Proces evropskog ujedinjenja

zgubidan2009

#1 Proces evropskog ujedinjenja

Post by zgubidan2009 »

Ovo mi je najomiljenija tema.Ja se stalno pitam zasto se EU siri, i koji su razlozi da neka zemlja postane clanica EU.Prvo neka zemlja izrazi zelju za clanstvo pa onda ovi drugi sto su onovali EU odluce da je prime il neprime.Da bi joj ponudili clanstvo svasta on nesta mora da uradi prije toga................
E sad se ja ne pitam sto BiH treba EU al sam se malo zamislio sta cemo mi njima, valjda zbog ove recenice proces evropskog ujedinjenja.A to vodi jos od hladnog rata i tadsnje podjele evrope na istok i zapad, vjerovatno je to i bila jedina BiH sansa i tad i sad da udze u EU .Tada u to doba, da nije bilo podjeljenoste te evrop,e vjerovatno nebi uvozili radnike sa balkana i Turske vec bi dolazili ko sto je prirodno iz Poljske ,Estonije itd..E sad nema vise istoka i zapda ima istok i Rusija a ostala je stara parola evropsko ujedinjeje.Ja se pitam sto moze BiH ponuditi EU i razmisljam pa mi nemamo trziste zanimljivo ni za jednu staru clanicu da zbogtoga nas podrzavala, nemamo nekih geografskih osobenosti osim sto smo na balkanu u evropi, nemamo neku ekonomsku buducnost
(velika je vjerovatnoca da bi sledecih 20 godina bila najsiomasnija clanica EU ) morali bi stalno da nas podrzavaju ,subvencioniraju itdd.Nemamo kulturolskih , tu pojedinacno mislim jedan dio okrenut Turskoj a jedan dio Konstantopolju a jedan dio Vatikanu koji nije u EU.
I sad sto bi oni primili BiH u EU , pa ja mislim da postoji samo jedan jedini put da ih moljakamo i da ih moljakamo i da ih moljakamo ............
Real Khan

#2 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Real Khan »

Nemamo mi u Bosni nikakvih razloga da bilo koga moljakamo za ulazak u EU. Ulazak u NATO bi bio puno poželjniji, ali eto, odjebaše nas i tamo na određeno vrijeme (u nadi da će bošnjački političari dodatno popustiti i odreći se još državnosti BiH)...Ja samo kažem da bi Bošnjaci napokon trebali pokrenuti odlučniju politiku. Prije svega, čim smo dobili od NATO pakta poruku da "čekamo", trebali su Bošnjaci spremiti jednu visoku delegaciju u Teheran i dogovoriti gradnju najvećeg iranskog kulturnog centra na tlu Europe (ali baš da bude kolosalan)...a istovremeno poslati i drugu delegaciju u Rusiju i ponudit im gradnju velike vojne baze na prostoru Federacije BiH...Vjerujte da bismo na ovakav način preko noći bili primljeni u NATO bez ikakvih "uslova"... ;-)
1gorstak

#3 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by 1gorstak »

Real Khan wrote:Nemamo mi u Bosni nikakvih razloga da bilo koga moljakamo za ulazak u EU. Ulazak u NATO bi bio puno poželjniji, ali eto, odjebaše nas i tamo na određeno vrijeme (u nadi da će bošnjački političari dodatno popustiti i odreći se još državnosti BiH)...Ja samo kažem da bi Bošnjaci napokon trebali pokrenuti odlučniju politiku. Prije svega, čim smo dobili od NATO pakta poruku da "čekamo", trebali su Bošnjaci spremiti jednu visoku delegaciju u Teheran i dogovoriti gradnju najvećeg iranskog kulturnog centra na tlu Europe (ali baš da bude kolosalan)...a istovremeno poslati i drugu delegaciju u Rusiju i ponudit im gradnju velike vojne baze na prostoru Federacije BiH...Vjerujte da bismo na ovakav način preko noći bili primljeni u NATO bez ikakvih "uslova"... ;-)
NATO trazi jaku vladu na drzavnom nivou, kako je to slabljenje drzave ?
zgubidan2009

#4 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by zgubidan2009 »

A to malo neozibljno vjerovano ti je ovaj Komsic uzor a on ima sa diplomatijom toliko da je jedino meni ostao upamcen da je dao deset maraka dok je bio ambasador u Srbiji onome sto je pobio onu familiju kod Jablanice a zadnje odnjega sam procito ovo.
Komšić je također ocijenio da je butmirski proces, kao avantura švedskog ministra vanjskih poslova Karla Bilta mrtav, te da je ponuđeni paket mjera za ustavne promjene u stvari predstavljao spisak želja premijera Republike Srpske Milorada Dodika, zbog čega razgovori i nisu urodili plodom. "Oni (međunarodni predstavnici) će i dalje nešto pokušavati, jer ne mogu tek tako prihvatiti da je njihova inicijativa propala, ali to je bilo pogrešno vođeno i pogrešno rađeno", kazao je Komšić.
Pa nenzma sto uposte i pricaju sanjim sta :)
Real Khan

#5 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Real Khan »

1gorstak wrote:
Real Khan wrote:Nemamo mi u Bosni nikakvih razloga da bilo koga moljakamo za ulazak u EU. Ulazak u NATO bi bio puno poželjniji, ali eto, odjebaše nas i tamo na određeno vrijeme (u nadi da će bošnjački političari dodatno popustiti i odreći se još državnosti BiH)...Ja samo kažem da bi Bošnjaci napokon trebali pokrenuti odlučniju politiku. Prije svega, čim smo dobili od NATO pakta poruku da "čekamo", trebali su Bošnjaci spremiti jednu visoku delegaciju u Teheran i dogovoriti gradnju najvećeg iranskog kulturnog centra na tlu Europe (ali baš da bude kolosalan)...a istovremeno poslati i drugu delegaciju u Rusiju i ponudit im gradnju velike vojne baze na prostoru Federacije BiH...Vjerujte da bismo na ovakav način preko noći bili primljeni u NATO bez ikakvih "uslova"... ;-)
NATO trazi jaku vladu na drzavnom nivou, kako je to slabljenje drzave ?
...niste ni svjesni šta se dešava iza kulisa... Ako ovo Bosna preživi sve će biti OK. Nije tačno da NATO traži JAKU vladu na državnom nivou, nego samo "jedinstven stav i jedan glas iz BiH" kada dođe do donošenja odluka. Trenutno je Dodik i velikosrpski front u ofanzivi preko četnika Karla Bildta i koriste MAP za NATO kao ucjenu za probosanske snage da cementiraju postojeće stanje i izvrše samo kozmetičke promjene Ustava...a to bi u konačnici dovelo do kraja BiH...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Hame_ »

Real Khan wrote:...niste ni svjesni šta se dešava iza kulisa... Ako ovo Bosna preživi sve će biti OK. Nije tačno da NATO traži JAKU vladu na državnom nivou, nego samo "jedinstven stav i jedan glas iz BiH" kada dođe do donošenja odluka. Trenutno je Dodik i velikosrpski front u ofanzivi preko četnika Karla Bildta i koriste MAP za NATO kao ucjenu za probosanske snage da cementiraju postojeće stanje i izvrše samo kozmetičke promjene Ustava...a to bi u konačnici dovelo do kraja BiH...
Pa dobro (neću početi sa "Ako ovo Bosna preživi sve će biti OK.") po nama: Šta je za nas kraj BiH, koje je to nama cementirano stanja kroz kozmetičke promjene, koja je to nama vidljiva združena ofanziva Bilta, velikosrpskog fronta i Dodika, te od koga to po nama NATO očekuje samo "jedinstven stav i jedan glas iz BiH"?

MAP, Dodik, Bilt, ofanziva, cement, kraj BiH. Jel to to?

Tek na kraju "Ako ovo Bosna preživi sve će biti OK." :D
kiky

#7 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by kiky »

ni eu, ni nato ...
ni jedno ni drugo nisu bogom dati nit če bit smak svijeta ako ne uđemo ...
cyprus

#8 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by cyprus »

Ovo će bit još jedna tema na fonu: Evropa nas ne voli jer smo muslimani i kuje tajne planove da nas uništi...

Ali moje mišljenje da Evropa, zapad i MZ generalno ne želi Bosnu i Hercegovinu, Bosna i Hercegovina ne bi ni postojala, nisu za to potrebne zavjere i urote... Ali OK, neko voli vjerovat da smo još uvijek na licu Zemlje samo zahvaljući Iranu, Turskoj i Harisu Silajdžiću, možda i jes tako :) .
kiky

#9 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by kiky »

pa cypruse ...
jesu oni močni ali nije ovo više ni srednji vijek da možeš tek tako uništit jednu zemlju i istrijebit ljude ...
prije da je obrnuto ...
htjeli su uništit i dali za to potrebno vrijeme i sredstva dragim nam komšijama al kad nije išlo ( a postalo je i očegledno ) onda je zaustavljeno
ne spriječeno, ne kažnjeno nego samo zaustavljeno ...
( i, u međuvremenu, nagrađeno ) ...
1gorstak

#10 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by 1gorstak »

Real Khan wrote:Nije tačno da NATO traži JAKU vladu na državnom nivou, nego samo "jedinstven stav i jedan glas iz BiH" kada dođe do donošenja odluka...
"Činjenica da su tri vojske, koje su se donedavno međusobno borile, postale jedna, pod ingerencijom jednog ministarstva odbrane, istinsko je dostignuće. Ali je istina i da BiH nije postigla napredak u političkim reformama kakav bismo željeli, a to je stvaranje jedne i jedinstvene vlade koja može donositi ozbiljne odluke i sprovesti neophodne reforme" Rasmussen

Na horizontu ne postoji prijetnja po BiH, tako da imamo luksuz sljedecih nekoliko godina forsirati ovo pitanje. BiH moze uci u NATO i za 4 godine, ali sa jakom vladom na drzavnom nivou.
Goran_35

#11 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Goran_35 »

zgubidan2009 wrote:Ovo mi je najomiljenija tema.Ja se stalno pitam zasto se EU siri, i koji su razlozi da neka zemlja postane clanica EU.Prvo neka zemlja izrazi zelju za clanstvo pa onda ovi drugi sto su onovali EU odluce da je prime il neprime.Da bi joj ponudili clanstvo svasta on nesta mora da uradi prije toga................
E sad se ja ne pitam sto BiH treba EU al sam se malo zamislio sta cemo mi njima, valjda zbog ove recenice proces evropskog ujedinjenja.A to vodi jos od hladnog rata i tadsnje podjele evrope na istok i zapad, vjerovatno je to i bila jedina BiH sansa i tad i sad da udze u EU .Tada u to doba, da nije bilo podjeljenoste te evrop,e vjerovatno nebi uvozili radnike sa balkana i Turske vec bi dolazili ko sto je prirodno iz Poljske ,Estonije itd..E sad nema vise istoka i zapda ima istok i Rusija a ostala je stara parola evropsko ujedinjeje.Ja se pitam sto moze BiH ponuditi EU i razmisljam pa mi nemamo trziste zanimljivo ni za jednu staru clanicu da zbogtoga nas podrzavala, nemamo nekih geografskih osobenosti osim sto smo na balkanu u evropi, nemamo neku ekonomsku buducnost
(velika je vjerovatnoca da bi sledecih 20 godina bila najsiomasnija clanica EU ) morali bi stalno da nas podrzavaju ,subvencioniraju itdd.Nemamo kulturolskih , tu pojedinacno mislim jedan dio okrenut Turskoj a jedan dio Konstantopolju a jedan dio Vatikanu koji nije u EU.
I sad sto bi oni primili BiH u EU , pa ja mislim da postoji samo jedan jedini put da ih moljakamo i da ih moljakamo i da ih moljakamo ............

Bosna je energetski gigant,ciji energetski potencijal itekako treba europi.Hidro-energetski potencijal koji nije iskoristen,zaihe uglja i ruda,energija vjetra kao i geotermalna energija (tehnologija za proizvodnju struje vec postoji i koristi se na Islandu) su prijeko potrebni europi u kojoj ce uskoro faliti elektricne energije.Sve je vise domacinstava sa po dva tri,cetiri kompjutera,pet tv aparata a buduci automobii ce zasigurno imati pogon na elekticnu energiju.I na sve to nadodaj oromne zalihe nafte,ispod uglja u tuzli,u srednjoj bosni i hercegovini...A nafta ne treba samo za proizodnju nafnih derivata,vec je svakako treba cuvati za buducnost jer recimo gumu i plastiku nije moguce proizvesti bez nafte.

Osim toga BiH ima nepresusive izvore pitke vode,i nevjerovatnu mogucnost za proizvodnju prirodne i zdrave hrane sto ce za buducnost biti veoma znacajno,jer da bi se prehranili nece svi moci jesti zdravu hranu,koja ce usput budi receno biti priviegija bogatih,vec ce jesti i vec jedu genetski modifikovanu hranu..

Zato je BiH itekako interesantna,bitno je samo ko ce vladati tim resursima?
Maraschino

#12 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Maraschino »

1gorstak wrote:
Real Khan wrote:Nije tačno da NATO traži JAKU vladu na državnom nivou, nego samo "jedinstven stav i jedan glas iz BiH" kada dođe do donošenja odluka...
"Činjenica da su tri vojske, koje su se donedavno međusobno borile, postale jedna, pod ingerencijom jednog ministarstva odbrane, istinsko je dostignuće. Ali je istina i da BiH nije postigla napredak u političkim reformama kakav bismo željeli, a to je stvaranje jedne i jedinstvene vlade koja može donositi ozbiljne odluke i sprovesti neophodne reforme" Rasmussen

Na horizontu ne postoji prijetnja po BiH, tako da imamo luksuz sljedecih nekoliko godina forsirati ovo pitanje. BiH moze uci u NATO i za 4 godine, ali sa jakom vladom na drzavnom nivou.
zar ima neko da je protiv toga... :roll: :? :D
Goran_35

#13 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Goran_35 »

Rat izmedju HVO i A BiH je bio zaprvo samo radi kontrole nekoliko hidro centrala koje su od vitalne vaznosti za hrvatsku kojoj nedostaje elektricne energije,jer nemaju i nisu nikad imali takav hidrenergetski potencijal ukljucujuci i ostale resurse...
Bosnolog

#14 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Bosnolog »

Maraschino wrote:
1gorstak wrote:

zar ima neko da je protiv toga... :roll: :? :D
Imaju oni koju su protiv BiH, njima ne odgovara opstanak BiH i sve sto asocira na nju.Za sada zagovaraju etno federalno konfederalno uredenje BiH kako bi time stvorili prelazno rijesenje do konacne podjele i nestanka BiH kao krajnjeg cilja.
Goran_35

#15 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Goran_35 »

ne vjerujem da je ta opcija podjele sada u igri?To je trebalo da bude 92 i da nestane BiH.Sada je logicnije rjesenje da BiH ostane ali da sto vecu vlast i moc imaju zapravo najveci neprijatelji BiH.Pogledajte samo Dodika sta radi vec nekoliko godina i to mu "tako dobro ide" ?
cyprus

#16 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by cyprus »

kiky wrote:pa cypruse ...
jesu oni močni ali nije ovo više ni srednji vijek da možeš tek tako uništit jednu zemlju i istrijebit ljude ...
prije da je obrnuto ...
htjeli su uništit i dali za to potrebno vrijeme i sredstva dragim nam komšijama al kad nije išlo ( a postalo je i očegledno ) onda je zaustavljeno
Ma mogli su jednostavno donijet zaključak da BiH nema pravo na nezavisnost, i na kraju krajeva ne priznat nas i ostavit u velikoj Srbiji, zar ne? Ili su mogli Dejton osmislit tako da naprave dvije ili tri nezavisne države? A mogli su i direktnije pomoć u genocidu nad Bošnjacima? Mogli su i ne bombardovat srpske položaje i tako ne dovest rat do početka kraja? A mogli su i nakon Dejtona nako čisto rekreativno priznat nezavisnost RS-a? Ali valjda je lakše bilo to sve dozvolit, i onda smišljat suptilne načine kako da nas zajebu, zar ne...
Bosnolog

#17 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Bosnolog »

:thumbup: :bih:

Odlican prijedlog ,jerje ljigava Evropa zagrlila Srbiju kada su Rusi poceli cesce dolaziti a i Borsirsova posjetta Moskvi i Pekingu ih je ocito prepala,Turrci su ih trebali ucjeniti i sa ostakom u NATO alijansi ulaskom u EU ,nas niko ne pomaze sto zeli vec sto im se interesi poklapaju, tu smo gdje smo ,....ali kada bi uvidjeli da ignorisemo Evropu i cesce idemo na bliski istog i sve cesce posjete delegacija Irana ,Rusije i Kine,....drugacije bi se postavili prema svemu.Clanstvo u NATO bi nam preko noci bio rijesen,.......Mozda je odgovor u radikalnijim zahtjevima i zaokretima od trazenja odlaska OHR- i ,mogucnoscu novih ratnih sukoba i destabilizacie cijele regije uz pojacanu namjensku proizvodnju je jedan od prvih koraka koje trebaju preduzeti,.....
Goran_35

#18 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Goran_35 »

cyprus wrote:
prije da je obrnuto ...
Ma mogli su jednostavno donijet zaključak da BiH nema pravo na nezavisnost, i na kraju krajeva ne priznat nas i ostavit u velikoj Srbiji, zar ne? Ili su mogli Dejton osmislit tako da naprave dvije ili tri nezavisne države? A mogli su i direktnije pomoć u genocidu nad Bošnjacima? Mogli su i ne bombardovat srpske položaje i tako ne dovest rat do početka kraja? A mogli su i nakon Dejtona nako čisto rekreativno priznat nezavisnost RS-a? Ali valjda je lakše bilo to sve dozvolit, i onda smišljat suptilne načine kako da nas zajebu, zar ne...
pa Lord Karington je odmah na pocetku savjetovao da se predamao,govoreci znate i sa kime imate posla?Pa Fransoa Miteran...Bolje reci htjeli su ali nisu mogli-u tome je stos prijatelju :razz:
cyprus

#19 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by cyprus »

Goran_35 wrote:
cyprus wrote:
prije da je obrnuto ...
pa Lord Karington je odmah na pocetku savjetovao da se predamao,govoreci znate i sa kime imate posla?Pa Fransoa Miteran...Bolje reci htjeli su ali nisu mogli-u tome je stos prijatelju :razz:
Da, kao što rekoh spasili su nas Iran, Turska, Alija Izetbegović (tad) i Haris Silajdžić (danas) :)
Goran_35

#20 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Goran_35 »

Bosnolog wrote:

Odlican prijedlog ,jerje ljigava Evropa zagrlila Srbiju kada su Rusi poceli cesce dolaziti a i Borsirsova posjetta Moskvi i Pekingu ih je ocito prepala,Turrci su ih trebali ucjeniti i sa ostakom u NATO alijansi ulaskom u EU ,nas niko ne pomaze sto zeli vec sto im se interesi poklapaju, tu smo gdje smo ,....ali kada bi uvidjeli da ignorisemo Evropu i cesce idemo na bliski istog i sve cesce posjete delegacija Irana ,Rusije i Kine,....drugacije bi se postavili prema svemu.Clanstvo u NATO bi nam preko noci bio rijesen,.......Mozda je odgovor u radikalnijim zahtjevima i zaokretima od trazenja odlaska OHR- i ,mogucnoscu novih ratnih sukoba i destabilizacie cijele regije uz pojacanu namjensku proizvodnju je jedan od prvih koraka koje trebaju preduzeti,.....
Zasto je Tito postigao takav uspjeh?E bas tako treba kao sto reche Real Khan :thumbup:
1gorstak

#21 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:Mozda je odgovor u radikalnijim zahtjevima i zaokretima od trazenja odlaska OHR- i ,mogucnoscu novih ratnih sukoba i destabilizacie cijele regije uz pojacanu namjensku proizvodnju je jedan od prvih koraka koje trebaju preduzeti,.....
Nije vrijeme za to. Sada treba insistirati na ispunjavanju postavljenog uslova (umjesto sto se kritikuje NATO koji trazi jacanje drzave). Situacija je jako, jako jednostavna. Da bi mi usli u NATO, treba ojacati drzavu. Ako velikosrpski faktor koci jacanje drzave, direktno onemogucava integraciju BiH u NATO. Tu ulogu mogu igrati godinu ili dvije, ali ce na kraju morati popustiti.
osa

#22 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by osa »

Bosnolog wrote:

kad se problemi ne mogu riješiti pameću i kompromisom, inat je uvijek izgledna opcija, samo za inatiti se, ttreba i malo "muda", jedan je slobo milošević na ovim prostorima, srećom.
Bosnolog

#23 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:Mozda je odgovor u radikalnijim zahtjevima i zaokretima od trazenja odlaska OHR- i ,mogucnoscu novih ratnih sukoba i destabilizacie cijele regije uz pojacanu namjensku proizvodnju je jedan od prvih koraka koje trebaju preduzeti,.....
Nije vrijeme za to. Sada treba insistirati na ispunjavanju postavljenog uslova (umjesto sto se kritikuje NATO koji trazi jacanje drzave). Situacija je jako, jako jednostavna. Da bi mi usli u NATO, treba ojacati drzavu. Ako velikosrpski faktor koci jacanje drzave, direktno onemogucava integraciju BiH u NATO. Tu ulogu mogu igrati godinu ili dvije, ali ce na kraju morati popustiti.
Jako cijenim tvoje stavove,i misljenja,ali sam jako skeptican na Evropske ljigavce koji su nam htjeli ponovo proturiti velikosrpske zelje preko Karla Bilta butmirskim cirkusijadama reformirano nereformiranim ustavnim nacelima koje su bile zaista nista dobro za BiH u njenom jacanju drzavnih institucija u zamjenu za put u clanstvo /MAP/a sami nam kazu da bez ustavne reforme koja ce ojacati drzavu BiH nema clanstva u NATO savezu ,niti evropsog puta,Ostaje nam da se velikosrpski genocidni projekat ubija na duze staze i da u meduvremeno spremamo za odbranu BiH nakon propalog projekta MZ u BiH koja je sve vise ovdje BiH kako bi stitila i tolerisala velikosrpsku politiku a sa kojom ce mo se na kraju morati vojno obracunati .Volio bih da nisam u pravu jer je rat nesto najgore i poslednje sto bi bilo ko normalan pozelio ,ali iz iskustva velikosrpske lucidnosti istih ,oni ce ici do kraja svoje propasti jer ce ih gubitnicki SANU stab gurnuti zbog gubitka Kosova.

Do daljnjeg nam ostaje rahat patnja i zajednick stagnacija to jest kaskaje za drugim drzavama u regionu,stoga ja sam za to da se jasno poruci MZ ukliko nema progresa da ide iz BiH i da nas ostavi ,sami da rijesimo nasu sudbinu uz pomoc nasih prijatelja i saveznika ,ako sudbina BIH bude upitna.A zasigurno ce biti upitna zbog blokada i opstrukcija veliksrpske politike koja ce na kraju pokusati realizovati velikosrpski projekat secesijom genocidne tvorevine i time izazvati krvave sukobe u koje zasigurno idemo a nakon odlaska kompromitovane i porazene MZ ,OHR-a u BiH.

Jedino Ameriak moze odigrati mnogo konstruktivniju ulogu u rjesavanju bosanskohercegovackog gordijevog cvora ,lavirinta i lonca prije nego prokuha a isti odavno tinja i sve se jace grije,....
kiky

#24 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by kiky »

pa dobro, cypruse ...
ja lično nevjerujem više u te eu ili nato bajke ...
vjerujem samo u ono što vidim da se ovoj zemlji radi ...
etovidis

#25 Re: Proces evropskog ujedinjenja

Post by etovidis »

EU je nasa najbolja opcija; alternativa je siromasna, izmrcvarena i podjeljena drzava kakva je BiH nazalost danas.
Post Reply