Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
lethalthreat

#1 Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Post by lethalthreat »

Pozdrav :)
Dese se tako nekada i lijepi trenuci u sumornoj svakodnevnici, pa se čovjek nekako i zaposli i konačno malo dođe do daha.

Kako ste se izborili sa svojim prvim 90-dnevnim ugovorom, da li ste nekada pali na prvoj prepreci, kako ste napredovali u karijeri, izgradili sebi ime?

Nekako ovih dana živim u nekom strahu da mi vanjski uticaji neće poremetiti šanse za stalnim zaposlenjem. Posao koji obavljam se jako dopada mojim šefovima, ali tu je tržište, konkurencija, kupovna moć ... Sav trud koji ulažem može pasti u vodu zbog nečega na što nemam uticaj.

Možda tripujem, ali ovih dana neprestano mislim o tome, vrtim razne scenarije, kako ostati pribran kada te nešto na što nemaš uticaj spriječi u ostvarenju životnih ciljeva? Možda zdrava diskusija pomogne da malo razbistrim glavu :)
yml

#2 Re: Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Post by yml »

Ama opusti se druze, kome valjas, valjaces uvijek, a ovi drugi....Mozes milione donjeti firmi i opet te nece cijeniti...U tom slucaju, bolje da ides ranije odatle...Govorim iz licnog iskustva, bice zafrkano, tesko je bez love, zato se mnogi pomire sa dosta uzasnih stvari i nastave raditi, ako vec mogu, al nemres nekad ni uticat, jednostavno ne ide i jednostavno nema posla....Svega bude, al uvijek se spremno docekaj na nohge...Sretno
lethalthreat

#3 Re: Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Post by lethalthreat »

Hvala kolega,

fino sve rečeno, jednostavno smo prestali biti ljudi a postali hodajuće novčanice, nažalost.
kusur

#4 Re: Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Post by kusur »

iz nekog mog iskustva...nije da ga imam puno, tek 2 godine :D mogu ti reci samo to da prvo procijeni da li je u toj firmi meritokratija ili nepotizam. Ako je ovo prvo, zahvali Bogu, zasuci rukave i na posao. Ljudi ce znati cijeniti vjeruj mi sta god da bude. Ako je nepotizam onda bih savjetovao da mijenjas firmu, jer prema nekoj mojoj teoriji, dok si mlad trebas rintat i uciti sto vise mozes cak i ako je plata manja (ne kazem da se treba raditi za 300 maraka, ali neka prihvatljiva plata...1000 KM :D ), svaka vjestina je zlata vrijedna, jer poslije ce sve doci na svoje i imat ces i jare i pare. I da, nemoj se crnjacit, to ne pomaze, vec izguraj do kraja, jednostavno reci sebi nema odustajanja i to je to. Nadam se da sam pomogao.
lethalthreat

#5 Re: Probni rad: prva iskustva, borba sa pritiskom?

Post by lethalthreat »

Pomogao i te kako :thumbup:

Posao mi se strašno sviđa, radio bih ga doslovno džaba. Omogućuje mi da pokažem svu kreativnost, i da puno toga naučim, što je meni lično (osim plate - bez lažne skromnosti) najbitnije od svega.

Ali eto, u ovo gluho doba u kojem živimo svi te gledaju samo koliko si € ubacio u kasu.

Meni će savjest biti mirna, jer znam da ću proliti krv, znoj i suze, a za ostalo, šta bude neka bude :)
Post Reply