Problemi u braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Henry Chinaski

#101 Re: Problemi u braku

Post by Henry Chinaski »

Malo je smiješna ova holivudska patetika o srodnim dušama i kako se duše spoje i to. Kao, moraju se naći prave osobe, inače ne funkcionira.
Ne postoji ljubav ili kompatibilnost koja traje dugo i ko nije spreman na neki kompromis ili da pređe preko čijih nedostataka, i treba da živi sam. Ko ga jebe.
Dvije osobe sa milion svojih sitnih navika, hirova, tajni, i inih sitnica NIKAD NE MOGU biti 100% kompatibilni da niko nikog ne nervira. To što vas filmovi nafuravaju da budete svoji i da se ne mijenjate ni zbog koga, objesi mačku o rep.
prog321

#102 Re: Problemi u braku

Post by prog321 »

Zna Chinasky.

Priča o srodnim dušama je šuplja kao i ona o poslu koji voliš raditi. Da, volio bih raditi kad bi ga mogao mjenjati svakih par godina.
Isto ko i bračne partnere. :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#103 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

prog321 wrote:Zna Chinasky.

Priča o srodnim dušama je šuplja kao i ona o poslu koji voliš raditi. Da, volio bih raditi kad bi ga mogao mjenjati svakih par godina.
Sta mislis, koliko si uopste kompetentan da pricas na temu problema u braku, obzirom da nisi u braku?
Dalje, tema nije da li ti odgovara brak ili slobodna veza, nego problemi u braku.
No, bitno je da se nesto pise.
Ramzess Veliki

#104 Re: Problemi u braku

Post by Ramzess Veliki »

tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.

Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.

Ne znam... Ostaje da se trudim i pratim situaciju dalje.
Za početak idi kod psihologa, ovo mu sve ispričaj i budi sigurna da će ti pomoći.
Zatim prestani smarati muža i pokaži da si zadovoljna sa njim i da ga cijeniš. Kad dođe kući dočekaj ga nasmijana (ako to ne možeš pakuj kofere i dozvoli da ga neka druga dočeka nasmijana), neka ga čeka podgrijan ručak, neka poslije ručka malo odmori. Dok odmara ne smetaj mu.
sunceKOtepsija

#105 Re: Problemi u braku

Post by sunceKOtepsija »

Tomahawk11 wrote:

Sta mislis, koliko si uopste kompetentan da pricas na temu problema u braku, obzirom da nisi u braku?
Dalje, tema nije da li ti odgovara brak ili slobodna veza, nego problemi u braku.
pa nije se niko u rodio ozenjen/udat, svaki ozenjeni prvo je bio neozenjen, a dok je bio neozenjen imao je kontakta sa suprotnim spolom, i onima koji su u braku, i realno kompetentnij je da ocjeni stanje nekog ko je u braku nego on sam (pa cak i da iskljucimo subjektivnost ozenjenog)
Tomahawk11
Globalni moderator

#106 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

sunceKOtepsija wrote:
Tomahawk11 wrote:

pa nije se niko u rodio ozenjen/udat, svaki ozenjeni prvo je bio neozenjen, a dok je bio neozenjen imao je kontakta sa suprotnim spolom, i onima koji su u braku, i realno kompetentnij je da ocjeni stanje nekog ko je u braku nego on sam (pa cak i da iskljucimo subjektivnost ozenjenog)
Kako je kompetentniji? Valjda je kompetentniji neko ko je u braku od nekog ko nije?!
Da li je kompetentnije da prica o djeci osoba koja nema djece od onog ko ima?
sunceKOtepsija

#107 Re: Problemi u braku

Post by sunceKOtepsija »

Tomahawk11 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kako je kompetentniji? Valjda je kompetentniji neko ko je u braku od nekog ko nije?!
svaki roditelj misli da mu je dijete najpametnije, medutim zato postoji objektivna institucija (skola) koja djete procjeni i ocjeni, nastavnik, profesor nemora nuzno imat djecu da bi dobro obavljao povjerenu mu duznost.
Tako isto i s brakom, osoba u braku nemoze objektivno procjenit svoje stanje. U 99% slucajeva.
Bloo
Globalna šefica

#108 Re: Problemi u braku

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote: Kako je kompetentniji? Valjda je kompetentniji neko ko je u braku od nekog ko nije?!
osim ako je ta osoba pedijatar ili nastavnik :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#109 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
Tomahawk11 wrote: Kako je kompetentniji? Valjda je kompetentniji neko ko je u braku od nekog ko nije?!
osim ako je ta osoba pedijatar ili nastavnik :oops:
Da, recimo.
prog321

#110 Re: Problemi u braku

Post by prog321 »

Ili posjeduje opšte znanje u vidu logike :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#111 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

sunceKOtepsija wrote:
Tomahawk11 wrote:
sunceKOtepsija wrote: pa nije se niko u rodio ozenjen/udat, svaki ozenjeni prvo je bio neozenjen, a dok je bio neozenjen imao je kontakta sa suprotnim spolom, i onima koji su u braku, i realno kompetentnij je da ocjeni stanje nekog ko je u braku nego on sam (pa cak i da iskljucimo subjektivnost ozenjenog)
svaki roditelj misli da mu je dijete najpametnije, medutim zato postoji objektivna institucija (skola) koja djete procjeni i ocjeni, nastavnik, profesor nemora nuzno imat djecu da bi dobro obavljao povjerenu mu duznost.
Tako isto i s brakom, osoba u braku nemoze objektivno procjenit svoje stanje. U 99% slucajeva.
Ti poistovjecujes strucnu osobu, psihologa, pedagoga sa anonimnim forumasem koji moze biti pekar, astronom, muzicar?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#112 Re: Problemi u braku

Post by Tomahawk11 »

prog321 wrote:Ili posjeduje opšte znanje u vidu logike :-D
Ihh....dobro, svi smo mi najpametniji sami za sebe.
Obzirom da si se ti u startu izjasnio za ulogu letaca od cvijeta do cvijeta, stvarno ne vidim kako si kompetentan za pricu problema u braku :)
Bloo
Globalna šefica

#113 Re: Problemi u braku

Post by Bloo »

prog321 wrote:Ili posjeduje opšte znanje u vidu logike :-D
zdravi razum i logika odumiru u ovom društvu
Asta

#114 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

tanjjaa wrote:Pozdrav svima,

hajmo malo o problemima u braku, jer ih uglavnom svi imamo, manje ili više.

Ja imam mislim veći problem. Naime nedugo sam u braku. S muzem sam dugo hodala i on je za mene ona tzv ludjacka ljubav koja se jednom dozivi. Imali smo itekako turbulencija u vezi, ali uzeli smo se, ali moram priznati iz svega smo se uglavnom izvlacili i ovdje zavrsili uglavnom zahvaljujuci meni. E sad ja sam pomalo depresivna. A ko me zna ponekad ce o meni reci ce da sam vjecito nezadovoljna. On se trudio oko mene zaista. Na sve nacine.

Da bi ja prije jedno mjesec dana na njegovom racunaru nasla da je dva tri dana ulazio na jedan sajt za upoznavanje! Sokirala sam se malo je rec. Vidjela sam promjenu u ponasanju u smislu samozivosti, bezbriznosti koja se naglo desila. Kad sam ga suocila s tim, uopste se nije toliko potresao. A do tada ga i najmanje moje nezadovoljstvo prosto izbaci iz takta. Kao da je postovanje prema meni preko noci nestalo. Posvadjali smo se pri cemu mi je rekao sve u vezi mene sto mu je bilo na dusi i rekao je da je samo normalno pricao. Nakon par dana je rekao da je usao da se izbrise, jer otprije, dakle i od nase veze, ima taj nalog, pa da ja ne bi kao otkrila, usao je samo da se izbrise.

Ja sam u pocetku plakala, bila utucena, a on se trudio oko mene u smislu da me izvodio na sto sam se prije zalila i slicno, ali ja nisam vidjela neko kajanje u ocima i cim krenem o tome kaze da znam koliko je to bezveze nikad ne bi potezala tu temu više. Sada me jos vise muci depresija, u ocaju me uhvate misli da me laze, vara, pa sam opet nikakva prema njemu, a ni on nije nikako onaj s pocetka braka, pa se svadjamo... Nikako na zlenu granu. Pa onda evo par dana ja sam ok, i on je, super se slazemo, al cim ode na posaoja plačem jer me sve to jako pogodilo. U svemu tome ni za sta nisam u stanju, dok vidim da on dobro funkcionise osim što ga jedino muči posao i finansijski problemi. Nemam zivot, a on ga ima.

Porodica je meni prioritet, radimo na bebi, planiramo da kupimo nekretninu, a dozivim ovo. Ja znam da sam bila teska toliko da mi je rodjeni brat rekao ako nastavim tako s njim da ce me ostaviti koliko god me volio. Ali zasto nikad nije rekao kako se osjeca i kako mu je kao sto sam to cinila ja ne bil se sta promijenilo. Odma covjek na svasta pomisli, da trazi ljubavnicu, da mi trazi zamjenu ili sta vec, jer nema opravdanja da oženjen čovjek ode na takvu neku stranicu. Najviše me boli činjenica da je možda ušao tamo da nađe nekog novog, nakon tako malo vremena on je možda odustao od mene. Pogotovo jer misli da je sav teret održavanja porodice na njemu. Ja nikad ne bi odustala na takav način, jer ipak smo mladi bračni par gdje su svađe na početku normalne. Pitam se šta kada dođu pravi životni problemi, šta će tada biti. Ja sam nakon tog pokušala s njim pričati, ali završi mojim monologom. Malo je sada bolje kad je i meni obećan možda neki posao, ali... Kako išta znati?! Kako i u sta biti siguran?! Imam potrebu nekome ispričati, ali nije mi bas prijatno. Cuti necije misljene, savjet...
A sta ti jos radis, mislim svakodnevno osim sto ga kontrolises, sto si nezadovoljna i depresivna.
I da znas, svadje nisu normalne na pocetku, svadje su normalne samo onda kad ima razloga za njih kao npr. kad te stvarno prevari ili ti njega, kad zaboravi da treba svratiti u vrtic ili skolu po dijete a za opravdanje nadje razlog da je to "tvoj posao" iako si bila 8 sati na poslu kao i on.
Kad nakon dugog radnog dana ulazis u kucu a on dosao dva sata prije tebe, pregledao sve novine na internetu, pregledao sve kanale na tv-u a tebe pita "sta ima za veceru" a kad se pobunis na sve to poslije sest godina takvog zivota, a on ti kaze " pa to je tvoj posao, ja ne znam kuhat, rekao sam ti to davno"
Eto to su neki razlozi za svadju, onda nemas vremena razmisljati kako te gleda ni pratiti sta on po internetu cita.
nightvision

#115 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Asta wrote:Sigurnost za djecu, bankomat itd... nisam nikad trazila, sve ja to svome djetetu mogu i sama obezbjediti. Mislim na matrijalne stvari.
Treba puno vise za uspjesan brak/vezu od toga.
stara narodna davno rekla "bijeda na vrata - ljubav kroz prozor". postedite nas ispraznih prica o srodnim dusama i trazenju vjecne ljubavi. najbitnije za uspjesan brak su stabilne finansije. naravno da to i dalje nije garant opstanka braka ali svakako da u startu ima nemjerljivu prednost od svakodnevnog stresa i trzavica uzrokovanih nesigurnim i nedovoljnim prihodima. pogotovo u danasnje vrijeme kada ljudi imaju nerealna ocekivanja i prevelike prohtjeve.
a da ne govorim dalje da ogroman broj zena, ali zaista ogroman, to cu da naglasim, nema problem sa tim da zazmiri na jedno oko ako muzijak povremeno oprasi drugu zenku sve dok se vrati njoj i sve dok njoj i djeci pruza lagodan i bezbrizan zivot. vidjeno hiljadu puta, i i licno i iz tudjih prica. zato nemojte dzaba da se lazemo. brak (pa i veza) je prije svega interesna zajednica, zajednica dvoje ljudi koji imaju iste ili slicne interese, pa tek onda nesto drugo. ako je ista drugo preostalo.
Asta

#116 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

nightvision wrote:
Asta wrote:Sigurnost za djecu, bankomat itd... nisam nikad trazila, sve ja to svome djetetu mogu i sama obezbjediti. Mislim na matrijalne stvari.
Treba puno vise za uspjesan brak/vezu od toga.
stara narodna davno rekla "bijeda na vrata - ljubav kroz prozor". postedite nas ispraznih prica o srodnim dusama i trazenju vjecne ljubavi. najbitnije za uspjesan brak su stabilne finansije. naravno da to i dalje nije garant opstanka braka ali svakako da u startu ima nemjerljivu prednost od svakodnevnog stresa i trzavica uzrokovanih nesigurnim i nedovoljnim prihodima. pogotovo u danasnje vrijeme kada ljudi imaju nerealna ocekivanja i prevelike prohtjeve.
a da ne govorim dalje da ogroman broj zena, ali zaista ogroman, to cu da naglasim, nema problem sa tim da zazmiri na jedno oko ako muzijak povremeno oprasi drugu zenku sve dok se vrati njoj i sve dok njoj i djeci pruza lagodan i bezbrizan zivot. vidjeno hiljadu puta, i i licno i iz tudjih prica. zato nemojte dzaba da se lazemo. brak (pa i veza) je prije svega interesna zajednica, zajednica dvoje ljudi koji imaju iste ili slicne interese, pa tek onda nesto drugo. ako je ista drugo preostalo.
E vidis ja nisam htjela zazmiriti ni na jedno ni na drugo.
Nikakva bjeda mi nije usla na vrata, ali je ljubav izasla kroz prozor zajedno sa njim. Mislim on je izasao na vrata.
Nisam ga bacila sa prozora. Ovo nije tudja prica nego moja. Nisam imala niti imam velika ocekivanja a ni prohtjeve. Htjela sam samo normalan zivot a jedini prohtjev je bio povjerenje. Ako je to prohtjev ili preveliko ocekivanje.
Finansiski i sve ostalo ne ovisim ni od koga. To nikad nije bilo povod nesigurnosti ili nestabilnosti braka.
ovo_mi_je_nick

#117 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

Pa šta je onda sigurnost ako nisu finansije, da te neko ne ukrade :lol:
libra123

#118 Re: Problemi u braku

Post by libra123 »

tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.

Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.

Ne znam... Ostaje da se trudim i pratim situaciju dalje.
Zasto se opterecujes tom stranicom,zaboravi to,vecina muskaraca uziva u svojim malim tajnama online.Mene bi vise brinuo taj osjecaj sto nema topline i bliskosti izmedju vas.Nadam se da ces vremenom postici to sto zelis , da ce tvoj muz biti kao ranije i da ce se vratiti ta bliskost i toplina.Zelim ti srecu:)
spreca

#119 Re: Problemi u braku

Post by spreca »

seln wrote:Kako se zvase onaj klinac koji stalno postavlja nove teme pod novim nickovima?
http://forum.klix.ba/da-li-bi-mogli-odg ... 40851.html

nije dugo izdrzo :lol: :lol: svaki put novo ime posle trajnog :lol:
seln

#120 Re: Problemi u braku

Post by seln »

spreca wrote:
seln wrote:Kako se zvase onaj klinac koji stalno postavlja nove teme pod novim nickovima?

Ali tip je fiksiran na genitalno-emocionalne teme... kao HM na SDA :D
tanjjaa

#121 Re: Problemi u braku

Post by tanjjaa »

Pa i ne brine me stranica koliko generalno situacija.

Jucer sam npr napravila rucak, kafu, docekalaga raspolozena, pustila da odmori...

Ali taj odmor je trajao dok nije krenuo spavat. I kad legnemo spavat nema zagrljaja ko prije. Po citavu noc onako u snu znali smo grliti jedno drugo. Zvala sam ga da dodje leci kod mene ispred tv da gledamo film, kaze ne mogu sad. I kad je napokon dosao, dosao je s telefonom jer je igrao neku igricu. Ja sam ustala i rekla mu da nije uredu da mu kazem sta mi fali, a da on to forsira sve dok me ne naljuti. Uopste me ne slusa vise. Kao da me ne dozivljava. Kao da mu je svejedno.

I ja se trudim da dok je on na poslu nadjem zabavu sebi, ucim nesto, citam, setam, ne smaram ga jer dosta mu je posla i finansija... I radi prilicno do kasno za nase uslove. I naravno da ocekujem da mi se to malo vremena posveti. A on ni ne pomisli u toku dana sta bi on mogao uraditi za mene, kud me odvesti. Znam da je umoran i sve, al ne moze zrtvovati toliko odnos sa mnom. Ako zeli da ima stabilan brak, to itekako trazi truda.

I eto opet sam lose bila, nikakva se probudila. Opet cu ga veceras nekad vidjeti... I da napomenem da sam se iz ljubavi udala, nikakve finansijske koristi.
spreca

#122 Re: Problemi u braku

Post by spreca »

seln wrote:
spreca wrote:

Ali tip je fiksiran na genitalno-emocionalne teme... kao HM na SDA :D
ja mislim da je ovaj dosadniji :lol:
JaneEyre

#123 Re: Problemi u braku

Post by JaneEyre »

tanjjaa wrote:Pa i ne brine me stranica koliko generalno situacija.

Jucer sam npr napravila rucak, kafu, docekalaga raspolozena, pustila da odmori...

Ali taj odmor je trajao dok nije krenuo spavat. I kad legnemo spavat nema zagrljaja ko prije. Po citavu noc onako u snu znali smo grliti jedno drugo. Zvala sam ga da dodje leci kod mene ispred tv da gledamo film, kaze ne mogu sad. I kad je napokon dosao, dosao je s telefonom jer je igrao neku igricu. Ja sam ustala i rekla mu da nije uredu da mu kazem sta mi fali, a da on to forsira sve dok me ne naljuti. Uopste me ne slusa vise. Kao da me ne dozivljava. Kao da mu je svejedno.

I ja se trudim da dok je on na poslu nadjem zabavu sebi, ucim nesto, citam, setam, ne smaram ga jer dosta mu je posla i finansija... I radi prilicno do kasno za nase uslove. I naravno da ocekujem da mi se to malo vremena posveti. A on ni ne pomisli u toku dana sta bi on mogao uraditi za mene, kud me odvesti. Znam da je umoran i sve, al ne moze zrtvovati toliko odnos sa mnom. Ako zeli da ima stabilan brak, to itekako trazi truda.

I eto opet sam lose bila, nikakva se probudila. Opet cu ga veceras nekad vidjeti... I da napomenem da sam se iz ljubavi udala, nikakve finansijske koristi.
Eeee nedostatak bliskosti je vec nesto drugo :( a kad je nekom stalo do tebe osjeća potrebu da bude blizak s tobom bez obzira koliko bio smoren naposlu, čak štaviše, provođenje vremena s partnerom često nas i opušta od stresa na poslu.

Nažalost, proživjela sam ovo što i ti, samo srećom nije se radilo o braku ali jest o ozbiljnoj vezi koja je vodila ka tome. Koliko sam shvatila vi ste na početku braka...i već imate probleme? Pa ako mu sad nisi poželjna, i ako sad, na početku, kada nemate djece ne osjeća potrebu da provodi vrijeme s tobom...šta će tek biti poslije??? Na osnovu ovoga što si napisala ( a na osnovu kako vlastitog iskustva tako i iskustva nekih osoba iz moje bliže okoline) , mislim da su u pitanju tri stvari: tvoj partner ili ima ljubavnicu, ili ima neki problem sa impotencijom ili je homoseksualac...U svakom slučaju mislim da mu jednostavno baš i nije stalo do tebe :( naravno, možda griješim, razmisli i vidi šta ćeš dalje i kako, pokušaj popraviti stvari, ali ako i ne bude išlo znaj da je bolje nekad ''baciti'' tri godine lošeg života s nekim nego trideset!
tanjjaa

#124 Re: Problemi u braku

Post by tanjjaa »

Ne znam, mi se npr cujemo cesce kad je na poslu, dodje kuci pijemo kafu, jedemo skupa, popricamo malo... I onda posto sjedne za tv ili komp ili igrice ... I sinoc mu kazem ajde kod mene gledamo film, kaze ne mogu sad (jer je igrao igrice). I dodje jedva, ali s igricom kod mene. I onda se ja naljutim, naravno gdje necu, ali on odbija da prica o tome misleci valjda odma da je to svadja.

Znam da ima problema na poslu, s finansijama, ali valjda treba da ga raduje misao da ce meni kuci u zagrljaj... A ne jedva me zagrli.

Da bar hoce rec o cemu se radi da ja ne razbijam glavu. I cudno je da koliko god sebi govorila da je sve ok, nesto me tisti non stop, neki cudan osjecaj. I ne mogu razluciti radil se o ljubomori i strahu ili o intuiciji i sestom culu nekom.
ho oponopono

#125 Re: Problemi u braku

Post by ho oponopono »

...ne volim te, nit' sam te ikad volio, na tvoje omiljeno pitanje evo ti odgovor... bio sam mlad
i totalno zagorio tako je valjda sve to krenulo... :pusi2:
Post Reply