procesor motora riknuo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
frenky_
#1 procesor motora riknuo
Pozdrav svima,.
Kao sto vec pise u naslovu, riknuo mi je procesor motora. Taj dio kosta nov 1100km. Informisao se na internetu, pretezno na stranim stranicama, i tu pise da je moguce ga i napraviti. Da li poznajete nekoga ko bi mogao pregledati ili eventualno napraviti procesor motora, u nasem bliznjem okruzenju? I drugo pitanje, da li je moguce takvo nesto kupiti polovno, sa auto otpada, ipak moramo uzeti u obzir da se takvi dijelovi narucuju samo uz broj sasije i motora.? Zahvaljujem se unaprijed
Kao sto vec pise u naslovu, riknuo mi je procesor motora. Taj dio kosta nov 1100km. Informisao se na internetu, pretezno na stranim stranicama, i tu pise da je moguce ga i napraviti. Da li poznajete nekoga ko bi mogao pregledati ili eventualno napraviti procesor motora, u nasem bliznjem okruzenju? I drugo pitanje, da li je moguce takvo nesto kupiti polovno, sa auto otpada, ipak moramo uzeti u obzir da se takvi dijelovi narucuju samo uz broj sasije i motora.? Zahvaljujem se unaprijed
- chuchumbamayumbe
#2 Re: procesor motora riknuo
Sve si rekao , samo nisi rekao koja je vozilica u pitanju!

- dinaraaa
#3 Re: procesor motora riknuo
Pretpostavljam da je Fiat Punto , jer mi i sestra ima isti problem. 
-
frenky_
#4 Re: procesor motora riknuo
izgubio se kad su mi rekli cijenu u ASA -Auto, u pitanju je fabia. To mi se desilo dok sam se vozio po Becu, i na sred ceste koja je inace veoma prometna (3 trake), auto stade, nece ni naprijed ni nazad. Ovdje u Becu traze za ugradnju 100,20Eura, zato sto toliko kosta satnica u original servisu, iako ugradnja sama traje mozda neke 3 minute. Ja sam uspio sam da skinem procesor za par minuta, i namjeravam ga sam ponovo ugraditi.
-
asafinho
#5 Re: procesor motora riknuo
ne znam odgovor na tvoje pitanje buraz al me zanima koji je motor u fabiji i koja godina,posto i ja zimvo fabiu,pozdrav i sa srecom da to popravis za sto manje para
-
bosniak.m
#6 Re: procesor motora riknuo
Imao sam problem sa Astrom G, kad se ugrije nije htjela paliti, samo verglala, u dva servisa mi rekli da je komp. otišao i trebao sam dati preko 2000 KM... Nađem momka koji mi kaže da je otišao samo neki vod od procesora do releja pumpe, za 300 Km mi uradio, sad nikad nemam problema.
-
rusmir.ba
#7 Re: procesor motora riknuo
Pa ako si u austriji pravac otpad i trazi,tamo ces vjerovatno i naci a ovamo ti nema razbijenih fabija koliko ja znam.
Jos ako znas sam promjeniti: kud ces bolje. ASA inace narucuje originale i pravo su skupi, popravka mi se ne cini mogucom.
Koji je motor u pitanju?
A ako ces ipak u BIH probaj i sa ostalim zastupnicima, potrazi EL-GO servis, Stolac, ovlasteni su ali imaju sheme i za polovne dijelove ako se odlucis na to, nisu "kruti" ko ovi u ASA koje zaboli k.... hoces kupiti ili neces, ovo je pak privatnih i cilj mu je uraditi i zaraditi.
Jos ako znas sam promjeniti: kud ces bolje. ASA inace narucuje originale i pravo su skupi, popravka mi se ne cini mogucom.
Koji je motor u pitanju?
A ako ces ipak u BIH probaj i sa ostalim zastupnicima, potrazi EL-GO servis, Stolac, ovlasteni su ali imaju sheme i za polovne dijelove ako se odlucis na to, nisu "kruti" ko ovi u ASA koje zaboli k.... hoces kupiti ili neces, ovo je pak privatnih i cilj mu je uraditi i zaraditi.
- dottore
#8 Re: procesor motora riknuo
hercegovina je rješenje tvog problema...
koji je motor u toj fabiji, paše sigurno sa drugih auta iz koncerna
koji je motor u toj fabiji, paše sigurno sa drugih auta iz koncerna
-
frenky_
#9 Re: procesor motora riknuo
Kod mene je motor 1.4MPI ("I" crveno). Ma najgore od svega sto mislim da bez servisa ne moze proci. Cuo sam da se i kljuc mora ponovo kodirati kada ubacis novi procesor.
-
RadovanZ
#10 Re: procesor motora riknuo
Izgleda da smo u istim g....Imam fabiu 1.2 i u zadnje vrijeme mi se povremeno u toku voznje pali lampica ESPodnosno ASR ...to je onaj trokut u krugu!!
Jeli ti se palilo ikakvo upozorenje na instrumental tabli prije nego je stalo?Koje?
Frenky jesi li rijesio problem? Koje je rijesenje?
Unaprijed zahvalan
Jeli ti se palilo ikakvo upozorenje na instrumental tabli prije nego je stalo?Koje?
Unaprijed zahvalan
-
emko1234
#11 Re: procesor motora riknuo
kakve veze esp/asr ima s procesorom motora?ako ti se pali ta lampica u voznji to obicno znaci da pogonski tockovi nemaju trakcije il da je izgube na sekundu..ja koliko znam ta lampica ne sluzi nicemu vise..RadovanZ wrote:Izgleda da smo u istim g....Imam fabiu 1.2 i u zadnje vrijeme mi se povremeno u toku voznje pali lampica ESPodnosno ASR ...to je onaj trokut u krugu!!
Unaprijed zahvalan
frenky* procesor motora kad se mjenja mora se ustimat procesor brave s novim procesorom ako ti je daljinsko zakljucavanje..ako nije nema potrebe..ugl ja mislim da si ti cak i jeftino proso..meni su drugu ukrali oktaviju novu..i nadje je murija nakon par dana..skinuli mu procesor motora i procesor brave/kljuca..4500km je steta..da te barem malo utjesim..a GTI* ti je dobro napisao..hercegovina je rijesnje tvog problema 100%
-
RadovanZ
#12 Re: procesor motora riknuo
Imate li adresu ili telefon nekoga u Hercegovini koji moze rijestiti probleme
Hvala
Hvala
- aerosa
#13 Re: procesor motora riknuo
Probaj kod Zoke u Kiseljaku šta ti može uraditi, slabo se herce bakću sa tim...
061-464-985
061-464-985
-
uzas
#14 Re: procesor motora riknuo
Rjesenje tvog problema je da sutnes nogom tu skulu od auta
Kako ti je palo na pamet da uopste dajes pare za to???
Kako ti je palo na pamet da uopste dajes pare za to???
- -medeni-
#15 Re: procesor motora riknuo
he, he jest ovo lijepo čitat, hoćete vi vozite novija auta
meni na Tipu prošle godine riknuo ECU (tako se to zove zvanično)
tip mi našao i ugradio drugi(polovan) za 100 KM i evo ga vozi i dalje auto staro 21 godinu
tip mi našao i ugradio drugi(polovan) za 100 KM i evo ga vozi i dalje auto staro 21 godinu
- -medeni-
#16 Re: procesor motora riknuo
inače to jest tako kod novijih auta
da ti je riknula instrument tabla kod fabie mogao bi samo novu naručit (800 KM) i servis ti jedino može ugradit jer se dekodira
lopovija je to
ja na Tipu stavio digitalnu za 50 KM prije 10 godina
da ti je riknula instrument tabla kod fabie mogao bi samo novu naručit (800 KM) i servis ti jedino može ugradit jer se dekodira
lopovija je to
ja na Tipu stavio digitalnu za 50 KM prije 10 godina
-
emko1234
#17 Re: procesor motora riknuo
poenta posta je da velicas nasu debilnost sto vozimo novija auta i sto u slucaju kvara moramo da damo vise para za popravak?pa nekako je logicno da neces isto platit ECU jedinicu za auto staro par godina i za auto staro dva desetljeca-medeni- wrote:he, he jest ovo lijepo čitat, hoćete vi vozite novija auta
- mayab
#18 Re: procesor motora riknuo
Hoce reci da je on najpametniji na svijetu jer vozi 20 godina starog Fiata-u redu,svakom njegovo, ali nije to poenta ove temeemko1234 wrote:poenta posta je da velicas nasu debilnost sto vozimo novija auta i sto u slucaju kvara moramo da damo vise para za popravak?pa nekako je logicno da neces isto platit ECU jedinicu za auto staro par godina i za auto staro dva desetljeca-medeni- wrote:he, he jest ovo lijepo čitat, hoćete vi vozite novija auta
tip mi našao i ugradio drugi(polovan) za 100 KM i evo ga vozi i dalje auto staro 21 godinu![]()
zar ne?
- -medeni-
#19 Re: procesor motora riknuo
ja samo kažem da sam racionalan
da ima sve svoje i dobre i loše stavri
vozanjem novijeg modela auta možeš biti veća "faca" ali zato moraš i dublje zavuč ruku u džep da paltiš popravak
nije mi jasno zašto onda toliko plačete/galamite kad treba platiti popravku, upravo zbog toga što ste eto zaključili da je novije auto i skuplje za održavat
vozanjem novijeg modela auta možeš biti veća "faca" ali zato moraš i dublje zavuč ruku u džep da paltiš popravak
nije mi jasno zašto onda toliko plačete/galamite kad treba platiti popravku, upravo zbog toga što ste eto zaključili da je novije auto i skuplje za održavat
- aerosa
#20 Re: procesor motora riknuo
A što ne kupiš još kakvog starijeg fiata, probaj sa fićom možda ti je još jeftinije održavanje u njemu nemaš čak ni taj CPU od 100 km....-medeni- wrote:ja samo kažem da sam racionalan