pa kad to procitas, javi se.
Kakve veze ima rimsko pravo sa ovim? :? :? :?
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

bosmen wrote:Klubovi su privatno vlasnistvo,telekomi su drzavno pa se ujedinise
I predstavnistva se otvaraju
I izjave se daju u Beogradu kako se treba vojska ukinuti,te se mnogo vise vremena provodi u Beogradu nego u Sarajevu
Sto Karadzic nije ucinio ratom on sad cini u miru,u tome je poenta
Zavrsava Karadzicov poso...
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote:
bosmen wrote: Ama upravo zbog toga sam i postavio link
Ne znam, meni je ovo pravo ruzno, a nece se ni tu zaustaviti...
Ja bih samo volio neki popis stanovnistva u kojem bi se ljudi izjasnjavalki da li su za jedinstvenu BiH, da li osjecaju da im je BiH domovina, itd. Svakoga ko ne bi potvrdno odgovorili na ta pitanja ja bih deportovao u drzavu koju zele kao svoju domovinu, i da se jednom za svagda rijesi ko zeli mir i napredak ovoj drzavi a ko ne...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: DObar je Memo, trebo si i do kanade i spanije i belgije pa da malo protjeras ljude.
Razumio si ti dobro sta ja hocu da kazem, nemoj se sad praviti glup, pa izvlaciti moje rijeci iz konteksta... Ponavljam, nema nijedna drzava na svijetu u kojoj ti mozes talahati kako hoces, a da te niko nista ne pita, a sto to ti radis...
Postoji nesto sto se zove drzavno uredjenje, ali opet jadna je nasa drzava pa ovdje sve prolazi...
Jesmo li se sad razumjeli? I btw. zasto nabroja one tri drzave?
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote: Ne znam, meni je ovo pravo ruzno, a nece se ni tu zaustaviti...

Razumio si ti dobro sta ja hocu da kazem, nemoj se sad praviti glup, pa izvlaciti moje rijeci iz konteksta... Ponavljam, nema nijedna drzava na svijetu u kojoj ti mozes talahati kako hoces, a da te niko nista ne pita, a sto to ti radis...
Postoji nesto sto se zove drzavno uredjenje, ali opet jadna je nasa drzava pa ovdje sve prolazi...
ma nabroja one tri imaju one tih pokrajina koje se nikako ne mogu, ne podnose se, koje bi se izdvajale al nebitno.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote: Ne znam, meni je ovo pravo ruzno, a nece se ni tu zaustaviti...

Potpis, haj objesi bh zastavu u srbiji ili Hr pa ces vidit sta ljudi radi od tebe. A u nas u samo u jedno 30-40% drzave smjes nosit BH zastavu koja predstavlja sva 3 naroda.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

bijelo_dugme wrote:
darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote:

Potpis, haj objesi bh zastavu u srbiji ili Hr pa ces vidit sta ljudi radi od tebe. A u nas u samo u jedno 30-40% drzave smjes nosit BH zastavu koja predstavlja sva 3 naroda.
Stvarno svakakvih ljudi ima. ne mogu da vjerujem!
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote:

ma nabroja one tri imaju one tih pokrajina koje se nikako ne mogu, ne podnose se, koje bi se izdvajale al nebitno.
Pazi sve je to super, lijepo i fino, ali sve te drzave su stvarno drzave, te tamo ne mozes raditi stvari koje radis u Bosni... Ja jos nisam cuo da se fudbalski klub iz Belgije spojio sa fudbalskim klubom iz Francuske, ili da predsjednik Kanade sjedi u Parisu i prica kako je jedan od naroda tamo vakav ili nakav... I Bavarci se cak "zezaju" da bi se mogli izdvojiti iz Njemacke ali to se u prav(n)im drzavama jednostavno regulise... Kod nas moze ici ko gdje hoce i pricati sta hoce, potpirivati medjunacionalnu mrznju, kaciti zastave kakve ko hoce, odrzavati cak cetnicke skupove, jer su i oni kao branioci svog naroda, nisu to genocidne skupine, itd. Ma fuj...
Prozor

Post by Prozor »

cyprus wrote:

Ali niko od njih se ne nalazi izmedju Srbije i Hrvatske :D :oops:
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote: Razumio si ti dobro sta ja hocu da kazem, nemoj se sad praviti glup, pa izvlaciti moje rijeci iz konteksta... Ponavljam, nema nijedna drzava na svijetu u kojoj ti mozes talahati kako hoces, a da te niko nista ne pita, a sto to ti radis...
Pazi sve je to super, lijepo i fino, ali sve te drzave su stvarno drzave, te tamo ne mozes raditi stvari koje radis u Bosni... Ja jos nisam cuo da se fudbalski klub iz Belgije spojio sa fudbalskim klubom iz Francuske, ili da predsjednik Kanade sjedi u Parisu i prica kako je jedan od naroda tamo vakav ili nakav... I Bavarci se cak "zezaju" da bi se mogli izdvojiti iz Njemacke ali to se u prav(n)im drzavama jednostavno regulise... Kod nas moze ici ko gdje hoce i pricati sta hoce, potpirivati medjunacionalnu mrznju, kaciti zastave kakve ko hoce, odrzavati cak cetnicke skupove, jer su i oni kao branioci svog naroda, nisu to genocidne skupine, itd. Ma fuj...
U tom zadnjem boldiranom ti lezi odgovor zasto je to tako. A sto se spajanja klubova tu ne treba biti neke zabrane, pa sto ima i Barcelona svoje filijale po citavom svijetu, mada to kod nas zvuci da se radi iz inata da se naprkosi drugima al haj.
cyprus

Post by cyprus »

Prozor wrote:
cyprus wrote:

Nalazi se Andora između Španije i Francuske. :D Međutim, ne vidim kakve to veze ima sa ičim. :roll:
Prozor

Post by Prozor »

cyprus wrote:
Prozor wrote:
cyprus wrote: Tako nešto. :roll: :D

Nalazi se Andora između Španije i Francuske. :D Međutim, ne vidim kakve to veze ima sa ičim. :roll:
Ako ne vidis... sta cu ti ja :zzzz:
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Tariq_rambo wrote:
darius_maximus wrote:
Tariq_rambo wrote: ma nabroja one tri imaju one tih pokrajina koje se nikako ne mogu, ne podnose se, koje bi se izdvajale al nebitno.
U tom zadnjem boldiranom ti lezi odgovor zasto je to tako. A sto se spajanja klubova tu ne treba biti neke zabrane, pa sto ima i Barcelona svoje filijale po citavom svijetu, mada to kod nas zvuci da se radi iz inata da se naprkosi drugima al haj.
A sto se onda cudis kad ja kazem da bih svakoga ko ne zeli dobro svojoj drzavi izbacio iz iste, jer evo nas opet na pocetku...
Ono sto je Igokea uradila je bezobrazno , makar ne bilo zakonom regulisano, ali valjda ce ove godine moci Bosni parirati, ali vise zbog slabe Bosne... :D
I da, ja licno mislim da je ovo uradjeno i kao provokacija, jer volio bih vidjeti reakciju Dodika (ups, spomenuh ga) da se recimo Zeljo "ujedinio" sa Fenerbahceom... ( Ovo je cista generalizacija, cisto sam ovo napisao, jer ne znam s kojim bi se klubom mogli bosnjacki klubovi udruziti a da Dodik sijede dobije... :D )
darius_maximus

Post by darius_maximus »

bosmen wrote:Ima naravno i Brcelona,samo sto niko ne nosi njeno ime
Za tvoju informaciju Barcelona ima veoma bliske odnose sa Radnikom iz Hadzica.Jel se mozda treba nazvati Barcelona iz Hadzica?
Ima Barcelona i kosarkaski klub,sto se nije sa njima spojio?Sto bas Partizan i sto bas Srbija?
Sto li Cibona i Siroki ne urade nesto na tom polju bas me zanima?
Kanili se ljudi politike
Predsjednik Nogometnog Saveza jedne drzave navija za drugu i kad igra protiv njegove vlastite,a njegov stranacki sef ima svoj klub ,koje li slucajnosti jos i jeddna od glavnih faca u nasoj kosarci
Idiot,malo je reci
Lijepo sazeto...
Ja nekad malo srljam, luda me uhvati, ali ovo je za pohvalu... :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Sorry, nego nekako ne zelim da se izgubi smisao poruke, ali evo obisli smo jedan citavi krug, sad mozemo iz pocetka... :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Ne znam, ja ga dvaput spomenuh i niko nista, valjda svi spavaju... :D
A sutra ce biti Dodik ovo, Dodik ono, wait and see... :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

bosmen wrote:ma .ebo ganje
Ne mogu da vjerujem kako ljudi toliko papku pridaju znacaja na ovom forumu
Nema dana da se ne otvori tema o njemu
Fol nek ga niko ne komentarise
pih
Znas onu: Bavi se politikom, da se politika ne bi bavila tobom...
E posto se kod nas sva politika svodi na Dodika i Harisa, tako onda i ispadne da raspravljamo samo o fasadama, a o unutrasnjosti nikako... :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

bosmen wrote:Ma nije problem raspravljat i o njima
Fol je u tome sto svaku njegovu jebenu izjavu proprate pametnjakovici temom na ovom forumu
Postave temu i ispale se,umjesto da trpaju sve u jednu temu.Ali tako nece biti primjeceni,istopi se njihov post u masi
Vise mi je fakat punqrc tema o njemu
Znam, meni se Rambo vise ne javi... :( :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

cyprus wrote:
Tariq_rambo wrote:
cyprus wrote: Tako nešto. :roll: :D

Tačnije 24: Andora, Kostarika, Dominika, Grenada, Haiti, Island, Kiribati, Lihtenštajn, Maršalska Ostrva, Mauricijus, Mikronezija, Monako, Nauru, Palau, Panama, Sent Kits i Nevis, Sent Lucija, Sent Vinsent i Grenadini, Samoa, San Marino, Solomonska Ostrva, Tuvalu, Vanuatu, i Vatikan nemaju službenu vojsku.
A sta je sa Svicarskom?
E, oni ti imaju nekakvu specifičnu vojsku, koja nije baš slubena vojska, ali je nešto slično tome.
varas se stari, imaju oni sasvim "normalnu" vojsku, i svaki zdrav, punoljetan svicarac ima obavezu da sluzi istu. zenama takodjer dozvoljeno ali mogu napredovati samo do srednjeg kadra.. ponekad se i svicarci sami poigravaju sa sloganom, SVICARSKA NEMA VOJSKU, SVICARSKA JE VOJSKA zbogradi toga sto svaki svicarac koji je odsluzio svoj vojni rok, uniformu i zaduzeno oruzije nosi sa sobom kuci... aktivnih vojnika negdje oko 120'000 ljudi, do '95 200'000 aktivnih vojnika.. cak i 40-tak F/A 18 i negdje oko 700 tenkova.. stvarno su neutralni.. :D :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

bosmen wrote:Nece ti se ni javit
Svaku noc on malo uleti,trolla i ode
Hit and run... :D

Ne znam, da ne bi sad ti i ja iz supljeg u prazno, odoh ja spavat', sutra je novi dan...

Lahku noc i pozdrav! :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

bosmen wrote:Ma joj Arsla,vidis da se ovdje svako u svasta razumije
:lol: :lol:

e ja se u sve to razumijem ko mara u kriv kurac..

zato i plaho ne palamudim, niti se bas nesto okusavam na ovim temama.. uvidjeh da sam neupucen i nepismen pa hajd rekoh, da ne smetam nacitane ljude pisajuci kojekakve gluposti, koje bi oni silom prilika bili primorani citati i samim tim zapostavili svoju nadarenost prosvjetljavanja... vako ko cojek kad hin bidne malo (pisatelja i prosvjetitelja) na forumu, ja se ukljucim te citam, citam, ucim i pripremam se da i ja uskoro koju vako plaho umnu kazem.. :D :D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

bosmen wrote:Nece ti se ni javit
Svaku noc on malo uleti,trolla i ode
pa nisam debik 24 sata za racunarom da budem. Bosmen sto ti mene mrzis :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply