Problemi u braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Anestezija

#201 Re: Problemi u braku

Post by Anestezija »

jelde isto je sretno razvedena il' nesretno udata :lol:
Asta

#202 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Anestezija wrote:jelde isto je sretno razvedena il' nesretno udata :lol:
A tu je negdje. Samo kad sam vec mogla birat od dva zla, izabrala sam manje.
Asta

#203 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

heat wrote:
Asta wrote:Sreca pa sam stetno razvedena.
stetno ? :mrgreen:
Skoro pa ispravno.
Ramzess Veliki

#204 Re: Problemi u braku

Post by Ramzess Veliki »

Asta wrote:
Anestezija wrote:jelde isto je sretno razvedena il' nesretno udata :lol:
A tu je negdje. Samo kad sam vec mogla birat od dva zla, izabrala sam manje.
Nije. Bolje ovo prvo. :oops:
Euridika
Globalna šefica

#205 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

nightvision wrote:Jok to, nego je zabluda da su emancipovane zene drugacije od neemancipovanih. Isti proizvod upakovan u drugu ambalazu, sa identicnim manama, nuspojavama, izaziva identicne kontrandikacije, a nekada cak dolazi sa vecom dozom otrova nego je navedeno na deklaraciji. :oops:
A da probaš s muškarcima? :D
punosvega

#206 Re: Problemi u braku

Post by punosvega »

Euridika wrote:A da probaš s muškarcima? :D
Bezze je to, ako se i uputi koja na racun zena da se odmah predlaze "probaj s muskarcima". To je samo dokaz vise da je kritika osnovana.
ho oponopono

#207 Re: Problemi u braku

Post by ho oponopono »

...ova veza je omča, a ne možeš da je pustiš,
pa voliš i mrziš i osobu crpiš... trpiš...eh, uvrede su ćorak, kad je "volim te" psovka... :pusi2:
Euridika
Globalna šefica

#208 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

punosvega wrote:
Euridika wrote:A da probaš s muškarcima? :D
Bezze je to, ako se i uputi koja na racun zena da se odmah predlaze "probaj s muskarcima". To je samo dokaz vise da je kritika osnovana.
Ne znam je li mi gore to što je kolega Nightvision u 7-8 komentara na ovoj temi, pola u šali - pola ozbiljno, iznio stav da žene u globalu ne valjaju (ne valjaju obrazovane, ne valjaju neobrazovane i sl.) ili to što si ti rekao da su njegove kritike osnovane. Pitam se da li je moj šaljivi komentar ipak trebao stajati bez smajlija na kraju...
prog321

#209 Re: Problemi u braku

Post by prog321 »

Ma zene su zakon.
Svijet je ljepsi sa vama. Mada jeste cangrizave bogom date :-D
Euridika
Globalna šefica

#210 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Otto_13 wrote:Srecom nemam tih problema :D
Ottooo... druže stari, pa gdje si ti? Tebe je izgleda smotao bračni život, više te ni u raji ni na forumu nema... :sad:
Euridika
Globalna šefica

#211 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Otto_13 wrote:
Euridika wrote:
Otto_13 wrote:Srecom nemam tih problema :D
Ottooo... druže stari, pa gdje si ti? Tebe je izgleda smotao bračni život, više te ni u raji ni na forumu nema... :sad:
Uzivam druze moj . Uzivam . Ma tu sam ja . Poziv za vikendicu jos stoji !
:thumbup:
Da znaš da je bilo upita šta bi od poziva, ali kako tebe nismo dugo vidjeli ni čuli, tako smo pretpostavili da je ideja izgorila... :)
Njanjavi

#212 Re: Problemi u braku

Post by Njanjavi »

Euridika wrote: Ne znam je li mi gore to što je kolega Nightvision u 7-8 komentara na ovoj temi, pola u šali - pola ozbiljno, iznio stav da žene u globalu ne valjaju (ne valjaju obrazovane, ne valjaju neobrazovane i sl.) ili to što si ti rekao da su njegove kritike osnovane. Pitam se da li je moj šaljivi komentar ipak trebao stajati bez smajlija na kraju...
Jes ovo smjesno ocami, a prije par minuta na temi o izlasku zena u cetrdesetim ja procitah tvoju generalizaciju pocinjuci post sa supljakom vecina muskaraca, sto realno ako pogledamo je zenski ekvivalent nightvisionovog stava. :roll:
Euridika
Globalna šefica

#213 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Njanjavi wrote:
Euridika wrote: Ne znam je li mi gore to što je kolega Nightvision u 7-8 komentara na ovoj temi, pola u šali - pola ozbiljno, iznio stav da žene u globalu ne valjaju (ne valjaju obrazovane, ne valjaju neobrazovane i sl.) ili to što si ti rekao da su njegove kritike osnovane. Pitam se da li je moj šaljivi komentar ipak trebao stajati bez smajlija na kraju...
Jes ovo smjesno ocami, a prije par minuta na temi o izlasku zena u cetrdesetim ja procitah tvoju generalizaciju pocinjuci post sa supljakom vecina muskaraca, sto realno ako pogledamo je zenski ekvivalent nightvisionovog stava. :roll:
Ja Nightvision-ove generalizacije nisam ni uzela za ozbiljno, već se zezala s njim, dok se nije pojavio onaj drugi komentator. Čak ni tad nisam iznijela ozbiljan lični stav, već ironiju...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#214 Re: Problemi u braku

Post by Velkoski »

Prvi post na ovoj temi je samo još jedan dokaz kol'ko ljudi komplikuju život bez razloga. :mrgreen:
Klitemnestraaa

#215 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

Velkoski wrote:Prvi post na ovoj temi je samo još jedan dokaz kol'ko ljudi komplikuju život bez razloga. :mrgreen:
+1 :thumbup:
Bluemore

#216 Re: Problemi u braku

Post by Bluemore »

.
tr_ba

#217 Re: Problemi u braku

Post by tr_ba »

tanjjaa wrote:Pozdrav svima,

hajmo malo o problemima u braku, jer ih uglavnom svi imamo, manje ili više.

Ja imam mislim veći problem. Naime nedugo sam u braku. S muzem sam dugo hodala i on je za mene ona tzv ludjacka ljubav koja se jednom dozivi. Imali smo itekako turbulencija u vezi, ali uzeli smo se, ali moram priznati iz svega smo se uglavnom izvlacili i ovdje zavrsili uglavnom zahvaljujuci meni. E sad ja sam pomalo depresivna. A ko me zna ponekad ce o meni reci ce da sam vjecito nezadovoljna. On se trudio oko mene zaista. Na sve nacine.

Da bi ja prije jedno mjesec dana na njegovom racunaru nasla da je dva tri dana ulazio na jedan sajt za upoznavanje! Sokirala sam se malo je rec. Vidjela sam promjenu u ponasanju u smislu samozivosti, bezbriznosti koja se naglo desila. Kad sam ga suocila s tim, uopste se nije toliko potresao. A do tada ga i najmanje moje nezadovoljstvo prosto izbaci iz takta. Kao da je postovanje prema meni preko noci nestalo. Posvadjali smo se pri cemu mi je rekao sve u vezi mene sto mu je bilo na dusi i rekao je da je samo normalno pricao. Nakon par dana je rekao da je usao da se izbrise, jer otprije, dakle i od nase veze, ima taj nalog, pa da ja ne bi kao otkrila, usao je samo da se izbrise.

Ja sam u pocetku plakala, bila utucena, a on se trudio oko mene u smislu da me izvodio na sto sam se prije zalila i slicno, ali ja nisam vidjela neko kajanje u ocima i cim krenem o tome kaze da znam koliko je to bezveze nikad ne bi potezala tu temu više. Sada me jos vise muci depresija, u ocaju me uhvate misli da me laze, vara, pa sam opet nikakva prema njemu, a ni on nije nikako onaj s pocetka braka, pa se svadjamo... Nikako na zlenu granu. Pa onda evo par dana ja sam ok, i on je, super se slazemo, al cim ode na posaoja plačem jer me sve to jako pogodilo. U svemu tome ni za sta nisam u stanju, dok vidim da on dobro funkcionise osim što ga jedino muči posao i finansijski problemi. Nemam zivot, a on ga ima.

Porodica je meni prioritet, radimo na bebi, planiramo da kupimo nekretninu, a dozivim ovo. Ja znam da sam bila teska toliko da mi je rodjeni brat rekao ako nastavim tako s njim da ce me ostaviti koliko god me volio. Ali zasto nikad nije rekao kako se osjeca i kako mu je kao sto sam to cinila ja ne bil se sta promijenilo. Odma covjek na svasta pomisli, da trazi ljubavnicu, da mi trazi zamjenu ili sta vec, jer nema opravdanja da oženjen čovjek ode na takvu neku stranicu. Najviše me boli činjenica da je možda ušao tamo da nađe nekog novog, nakon tako malo vremena on je možda odustao od mene. Pogotovo jer misli da je sav teret održavanja porodice na njemu. Ja nikad ne bi odustala na takav način, jer ipak smo mladi bračni par gdje su svađe na početku normalne. Pitam se šta kada dođu pravi životni problemi, šta će tada biti. Ja sam nakon tog pokušala s njim pričati, ali završi mojim monologom. Malo je sada bolje kad je i meni obećan možda neki posao, ali... Kako išta znati?! Kako i u sta biti siguran?! Imam potrebu nekome ispričati, ali nije mi bas prijatno. Cuti necije misljene, savjet...
Sjedite na balkon,zapalite joint,pogled prema horizontu,i otpuhnite jednom uz ono nase poznato jaah...
Ostalo ce se rijesiti sve samo od sebe.
eluna

#218 Re: Problemi u braku

Post by eluna »

Ja imam mislim veći problem. Naime nedugo sam u braku. S muzem sam dugo hodala i on je za mene ona tzv ludjacka ljubav koja se jednom dozivi. Imali smo itekako turbulencija u vezi, ali uzeli smo se, ali moram priznati iz svega smo se uglavnom izvlacili i ovdje zavrsili uglavnom zahvaljujuci meni. E sad ja sam pomalo depresivna. A ko me zna ponekad ce o meni reci ce da sam vjecito nezadovoljna. On se trudio oko mene zaista. Na sve nacine.

Da bi ja prije jedno mjesec dana na njegovom racunaru nasla da je dva tri dana ulazio na jedan sajt za upoznavanje! Sokirala sam se malo je rec. Vidjela sam promjenu u ponasanju u smislu samozivosti, bezbriznosti koja se naglo desila. Kad sam ga suocila s tim, uopste se nije toliko potresao. A do tada ga i najmanje moje nezadovoljstvo prosto izbaci iz takta. Kao da je postovanje prema meni preko noci nestalo. Posvadjali smo se pri cemu mi je rekao sve u vezi mene sto mu je bilo na dusi i rekao je da je samo normalno pricao. Nakon par dana je rekao da je usao da se izbrise, jer otprije, dakle i od nase veze, ima taj nalog, pa da ja ne bi kao otkrila, usao je samo da se izbrise.

Ja sam u pocetku plakala, bila utucena, a on se trudio oko mene u smislu da me izvodio na sto sam se prije zalila i slicno, ali ja nisam vidjela neko kajanje u ocima i cim krenem o tome kaze da znam koliko je to bezveze nikad ne bi potezala tu temu više. Sada me jos vise muci depresija, u ocaju me uhvate misli da me laze, vara, pa sam opet nikakva prema njemu, a ni on nije nikako onaj s pocetka braka, pa se svadjamo... Nikako na zlenu granu. Pa onda evo par dana ja sam ok, i on je, super se slazemo, al cim ode na posaoja plačem jer me sve to jako pogodilo. U svemu tome ni za sta nisam u stanju, dok vidim da on dobro funkcionise osim što ga jedino muči posao i finansijski problemi. Nemam zivot, a on ga ima.

Porodica je meni prioritet, radimo na bebi, planiramo da kupimo nekretninu, a dozivim ovo. Ja znam da sam bila teska toliko da mi je rodjeni brat rekao ako nastavim tako s njim da ce me ostaviti koliko god me volio. Ali zasto nikad nije rekao kako se osjeca i kako mu je kao sto sam to cinila ja ne bil se sta promijenilo. Odma covjek na svasta pomisli, da trazi ljubavnicu, da mi trazi zamjenu ili sta vec, jer nema opravdanja da oženjen čovjek ode na takvu neku stranicu. Najviše me boli činjenica da je možda ušao tamo da nađe nekog novog, nakon tako malo vremena on je možda odustao od mene. Pogotovo jer misli da je sav teret održavanja porodice na njemu. Ja nikad ne bi odustala na takav način, jer ipak smo mladi bračni par gdje su svađe na početku normalne. Pitam se šta kada dođu pravi životni problemi, šta će tada biti. Ja sam nakon tog pokušala s njim pričati, ali završi mojim monologom. Malo je sada bolje kad je i meni obećan možda neki posao, ali... Kako išta znati?! Kako i u sta biti siguran?! Imam potrebu nekome ispričati, ali nije mi bas prijatno. Cuti necije misljene, savjet...
Izgradi svijet za sebe pored njega, jer je ocito I on to napravio. Znaci nadji posao prije nego dobijete dijete, nauci nove stvari npr. Strani jezik, ni slucajno se ne odrici prijatelja, ali njima ne pricaj o svojim raMisljanjima, zauzmi stav prema Zivotu ne prema muzu. Budi spremna na sve zivotne izazove sta god da se desi sa vasim brakom.

Ali mi nije jasno Zasto te ozenio ako mu je I u vezi bilo tesko sa tobom :shock:
djana h

#219 Re: Problemi u braku

Post by djana h »

eluna wrote:

Izgradi svijet za sebe pored njega, jer je ocito I on to napravio. Znaci nadji posao prije nego dobijete dijete, nauci nove stvari npr. Strani jezik, ni slucajno se ne odrici prijatelja, ali njima ne pricaj o svojim raMisljanjima, zauzmi stav prema Zivotu ne prema muzu. Budi spremna na sve zivotne izazove sta god da se desi sa vasim brakom.

Ali mi nije jasno Zasto te ozenio ako mu je I u vezi bilo tesko sa tobom :shock:
Mozda,kazem mozda,osjecaj obaveze,ali vjerovatno ipak ima ljubavi.Ne mora da znaci da je ne voli ako se nije bas snasao u braku.Nismo svi isti,neko se na tezi nacin navikava na nove prilike.
S,druge strane,i ona je pogrijesila sto se povukla u sebe.Kako kazes,neka i ona ima svoj zivot.Manje ce misliti na te neke trzavice ako ima neke obaveze ili aktivnosti.
Najgore za zenu je kada sjedi sama i razmislja o muzevim postupcima.
Vjerujem da ce obadvoje sazreti,ne treba odmah da je uhvati depresija i malodusnost.Za dobar i zadovoljavajuci brak je potrebno mnogo,zaista.
Bolje se potruditi nego olako baciti sve niz vodu.
eluna

#220 Re: Problemi u braku

Post by eluna »

djana77 wrote: Mozda,kazem mozda,osjecaj obaveze,ali vjerovatno ipak ima ljubavi.Ne mora da znaci da je ne voli ako se nije bas snasao u braku.Nismo svi isti,neko se na tezi nacin navikava na nove prilike.
S,druge strane,i ona je pogrijesila sto se povukla u sebe.Kako kazes,neka i ona ima svoj zivot.Manje ce misliti na te neke trzavice ako ima neke obaveze ili aktivnosti.
Najgore za zenu je kada sjedi sama i razmislja o muzevim postupcima.
Vjerujem da ce obadvoje sazreti,ne treba odmah da je uhvati depresija i malodusnost.Za dobar i zadovoljavajuci brak je potrebno mnogo,zaista.
Bolje se potruditi nego olako baciti sve niz vodu.
da, ali ako joj je u prvoj većoj svađi u braku rekao sve što se godinama skupljalo - pa koji se klinac ženio uopšte??? Rekla mu raja/mama/tata/djevojka da je vrijeme!?!?
saim_adka

#221 Re: Problemi u braku

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 18/01/2017 13:27, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#222 Re: Problemi u braku

Post by Truba »

besploslen pop i jariće krsti
a tek žena :mrgreen:
eluna

#223 Re: Problemi u braku

Post by eluna »

to što je naletila na nešto što nije trebala ne znači da je to i tražila .... masa parova koristi jedan računar .... ne sudite jer ne znate šta i kako je bilo ..... btw - ja sam radila i po 10 sati dnevno čak i više, pa mi neke stvari nisu izlazile iz glave ........ kabiti glavu u pijesak također nije rješenje - probala sam, samo je bilo gore
djana h

#224 Re: Problemi u braku

Post by djana h »

Naravno,partneru kome je stalo do braka nemoguce je sutjeti,zabijati glavu u pijesak i praviti se da je sve OK.
Ako je problem jasan i sve ostalo ide nekako,razgovarate,gledate da nadjete rjesenje,ako to zele obe strane,ali...
Kad jedna strana ne vidi problem,kad ne zeli o njemu,tvrdi da ga nema...sumnja ubija,razdire dusu i polako ali sigurno unistava sve pred sobom.
Onome partneru koji sumnja pomoci moze samo drugi partner,objasniti,razgovarati.
Niko drugi to ne moze :)
eluna

#225 Re: Problemi u braku

Post by eluna »

djana77 wrote:Naravno,partneru kome je stalo do braka nemoguce je sutjeti,zabijati glavu u pijesak i praviti se da je sve OK.
Ako je problem jasan i sve ostalo ide nekako,razgovarate,gledate da nadjete rjesenje,ako to zele obe strane,ali...
Kad jedna strana ne vidi problem,kad ne zeli o njemu,tvrdi da ga nema...sumnja ubija,razdire dusu i polako ali sigurno unistava sve pred sobom.
Onome partneru koji sumnja pomoci moze samo drugi partner,objasniti,razgovarati.
Niko drugi to ne moze :)
:thumbup: ako ljubav zaista postoji, tako jeste ...... no, nažalost, obično se upravo na takvim situacijama ustanovi da je ljubav bila lažna
Post Reply