Imam problem zadnjih dana na racunaru.
windows 7 64 bit
sistem podignut prije desetak dana
Kad upalim komp normalno radi nekih pola sata mozda.Onda procesor zakuje na 100 % i ne popusta.
Temp proc se onda vrti oko 90*C.
Restartujem ga i on opet jedno pola sata radi ok i opet poludi.
Imal ko ideju kako da nadjem sta ga zeza.
Nema skoro nista instalirano.Samo mozilla i win rar.
Cudno mi je sto mozilla sama trosi oko pola gige rama,pa sam izbacio mozillu stavio google chrome ali opet isto.
procesor na 100 %
Moderator: Benq
- zlo zlo
#2 Re: procesor na 100 %
meni je avast znao dizat cpu ko lud ,sad dali se trebao updejtat, ili ugasit-upalit i bilo je ok. Možda i tebi nešto takvo u pitanju, isti su windowsi u pitanju.
-
dragan.s
#3 Re: procesor na 100 %
Pogledaj u Task Manager-u koji proces zauzima toliko procesorskog vremena.
Provjeri hard disk.
Provjeri hard disk.
- rovac13
#4 Re: procesor na 100 %
U task manager ne vidim nista da strsi.
Kako provjerit hard disk ?
-
Cookie85
#5 Re: procesor na 100 %
Koji Windows?rovac13 wrote:U task manager ne vidim nista da strsi.
Provjeri WmiPrvSE.exe koliko % zauzima CPU (to mozes vidjetu u Task Manager
Svchost.exe ->turn off network discovery
Settings > Update & security > Update, Advanced options, click Choose how updates are delivered, stavi na Off ili ogranici na PCs on my local network.
Antivirus ?
ma najbolje screenshot Task Manager
- arnes_king
#6 Re: procesor na 100 %
Drug,
Na prvom mjestu ti trebas znati 100% da li je problem hardverski ili softverski. To ti je najlakse tako sto ces uci u BIOS i naci prikaz temperature procesora, ostavi racunar upaljen pola sata - sat i vidi da li ce se dizati temp.
Ukoliko se podigne, imas hardverski problem (najvjerovatnije nesto sa procesorom i njegovim hladnjakom), a ukoliko ne onda je nesto sistemski. Kako god, lakse ces rijesiti problem ako prvo ispravno definises i potvrdis pravi uzrocnik.
Na prvom mjestu ti trebas znati 100% da li je problem hardverski ili softverski. To ti je najlakse tako sto ces uci u BIOS i naci prikaz temperature procesora, ostavi racunar upaljen pola sata - sat i vidi da li ce se dizati temp.
Ukoliko se podigne, imas hardverski problem (najvjerovatnije nesto sa procesorom i njegovim hladnjakom), a ukoliko ne onda je nesto sistemski. Kako god, lakse ces rijesiti problem ako prvo ispravno definises i potvrdis pravi uzrocnik.