Ovo sam prenio sa jedne druge teme.Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji uzimaju advokate, a pismeni su, normalni, znaju čitati zakone i sl. Bio sam desetak puta na sudu već, zbog raznih stvari, i sve sam slučajeve dobio bez advokata, čak i one protiv policije. Samo treba dobro odvagati i procijeniti imaš li osnova da dobiješ, a onda se upustiti. Advokati samo uzimaju pare, ne spašavaju nikoga.
Protiv ove pravne anarhije jedino se možemo boriti pravnim putem i podizanjem tužbi sudu za bilo šta od napada pasa na ulici pa sve do ozbiljnih egzistencijalnih pitanja građana.
Uzimajući u obzir da BiH ima izuzetne zakone koji se ne primjenjuju, a cijene advokata su previsoke zamolio bih sve ljude sa ovog foruma koji imaju iskustva sa podizanjem tužbi bez advokata da se aktivno uključe u ovu diskusiju.
Zamolio bih vas da se aktivno uključite u ovu temu sa vašim prijedlozima.
Tema je izuzetno važna jer kriza u našem društvu ide iz vrha prema dnu ali ona se podržava sa dna neinformiranošću i pasivnošću naših građana.
Kako obrazovati prosječnog građanina da se sam pravnim putem izbori protiv ove anarhije?